Jump to content
Sequenz 31

Microsoft şi-a depăşit propriile prognoze financiare

Recommended Posts

Ajutată de vânzări puternice ale consolelor Xbox 360 şi ale software-ului pentru servere, Microsoft a raportat venituri pe primul trimestru fiscal mai mari decât propriile sale prognoze financiare.

Compania a anunţat că a câştigat 3,48 miliarde de dolari, adică 35 de cenţi pe acţiune, la venituri de 10,81 miliarde de dolari în cele trei luni care s-au încheiat la 30 septembrie. În perioada similară a anului trecut, compania a câştigat 3,14 miliarde de dolari (29 de cenţi pe acţiune), la venituri de 9,74 de miliarde de dolari.

Microsoft a anunţat în luna iunie că se aşteaptă la venituri între 10,6 ? 10,8 miliarde de dolari, cu un câştig pe acţiune între 30 ? 32 de cenţi.

"Rezultatele solide din acest trimestru s-au aflat la limita superioară a aşteptărilor noastre", a declarat Chief Financial Officer-ul companiei, Chris Liddell.

Pentru trimestrul curent, Microsoft a anunţat că se aşteaptă la venituri între 11,8 ? 12,4 miliarde şi câştiguri pe acţiune de 22 ? 24 de cenţi. Prognoza pe acest trimestru este afectată de faptul că Microsoft se aşteaptă să aloce 1,5 miliarde de dolari din venituri pentru o promoţie prin care cumpărătorii de Office şi Windows din sezonul de sărbători din acest an vor putea face un upgrade la Office 2007 şi Windows Vista la începutul anului viitor, gratuit sau la preţ redus.

Microsoft a anunţat că veniturile au crescut ca urmare a cererii mari pentru produse lansate în ultimele luni, printre care Xbox 360 şi SQL Server.

"Am avut un început foarte bun pentru anul fiscal 2007", a declarat Colleen Healy, General Manager of Investor Relations la Microsoft.

Microsoft a înregistrat creşteri ale veniturilor în toate domeniile, mai puţin la divizia sa de servicii online, unde veniturile au scăzut la 539 de milioane de dolari, faţă de 654 de milioane în aceeaşi perioadă a anului trecut. Divizia online a înregistrat o pierdere de 136 de milioane de dolari, comparativ cu un profit de 68 de milioane în trimestrul I al anului fiscal trecut.

Link to comment

ala creca numa bani vede, sa se duca sa se impuste cu banii lui :shocking: :duh: , is oameni in lume care nu castiga bani pe luna ca sa isi mentina nivelul de trai , iar el castiga pe secunda cat sa ii ajunga o viata...... :ceuameni:

Macar a stiut cum sa-si dezvolte afacerea si sa o faca sa prospere

Dar parerea mea e ca totusi are prea multi bani :whistle:

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...