Jump to content
Lancelot

Personalitati controversate

Recommended Posts

Unul din putinii maresali ai Armatei noastre un om care a fost in mijlocul unor evenimente istorice extrem de importante ptr tara noastra. Pus intr-o pozitie ingrata el a avut de ales intre o apropiere de blocul fascist sau as astepte vagul ajutor al aliatilor. Desi blamat de multi ptr apropierea lui fata de Germania eu unul il admir ptr ce a facut si ptr pozitia care a avut-o.

Ion Antonescu (* 2 iunie 1882, Piteşti ? ? 1 iunie 1946 închisoarea Jilava), militar şi om politic român. A fost şeful secţiei Operaţii de la Marele Cartier General în anii războiului pentru reîntregire, ataşat militar la Londra şi Paris, comandant al Şcolii Superioare de Război, şef al Marelui Stat Major, ministru de război. Din 4 septembrie 1940 până pe 23 august 1944 a fost prim-ministru al României şi apoi şef al statului (conducator al statului). Antonescu a luat decizia de intrare a României in cel de al doilea război mondial, de partea şi sub comandamentul Germaniei.

Tinereţea şi cariera militară

Antonescu s-a născut într-o familie burgheză cu ceva tradiţii militare. a absolvit şcolile militare de la Craiova şi Iaşi. A absolvit Şcoala de Cavalerie în 1904 şi Academia Militară de la Saint-Cyr în 1911 ca şef de promoţie.

Ca locotenent, Antonescu a luat parte la represiunea răscoalei ţărăneşti din 1907 din zona oraşului Galaţi. În 1913 a participat la luptele celui de al doilea război balcanic din Bulgaria, primind cea mai înaltă decoraţie militară românească. Pe durata luptelor de pe frontul de răsărit al primului război mondial (1916-1918), Antonescu a avut funcţia de Şef de stat major al Mareşalului Constantin Prezan. În această funcţie el a fost creatorul planurilor de apărare cu succes a Moldovei în faţa invaziei trupelor germane conduse de Feldmareşalul Mackensen, din a doua jumătate a anului 1917, (în condiţiile în care restul României fusese deja ocupate de germani în anul 1916).

Antonescu a avut reputaţia unui comandant militar foarte priceput şi pragmatic. Duritatea sa i-au adus porecla de Câinele roşu.

Între anii 1922 şi 1926, Antonescu a fost ataşat militar al României în Franţa şi Marea Britanie. După reîntoarcerea în România a fost promovat Comandant al "şcolii Superioare de Război" între 1927 şi 1930, Şef al Marelui Stat major al Armatei între 1933 şi 1934 şi Ministru de Război între 1937 şi 1938.

Puterea politică

Generalul Antonescu a fost numit prim-ministru de către regele Carol al II-lea în septembrie 1940, după ce România fusese silită să cedeze Basarabia şi nordul Bucovinei Uniunii Sovietice (28 iunie 1940) şi nordul Transilvaniei Ungariei (30 august 1940). La numai două zile de la numirea sa în post, printr-o lovitura de stat, regele a fost silit sa abdice. Fiul lui Carol, Mihai a devenit noul rege. Antonescu s-a autoproclamat Conducător şi a preluat toată puterea în stat, lăsându-i regelui un rol pur decorativ.

În faţa perspectivei unui război pe trei fronturi, (Germania în vest, Uniunea Sovietică în est şi Bulgaria în sud), Antonescu a incheiat o alianţă cu Germania Nazistă, în speranţa că va putea recupera măcar teritoriile ocupate de sovietici. In plus, Germania a fost singura putere care garanta teritoriile ramase in granitele Romaniei. Acest parteneriat era dorit de germani datorită rezervelor de petrol foarte importante ale României.

In momentul preluarii puterii politice, singura formatiune care s-a aratat dispusa sa participe la guvernare a fost Garda de Fier, care în anul 1934 şi-a schimbat denumirea denumirea în Totul pentru Ţară, iar în 1940 s-a intitulat Mişcarea Legionară. Astfel la 14 sept 1940, Romania a fost declarată "stat national legionar". Antonescu spera să poată aduce sub controlul său Garda de Fier, deoarece activităţile lor paramilitare subminau autoritatea statului. In cele din urmă, cum cererile legionarilor pentru creşterea rolului lor politic în guvern au fost în mod repetat respinse de Antonescu, Garda de Fier s-a răsculat (Rebeliunea legionară 21-24 ianuarie 1941). Antonescu a zdrobit rapid rebeliunea gardistă, (având aprobarea tacită a germanilor, care doreau stabilitate economică în România), a scos în afara legii Garda de Fier şi a întemniţat pe toţi conducătorii acesteia care nu au reuşit să fugă din ţară.

Trupele române s-au alăturat armatei germane în atacul împotriva Uniunii Sovietice (sub comandament german). La 22 iunie 1941 mareşalul rosteşte :"Români, treceţi Prutul!" şi elibereaza Basarabia, fara a reintegra-o insa in sistemul administrativ al Romaniei (Basarabia ramane un "guvernamant" pana la sfarsitul razboiului). Este cucerit orasul Odessa. Antonescu a ordonat executarea fără judecată a evreilor şi comuniştilor din oraş ca represiune la aruncarea în aer a clădirii în care se afla Staul Major românesc (Masacrul de la Odessa).

După eliberarea Basarabiei şi a Bucovinei de nord, Antonescu a implicat Armata Română în războiul antisovietic dincolo de graniţele ţării, adânc în teritoriul URSS. Această hotărâre a dus la o mişcare de opoziţie printre politicienii si militarii români (inclusiv printre membrii Marelui Stat Major). În plus, ea a aruncat România în război împotriva tuturor Puterilor Aliate. După înfrângerea din bătălia de la Stalingrad, unde Armata Română a avut pierderi uriaşe, popularitatea lui Antonescu a scăzut dramatic.

Zona dintre Nistru şi Nipru, numită Transnistria, a intrat sub administraţie românească (guvernator: Ghe. Alexianu). Hitler a oferit lui Antonescu, în schimbul teritoriilor cedate către Bulgaria şi Ungaria, Maramureşul de Nord (Rutenia) şi Banatul Sârbesc. Mareşalul Antonescu s-a opus ocupării acestor zone, dar a pus condiţia ca administraţia Banatului Sârbesc să fie cea germană. "Vă cer să faceţi cunoscut Fuhrer-ului în cel mai scurt timp posibil avertismentul următor: dacă trupe ungureşti trebuie să pătrundă în Banatul iugoslav, eu nu voi ezita o singură secundă a pătrunde cu trupele, la rândul meu, şi a le combate!" (5 aprilie 1941). Hitler, care avea o stimă deosebită pentru Mareşal, a înţeles că ameninţarea era serioasă şi a dispus măsurile necesare.

În vara anului 1944, în vreme ce sovieticii avansau împingând înapoi frontul către graniţele României, Antonescu a refuzat să-şi schimbe poziţia şi să ceară un armistiţiu, (s-a spus că datorită simţului onoarei, dar şi datorită lipsei de pricepere politică). De aceea, pe 23 august 1944, Regele Mihai, sprijinit de principalele partide politice, l-a destituit pe Antonescu şi l-a arestat.

La un pas de armistitiu - 22 august 1944

Extinde

La un pas de armistitiu - 22 august 1944

Alte surse afirmă că arestarea mareşalului Ion Antonescu a fost facută la presiunile agenţilor sovietici Lucreţiu Pătrăşcanu, şi ?inginerul Ceauşu“ (alias Emil Bodnăraş) tocmai datorită faptului că negocierile cu aliaţii erau în fază terminală iar mareşalul urma să se deplaseze a doua zi (24 august 1944) pe linia frontului tocmai pentru a supraveghea personal aplicarea acestui armistiţiu[necesită citare]. Or sovieticii nu-şi puteau permite aceasta deoarece ar fi pierdut influenţa asupra României dar şi asupra Bulgariei, şi poate chiar a Ungariei. Foarte interesantă se dovedeşte a fi telegrama din imaginea alăturată, ceea ce dovedeşte clar că în jurul datei de 23/24 august 1944, Mareşalul dorea să încheie armistiţiul cu Puterile Aliate.

Rezultatul arestării pripite a mareşalului Ion Antonescu - întrucât un armistiţiu încă nu fusese încheiat, cu toată declaraţia de la radio a regelui - a fost căderea frontului din Moldova, ceea ce a dus la căderea în prizonierat a zeci de mii de soldaţi români şi a ocupării de către trupele sovietice a unei zone din Bucovina mai mare decât cea cedată în urma ultimatului din 1940 şi în plus a Ţinutului Herţa.

Antonescu şi fascismul

S-a spus adeseori că Mareşalul Antonescu a fost un "dictator fascist". Deşi regimul său este unul de factură autoritară, istoricul Florin Constantiniu prezintă guvernarea antonesciană drept o "dictatură moderată" datorită comunicării intense cu liderii fostelor partide politice, incomparabilă cu regimul existent în cel de-al Treilea Reich, în Italia fascistă ori în Uniunea Sovietică. ("O istorie sinceră a poporului român", ed. Univers Enciclopedic, Bucureşti, 2002, pag. 371-372.). În ceea ce priveşte orientarea sa politică lucrurile pot fi discutabile. Simpatiile Mareşalului au fost pro-engleze şi pro-franceze, durând din perioada în care a fost ataşat militar la Londra şi Paris. În problema politicii, însă, Antonescu i-a declarat lui Hitler că pe el "nu-l interesează ideologiile, ci interesele superioare ale patriei sale". Dacă ar fi fost "fascist", foarte probabil să se fi manifestat obedient în faţa ordinelor Fuhrerului. În realitate el a avut întotdeauna o ţinută demnă în discuţiile cu Hitler. Însuşi dr. Goebbels recunoaşte în jurnalul său: "Antonescu guvernează cu ajutorul masonilor şi al duşmanilor Germaniei. Minorităţile noastre sunt asuprite. Reich-ul şi-a dat atâta osteneală pe degeaba" (19 februarie 1941).

Antonescu şi Holocaustul

Rolul si responsabilitatea lui Antonescu în Holocaust sunt subiecte controversate. Pe de o parte, în România nu a fost aplicată "soluţia finală" de exterminare a evreilor, evreii de pe teritoriul administrat de România nu au fost trimişi în lagăre de exterminare, si chiar evrei străini şi-au salvat viaţa trecând în România. Pe de altă parte, antisemitismul guvernării -- prin exproprieri, deportări, si execuţii sumare în Basarabia, Transnistria, şi în teritoriile ocupate militar -- nu poate fi negat.

S-a spus că Antonescu nu era de acord cu doctrina rasistă a lui Hitler, ("doctrina rasei superioare"), şi că antisemitismul lui ar fi fost alimentat de fapt de naţionalismul economic. Ţinând cont de documentele ce ne-au rămas de la el, este discutabil dacă antisemitismul lui era de natură economică sau de natură metafizică şi prin aceasta bazat pe argumente rasiale.

Poziţia lui Antonescu faţă de evrei pare să fie ambivalentă. Mama sa vitregă, Frida Cuperman, era evreică, la fel ca şi Raşela Mendel, despre care se spune ca i-ar fi fost logodnica pe vremea când era ataşat militar la Londra. În România de dinaintea primului război mondial, au fost numai acte sporadice de violenţă rasială. În perioada interbelică, a existat excepţia cutremurătoare a pogromului de la Iaşi, când peste 10.000 de evrei au fost ucişi în iulie 1941 de catre legionarii lui Horia Sima, aceasta chiar mai înainte ca Holocaustul lui Hitler să înceapă. Pană în 1942, Antonescu a permis şi chiar a încurajat mişcarea sionistă, gândind că prin emigrarea evreilor în Palestina aflată sub mandat britanic s-ar putea rezolva "problema evreiască". Această politică a fost oprită la insistenţele germane, si datorită refuzului britanic de a accepta imigrarea în Palestina a evreilor din România (de aceast refuz legându-se poate şi episodul încă neclar al scufundării vaporului Struma).

În acest timp, o mare parte a evreilor din Basarabia şi Bucovina fuseseră anihilaţi. În 1941, după înaintarea armatei române dincolo de graniţa Nistrului, având ca pretext presupusele atacuri întreprinse de "grupuri de rezistenţă evreieşti", Antonescu a ordonat deportatrea în Transnistria a majoritatii evreilor basarabeni şi bucovineni, consideraţi cu toţii de către propaganda oficială "agenţi comunişti". "Deportarea" era un eufemism, cei mai mulţi evrei fiind ucişi în aşa numitele "trenuri ale morţii", în drumul către zona de "relocare" din răsărit. Puţinii supravieţuitori ai "trenurilor morţii" şi ai lagărelor din Transnistria s-au întors în România după război.

Alte crime au fost înfăptuite de plutoane ale morţii, (există documente care atestă ordinele explicite date de Antonescu în această chestiune), victimele fiind populaţia evreiască surprinsă de înaintarea armatei române în Transnistria ocupată. Mai multe zeci de mii de evrei au fost ucişi la Odessa (Masacrul de la Odessa), Bogdanovca, Akmecetka în 1941 şi 1942. Executanţii ordinelor lui Antonescu nu au lucrat cu precizia germanilor. Conform celor scrise de Raul Hilberg: "Au fost situaţii în care germanii au intervenit pentru a restrânge şi încetini avântul măsurilor româneşti. În acele timpuri, românii se mişcau prea rapid pentru birocraţia germană." [2]

Aproximativ 25.000 de ţigani au fost de asemenea deportaţi în Transnistria, şi se estimează că jumătate din ei au murit.

Procesul şi moartea

După ce a fost arestat, Antonescu a fost predat sovieticilor. Ostatic al sovieticilor, tinut in arest timp de doi ani in URSS, a fost readus in tara doar pentru a fi judecat "exemplar". Condamnat la moarte de instanţa "Tribunalului Poporului" la data de 17 mai 1946, a fost executat la Jilava alături de foşti colaboratori apropiaţi, la 1 iunie.

Raportul oficial a consemnat că "Ion Antonescu a cerut să fie executat de soldaţi ai armatei, nu de gardienii închisorii, dar a fost refuzat, iar el a replicat: "Canaliile, canaliile!"

"[...] După care s-a dat comanda pentru execuţie. Armele au fost încărcate şi atunci când s-a tras, Mareşalul a salutat ridicându-şi pălăria cu mâna dreaptă, după care a căzut. Mareşalul s-a ridicat imediat, sprijinindu-se într-un cot şi a spus: 'Nu m-aţi împuşcat, domnilor, foc!', după care gardianul şef s-a dus la Antonescu cu pistolul în mână şi l-a împuşcat în cap. Doctorul i-a examinat şi a spus că Antonescu şi Vasiliu [1] erau încă în viaţă. Gardianul şef s-a dus din nou la Vasiliu, dar i s-a blocat pistolul când a încercat să tragă. A luat o puşcă de la unul dintre gardieni şi a tras un foc în capul lui Vasiliu, dar după aceia puşca s-a blocat şi ea."

"A schimbat puşca cu alta şi a mai tras alte trei focuri în diferite părţi ale corpului lui Vasilescu după care s-a dus la Mareşal şi i-a tras trei focuri în piept. Doctorul i-a examinat din nou şi a spus că Antonescu era mort, dar Vasiliu mai era în viaţa. Din nou, gardianul a tras un foc în capul lui Vasiliu. Creierii lui Vasiliu au fost împrăştiaţi, dar el mai mişca şi mai spunea ceva ce nu putea fi înţeles. Gardianul s-a dus din nou şi i-a mai tras două focuri in cap după care doctorul l-a declarat şi pe Vasiliu mort."

yum.gif sa vad care sunt parerile voastre si sry daca e un post gigant smile.gif

Link to comment
Share on other sites

Mda, eu il respect, si consider ca este unul dintre putinii patrioti.A avut sansa sa schimbe istoria si sa faca din Romania un stat puternic.Daca rameam pana la capat alaturi de Germania, situatia ar fi fost alta pt. noi, si acum am fi fost si noi o tara puternica. Dar ce usor se pot face asemenea greseli...

Asta-i viata... mda...

LE: cu petrolul din Romania nemtii aveau resurse si puteau sa continue razboiul, probabil i-ar fi si invins pe rusi ... pt. cei care nu stiu istorie, nemtii au ajuns in capitala, dar din cauza iernii au fost nevoiti sa se retraga, lucru care s-a dovedit fatal in cele din urma.

Link to comment
Share on other sites

Ca a facut bine sau nu ducând mai departe Romania in campania din Rusia, asta

este un aspect; ca a facut ceva in si cu Romania, asta este ceva ce nimeni nu poate contesta.

Dar el a fost militar de cariera si nu politician - de aceea a fost si hulit - toata stima pt o figura marcanta a istoriei noastre.

A fost predat rusilor - cel mai urat gest care a putut fi facut de romani.

Executia in sine este ceva miselesc; in cazul lui a fost mai mult propaganda spre teroarea impusa de rusi tarilor proaspat ocupate.

Un fel de cine deschide gura, moare...

mda....pace lui.

Link to comment
Share on other sites

CEL MAI MARE OM AL ROMANIEI

SINGURA LUI GRESEALA ESTE K IA ACCEPTAT P COMUNISTI

DACA TARA RAMINEA IN ALIANTA GERMANA NOI NU ERAM UNDE SINTEM CI MULT M DEPARTE

NU UITATI ERAM MICUL PARIS IAR LA BRAILA ERA CEA MAI MARE BURSA D MARFURI DIN EUROPA (D UNDE SI VB "A NIMERIT ORBU BRAILA")

Link to comment
Share on other sites

Fara indoiala unul dintre cei mai de seama romani din istoria noastra. A fost patriot pana in ultima clipa si nu si-a meritat acel sfarsit.

Chiar si in conditiile in care Hitler ar fi pierdut razboiul, daca Antonescu ar fi ramas de partea lui pana la sfarsit, situatia internationala a Romaniei cel mai probabil ar fi fost aceeasi. Desi am trecut de partea aliatilor, ca si in Primul Razboi Mondial, am fost trecuti pe lista invinsilor, evil5.gif Romania avand a patra contributie ca importanta la incheierea razboiului. (strigator la cer!)

Si urmarea... soarta tarii noastre decisa pe un servetel de masa: Romania intra in sfera de influenta a URSS in proportie de 90%. BangHead.gif

Comunismul n-a avut parte niciodata de un "proces de la Nurnberg" si poate de asta suntem unde suntem. eusa_whistle.gif

In orice caz, maresalul Antonescu merita tot respectul pentru ca a urmarit interesul tarii in fiecare moment din cariera sa militara. tiphat.gif

Link to comment
Share on other sites

LE: cu petrolul din Romania nemtii aveau resurse si puteau sa continue razboiul, probabil i-ar fi si invins pe rusi ... pt. cei care nu stiu istorie, nemtii au ajuns in capitala, dar din cauza iernii au fost nevoiti sa se retraga, lucru care s-a dovedit fatal in cele din urma.

de fapt nemtii au ajuns la vreo 60 de km de moscova .. si deoarece din fericire hitler avea probleme psihice .. a ales sa transfere trupe la stalingrad si la leningrad ... astfel trupele aflate langam oscova au trebuit trimise catre cele 2 locatii ... cand hitler sia dat seama ce a facut a retrimis trupe catre moscova ... dar a fost prea tarziu ... watch discovery boy ...

@ despre antonescu numai cuvinte de lauda ... pacat ca a fost executat ca un caine

Link to comment
Share on other sites

Slym' date='Jul 26 2006, 03:49 PM'] era gay Ion Antonescu :>

Inteligent icon_thumright.gif

On da ar putea fi considerat unul dintre romanii care si-au pus amprenta pe istoria tarii spre deosebire de inaptul de Rege Mihai care a preferat sa fuga din tara cu un tren full dearta and shit si apoi dupa revolutie poza in victima si sarantoc eusa_doh.gif

Link to comment
Share on other sites

Cel mai mare roman... cred ca este aiurea sa consideri un singur roman ca fiind cel mai mare. Dar in mod evident este in galeria romanilor care macar au incercat sa demonstreze ca acest popor poate fi demn si drept (l-as alatura lui C. Brancoveanu, T. Valdimirescu, Mircea cel Batran, Carol I, Radu de la Afumati, Matei Basarab, etc.)

Cel mai enervant mi se pare ca maghiarii il sarbatoresc si se mandresc cu Horthy, iar noi trebuie sa ii acoperim statuile lui Antonescu cu cearsafuri (acolo unde nu au fost deja daramate) . Asta pentru ca altfel nu putem deveni o tara europeana... desi Ungaria este deja... Sa nu se inteleaga ca am ceva cu maghiarii... bravo lor, cinstesc memoria unui conducator al lor.

@Lancelot : si eu cred ca Mihai I va ramane in istorie in categoria "zerourilor", dar nu cred ca la 18-19 ani lua personal deciziile (toate proaste). Mai degraba de vina este "camarila" care era pe langa el (compusa in cea mai mare parte din romani). Parearea mea este ca Mihai (+gasca de langa el) nu mai avea nici o legatura cu "Hohenzollern", era 100% roman, si semana aproape perfect cu actualii conducatori... in stare de orice compromis si stand in pozitia ghiocelului doar pentru a-si salva scaunul pe care stau. Ce nu inteleg eu... cat de cretin puteai sa fi in acele vremuri sa iti inchipui ca rusii vor fi de acord cu o monarhie comunista...

Link to comment
Share on other sites

"[...] După care s-a dat comanda pentru execuţie. Armele au fost încărcate şi atunci când s-a tras, Mareşalul a salutat ridicându-şi pălăria cu mâna dreaptă, după care a căzut. Mareşalul s-a ridicat imediat, sprijinindu-se într-un cot şi a spus: 'Nu m-aţi împuşcat, domnilor, foc!', după care gardianul şef s-a dus la Antonescu cu pistolul în mână şi l-a împuşcat în cap. Doctorul i-a examinat şi a spus că Antonescu şi Vasiliu [1] erau încă în viaţă. Gardianul şef s-a dus din nou la Vasiliu, dar i s-a blocat pistolul când a încercat să tragă. A luat o puşcă de la unul dintre gardieni şi a tras un foc în capul lui Vasiliu, dar după aceia puşca s-a blocat şi ea."

"A schimbat puşca cu alta şi a mai tras alte trei focuri în diferite părţi ale corpului lui Vasilescu după care s-a dus la Mareşal şi i-a tras trei focuri în piept. Doctorul i-a examinat din nou şi a spus că Antonescu era mort, dar Vasiliu mai era în viaţa. Din nou, gardianul a tras un foc în capul lui Vasiliu. Creierii lui Vasiliu au fost împrăştiaţi, dar el mai mişca şi mai spunea ceva ce nu putea fi înţeles. Gardianul s-a dus din nou şi i-a mai tras două focuri in cap după care doctorul l-a declarat şi pe Vasiliu mort."

Mi se pare cam SF relatarea asta.Nici Rambo nu rezista sa fie impuscat de atatea ori :huh:

Link to comment
Share on other sites

Inteligent :right:

On da ar putea fi considerat unul dintre romanii care si-au pus amprenta pe istoria tarii spre deosebire de inaptul de Rege Mihai care a preferat sa fuga din tara cu un tren full dearta and shit si apoi dupa revolutie poza in victima si sarantoc :dooh:

Daca ar fi ramas la conducere, ar fi schimbat cu mult tara pe care o vedem astazi. Regele Mihai, vorba lui bunica-meu, este un porc.

Link to comment
Share on other sites

In vremurile tragice din anul 1940 cand Tara era impartita intre rusi ,unguri si bulgari...Maresalul Ion Antonescu a readus onoarea, lupta si sperantele de dainuire ale Neamului Romanesc.

Parca ai scos-o dintr-un discurs electoral :))) And Turbo welcome back Vezi pregateste biciul si sarea caci s-au inmultit inamicii .

Link to comment
Share on other sites

Sunt mereu pregatit de lupta :D

Ne-am asezat pe Axa Canada-Romania . Mergem 100% pe aceasta directie . Ori triumfam cu Axa ori cadem cu ea . De vom cadea cu Axa de pe Linkmania nu vom disparea asa cum nici Thade si nici Eugen nu au disparut , un linkmaniac fiind o persoana pe care nimic nu o poate bana .

Link to comment
Share on other sites

cu asa conducatori, romania ar fii fost ce-a mai admirata tara de catre toti, si respectata, inainte sa apara conducatori astia de cacati care ne conduc tara, de fapt ce conducere? ca e lipsa de fonduri, sunt probleme materiale, iar costurile sunt cu mult despasite. muncim 30 de zile, ca sa luam un salar de cateva milioane, nu am zis pentru cateva, ci pentru cateva, pierdem timp din viata, si nu realizam nimik. oricum istoria se repeta, iar noi nu putem face nimik.

Link to comment
Share on other sites

Sunt mult prea multe de zis despre el,ar fi fost altfel,imi vine sa ma dau cu capu' de pereti cand vad ce-i si ce nu-i in tara asta.

Mi-ar place sa vad si eu romani care chiar vor o schimbare,mi-ar place sa vad romani care vor ceva concret,mi-ar place sa vad romani care nu traiesc din vise si din "daca",mi-ar place sa vad romani care ar fi dispusi sa iasa in strada sa ceara ceea ce vor.Nu-mi place ceea ce vad cand ma uit in "lista" de ministri,nu-mi place sa fiu condus sau sa mi se impuna ceva de catre o persoane care practic n-are ce cauta aici.

Link to comment
Share on other sites

Sunt mult prea multe de zis despre el,ar fi fost altfel,imi vine sa ma dau cu capu' de pereti cand vad ce-i si ce nu-i in tara asta.

Mi-ar place sa vad si eu romani care chiar vor o schimbare,mi-ar place sa vad romani care vor ceva concret,mi-ar place sa vad romani care nu traiesc din vise si din "daca",mi-ar place sa vad romani care ar fi dispusi sa iasa in strada sa ceara ceea ce vor.Nu-mi place ceea ce vad cand ma uit in "lista" de ministri,nu-mi place sa fiu condus sau sa mi se impuna ceva de catre o persoane care practic n-are ce cauta aici.

Scuze ca te contrazic insa cu "iesitul in strada" nu mai faci nimic . Trebuie sa scapati de mentalitatea asta revolutionara si vitejeasca fiidca nu iti face bine la sanatate . In momentul de fata Romania e prea putin controlata de Guvern . Toti magnatii care au furat de nu-ti poti inchipui dupa revolutie si-au acaparat cate un coltitor al tarii iar acuma nu mai ai ce le face .

In Parlament toti isi vad interesele , oricat de bun ai vrea sa fii tu sau candidatul tau atata timp cat suntem intr-o democratie nu ai cum sa faci ceva doar daca nu ii inlaturi pe toti .

Al doilea lucru . Ce poti schimba intr-o tara indobitocita . Uita-te la ultimele alegeri prezidentiale ~49% Geoana? PSD!??! Adica v-ati luptat ca prostii la revolutie si a-ti murit ca niste caini pentru ce? Sa traiasca PCR-ul din 2009 si sa ia alt mandat? Bun Basescu nu e candidatul ideal insa nici daca ar fi candidat Iisus n-as fi votat PSD-ul .

Revenind la personalitatile noastre controversate . Cel mai mare pacat a fost ca Antonescu a fost judecat de cine? de nenea Mihai marele "rege" care s-a trezit si el peste noapte un fel de Alexandru Macedon . In cel mai rau caz era judecat de popor si nu de rusi . Nu stiu cum se intampla insa si Antonescu si Ceausescu au fost executati de moscovitii astia mult prea usor . Daca nu ma insel Ceausescu a fost printre putinii daca nu singurul dictator comunist executat , si mai rau de Craciun dao-n mortii masii nici Sadam Hussein nu a fost executat asa de rapid .

Link to comment
Share on other sites

De slugi nu a dus Romania lipsa. E normal sa apara indivizi care sa se puna bine cu "lumea buna" sa mance si el o paine alba. Vai de mama noastra unde s-a ajuns pentru bani. Va prostituati pe doi bani. De-aia nu ne da nimeni respect. Sarbii ne-au dat rusine la fotbal, dar nu numai atat. S-au batut cu nemtzii, cu americanii dar au ramas cu respectul. Eroi ca Antonescu sunt rari in istoria Romaniei, dar de "intelectuali" gen Patapievici, Tismanaru and CO care vor sa distruga tot pentru ca asa au primit ordine.Cat despre cenzura, evreii au fost intotdeauna in functii de decizie, numai ca nemtii s-au saturat de ei si au incercat sa elimine. Nu au reusit!Sa traim bine!

Istoria e plina de "criminali" si totusi Istoria ii lauda (Napoleon I sau Henric VIII ?)

pentru calitatile lor. Cu ILIESCU criminalul cum va fi? Deocamdata e un om politic(Tradator la KGB) foarte respectat de securisti, pensionari, tarani si tigani; numai intelectualii nu-l respecta pentru ura pe care le-o nutreste(Moarte Intelectualilor-1990).

Link to comment
Share on other sites



  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...