Jump to content
Sequenz 31

Pro şi contra uniformelor în şcoli

Recommended Posts

Posted

Clasa mea are o solutie:

Am ales 3 culori ..( sau 2 ...oricum eu numai 2 folsesc ) si venim toti in culorile alea..ca o uniforma

negru si albastru am ales....si pe fiecare haina ne inprimam semnul scoli + clasei ...noi avem semn si la clasa......avem si tabla interactiva...1 monitor maaaaaaaaaare.....eh..ma rog...

suntem cea mai inventiva si frumoasa clasa..avem monitoi pe la fiecare masa....e coool......nici uniforme nu purtam deci toate chestiile au o solutie....

dak trebe sa purtam UNIFORME UNIFORME ATUNCI

:comp2::comp2::comp2::comp2::comp2::comp2::comp2::comp2:

Posted

Degeaba se impune ca "uniforma" sa fie obligatorie in scoli atata timp cat nu exista rezultate echitabile pentru o educatie medie. Nu hainele face omul, ci omul se face om si ne-om.

Purtarea unei uniforme nu face elevul mai silitor, mai atent la ore, nu ii ofera "cheful" de a face carte. Pentru multi elevi scoala a devenit o obisnuinta zilnica ca o slujba neplatita.

Pentru a exista rezultate ar trebui sa umble la conducere acestor institutii sa existe interesul necesar pentru a stii ca elevii vor intr-adevar sa invete.

Ce conteaza uniforma atata vreme cat rezultatele se lasa asteptate?

Posted

' date='Oct 31 2006, 17:37' post='1499251']

de ex la noi in liceu uniforma e obligatorie ... + ca avem un dirig nebun.. anu trecut am avut 7 la purtare din cauza uniformei :sef: =))

^_^

si la noi vrea diriginta sa bage uniforme.. si coaptele alea de fete vor sa fie ca in Rebelde :sef:

Posted

^_^

si la noi vrea diriginta sa bage uniforme.. si coaptele alea de fete vor sa fie ca in Rebelde :sef:

:))) pacat... eu oricum .. daca sar` baga uniforme la mine in scoala nu as merge cu ele ;)

Posted

daca baga uniforme sa bage si la profesori... nu e corect sa mirosim noi parfumul de second hand al unor profesori si nici sa le suportam hainele mizerabile pe care ni le afiseaza...

Pe undeva te contrazici... in statele civilizate, tinuta libera este specifica scolilor elementare si colegiilor de stat, cele fara traditie si nume, unde, ca si la noi, profesorii sunt platiti prost (in comparatie cu profesorii de la scolile/colegiile private) si au o tinuta pe masura.

Chestia cu uniformele este un curent in mai toata lumea...

- daca as aminti de China... probabil ca s-ar aduce argumentul ca este stat comunist...

Ok,

- In SUA, marea majoritate a scolilor private au uniforme, iar in scolile cu traditie catolica - in totalitatea lor - se poarta uniforme. Incepand din 1996 , Bill Clinton a dus o campanie de introducere a uniformelor in invatamantul de stat, majoritatea scolilor publice din mediul urban adoptand uniforme.

- In Germania, pana prin 1990 a existat un puternic curent antiuniforme, datorat amintirilor din perioada nazista si a posibilelor asocieri dintre uniformele scolare si uniformele Hitlersjugend. De curand, considerandu-se ca "perioada critica" a trecut, Germania a inceput un program de introducere a uniformelor in scoli.

- In Marea Britanie, absolut toate scolile cu traditie au uniforme, iar in ceea ce priveste scolile publice, cele care nu au adoptat o uniforma au reguli extrem de stricte in ceea ce priveste tinuta.

- Australia, Canada si Noua Zeelanda merg pe exemplul britanic.

La noi, ca o parere personala, democratia a fost inteleasa prost, si tinuta libera a degenerat prin tendintele extreme care exista de multe ori, tinuta aduce mai degraba a manelism decat a civilizatie / pedagogie.

Posted

@Thora ... si crezi ca s-ar imbunatatii cu ceva sistemul de invatamant daca se introduc uniforme ? s-ar schimba ceva in mentalitatea scolarului din zilele noastre ? ai precizat in postul tau de "scolile cu traditie". mi se pare de prost gust ( nu te speria ca nu ma refer la tine, vb in general ) cand se spune ca vai doamne scoala X e mare si tare si arata sexy in uniforma.

vb cu cineva acu cateva zile, de la care am primit urmatorul raspuns vizavi de aceste uniforme : se incearca reintroducerea lor in unitatile de invatamant, deoarece s-au plans elevi ca vai doamne ei se simt frustrati ca X si Y au pantaloni de 2 mil si ei au numai de 300 mii. si de aceea se vrea aceasta uniformizare ! daca tot vor sa-i impace pe acesti "frustrati", dc nu spun : nu veniti in 3000 de culori, fetele nu au voie cu fusta cu 1 palma mai sus de popou, cu decolteu de mai mult nu este. cu alte cuvinte o tinuta decenta !!

La noi, ca o parere personala, democratia a fost inteleasa prost, si tinuta libera a degenerat prin tendintele extreme care exista de multe ori, tinuta aduce mai degraba a manelism decat a civilizatie / pedagogie.

daca tu esti de parere ca haina face pe om si nu invers ..... km gresesti, parerea mea. omul nu se distinge prin felul cum se imbraca, ci prin felul in care vorbeste, se comporta, pe romaneste ce are in cap. daca eu ma imbrac numai cu haine largi, cu turu pana la genunchi, asta inseamna ca singurele cuvinte din vocabularul meu sunt : "niggaz / nigga / ye / hommie" ?

Posted

si crezi ca s-ar imbunatatii cu ceva sistemul de invatamant daca se introduc uniforme ?
Atata vreme cat se repartizeaza niste claculatoare primite cadou din Germania - si este doar un exemplu - la o scoala dintr-un sat undeva prin Apuseni care nu are curent electric, nu nu cred ca se va schimba nimic in bine in viitorul oarecum apropiat (5-10 ani). De altfel nu se va schimba mai nimic in Romania in general, nu numai in invatamant.

s-ar schimba ceva in mentalitatea scolarului din zilele noastre ?
Forate mult nu, dar ar conta. Ca sa schimbi mentalitatea unei generatii intregi (tinand cont ca este tanara si inca mai poate fi schimbata) este nevoie de programe nationale, conduse si coordonate de niste unii care chiar se pricep. Mai este mult pana acolo.

ai precizat in postul tau de "scolile cu traditie". mi se pare de prost gust ( nu te speria ca nu ma refer la tine, vb in general ) cand se spune ca vai doamne scoala X e mare si tare si arata sexy in uniforma.
Nu am spus ca susin ideea de scoli pentru elite, am descris o stare de fapt. Personalitati s-au nascut si se vor mai naste probabil si din invatamantul public (vorbesc de occidentali), numai ca este evident mai greu sa razbati avand o diploma sau mai multe eliberata(e) de invatamantul de stat. Este sistemul lor, nu al meu (al nostru).

daca tu esti de parere ca haina face pe om si nu invers ..... km gresesti, parerea mea. omul nu se distinge prin felul cum se imbraca, ci prin felul in care vorbeste, se comporta, pe romaneste ce are in cap. daca eu ma imbrac numai cu haine largi, cu turu pana la genunchi, asta inseamna ca singurele cuvinte din vocabularul meu sunt : "niggaz / nigga / ye / hommie" ?

Pai cum sa iti spun... mi-e greu sa cad in greseala asta... eu am facut scoala nu numai in uniforma si purtand cravata, dar si cu matricola (cam ca la puscariasi). Si desi eram imbracati la fel, sa stii ca personalitatile noastre erau diferite, mentalitatile si cunostintele la fel. Si nu este vorba numai de cum te imbraci... da, este vorba si despre comportament. In 99% (poate exagerez, poate nu) cand vezi o eleva la 14-16 ani machiata nu numai strident, ba chiar de prost gust te astepti automat si la un accent rromanes si jargon/argou pe masura.

Posted
In 99% (poate exagerez, poate nu) cand vezi o eleva la 14-16 ani machiata nu numai strident, ba chiar de prost gust te astepti automat si la un accent rromanes si jargon/argou pe masura.
si daca nu se macheaza si vb si se comporta cum ai descris tu mai sus crezi ca s-a schimbat ceva ? poate fetei respective nu-i place cum arata ea "naturala". cunosc ( am in clasa ) fete care nu stiu sa se macheze. daca le vezi .... turbezi langa ele. asta nu inseamna ca sunt "mahalale" , "mama piranda" sau altceva. sunt doar fete care nu stiu sa se macheze :)) sau se macheaza dupa cum le place lor !!
Posted

si daca nu se macheaza si vb si se comporta cum ai descris tu mai sus crezi ca s-a schimbat ceva ? poate fetei respective nu-i place cum arata ea "naturala". cunosc ( am in clasa ) fete care nu stiu sa se macheze. daca le vezi .... turbezi langa ele. asta nu inseamna ca sunt "mahalale" , "mama piranda" sau altceva. sunt doar fete care nu stiu sa se macheze :)) sau se macheaza dupa cum le place lor !!

A te machia cu bun gust sau nu nu tine de genetica, tine de abilitati pe care le inveti, educi, etc., in caz contrar fiind vorba de indolenta, prostie sau rea-vointa.

PS : deja suntem cam off topic...

Posted

@robert03: Nu am specificat niciunde ca personalitatea consta in "genul de muzica ascultat" si nu stiu de unde ai dedus chestia asta.

Probabil ca daca vei vedea pe cineva la scoala cu Nike din cap pana-n picioare si care isi flutura etichetele prin vant, iti vei da seama ce fel de om e (ma abtin aici), iar daca vezi pe cineva la costum, iti vei forma in mod sigur alta parere.

Camasile mele de exemplu nu cred ca inspira Black Sabbath, Blue Oyster Cult, Eric Clapton, AC/DC s.a.m.d. pentru ca nu vreau sa inspire asta.

Imbracamintea te caracterizeaza ca un tot, nu exprima ce muzica asculti.

Posted

dupa parerea mea o ma re prostie pt ca is doar niste bani dati aiurea......

si anu asta am vazut niste jr de la liceeu A.Lazar din Oradea cu uniforma...dar acuma nu m ai vezi nici unu....si inca nu ii gata primu semestru!

io n am prins prosti de astea dar si daca prindeam nush cand puneam io uniforma pe mine =))

Posted

Cei care n-au bani, n-or sa aiba nici de uniforme :)

Eu zic ca uniforma e useless... sa vina cu ce le place... pe mine nu ma intereseaza. Nu ma uit la hainele unui om in mod normal...

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...