Jump to content
IceMan

Privatizarea CEC

Recommended Posts

Potrivit declaratiilor Ministrului Finantelor Publice, Sebastian Vladescu, Guvernul a aprobat in aceasta saptamana forma finala a contractului de privatizare a Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC).

"In perioada urmatoare Comisia de privatizare urmeaza sa stabileasca o noua data finala pentru depunerea ofertelor financiare imbunatatite", a declarat Sebastian Vladescu.

In cadrul ultimei reuniuni a Comisiei de privatizare a CEC, de la inceputul lunii octombrie, a fost dezbatut nivelul obligatiilor si penalitatilor care urmeaza a fi platite de castigator in cazul incalcarii unor reguli din contract. Conform afirmatiilor Ministrului Finantelor Publice, cele doua banci finaliste au cerut un nivel mult mai mic al acestor plati. De asemenea, Sebastian Vladescu a mai precizat ca nu stie care sunt sansele ca CEC sa fie privatizata pana la finele anului in curs Cele doua banci ramase in cursa pentru privatizarea CEC, OTP Ungaria si National Bank of Greece aveau ca termen initial pentru depunerea ofertelor financiare imbunatatite data de 31 august.

Termenul a fost amanat ulterior, dupa ce cei doi investitori au cerut rezultatele financiare pentru primul semestru calculate in conformitate cu standardele de contabilitate IFRS. Consultantul selectat pentru CEC a finalizat, in septembrie, auditul rezultatelor financiare ale bancii pentru primul semestru, iar Comisia este asteptata sa le trimita celor doi investitori termenii de depunere a ofertelor financiare imbunatatite. Statul va vinde pachetul majoritar de 69,9% din actiunile CEC, conform strategiei de privatizare.

Sursa: Cronica Romana

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...