Jump to content
dNy

Google scoate la lumina cei mai buni programatori

Recommended Posts

Vineri noaptea, dupa ora noastra s-a desfasurat la New York finala competitiei Code Jam 2006, organizata si gazduita de Google. Este o competitie a celor mai buni tineri programatori specializati in crearea de coduri, spargerea si/sau protejarea acestora. In etapele preliminare de calificare, desfasurate incepand din primavara in Europa, China si India, din 21.000 de participanti s-au calificat in finala 100 de programatori din 24 de tari ale lumii. Premiile concursului au insumat 155.000 de dolari, din care 10.000$ pentru premiul 1, 5.000$ pentru premiile 2-10 si, in final 750$ pentru locurile 51-100.

In finala au intrat 2 romani: Catalin Stefan Tiseanu de la C.N. Informatica "Tudor Vianu" si Emilian Miron, student la Facultatea de Matematica si Informatica a universitatii Bucuresti. Concursul a fost castigat de Piotr Mitricev, student in anul 5 la Universitatea Lomonosov din Moscova, Rusia. Pe locul 2 este Ying Wang din SUA, Andrei Stankevich ocupa locul 3. Pentru programare s-au folosit: Java, C++, C#, Python si VB.NET.

Scopul declarat al concursului organizat de Google este, insa, sa scoata la lumina cei mai buni specialisti programatori din lume. "Google doreste sa creeze o comunitate, care va construi noile generatii de instrumente pentru utilizatorii din toata lumea" - a declarat reprezntantul oficial Google, Craig Nevill Manning.

Sa le uram succes !

Link to comment

E bine in primul rand ca sau pregatit premii pentru toti asa ca nimeni nu a avut de pierdut.

In legatura cu "mici" programatori am eu un copil de 12 ani pe langa mine pe aici care se pricepe mai bine decat profu' de info de la scoala :whistle:

Asta e...daca esti crescut pintre calculatoare :right:

Link to comment

are se pricepe mai bine decat profu' de info de la scoala

cei mai slabi programatori se fac profesori :D

Inca din clasa a 5-a reuseam sa le fac de ras pe profele din lic meu ... si nu am castigat decat 2 olimpiade judetene la info :D (deci nu sunt foarte foarte bun)

Felicitari celor doi romani calificati in primii 100 !

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...