Jump to content
Sequenz 31

România este vicecampioană mondială la World Cyber Games

Recommended Posts

România a obţinut locul al doilea la proba FIFA 2006 la World Cyber Games (WCG) 2006, aceasta fiind cea mai bună clasare a românilor la competiţiile internaţionale de jocuri pe calculator.

Ovidiu Pătraşcu, care a devenit vicecampion mondial la FIFA 2006, s-a calificat la WCG 2006 în urma finalei naţionale World Cyber Games România, organizată în luna octombrie de Expotek şi Professional Gamers League.

"Acesta este în mod cert cel mai bun rezultat obţinut de România la competiţiile internaţionale de jocuri pe calculator.Suntem extrem de bucuroşi pentru această reuşită şi sperăm că, prin astfel de performanţe, să impulsionăm piaţa de jocuri din România şi să obţinem o legislaţie favorabilă jocurilor pe calculator", a declarat preşedintele Professional Gamers League, Silviu Stroie.

Turneul final World Cyber Games 2006 a avut loc în perioada 18-22 octombrie pe renumitul circuit de Formula 1 de la Monza. Pe parcursul celor 5 zile, aproximativ 800 de gameri din peste 70 de ţări au concurat pentru premii în valoare totală de 500.000 de dolari, la probele: FIFA Soccer 06, Need for Speed Most Wanted, Half Live: Counter Strike, Starcraft: Brood War, Warcraft III: The Frozen Throne, Dawn of War: Winter Assault, Dead or Alive 4, Project Gothan Racing.

Piaţa de jocuri video din România s-a dublat în ultimii ani şi a ajuns la o valoare totală de 4 milioane de euro. Potrivit distribuitorilor, piaţa jocurilor video din ţara noastră a ajuns la stadiul la care concureză cu succes, ca valoare a vânzărilor, alte produse media, cum ar fi muzica pe CD sau filmele pe DVD.

Vânzătorii se aşteaptă ca, de Crăciun, să aibă cele mai mare încasări din jocuri înregistrate până acum în România. În primele nouă luni ale lui 2006, au fost cumpărate peste 85 de mii de jocuri video. SURSA: Realitatea.net

Gg` Romania

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...