Jump to content
Sequenz 31

Rapirea ficei lui Basescu

Recommended Posts

Omar Hayssam intenţiona să o răpească pe una dintre fiicele preşedintelui Băsescu. Declaraţia a fost făcută de un bărbat care a fost adus cu faţa acoperită cu cagulă la audierile din cazul răpirii în Irak a ziariştilor români.

Bărbatul este deţinut la penitenciarul Rahova şi a fost condamnat pentru înşelăciune.

Martorul sub acoperire depune mărturie în procesul Omar la insistenţele sale şi beneficiază de o protecţie sporită în sala de judecată.

Bărbatul a trimis în urmă cu o lună o scrisoare judecătorilor care se ocupă de dosarul Hayssam şi le-a spus că deţine informaţii importante despre activitatea sirianului din penitenciar.

Judecătorii au decis să îl citeze ca martor, însă deţinutul a condiţionat audierea lui de protejarea identităţii.

Din acest motiv, martorul audiat de judecători are faţa acoperită, iar instanţa nu îi menţionează numele în faţa asistenţei.

Mahmoud Omar, unul dintre fraţii lui Omar Hayssam, şi Doctorul Yasim, negociatorul folosit de români în cazul răpirii, au fost audiaţi şi ei, astăzi, de judecătorii Curţii de Apel Bucureşti, în dosarul în care Omar Hayssam este judecat pentru acte de terorism.

Elena Băsescu spune că nu ştie nimic despre o posibilă trentativă de răpire a sa plănuită de către Omar Hayssam. Fiica Preşedintelui României a declarat pentru Realitatea TV că nu a avut niciodată vreo bănuială că ar fi fost în pericol.

Elena Băsescu a precizat totuşi că, de la 1 noiembrie 2005, adică la aproape un an de la instalarea în funcţia de preşedinte a tatălui său, a început să fie păzită permanent de către ofiţeri SPP. Mezina preşedintelui Traian Băsescu este însoţită peste tot de doi ofiţeri ai Serviciului de Protecţie şi Pază, plus un şofer şi un aghiotant. Elena Băsescu afirmă că nu ştie dacă paza a început să-i fie asigurată ca urmare a unei suspiciuni privind posibilitatea de a fi răpită.

Sursa: Realitatea TV

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...