Jump to content
IceMan

Vrajitoarele si fantomele isi fac de cap de Halloween

Recommended Posts

Imagine IPB

Sarbatoarea americanilor este eveniment principal in weekend, noaptea aceasta fiind dedicata personajelor de poveste.In plus, chilipiruri culturale, party-uri si opera.

Aruncati cu nisip in foc si scoateti din tolba povestile care iti dau fiori de spaima. Vine un weekend "de groaza" in Capitala. Asta pentru ca astazi toata suflarea bucuresteana, cu fite sau fara, sarbatoreste, in avans, ce-i drept, importul american, Halloweenul (celebrata an de an pe 31 octombrie). Petreceri in malluri, costumatie obligatorie, dovleci transformati in lanterne care sa te sperie, toate vor deveni necesare pentru a intra in rand cu lumea.

Unii s-au gandit sa fie originali, asa incat s-au hotarat sa manance dovlecii in loc sa-i decupeze si sa pastreze totusi costumatia obligatorie, dar sa adauge o regula noua: trebuie sa fie neaparat rosie. In clubul Aro, de pe Bulevardul Carol I, se face petrecere de Halloween in stil autohton: cu placinta de dovleac si vin fiert, Shukar Collective si Tamango ca invitati, concurs de mancat usturoi, in ciuda vampirilor, si meniu specific romanesc. Biletele, in numar de 500, costa 50 de lei noi si se gasesc la sediul clubului.

La Plaza, dupa ora 22.00, se aduna sa petreaca vrajitoarele, varcolacii si vampirii. Intrarea la petrecere v-o asigura un costum bine ales. Minorii insa ar trebui sa ramana acasa. Pe scurt, e noaptea cea mai costumata si plina de baubau, in care copiii trebuie sa doarma, iar parintii sa se teleporteze in filmele de groaza.

Daca nu Halloween, atunci ce?

Am cautat si alternative pentru cei care nu vor totusi sa-si petreaca weekendul ca restul lumii. In timpul zilei puteti merge la Circul Globus, unde se joaca in continuare "Secretele elfilor", de la ora 15.30. Sau puteti da o fuga pana la Sala Dalles, la targul "Kilipirim. Carte, muzica, film", sa va imbogatiti biblioteca. Iar pentru petrecareti, in Expirat e "Balamuc organizat", de la ora 21.00.

In Kristal Glam Club e eveniment 100a Gigolo. Mixeaza Dj Hell&Mick Wills si incalzesc atmosfera The Model si Masstyk. Asta pentru cei care au ramas cu chef de aseara, cand Sonique i-a pus la dans. La Opera Nationala, de la ora 18.30, se danseaza "Cenusareasa", dupa Charles Perrault, pentru cei care vor povesti clasice, pe muzica clasica. Biletul costa 21 de lei noi. Si daca totusi ganditi in perspectiva, nu va ramane decat sa faceti planuri pentru revelion.

Peste hotare

De sarbatoare, vanzari de miliarde de dolari

Magazinele americane mizeaza pe aproape cinci miliarde de dolari vanzari aferente Halloweenului in anul acesta. Adica aproape 5a din PIB-ul Romaniei. Si asta fara sa fie luate in calcul cumparaturile curente, ci doar costumele, prajiturile in culoarea dovleacului si decoratiunile care sa dea un aer infricosator caselor.

Potrivit estimarilor Federatiei Nationale a Retailerilor din SUA, o familie americana va scoate din buzunar, in medie, 59 de dolari in cinstea Halloweenului. Dintre acestia, aproximativ 20 de dolari se vor duce pe dulciuri. Desi cu echivalentul in lei, circa 550 de lei noi, ar putea fi cumparate cateva kilograme de bomboane, in SUA este vorba doar de doua-trei platouri cu prajituri portocalii.

Alaturi de ele, si decoratiunile golesc buzunarul americanilor: Halloween figureaza pe locul doi in top din punct de vedere al cheltuielilor, dupa Craciun. Alta gaselnita sunt cos-tumele. In schimbul unei sume intre 20 si 50 de dolari, americanii pot fi, pentru o zi, Superman sau Cenusareasa.

Hollywoodul trage turma

Insa retailerii spun ca cele mai vandute costume sunt cele cu personaje din filmele lansate recent la Hollywood. Mai precis, "Superman" si "Piratii din Caraibe". Cel putin asa sustin reprezentantii supermarketurilor WalMart si Kmart.

Evident, copiii sunt cei care isi doresc cel mai des sa arate ca Superman. In cazul adultilor, care nu se lasa mai prejos in ceea ce priveste costumarea de Halloween, sunt preferate deghizarile mai conventionale: Dracula, printese, personaje medievale sau pirati. (Raluca Barbuneanu)

Sursa: Evenimentul Zilei

Link to comment

La noi in tara Halloween-u ar fi celebrat doar de cei peste 15 ani(parerea mea)

Uitati-va in SUA la cei mici (4-5 ani) umbla cu atatea povesti de groaza si horror in cap si nu au nimic cand la noi de Anul Nou un copil de 10--12 ani se sperie cand il vede pe unu imbracat in urs sau in capra (ce-o fi);nu va avea asa mare succes ca in alte parti :whistle:

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...