Jump to content
SeBi

Vama Veche a MURIT

Recommended Posts

Imi cer scuze daca mai exista pe undeva un topic asemanator...nu am cautat si nici nu vreau. Daca mai este, macar sunt sanse mai mari sa afle mai multa lume. Nu am fost un fan, dar m-a intristat vestea!

Cine se uită după vînt, nu va sămăna şi cine se uită dupa nori, nu va secera.

Eclesiastul 11- 2

Da, mi-am pus inima în căutarea tuturor acestor lucruri, am cercetat toatea aceste lucruri şi am văzut că cei neprihăniţi şi înţelepti şi faptele lor, sunt în mîna lui Dumnezeu, atît dragostea cît şi ura. Oamenii nu ştiu nimic mai dinainte; totul este înaintea lor, in viitor.

Eclesiastul 9 - 1

Acesta este singurul post al lui Tudor Chirilă pe forumul Vama Veche legat de despărţirea formaţiei şi noua formulă. Nu cred că dialogul cu fanii e o soluţie de rezolvare a problemei, pentru că am învăţat că în viaţă, ca indivizi, sîntem pîna la urmă pe cont propriu, iar aplauzele sau fluieraturile fanilor nu ar trebui să ne afecteze judecata şi bunul simt. Acest post nu are nici rolul de a atrage pe cineva de partea noastră (Tudor şi Eugen) pentru că ar fi în neconcordanţă cu cele afirmate mai sus. Mai întîi de toate, sînt însa un mincinos. Sînt un mincinos pentru că timp de trei ani am ascuns disensiunile dintre noi şi am încercat să pretind (de cele mai multe ori am şi reuşit) că totul merge bine şi nimic nu ne poate despărţi. Sunt un mincinos pentru că am reuşit să mă mint pîna şi pe mine, prefacîndu-mă că lipsa noastră de comunicare nu e un şobolan atît de mare încît să poată să roadă scheletul unei corăbii care plutea pe o mare aparent liniştită (of, mereu marea...). Sînt un mincinos pentru că nu am recunoscut măcar faţă de mine şi la timp că divergenţele noastre pe plan muzical şi dorinţa de a evolua în direcţii (tot muzicale) diferite stau la baza despărţirii noastre. Sînt un mincinos pentru că am făcut versuri despre dragoste, prietenie şi fericire într-un colectiv în care aceste “bunuri” nu se mai împărţeau. Sînt un micinos pentru că am ascuns faptul că piesa “Fericire” nu a fost dorită pe noul disc. Sînt mincinos pentru că nu am acceptat că, de trei ani, nu mai eram de fapt Vama Veche şi sunt vinovat că nu am facut nimic ca să micşorez distanţa dintre noi. Cred însă că, dacă aş fi facut-o la jumatatea drumului, nu aş fi găsit pe nimeni si nici puterea de a parcurge toată distanţa nu aş fi avut-o. În sfîrşit, sînt un mincinos pentru că (şi aici tonul acestui mesaj va deveni rece şi sec) în timp ce eram în pauză vocală, diagnosticat cu nodul pe coarda vocală stîngă, colegii mei au decis să înceapă repetiţiile la un proiect paralel formaţiei VamaVeche. Dacă trei dintre membrii unei trupe fac un proiect muzical paralel înseamnă că nu vor experimenta fuziuni cu alţi muzicieni şi proiectul paralel va fi apropiat de ceea ce au compus sau compun în cadrul grupului. Pentru că, după părerea mea, numai întîlnirea cu muzicieni din alte zone de expresie te poate schimba. Am dedus astfel că nu erau mulţumiţi tocmai de proiectul muzical pe care îl finalizaserăm, şi anume “Fericire în rate”. Am aflat apoi că l-au invitat pe al patrulea membru al formaţiei (Eugen) să înregistreze niste riffuri de chitară şi, totodată, că au făcut audiţii în vederea cooptării unei voci feminine. Era pentru prima dată în istoria formaţiei cînd un “proiect paralel” suscita atîta energie şi deteminare din partea a trei dintre membri trupei. Mă întreb de ce, în condiţiile în care l-au invitat pe Eugen să imprime chitări, nu m-au invitat şi pe mine să dau audiţie pentru voce? Doar eu aş fi lipsit pentru ca proiectul paralel să se numească Vama Veche.

Doresc să continui proiectul Vama Veche alături de Eugen Caminschi (Eugen Caminschi, pe care colegii mei l-au omis cu bună ştiinţă în interviul de la Prima TV) şi Raul Kusak. Colegii mei nu doresc, sau cel puţin aşa au afirmat, să folosească numele Vama Veche spunînd că Vama Veche fără Tudor Chirilă nu există. De ce mă forţează însă să gîndesc acelaşi lucru în raport cu absenţa lor din acest proiect. Cred că Vama Veche poate funcţiona fără oricare dintre noi. Istoria a demonstrat-o în cazul multor formaţii. Oare versurile pe care le-am făcut la cele peste 50 de piese ale formaţiei nu reprezintă esenţa mesajului pe care l-am transmis zece ani? Cine decide că un nume reprezentat de o echipă unită o lungă perioadă de timp, dar dezbinată de trecutul apropiat, nu are nici o şansă în altă formulă şi de ce e mai moral să îngropi un nume decît să accepţi o despărţire? Dacă nu e a noastră, Vama Veche trebuie să moară? Vama Veche este un nume care a depăşit importanţa noastră ca indivizi, iar eu împreună cu Eugen vreau să duc acest proiect mai departe. De ce în alta formulă? Pentru că formula actuală nu mai funcţioneaza. Dar nu noi ca indivizi decidem dacă o noua formulă e mai bună sau mai rea, ci publicul. Fanii. Dacă importanţa membrilor Vama Veche, absenţi din noua formulă, este covîrşitoare, probabil ca formaţia se va stinge de la sine şi va muri de moarte naturală. Dar de ce sa o eutanasiem sau, şi mai mult, sa o omorîm doar pentru că părinţii ei nu se mai înteleg?

PS

Colegii mei se erijează în victimele unui patronat abuziv. “Am fost daţi afară!”, “Noi nu am părăsit trupa!” Dar oare singura modalitate de a părăsi o trupa sau un proiect este să o faci fizic? De cîte căsnicii nu vorbim în care soţul vine acasă, dar de fapt nu este prezent? Sau soţia se fereşte demult să mai încerece o plimbare în parc sau o escapadă la munte, în doi? Diferenţele dintre membrii trupei au facut o eventuală împăcare imposibilă.

Cred că despărţirea actualei formule Vama Veche ar trebui acceptată (deşi dureros) de toată lumea, la fel ca şi faptul că o parte a trupei poate şi va continua acest proiect.

În timp ce colegii noştri consideră că Vama Veche nu poate exista decît într-o singură formulă, noi vom încerca să demonstrăm contrariul. Iar fanii vor judeca.

Oricum, indiferent de ceea ce se va întîmpla de acum înainte, aş vrea să le mulţumesc (Liviu, Lapi, Traian) pentru tot ceea ce au însemnat în viaţa mea.

PS2

...este ora 1.45 a.m., ora acestor rînduri... pîna la conferinţa de presă de mîine mai sunt zece ore, dar voi le veţi citi după terminarea ei...

...considerînd că orice razboi privind paternitatea Vama Veche ar putea aduce prejudicii grave numelui în sine şi ideii de Vama Veche, am hotărît împreună cu Eugen ca formula în care vom evolua de acum înainte se va numi simplu, VAMA.

De ce VAMA? Respectăm astfel dorinţa colegilor nostri, care nu pot accepta că Vama Veche se poate regăsi în altă structură decît aceea care a consacrat-o.

În acelaşi timp, dorinţa de a duce mai departe mesajul care se regăseşte în versurile Vama Veche, precum şi direcţiile muzicale pe care noi le-am dezvoltat în cadrul grupului ne fac să considerăm VAMA ca fiind cea mai frumoasă variantă de a continua în felul nostru acest proiect. În amintirea trecutului şi salutînd viitorul...

Alături de noi este Raul Kusak (colaborator de doi ani al formaţiei) la clape, urmînd că în viitorul foarte apropiat să comunicăm formula completă a VAMII.

În conformitate cu tot conţinutul acestui mesaj, ne considerăm îndreptăţiti din punct de vedere moral să cîntăm în concertele noastre piese din repertoriul Vama Veche, al căror coautor şi unic textier am fost.

E tîrziu şi e ora sinceritatii dezarmante... Am divorţat şi e dureros... Vama Veche, VAMA... nu contează... tot ce ştiu în momentul de faţă e că vreau rău de tot să cînt...

...Ne vedem joi... Povestea merge mai departe...

Tudor

Asta a postat Tudor pe forumul trupei.

www.vamaveche.ro

Link to comment

DA...sincer chiar nu ma intereseaza cine are dreptate...eu nu ascult o trupa pentru ceea ce sunt componentii ei (vezi michael jackson)ci pentru ceea ce este TRUPA (dpdv muzical). daca aud ca tudor a facut vreo tampenie chiar nu ma intereseaza.

Acum...ca stiu ca au "murit" am inceput sa-i apreciez si mai mult!

Link to comment

e nasol.. ca fan al trupei care a fost o data, e nasol sa stii k una din trupele tale preferate a facut unele din melodiile tale preferat doar.. asa.. hai sa facem si noi o melodie

si totusi, e mare pacat.. RIP Vama Veche

@{JM}Alex Lifetaker

RIP Vama Veche smile.gif

nu vreau sa te provoc dar aici ai spus:

Am vazut ca majoritatea ati zis RIP... wtf, suntem in Romania... asa ca eu ii zic: Odihneste-te in pace, Steve!

unde e romanescul "Odihneste-te in pace"? :D

Link to comment

e nasol.. ca fan al trupei care a fost o data, e nasol sa stii k una din trupele tale preferate a facut unele din melodiile tale preferat doar.. asa.. hai sa facem si noi o melodie

si totusi, e mare pacat.. RIP Vama Veche

@{JM}Alex Lifetaker

nu vreau sa te provoc dar aici ai spus:

unde e romanescul "Odihneste-te in pace"? :D

Sa inteleg ca tu ai zice "odihneasca-se in pace" la o trupa destramata?lol ...

Chiar daca inseamna acelasi lucru prefer sa folosesc RIP in aceasta situatie.

Link to comment

@Stargate ...mai...tu pe ce lume traiesti? Vrei valoare? uite aici nume: copilu` minune, Gutza, Trident, TNT, 3 studenti, ozone, salam ala....sau cum il cheama...

acum serios...da, este o pierdere...insa mai avem ceva valori inafara de cele de mai sus...

ma gandesc la IRIS, Cargo...si inca cativa....

Link to comment

Dar nu am sarit...cred ca merge si holograf desi mie nu-mi plac...ar mai fi cei de la compact...

Acum, cand vad un clip noi decid daca merita sa ma uit la el in funtie de "tipele" care apar in el...daa sunt mai mult dezbracate inseamna ca melodia este proasta si schimb canalul...nu treuie sa fiti deacord cu mine!

Link to comment

Sotia a sustinut concert alaturi de Holograf si au cantat 2 ore live si de calitate, pana in momentul respectiv nu ma interesau; dar de atunic ii admir - desi nu-i ascult.

Iar despre cantaretele care isi arata diverse parti intime ale corpului pt a atrage publicul, e clar ca nu au reusit prin muzica, deci valoare artistica-muzicala = zero.

Sper ca Tudor Chirila sa nu renunte la muzica...

Link to comment

1. Vama veche isi continua activitatea cu alta componenta ( cu Tudor Chirila in frunte) - deci show must go on...

2. Nush daca te pasioneaza muzica simfonica; soatza mea canta in orchestra medicilor din Buc. si au avut un concert impreuna cu Holograf in vara; dar atat de strict, incat nici pe mine nu m-a putut aduce fara bilet. Asa ca nu m-am dus :dooh:

Acum este plecata din tara... :crybaby:

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...