frankie Posted September 5, 2006 Posted September 5, 2006 Dupa cum sitit toti profesorii au amenintat acum cateva zile cu greva la inceperea anului scoalar. In fine, dupa ce au acceptat (ca fraierii) oferta guvernului greva a incetat.Mare oferta a guvernului consta in majorarea salariilor cu 6%. Dar nu e chiar asa...Profesorii cu vechime mare primesc o majorare mai mica de 6% iar cei tineri si mai noi primesc o majorare de pana la 8%. Va dati seama, 8%, la un salariu de 6.000.000 lei vechi asta inseamna...480.000 lei vechi. VA DATI SEAMA, isi mai pot cumpara o carte cu aceasta majorare !! CE MINUNE a facut guvernul...Hai sa fim seriosi, asta e majorare???? Isi bat joc de profesori si de tot ce inseamna cultura si invatatura in tara asta !! Devenim o TARA DE C***T !!! Va rog sa-mi spuneti ce parerea aveti voi despre marea "majorare" a sala...(ce salarii?)..a bacsisurilor...
iReal Posted September 5, 2006 Posted September 5, 2006 pentru ei conteaza 500 de mi...nu ca nu meritau mai mult dar poate sunt constienti ca nu o sa primeasca mai mult
Guest Blaidy Posted September 5, 2006 Posted September 5, 2006 au zis acum 2 zile sau 3 ca iar sunt nemultumiti si ca o sa faca o intalnire pt. a protesta ...
ratseloP Posted September 5, 2006 Posted September 5, 2006 mai bine nu acceptau ... mai stateam si noi un pic in vacanta :) si ei castigau mai mult :) nu noi :P
Christian Verhulst Posted September 5, 2006 Posted September 5, 2006 lux si bataie de joc in acelasi timp. de ce asa? aceasta majorare este lux pentru un "profesor" care preda "word" elevilor de-a 11-a (pe scurt, profesor care nu face nimic) si este bataie de joc pentru profesorii care sunt de ceva timp in invatamant si stiu ce inseamna a preda. eu cand ma gandesc la proful de geografie sau biologie imi vine greu sa accept ca salariile sunt asa mici.
The Wizard Posted September 5, 2006 Posted September 5, 2006 pt cat fac, cel putin in cazul meu, au si asa prea mult.
robert03 Posted September 5, 2006 Posted September 5, 2006 pt cat fac, cel putin in cazul meu, au si asa prea mult.@The_Wizard: .... spare us... La cat se munceste cu niste pramatii de elevi ar trebui sa primeasca spor de sanatate...urias... Incearca tu sa traiesti cu 6 milioane pe luna si sa iti mai faci si nervi cu asa-zisi elevi.... ON: Au renuntat la greva si au acceptat oferta guvernului pt ca se gandesc in primul rand la elevi si ce consecinte ar avea inca o greva asupra procesului de invatare. Ei sunt in primul rand pedagogi si indiferent cat ar fi suma primita, ei trebuie sa va acorde tot timpul de care dispun. Cei care au fost anul trecut clasa a XII-a stiu la ce ma refer acum. Materia nu se va micsora iar timpul pt acumularea ei se reduce substantial cu o greva.Eu consider ca s-a facut o greseala cu acordul asta recent. Trebuiau sa faca anuntul cu 4-5 zile inainte de inceperea anului scolar si atunci ar fi putut sa ramana fermi pe pozitii. Dar nu sunt eu lider sindical. Un procent de 25-30% in functie de vechime (30% pt cei pana in 4 ani si 25% pt cei peste 10-12). Si asa e putin dar oricum e ceva. Din pacate acum au cedat in fata guvernului (cu "g" mic pt ca nu merita altfel) si iarasi nu vor obtine (mai) nimic.
frankie Posted September 5, 2006 Author Posted September 5, 2006 mai bine nu acceptau ... mai stateam si noi un pic in vacanta :) si ei castigau mai mult :) nu noi :PBa nu castigau mai mult, pt ca daca ei continuau greva in timpul scolii sa zicem o luna, nu primeau salariu pe acea luna. De aia s-au oprit si atunci in noiembrie sau octombrie anu trecut dupa 3 saptamani pt ca deja pierdusera prea multi bani.Asta e strategia guvernului, ii tin in promisiuni cat timp ei sunt in greva, pana cand se plictisesc ei si teermina greva pt ca pierd prea multi bani.pentru ei conteaza 500 de mi...nu ca nu meritau mai mult dar poate sunt constienti ca nu o sa primeasca mai mult500.000...hmmm....poi cu banii astia de abi daca pot sa-si ia niste cizme cat de cat decente la ce preturi sunt la magazine. Ajung profesorii sa se imbrace din targ, iar parlamentarii si politicienii care au SALARII FOARTE MARI PT CE FAC isi cumpara de la cele mai mari magazine si mananca la guvern aproape pe gratis. O ciorba de burta la guvern este 10-20.000 de lei pt un politician, dar daca vrea un profesor sa-si faca ciorba de burta pe langa faptul ca numai burta costa f.mult mai este si efortul. Trageti voi acum concluzia...Asta e bataie de joc in ultimul hal. Am ajuns o tara care baga bunicute la puscarie si care isi bate de joc de oamenii care fac ceva pt ea !! Suntem o tara de C***T fara exceptii si nimeni nu ma poate contrazice!!!
iReal Posted September 5, 2006 Posted September 5, 2006 Suntem o tara de C***T fara exceptii si nimeni nu ma poate contrazice!!!avem gagici :bananadance2: si oricum profesorii cred ca au cel mai mare concediu ;) oricum ar trebui un salariu de 8-10 mil :dontknow:ps. uni mai dau si meditatii ,si iau in jur de 300 pe 2 ore :surprised:
frankie Posted September 5, 2006 Author Posted September 5, 2006 avem gagici :bananadance2: si oricum profesorii cred ca au cel mai mare concediu ;) oricum ar trebui un salariu de 8-10 mil :dontknow:ps. uni mai dau si meditatii ,si iau in jur de 300 pe 2 ore :surprised:Da de gagici uitasem ^_^Pai au recurs la meditatii daca altfel nu se poate :)Robert ai dreptate la urmatoarea fraza: La cat se munceste cu niste pramatii de elevi ar trebui sa primeasca spor de sanatate...urias... Incearca tu sa traiesti cu 6 milioane pe luna si sa iti mai faci si nervi cu asa-zisi elevi....Mama mea vine cu niste nervi acasa cateodata, pt ca are numai tampiti in clasa ^_^ . Sa nu credeti ca eu fac tot "scandalul" asta pt ca mama mea e profesoara, nu. Are vechime si are salariu bun.
Raul Posted September 5, 2006 Posted September 5, 2006 Parerea mea ca primesc prea putin decat ar merita adica zimi tu mie un profesor de Desen sau de Sport ce meditatii face? :/
iReal Posted September 5, 2006 Posted September 5, 2006 da cate ore pe saptamana faci tu sport sau desen ?
oick Posted September 5, 2006 Posted September 5, 2006 ps. uni mai dau si meditatii ,si iau in jur de 300 pe 2 ore Mda...tin minte k la mate faceam meditatii cate 4 insi si ne cerea la fiecare cate 350 d mii. Profa era buna nu zic..dar avea p zi cam cate 3 grupe de 4 copii deci ea facea cam 4 mil p zi asta in 4 zile din saptamana.So...nu toti profesorii o duc rau.
Burne Posted September 5, 2006 Posted September 5, 2006 eu sunt chiar bucuros ca le da salarii dar inainte de asta sa ii supuna la niste teste incepand de la materia pe care o predau pana la teste psihologice ( sunt sigur ca nu sunt singurul care a dat de niste imbecili instabili la catedra ) si de ce nu o inscenare de mita si daca ia banii ramane si fara servici
L!nuX Posted September 5, 2006 Posted September 5, 2006 mi-e mila doar de profesorul de sport istore, geogra mai putin mate , roamana, Bio, Chimie, Fizica DELOC sunt niste jecmanai , nu merita nici o marire habar nu aveti ce venituri au astia din meditatii care vad ca au devenit la moda in romania asa ca din partea mea sa nu le dea nimic , sau sa ia impozit pe meditatii daca plodul e retard si nu invata
alecs Posted September 5, 2006 Posted September 5, 2006 mai bine nu acceptau ... mai stateam si noi un pic in vacanta :) si ei castigau mai mult :) nu noi :P Cand vei mai creste un pic o sa vezi ca nu e chiar asa roz situatia asta. Revenind la subiectul topicului sunt cazuri si cazuri , si cum Romania este o tara a contrastelor sunt profesori si profesori. Unii chiar mor de foame si nu au cu ce trai , va spun ca am avut de a face cu astfel de profesori , si mai sunt si altii care traiesc din meditatii. Cunosc pe cineva care la matematica pentru facultate se ajunge la 900.000 lei vechi /sedinta. Deci sunt cazuri si cazuri. Oricum treburile lor sa si rezolve la ei in curte sa nu ne bage si pe noi in toata chestia asta , cu greve si alte porcarii , unii chiar nu au timp de greve. :readthis:
Raul Posted September 6, 2006 Posted September 6, 2006 da cate ore pe saptamana faci tu sport sau desen ?Pai daca e sa stau la ora respectiva 2 ore de sport si 1 de desen dar eu ma referam, la faptul ca zici de prof ca dau meditatii...nu toti dau ca nu prea au ce
The Wizard Posted September 6, 2006 Posted September 6, 2006 @The_Wizard: .... spare us... La cat se munceste cu niste pramatii de elevi ar trebui sa primeasca spor de sanatate...urias... Incearca tu sa traiesti cu 6 milioane pe luna si sa iti mai faci si nervi cu asa-zisi elevi.... eu am zis in cazul meu, nu stii ce ore "fac eu" si nu vreau sa spun despre fiecare prof imparte ca te ia boala cand auzi ce "mult invat" eu.parca aseara a zis la stiri ca nu se incepe pe 15, asa e ?
iNm Posted September 6, 2006 Posted September 6, 2006 hai sa nu le mai plangem atata de mila ... la mine in scoala au fost cazuri cand i s-a impus unui elev sa mearga obligat la meditatii caci altfel va avea probleme la scoala asa ca multi profesori ( mai ales la materiile de baza castiga enorm)
ratseloP Posted September 6, 2006 Posted September 6, 2006 hai sa nu le mai plangem atata de mila ... la mine in scoala au fost cazuri cand i s-a impus unui elev sa mearga obligat la meditatii caci altfel va avea probleme la scoala asa ca multi profesori ( mai ales la materiile de baza castiga enorm)he needz money ;)
frankie Posted September 6, 2006 Author Posted September 6, 2006 hai sa nu le mai plangem atata de mila ... la mine in scoala au fost cazuri cand i s-a impus unui elev sa mearga obligat la meditatii caci altfel va avea probleme la scoala asa ca multi profesori ( mai ales la materiile de baza castiga enorm)Daca tot suntem la categoria "hai sa NU", hai sa nu-i bagam pe toti in aceeasi oala si hai sa nu ii condamnam pe MAJORITATEA :)
L!nuX Posted September 6, 2006 Posted September 6, 2006 Sunt lepre de elevi care incep pregatirile in clasa a 5-a si le termina in clasa a12-a. 85% dintre elevii de gimnaziu fac meditatiidin calsa a 7-a la MATE , ROMANA, ISTORIE si GEOGRAFIE90% din Elevii de LIceu fac meditatii din clasa a11-a pentru BAC la MATE , ROMANA , BIO, CHIMINE , Istorie si Geografie(mai putini)Profesorul nu mai e de mult ceea ce era odata , asa ca hai sa nu le mai plangem de mila ca mi se face scarba de ei Imi cer scuze in faza celor care au parinti profesori da asa e !
M0rtix Posted September 7, 2006 Posted September 7, 2006 Profesorii de matematica si romana care predau in scoli mi se pare cei mai castigati !! ei in fiecare an au genearatii de a 8-a cu care fac pregatire !! si va dau exemplul fostul meu diriginte care avea cate 2 sedinte pe zi a cate 3 copii !! si de la fiecare copil lua 200.000 !! pai facea 1.200.000 pe zi si plus salariul de 12 milioane(ca avea vechime, si ne-a zis la dirigentie) !! calculati voi cam cum sta trb :) !!
nwradu Posted September 7, 2006 Posted September 7, 2006 Seful meu de catedra avea 50 de milioane in mana, pe luna. Plus faptul ca o freaca la scoala toata ziua, ca daca are 5-6 ore pe saptamana, plus ca pleaca la o gramada de conferinte, simpozioane, etc, de obicei in strainatate. Plus ca fiind mare expert poate sa lucreze si la vreo firma sau macar pt consultanta si sa mai castige o gramada.Profesorii universitari au toti salarii imense, in general vreo 30 de milioane. Un asistent la inceput avea 15 milioane, si avea cursuri in 2 zile pe saptamana si alte 2 zile mai statea acolo la birou. Deci astia o duc bine toti.La licee si scoli e mai trist, pt cei care au materii la care nu prea se fac meditatii. Totusi la cate greve si majorari au fost in fiecare an, ma intreb cat mai au salariile profesorii, daca ati observat nu se zice niciodata in stirile astea.O majorare de 480.000 tot e ceva, la pensionari abia acum s-a facut prima crestere de pensii in vreo 2 ani de zile, a luat si bunica-mea in plus 68.000 sau asa... are grija statul de noi nu gluma.
Stargate Posted September 7, 2006 Posted September 7, 2006 Unii merita, altii nu. Oricum omul se chinuie sa faca o facultate ca apoi sa ajunga profesor cu un salariu de mizerie si cu toti copiii nebuni pe cap - nu se merita sa devii profesor in ro. Guvernul...ce sa mai zic, era firesc sa isi bata joc in continuare de salariati. Nimic nou.