Jump to content
Sequenz 31

Sony şi-a cerut scuze public pentru problema bateriilor defecte pentru laptopuri

Recommended Posts

Gigantul japonez de produse electronice Sony a prezentat scuze companiilor şi consumatorilor afectaţi de retragerea masivă a bateriilor pentru laptopuri, care prezentau riscuri, dar a exclus posibilitatea unor concedieri la vârf, conform AFP.

Cu ocazia unei conferinţe de presă, vice-preşedintele Sony, Yutaka Nakagawa şi-a prezentat "scuzele sincere" în numele directorului executiv al grupului, americanul Howard Stringer, şi al adjunctului acestuia, Ryoji Chubachi.

Sony a lansat la începutul lunii septembrie un program mondial de înlocuire a bateriilor pentru laptopuri de producţie proprie, care prezentau defecte ce majorau riscurile de a lua foc.

Bateriile, dintre care 9,6 milioane fuseseră achiziţionate de diverşi producători (Dell, Apple, Lenovo, Toshiba, Fujitsu, etc), au fost returnate la atelierele de producţie ale Sony.

Grupul american Gateway a anunţat retragerea a 35 de mii de baterii Sony pentru laptopuri.

Grupul nipon "se va strădui să pună în aplicare cât mai rapid programul de înlocuire a bateriilor pentru a recâştiga încrederea clienţilor", a precizat Nagakawa.

Un alt responsabil al Sony, directorul executiv Nafumi Hara, a afirmat că niciun oficial important al organizaţiei nu va demisiona. "Nu este luată în considerare nicio măsură împotriva managementului", a declarat acesta.

Sony şi-a redus în cursul săptămânii trecute estimările pentru profitul operaţional pentru anul fiscal care se încheie în martie 2007, până la 50 de miliarde de yeni, respectiv aproape 421 de milioane de dolari, de la estimările anterioare, din luna iulie, care erau de 130 de miliarde de yeni. Compania şi-a redus, de asemenea, previziunile pentru profitul net, cu 38%, până la 80 de miliarde de yeni.

Link to comment

Si bateriile busite care s-au vandut, se schimba? Oricum frumos din partea lor ...

In Romania se musamalizau treburile, nimeni nu recunostea nimic ... vremea era de vina ca nu is bune bateriile :D

pai de ce sa piarda ei profitu(in Romania ma refer :P )

cei de la sony au aratat ca sunt cinstiti cat de cat :P

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...