Jump to content
Legacy

Limba noastra este o comoara

Recommended Posts

Limba noastra-i o comoara?internationala :)

Limba romana e atat de bogata incat am exportat-o pe banda rulanta.Cineva s-a aventurat in a face un top al denumirilor internationale care,fara sa stie purtatorii, sunt? d-ale noastre, neaose,suculente si pline de inteles.

1. Pe primul loc, bineinteles, ce altnume ar putea figura decat renumita statiune croata Pula.Am intalnit persoane care isi fac concediile in Pula (inclusiv oameni care chiar merg in Croatia pentru asta).

http://en.wikipedia.org/wiki/Pula,_Croatia

2. Tot Pula se numeste si moneda oficialaa statului african Botswana.Prin asta se explica saracia lucie din savana? luand in calcul faptul ca populatia e preponderent feminina,se ajunge la cateva subdiviziuni de Pula pe cap de locuitor.Cursul de schimb il gasiti pe

http://www.x-rates.com/d/BWP/table.html

3. In alte zone de pe continentul african,oamenii o duc si mai rau.Daca botswanezilor le e de ajuns o Pula pentru a-si asigura traiul (mai ales ca-s negri, si stim noi cese vorbeste despre

ei), 3,4 milioane de mozambicani locuiesc in regiunea Nampula, avand capitala

in orasul cu acelasi nume.

http://en.wikipedia.org/wiki/Nampula_Province

4. Printre distractiile mai putin cunoscute,dar mai apropiate de noi,se poate numara o excursie cu intreaga familie in micul si linistitul Camping De Muie, pe insula olandezaTholen. Puteti sa le scrieti sa-i felicitati pentru denumirea inspirata,sediul lor din St. Maartensdijk e amplasat tot pe strada? Muie.

Sau vizitati-i pe

http://www.campingdemuie.nl

5. Futai USA Inc. este (ah, asta imiaduce aminte de o imprecatie dintr-un vers de Parazitii) cel maimare producator de umbrele din lume, vezi Doamne.Cica aproape toate umbrelele din lumecontin piese Futai. Firma taiwano-americana mai face si crosede golf? desi nu

vad legatura.

http://www.futaiusa.com/about_futaiusa.htm

6. LABA inseamna pentru toti italienii Libera Accademia di Belle Arti.Saracii ofera chiar 30 burse de studiu”per i Master della LABA”. LABA- La natura dell? arte.

http://www.laba.biz/http://www.laba.biz

7. Daca tu crezi ca esti in rahat, ce parere ai de cei 32.000 de insi

din orasul israelian Rahat? In Rahat,ce-i drept,locuiesc numai arabi(ca sa vedeti unde i-au trimis filosemitii de americani), si ei se simt bine acolo, de vreme ce rahat inseamna pe limba

lor ceva gen “convietuire fericita”.

http://en.wikipedia.org/wiki/Rahat

8. Pentru ca din nou ne-am indepartatde plaiurile mioritice, am putea sa vizitam si Curu. Nu, nu e suficientsa te uiti in spate, Curu este o rezervatie naturala in Costa Rica.75% din Curu lor

este impadurit, si totusi costaricanii il consideraunul din cele mai frumoase locuri din tara.N-as vrea sa le vad pe celelalte, incazul asta.

http://www.nicoyapeninsula.com/curu/

9. Am ajuns si in indepartata Japonie,unde pe crestele muntilor cresc falnicii Sugi. Sugi este chiar arborele national al japonezilor,asteptam cu interes aclimatizarea lui pe coastele insorite ale Croatiei de mai sus.

http://en.wikipedia.org/wiki/Sugi

10. Cui nu-i plac conditiile rudimentare oferite de campingul olandez de Muie, ii recomandam cu caldura cazareain hotelul parizian de Buci.

http://www.bucihotel.com/

In concluzie, dragi cititori, fiti mandri de graiul ce-l graiti, dar fiti prudenti. N-ai de unde sa stiice inseamna “buna ziua” in limba uzbeka.

Scuzati-mi limbajul dar aceasta este realitatea.Deci sunteti mandri de limba ce o graiti?

Link to comment
Share on other sites

Deci sunteti mandri de limba ce o graiti?

Da sunt mandru, altfel iti vorbeam intr-o limba straina pe care tu nu o intelegeai. Cuvinte de genul "Nampula", "Sugi","LABA","Curu", etc. nu mi se par chiar atat de amuzante, pt ca ele se folosesc in jargon, putand fi inlocuite cu alti termeni precum "Parte dorsala", etc..

Funny ... not.

Exact. :huh: -_-

P.S. Bine.. trb sa mai si stii alt sinonim al cuvintelor, decat cel folosit foarte des de copilasii din ziua de azi...

Link to comment
Share on other sites

Da sunt mandru, altfel iti vorbeam intr-o limba straina pe care tu nu o intelegeai. Cuvinte de genul "Nampula", "Sugi","LABA","Curu", etc. nu mi se par chiar atat de amuzante, pt ca ele se folosesc in jargon, putand fi inlocuite cu alti termeni precum "Parte dorsala", etc..

exact...

saracii oameni de pe alta parte a planetei noastre habar nu au despre limba noastra la fel cum nici noi nu prea avem habar...

Link to comment
Share on other sites  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...