Beethoven Posted August 7, 2006 Posted August 7, 2006 Ar fi oare o solutie buna sa primeasca si sa intruiasca copii ai strazii (aurolacii care sunt deja sute in bucuresti) si sa reapara "copiii de trupa?" ma gandeam de mult la asta... In alte parti ale lumii sunt primiti toti care vor si care trec de testele prevazute. Nu vad de ce nu s-ar intampla la fel si in Romania... In Anglia de exemplu (tara cu una din cele mai bine pregatite armate profesioniste din lume) instruirea subofiterilor este extrem de complexa, pe multe domenii. Practic, un subofiter in retragere din armata engleza alege dintre locurile de munca propuse. Instruirea, pregatirea tehnica, rigurozitatea, capacitatea decizionala si nu in ultimul rand disciplina il recomanda ca un candidat ideal pentru foarte multe companii, pe o diversitate de posturi.
ssmekeritt Posted August 7, 2006 Posted August 7, 2006 Eu o sa fac armata..Sunt curios ca unii mi-au zis ca e nasol rau de tot...As vrea sa trec prin asta..
robert03 Posted August 7, 2006 Posted August 7, 2006 Nu cred ca mai apuca. Pe noi din contingentul '87, ne trec in rezerva pe 14 decembrie. Doar te prezinti sa te aiba in evidenta si atat. Faci teste,completezi 2-3 formulare si pleci acasa cu o adeverinta.
ged Posted August 9, 2006 Posted August 9, 2006 Este o masura buna deoarece vor face armata cei ce sunt nascuti pt. asa ceva si cei carora le place domeniul militar.E de preferat sa ai 10 lei(animale de prada)decat 1000 de oi ,intr-o confruntare militara. Eu am facut armata in 2002 ,TR(termen redus,6 luni,pt cei ce au terminat o facultate)la cerere,deoarece imi trebuia pt. angajare,ca de altfel toti colegii mei la fel(voluntariat)la arma infanterie:(iepurasi de camp:))).Avea-m solda de 500.000(lei vechi) pe luna:iar din 2007 am inteles ca solda pt. un militar angajat pe baza de contract va fi de 7.000.000(rol)minim.Deci si mie mi s-a parut armata a fi grea atunci cand eram in armata(parca eram in puscarie) dar dupa ce am terminat-o imi aduc aminte cu placere de toate momentele placute si mai putin placute din armata.Nu stiu daca "armata te face barbat",dar ce stiu este ca armata te face sa-ti dai seama de caracterul oamenilor de langa tine:si sa iti cunosti limitele si sa le depasesti daca poti.Aveam un coleg de la mine din oras(am facut armata in alt judet decat cel de bastina)gen:2m;120kg te speria-i numai cand il vedea-i:dar cand era vorba de munca(mutat lazi de munitii,rastel,etc)se fofila ca o fata mare;pe cand unii dintre baietii(tarani din zona,mai slabuti si mai micuti puneau osul la treaba si te putea-ai baza pe ei).Oricum nimic nu se compara cu prima tragere(cu arme de foc,)cand reusesti sa lovesti tinta cu mai multe focuri,atunci cand ai pus un ak_47 pt. prima oara in viata,in brate,mirosul prafului de pusca ,si bucuria ca din 6 focuri trase ai lovit tinta de 6 ori.Deci am tras cu toate armele de infanterie,si la toate tragerile,atat pe timp de zi cat si pe timp de noapte,am avut numaiFB.Oricum ceea ce voiam sa va spun in acest post este faptul ,ca de multe ori aparentele inseala,adica e bine sa deschidetii bine ochii inainte de a l-ua o decizie importanta in viata d-voastra,indiferent ce varsta at-i avea.Deci va doresc numai bine in viata,indif. ca sunteti juc. simplii de cs. sau adminii de cs.;deoarece faptul ca va place cs., asta inseamna ca AVETI UNDEVA IN STRAFUNDURILE creierilor d-voastra un suflet de luptatorii.Deci de multe ori greutatile vietii iti dau motive de rataceala,darsufletul de ROMAN niciodata nu da gres.MA BUCUR PT. CEI CE AU INTELES ACEST MESAJ.
TyreXel Posted August 9, 2006 Posted August 9, 2006 eu ma bucur cel mai mult k nu mai este armata poate vrei sa zici ca nu mai esti armata obligatorie( stagiul militar sau cum se cheama ) @ot nu cred ca e bine ca nu mai esti obligatorie ...chiar daca nu este obligatorie eu am sa o fac
ged Posted August 9, 2006 Posted August 9, 2006 Deci Menthol, in caz de razboi,(ipotetic)ai ocazia sa MORI cu arma in mana sau ca un sobolan cu sau fara arma;dupa cum bine este scris pe frontispiciul de la Academia Militara de la Westpoint;dupa vorbele lui Einstein fiind intrebat de catre un ziarist cum va arata al 3 razboi mondial,Einstein a raspuns ca nu stie cum va arata al 3 razboi mondial,dar in al 4 razboi mondial ,oamenii se vo-r bate cu bate si pietre;nu stiu daca ai inteles ceace ce a vrut sa spuna Einstein.
Skarmory Posted August 9, 2006 Posted August 9, 2006 Daca nu stiti si voi....armata e primul examen de dezvoltare....adik din junior in barbat....asa cum era p vremea bunicilor nostrii
R3d_DJ^ Posted August 10, 2006 Posted August 10, 2006 Cred ca e mai bine daca nu e obligatoriu, intr-un fel, ca primesti salar in timpul armatei si iti merge cartea de munca