Jump to content
frankie

Ce parere aveti despre "majorarea" salariilor profesorilor?

Recommended Posts

Posted

Sa le mareasca la profesorii din scoli si licee si la cadrele didactice din gradinite,crese etc.

Nu la profesorii universitarii ca ai deja au salarii mari .Oricum cel ma bine ar fi invatamant particular.

Posted

Sa nu le dea nimic in plus, sa vina profii la ore in haine second hand(tot ca acum :P), rupte, si sa se roage de elevi sa le dea 1.000 de lei sa isi ia o paine :))

Revenind ontopic, la cati bani castiga profii din meditatii(profii de romana, mate, istorie/geografie, restul cam mor de foame) eu zic ca nu merita majorarea salariilor. De ce ar fi profesorii mai presus de alte categorii de muncitori? De ce sa mareasca salariile profesorilor, ce, numai ei au venituri mici?dar cei care lucreaza la teatre, sau muzicienii care canta la Opera sau Filarmonica? Va spun eu ca aia mor de foame, vorba unui coleg: "diferenta dintre o pizza si un muzician este ca pizza poate sa hraneasca o intreaga familie".

Posted

Pai sunt mai multi profesori care o duc rau decat cei de la opera, filarmonica..etc. Si mai ales, baza sunt profesorii, scoala adica. Macar atata merita avand in vedere cum o duc altii care nu fac nici jumatate din ce fac unii dintre ei.

Posted

Sa le mareasca la profesorii din scoli si licee si la cadrele didactice din gradinite,crese etc.

Nu la profesorii universitarii ca ai deja au salarii mari .Oricum cel ma bine ar fi invatamant particular.

Prof universitari sunt mai speciali , nu fac parte din sindicat , ei sunt platiti si de catre facultati dearece acestea au si locuri la TAXA , si bine-n-teles RESTANTELE :banghead: care sunt o gramada de bani , deci au venituri in plus destul de considerabile care explica si venitul mare al cadrelor didactice universitare

Posted

guvernul (parlamentari) mereu si-au batut joc de ei ...si de noi... nu se mai satura...las ca acum profesori sunt multumiti ca mai au 500mii in plus(decat deloc) ...ca le ajung de 2 pixuri si 1carte...CU PARLAMENTARI ASTIA FOMIShTI VOM AJUNGE SA MANCAM PIETRE...

Posted

guvernul (parlamentari) mereu si-au batut joc de ei ...si de noi... nu se mai satura...las ca acum profesori sunt multumiti ca mai au 500mii in plus(decat deloc) ...ca le ajung de 2 pixuri si 1carte...CU PARLAMENTARI ASTIA FOMIShTI VOM AJUNGE SA MANCAM PIETRE...

Cat adevar.. :(

JOSGUVERNUL:D

Posted

Cat adevar.. :(

JOSGUVERNUL:D

scuze dar nu mam putut abtine .... tu chiar te auzi ???? toti tipati jos guvernu da cine soacra lu' peste lar inlocui ... e sau asta sau Nastase .... alegeti voi ... vreti sa va conduca PSD-u, din prima luna cand sar instala si acela ati tipa iara jos guvernu ... mai bine facetiva demnitari daca va credeti asa buni conducatori si stiti de toate despre nimic .

DA coruptie e in tara si se duc multi bani in buzunarele anumitor oameni DAR asa e romania de cand o stim ... nu se va schimba nimic cu "JOS GUVERNU" ca vine altul care o sa vi se para la fel de prost .... in Romania totul se desfasoara foarte incet si va trebui mult timp sa ajungem acolo unde speram noi ... (nu mai continuu ca sunt sigur ca ii vor sari mucii din nas cuiva cand va citi si avand alta parere va spune ca eu gresesc)

cat despre "minunatii" si "preocupatii" nostri profesori nu am cuvinte de lauda .... toata lumea vorbeste despre cum ei dau lectii in particular sa se intretina .... hai sa fim seriosi ei dau lectii in particular deoarece la clasa habar nu au sa predea .... ei predau lectiile si copii dau din cap ca au inteles si trec mai departe ... daca ei ar preda calumea si NU ar mai fi nevoie de lectii in particular(va rog spunetimi o tara din UE unde se dau lectii in particular) atunci probabil sar creste si salarul ... pe langa asta sistemul de invatamant e extrem de prost organizat .... la noi dai un examen "ce iti determina soarta" odata la 2 ani :blink: altii nici nu stiu ce sunt examenele pana in clasa a 12-a cand urmeaza sa mearga la facultate sau sa intre la munca

eu acum sunt la o scoala particulara din oradea(D.O. sa nu credeti ca e aia de incepe cu G) si noi cat restul tarii a stat acasa 3 saptamani am continuat materia si a mers foarte bine ... in alte scoli dupa ce au venit din "vacanta" elevii faceau pe ei de frica deoarece nu intelegeau nimic din ce predau profesorii (au bagat 4 saptamani in 1 saptamana si dupa au dat tezele) intr-adevar eram si eu dezamagit ca nu stateam acasa dar dupa aceea nu mi-a mai parut atat de rau ... si la noi interesant dar elevii nu iau ore in particular (iau doar 2-3 nu jumatate de clasa :box: )

acum astept comentarii acide

Posted

Crede-ma ca are cine sa aleaga alt guvern

Si puteai sa vezi ca am adaugat ": D" acolo, deci nu e ca si cum sunt gata gata sa fac o revolutie...era o gluma

Si da, daca ar fi alt guvern macar am trai cu speranta ca nu o sa faca ce a facut guv. precedent de frica sa nu fie dat jos...

Si DA, ei sunt de vina

toata lumea vorbeste despre cum ei dau lectii in particular sa se intretina .... hai sa fim seriosi ei dau lectii in particular deoarece la clasa habar nu au sa predea

Nu prea o nimerisi pe asta :P . Daca ei au elevi retardati nu e vina lor, maj. lectiilor in particular sunt cerute de elevi nu fortate de profesori. :) Habar n-ai cate licee (si bune si..mai putin bune)si scoli, au clase in care se gasesc tot felul de copii PROSTI care nu sunt in stare sa invete, sau smecherasi care mai bine cheltuie banii parintilor la meditatii decat sa invete. Crede-ma am fost in astfel de clase...

ei predau lectiile si copii dau din cap ca au inteles si trec mai departe ... daca ei ar preda calumea si NU ar mai fi nevoie de lectii in particular

Nici pe asta :). Profesorul la clasa preda, daca un copil (sau mai multi) nu intelege (nu inteleg) SI NU SPUNE (si nu spun) atunci profesorul este absolvit de vina. El nu poate sa-i intrebe pe fiecare in parte daca si ce a inteles...si acum, gandeste si din punctul de vedere al unui profesor, el are de a face cu zeci de copii intr-o zi, sa spuna acelasi lucru la toti, sa le explice la fiecare in parte este un lucru zdruncinator (crede-ma stiu, de ce stiu ? am scris mai sus).

la noi dai un examen "ce iti determina soarta" odata la 2 ani altii nici nu stiu ce sunt examenele pana in clasa a 12-a cand urmeaza sa mearga la facultate sau sa intre la munca

Sa te duci prin tari straine, prin scoli. O sa vezi ca acolo TOTUL DIFERA TOTAL. Nu poti compara sistemul nostru cu al lor..pt ca...al nostru e praf :blink:

Nu vei gasi extrem multe scoli unde totul este frumos organizat , cu copii civilizati etc. Insa vei afla ca au resurse, la ei este materia mai usoara avand tot felul de ajutoare sa o inteleaga. Noi dam examen pt ca in materie de dotare scoli si licee SUNTEM LA PAMANT !

Pe cand ei au un calculator super performant la fiecare elev la ora de laborator info (si normal ca au mai multe laboratoare si dotate calumea) la noi pe langa faptul ca in multe licee nu-s destule dar mai sunt si facut vraiste...(unele licee, nu ma pot pronunta despre toate, desi cred ca maj. sunt in situatia asta). De ce ?

Pt ca traim intr-o tara de kkao, care nu e in stare sa se supravegheze...unde daca esti director la o institutie de stat poti sa furi din banii publici fara probleme, bani din care trebuie sa doteze scoli (DE EX). Suntem o tara corupta, noi platim taxe ca sa se lafaie altii in bani si sa duca viata buna...de aia...suntem a2a tara printre cele mai corupte din Europa (daca nu ma insel)

Posted

Crede-ma ca are cine sa aleaga alt guvern

Si puteai sa vezi ca am adaugat ": D" acolo, deci nu e ca si cum sunt gata gata sa fac o revolutie...era o gluma

Si da, daca ar fi alt guvern macar am trai cu speranta ca nu o sa faca ce a facut guv. precedent de frica sa nu fie dat jos...

Si DA, ei sunt de vina

PROSTI care nu sunt in stare sa invete, sau smecherasi care mai bine cheltuie banii parintilor la meditatii decat sa invete. Crede-ma am fost in astfel de clase...

Si DA, ei sunt de vina ... PROFESORII ....

am ingrosat a 2-a idee care vreau so continuu ... profesorii daca ar refuza sa dea ore la "smecherasi" si sa ii lase corigenti .. .vezi cum sar pune si aia pe invatat .... dar profesorii vor sa dea ore .... de ce sa nu castige ceva in plus pe langa salar si acei bani sunt si neimpozabili .. ;;)

Nici pe asta :). Profesorul la clasa preda, daca un copil (sau mai multi) nu intelege SI NU SPUNE atunci profesorul este absolvit de vina. El nu poate sa-i intrebe pe fiecare in parte daca si ce a inteles...si acum, gandeste si din punctul de vedere al unui profesor, el are de a face cu zeci de copii intr-o zi, sa spuna acelasi lucru la toti, sa le explice la fiecare in parte este un lucru zdruncinator (crede-ma stiu, de ce stiu ? am scris mai sus).

leam nimerit mai bine decat ai crede ... stiu pe o directoare adjuncta care preda la clase si NU da ore in particular ... acest lucru nu cred ca se datoreaza ca elevii nu o prefera pe ea si merg la altii ... ;)

si da stiu ca mama ta e profesoara dar totul depinde la ce scoala preda .... daca e la o scoala "de cartier" (te scoate cu meseria de portar) atunci e de asteptat sai dea copii batai de cap ... dar nu e asa in toate scolile ....

Devenim o TARA DE C***T !!!

nu devenim ci DEVINE (deoarece noi nu este o tara) ... si ESTE de mult "o tara de C***T" doar ca tu abia acum iti dai seama dupa ce ai folosit un calculator(no off asa calculez si eu :P ) sa vezi cat e de fapt marirea salariului la un contribuabil oarecare (nu ma refer doar la profesori) :P

vb mai incolo ... nb ... iti astept replica :D

Posted

profesorii daca ar refuza sa dea ore la "smecherasi" si sa ii lase corigenti .. .vezi cum sar pune si aia pe invatat .... dar profesorii vor sa dea ore .... de ce sa nu castige ceva in plus pe langa salar si acei bani sunt si neimpozabili ..

N-ai nimerit-o :).

Chiar ieri vedeam la televizor un scandal ca un director n-ar fi vrut sa treaca un corigent care era fiul unui procuror. Pana la urma elevul a trecut, dar cu ajutorul functiei lui tasu`. S-a facut mare scandal, tasu` ii trimisese ministrului invatamantului scrisoare de procuror, si cica ministrul ar fi facut presiuni asupra directorului, si daca nu ieseau copiii in strada nu se afla...si ministrul acum neaga.

La liceul unde preda mama mea, ea are de a face cu multi corigenti, si ea i-ar lasa pe toti daca nu ar fi t***ita de directoare. In multe licee se practica asta. Tu zici ca estti la scoala particulara, vino la unu publica, sau la liceu, sa vezi cum se practica "mergem maine la doamna profesoara cu cadouri si se rezolva".

stiu pe o directoare adjuncta care preda la clase si NU da ore in particular ... acest lucru nu cred ca se datoreaza ca elevii nu o prefera pe ea si merg la altii ...

F bine, daca n-o vrea femeia, n-o avea timp sau nu vrea sa se implice in destea...e treaba ei. Poate are destui bnai si nu e lacoma :).

si da stiu ca mama ta e profesoara dar totul depinde la ce scoala preda .... daca e la o scoala "de cartier" (te scoate cu meseria de portar) atunci e de asteptat sai dea copii batai de cap ... dar nu e asa in toate scolile ....

Este un liceu normal, nu este cu olimpici peste olimpici dar nici cu gunoieri :P. Acum vorba vine, fiecare liceu are oile lui negre...asta-i alta oricum.

In toate liceele sunt copii si copii care dau batai de cap. Eu sunt la (se zice) cel mai bun liceu din Craiova. Si desi e cel mai bun liceu are unele clase care sunt total ... in ultimul hal (nu dau nume sau serii :P ).

nu devenim ci DEVINE (deoarece noi nu este o tara) ... si ESTE de mult "o tara de C***T" doar ca tu abia acum iti dai seama dupa ce ai folosit un calculator(no off asa calculez si eu ) sa vezi cat e de fapt marirea salariului la un contribuabil oarecare (nu ma refer doar la profesori)

Hai zi zau :P ^_^. No offense taken. De obicei asa se vorbeste. Rectific, scriu popor :P ca tara n-are nici o vina :D. Stiu ca suntem de mult timp un popor de kkao dar nu puteam chiar sa tip peste tot de cand stiam ca devenea rusinos :), am considerat ca topicul este potrivit, cat si momentul.

Nu comentez marirea salariilor contribuabililor din 2 motive:

1. threadul este despre salariile profilor

2. mi-ar veni sa plang. Stiu si despre astea cate ceva...

NB :lol:

Posted

:P stiu cum se practica si la o scoala de stat ... am mers si eu cu mici cadouri la anumiti profesori dar nu pentru corigente .... pur si simplu pt ridicarea mediei la anumite materii la care eu am vazut ca nu are rost sa am chinui (la orele de religie,muzica si desen eu mai repede stau sa imi invat la ceva ... si imi invat la acele materii doar cand vine timpul sa ma asculte)

cazul cu acel elev e unul special tipic pt romania, eu ma refer la unul de bani gata care parintii nu au legaturi in lumea invatamantului(au alte profesii total diferite)

nu e vorba ca are destui bani sau ca nu e lacoma (desi nu e :P ) e vorba ca la ora ei majoritatea elevilor inteleg despre ce e vorba .. chiar daca unii mai vag

stai calm ca si la mine la liceu sunt prapaditi de-astia care nu-si incap in banca de cati bani au(chiar mai multi decat ai crede :( ) dar la noi profesorii ii lasa corigenti pur si simplu ... la materiile de baza daca nu tine pasu il lasa corigent si dupa aia face el ce vrea

dap scuze :P corectez si eu .. :P POPOR :D

// nu tiam mai dat quote ... fiecare paragraf de la mine corespunde cu unul de la tine :P

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...