Jump to content
Sequenz 31

Şase tone de bomboane, de vânzare la Salonul ciocolatei de la Paris

Recommended Posts

Aproape 130 de producători de ciocolată francezi şi străini pun în vânzare peste şase tone de bomboane, tablete şi specialiăţi la al 12-lea salon al ciocolatei, plasat sub semnul celor patru anotimpuri, ce a debutat sâmbătă la Paris.

Pentru a sărbători cei doisprezece ani ai salonului ciocolatei, dar şi cele douăsprezece luni ale anului, un pachet inedit cu douăsprezece bomboane de ciocolată, câte una specială pentru fiecare lună, a fost realizat de doisprezece producători. Pachetul va fi pus în vânzare iar profitul va fi donat unei asociaţiei de ajutorare a copiilor partonată de actriţa Carole Bouquet.

Timp de cinci zile, Mexicul şi Madagascarul sunt prezente la Paris alături de alte ţări producătoare de cacao ca Bolivia, Coasta de Fildeş, Venezuela şi Cuba.

Producătorii de ciocolată prezenţi la salon vin din Franţa, Germania, Belgia, Italia, Eleveţia, Canada, Japonia, Rusia şi Siria pentru a-şi prezenta specialităţile. În total, salonul aşteaptă 400 de participanţi, iar şase tone de ciocolată au fost aduse la Paris, a precizat pentru AFP fondatoarea salonului, Sylvie Douce.

Ca în fiecare an, unul dintre momentele importante ale salonului va fi parada rochiilor din ciocolată, care reuneşte creatori de modă şi ciocolatieri şi care va avea loc în fiecare zi la ora 16.00, mai puţin luni. În afara prezentării, rochiile vor fi expuse la salon.

Anul trecut, salonul ciocolatei a avut mai mult de 100.000 de vizitatori.

Datorită succesului, salonul a fost deja exportat la New York şi în Japonia de câţiva ani, şi se va organiza pentru prima dată la Moscova, în decembrie. Salonul ciocolatei este aşteptat să-şi facă debutul la Dubai în martie 2007 şi să revină pentru a doua oară în China, în 2008.

Sursa: NewsIn

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...