Und3rC0v3r Posted August 26, 2006 Posted August 26, 2006 exista internet prin radio?am un coleg care zice k are internet prin radio...un fir care duce la o antena pe bloc, antena aya directioneaza semnalul spre bancorex sau nush ce banca...mi se pare destul de ciudat.internet prin unde radio nu wireless
BlackDevil Posted August 26, 2006 Posted August 26, 2006 decat sa fac aia mai rpd bag cablu de date in celular si am net de pe celular (asta in cazul in care imi pica netu sau ceva )
Mehico Posted August 26, 2006 Posted August 26, 2006 da exista, merge super prost. si rds`ul merge mai bine )
Qui-Gon Jinn Posted August 26, 2006 Posted August 26, 2006 eu aveam asa ceva in trecut si mergea multumitor, asa cum scria in contract ca trebuie sa mearga.
oick Posted August 26, 2006 Posted August 26, 2006 merge prost..dar dak ai de ales intre dial-up si radioradio merge mai bine :cool2:
frankie Posted August 27, 2006 Posted August 27, 2006 In loc sa va aruncati toti cu capul inainte ca "merge prost" mai bine v-ati informa: Conexiunea prin modem radioConexiunea prin modem radioMobilitatea - iata principalul beneficiu al acestui tip de conexiune. Cu o conexiune prin modem radio, aveti acces la toate facilitatile specifice broadband-ului (aplicatii complexe, transfer de date la viteza mare, conexiune permanenta si sigura), fara sa mai depindeti de retelele de cablu.E simplu: modemul radio instalat la sediul fimei dumneavoastra preia si transfera fluxul de Internet dinspre si catre alt modem radio, aflat in cel mai apropiat nod al retelei noastre de fibra optica. Asadar, orice mutare a sediului firmei dumneavoastra sau a unui punct de lucru se poate face fara cheltuielile de bani si timp cauzate de o noua conexiune: imediat ce v-ati mutat, internetul este functional. Inlocuitor sau extensie pentru reteaua de cablu, conexiunea radio este adaptabila atat pentru lucrul in interior, cat si in exteriorul cladirilor. In plus, puteti instala o astfel de conexiune aproape oriunde aveti nevoie de ea, indiferent de distanta fata de nodurile retelei de fibra optica. Nu aveti nevoie decat de un spatiu liber intre antena modemului dumneavoastra si cea a modemului din nodul retelei. Desi cu un grad mare de independenta ca amplasare, conexiunea radio are si ea la baza reteaua noastra nationala independenta de fibra optica (peste 2500Km, capacitate totala de transport de 2,5Gbps) si inelele metropolitane de fibra opticaUn cunoscut de al meu a avut conexiune prin radio si la ce abon. avea el mergea bine bine. Acum nu le am cu abon. asa ca nush prea multe :) .Singura problema este ca unii provideri te pun sa cumperi antena, si e destul de scump abonamentul asta. Deci internetul prin radio este mai mult recomandat in locuri in care nu se poate ajunge cu cablu si unde este neaparata nevoie de net.
Qui-Gon Jinn Posted August 27, 2006 Posted August 27, 2006 merge prost doua cuvinte + ca nu ai justificat de ce, de unde stii. da exista, merge super prost. si rds`ul merge mai bine ai facut tu comparatie? ErrMerge foarte prost. :s asta probabil pentru ca tu dai pe afara de fibra si ai auzit si tu ca merge prost. Singura problema este ca unii provideri te pun sa cumperi antena, si e destul de scump abonamentul asta. Deci internetul prin radio este mai mult recomandat in locuri in care nu se poate ajunge cu cablu si unde este neaparata nevoie de net. adica in mediul rural, inafara orasului.
Adi.B Posted August 27, 2006 Posted August 27, 2006 un fost coleg avea abonament din asta... in general ii mergea bine, dar daca se innora destul de mult avea un loss cam mare...
frankie Posted August 27, 2006 Posted August 27, 2006 B)-->QUOTE(Adi.B @ Aug 27 2006, 10:25 AM) ←un fost coleg avea abonament din asta... in general ii mergea bine, dar daca se innora destul de mult avea un loss cam mare...Am citit pe un forum ce spunea cineva cum ca el nu avea probleme cand era vremea proasta, cat de adevarat o fi nu stiu :)
iNm Posted August 27, 2006 Posted August 27, 2006 asta prin radio nu e adslul? daca da din cate stiu eu merge ft bine
M0rtix Posted August 28, 2006 Posted August 28, 2006 merge naspa <_< am auzit si eu ... mai bine Romtelecom :lol:
Stargate Posted August 28, 2006 Posted August 28, 2006 Deci daca merge mai prost ca RDS atunci il exclud din start. :( Teoretic suna frumos.
frankie Posted August 28, 2006 Posted August 28, 2006 merge naspa , nu se meritaSe scrie "nu merita", "nu se merita" e gresit :)@ALL: Deci vad ca-mi "racesc gura" degeaba ca unii nu prea citesc CE A SCRIS RDS ! (Linux nu fac referire in special la tine)
frankie Posted August 29, 2006 Posted August 29, 2006 viteza maxima ce poate fi atinsa prin cablu este, ce-i drept mai mica (8 mbps) decat maxima ce poate fi atinsa prin radio (11 mbps pe frecv de 2,4 Ghz) , dar stabilitatea conexiunii prin cablu este net superioare celei prin radio la 2,4 Ghz (care este cat de cat aceesibila ca si costuri). transferul prin radio nu este sincron, fapt care duce la niste latente destul de mari (+loss, choke) la jocurile online. de asemenea la vant puternic, precipitatii , iti pare rau de-a dreptul rau ca nu ai ramas pe cablu / FOV-ati lamurit :D ? Asta fiind prin 2003
nwradu Posted August 29, 2006 Posted August 29, 2006 Vitezele de 11 mbps sunt cele din standardul .g parca, dar in realitate te bucuri daca prinzi 2 mbps, hai 5, si trebuie sa ai grija de antena si la vreme rea merge prost.