Jump to content
IceMan

Autostrada Transilvania va fi cu taxa

Recommended Posts

Potrivit ministrului Berceanu, suma pe care o vor plati automobilistii va fi de 3-5 euro/100 km Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu a intarit ieri, la Cluj, ideea aplicarii unei taxe, cuprinse intre 3 si 5 euro/100 km, pentru folosirea Autostrazii Transilvania.

Potrivit NewsIn, Berceanu sustine ca, in timp ce pentru autostrazile deja construite, cum ar fi Bucuresti-Pitesti sau Bucuresti-Constanta, nu se poate vorbi de aplicarea unor taxe, pentru ca proiectele sunt deja finalizate, pentru Autostrada Transilvania se va plati taxa. Motivul este dat de necesitatea construirii altor autostrazi. Ministrul a aratat ca avantajele pentru soferii care vor sa circule pe autostrada se vor reflecta in combustibil mai putin, un numar mai mic de accidente sau chiar in necesitatea scazuta a pieselor de schimb, asigurata prin calitatea carosabilului. Taxa de autostrada va asigura finantarea viitoarelor lucrari, iar ritmul dorit este construirea a 250-300 de km de autostrada intr-un an, incepand cu 2008. Berceanu a dat drept exemplu Portugalia, unde in 9 ani s-au construit 2500 de km de autostrada, iar taxa de folosire, pe suta de km, este de 8 euro. Berceanu a dat asigurari ca si romanii care nu au bani de taxa pe autostrada vor avea la dispozitie o infrastructura nationala buna.

Carmen POPESCU

Sursa: Ziua

Link to comment

Hai sa fim seriosi..traim in Romania.. au ei banii destui da nu ar strica inca niste "fonduri" suplimentare d la popor=))

pai bani aia "multi" se pierd pe drumuri(din privinta lor) trebuie sa ii scoata din alta parte,nu? :kar:

Hmm....daca va fi intretinut si construit cum trebuie nu cred ca va avea cineva comentarii la acesta chestie :whistle:

Link to comment

Hai sa fim seriosi..traim in Romania.. au ei banii destui da nu ar strica inca niste "fonduri" suplimentare d la popor=))

Si banii aia destui care spui tu ca ii au, tot de la popor ii au ... daca aveau asa multi bani faceau pana acum autostrada ! In Romania un astfel de proiect este cu 60-70% mai scump decat in alte tari, acele procente reprezentand spaga si comisioane !

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...