Jump to content
shy

Anul scolar va incepe....

Recommended Posts

Anul şcolar va începe cu un mare miting de protest şi fără profesori la catedră

Profesorii din toata tara sunt hotarati sa boicoteze inceperea noului an scolar prin neprezentarea la catedra, in 15 septembrie. Liderii sindicatelor din invatamant au stabilit, ieri, ca profesorii vor face un miting de protest in Bucuresti, chiar in prima zi de scoala, iar pe 18 septembrie vor picheta sediul Guvernului. Sindicalistii sunt nemultumiti pentru ca premierul Tariceanu nu a respectat prevederile acordului semnat cu sindicatele din invatamant, in noiembrie 2005. Ei il acuza pe Tariceanu ca nu si-a respectat angajamentele si anunta ca este posibil sa inghete anul scolar. Liderii de sindicat i-au solicitat, ieri, sefului Guvernului sa se intalneasca pentru a discuta de ce nu au fost respectate prevederile acordului.

sursa: Realitatea

--------------------------------------------------------------------

PSD CERE CAPUL MINISTRULUI HĂRDĂU

IPB Image

PSD cere demiterea urgentă a ministrului Educaţiei. Social-democraţii consideră că doar astfel pregătirea noului an şcolar se poate face în condiţiii decente. Potrivit formaţiunii aflate în opoziţie, semnalele din teritoriu demonstrează că cele mai multe şcoli nu sunt pregătite să facă faţă începerii anului, pentru că nu au fost terminate reparaţiile, lipsesc avizele medico-sanitare.

Sindicatele din învăţământ ameninţă cu boicotarea începutului de an şcolar. Liderul Federaţiei Sindicale Spiru Haret, Marius Nistor, a anunţat că marile confederaţii îşi vor îndemna membrii, profesori şi învăţători, să nu participe la nici un fel de festivitate pe 15 septembrie.

Anunţul vine chiar în ziua unei rectificări bugetare care aduce 11.000 de miliarde de lei Educaţiei. Dar nu banii sunt motivul de nemulţumire al sindicatelor, ci neadoptarea până acum a unei legi privind salarizarea bugetarilor, care ar stabili practic o ierarhie a salariilor bugetare printr-o relaţie de coordonare a domeniilor.

Ministrul de Finanţe, Sebastian Vlădescu, a anunţat că Guvernul a decis o minirectificare bugetară. ?Avem bani şi vrem să îi cheltuim”, spune Vlădescu. Sumele excedentare provin din aplicarea cotei unice. 2,176 milioane de lei noi vor fi alocaţi în principal pentru educaţie. Măsura are drept scop respectarea protocolului semnat cu sindicatele din învăţământ. De asemeanea, vor fi atribuite sume de bani pentru asigurări şi asistenţă socială.

sursa: Antena3

Link to comment

Sa va zic una...greva din invatamant de anul trecut mi-a prins bine...chiar atunci mi-am pus net prin cablu...am ami dat eu pe la scoala (pe la Analiza...si am mai fost la un curs)...laborataoarelk nu prea le-am recuperat...dar....eu nu mai vreau greva in invatamantul superior...cel putin nu facuta de pofi...poate de noi...VREM BURSE MAI MULTE SI MAI MARI!!!!!

Link to comment

Io unu as vrea sa inceapa scoala acuma sa decurga anu scolar exact cum trebuie k pe noi ne-au obligat sa ne ducem sambata la scoala si milogi mai puneau si absente io unu am fost decat de 3 ori si dupaia am renuntat sa ma duc sambata lasa scoala k si asa plecam la 10 ma trezeam la 7 fara 10 sa ce sa ma plimb de nebunu pe strazi. Asa k mai bine le da bani si termina odata cu tampenile astea cu greva cu nush ce k nu da bine

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...