Burne Posted July 30, 2006 Posted July 30, 2006 well.... de ce se face comparatia idioata intre mama ( sau cei iubiti ) si tara ? daca as simtii pt Romania ce simt fata de cei dragi cu siguranta ca as striga tare ca sunt patriot dar din pacate Romania inafara de alocatia aia de 2 bani, de un sistem de scolarizare prost, o curte cu 2 leagane rupte, santieru parasit din fiecare cartier, nu imi ofera decat multa munca pt bani putini so..... no 10x nuke Romania eu sunt pe munte savurez showul HAI SA EMIGRAM
Skarmory Posted August 10, 2006 Posted August 10, 2006 In aceasta tara in care abia poti scoate un ban...nu cred k se poate pune intrebarea daca este patriotism...
Guest Saint Seyia Posted August 10, 2006 Posted August 10, 2006 patriotismul.. o chestie demagogica, creata pentru a ii face pe cei multi sa lupte ptr binele celor "alesi". declarati razboi oricarei tari din vest si apoi sa ne predam, din prima clipa. asa vom ajunge instant cetateni ai unei tari unde multi doresc sa ajunga macar ptr. cateva luni ca sa munceasca pe BANI. sau, ca alternativa, sa schimbam "democratia" cu anarhia.
ged Posted August 14, 2006 Posted August 14, 2006 Deci da,iar voi ce scrieti aici in lb. romana o faceti pt. ca altii poate de o varsta cu voi sau apropiata ,dar din generatiile trecute ,si-au dat viata pt. ca noi sa vorbim romaneste si sa traim pe teritoriul actual(nereintregit inca).Puneti mana pe o carte de istorie si o sa va da-ti seama ce am vrut sa spun. Da,intradevar la ora actuala sansele unui tanar in Romania(daca nu face parte dintr-o familie bogata)sunt foarte mici ,de a reusi in viata ,de aceea va inteleg opiniile realiste exprimate in leg. cu acest subiect. Totusi cetatenii statelor in care vor sa emigreze romanii(S.UA,Germania,Anglia;etc)sun toti patrioti,iar asta poate ca ar trebui sa va dea de gandit. Oricum de 18 anii ne aflam in aceasta stare de rataceala,dar se apropie timpul cand vom iesi din aceasta mlastina fiindca dupa ploaie vine soare iar ce e val ca valu trece(not wall)iar atunci va veti putea declara patrioti si romanii adevarati. Pana atunci nu pot decat sa va dau dreptate celor ce a-ti scris pana acum,cu unele mici corecturi,dar cand privesti o moneda e bine sa te uiti pe ambele fatete ale monedei,nu numai pe o singura parte. Toate cele bune va doresc.
LucianBv Posted August 15, 2006 Posted August 15, 2006 Hmm,patriotismul,poate parea un cuvant expirat si consumat de continut dupa ce a fost folosit de atatia dobitoci,in atatea discursuri mincinoase.Totusi nu pot sa trec cu vederea o chestie,de cand e democratie(dupa unii simulacru)unii au ajuns sa spuna peste tot,ce de rahat e sa fii roman,tara de toata jena,etc.Si iar nu pot sa inteleg,de ce strainii,indiferent de unde vin ei sunt atat de mandri de tara lor.Nu am cunoscut pana acum un strain sa-si terfeleasca tara cum o facem noi.Tara,patria altfel zis,inseamna pentru fiecare altceva,o familie,o casa,un loc de munca,toti spun asta,acolo unde sunt toate astea,acolo e patria.Atunci explicati-mi,de ce marea majoritate a romanilor plecati dincolo tanjeste dupa tara,dupa o vorba spusa in grai romanesc?Americanii cu toata democratia lor,cu tot ceea ce se intampla acolo,sunt totusi patrioti ferventi,de ce?Chiar daca a imprima drapelul pe un tricou,la noi pare un lucru tampit,ei o fac si se mandresc chiar.De ce suntem noi asa?Nu am sa vin acum sa spun"uitati-va la stramosii nostri,la ce au facut ei pentru neamul asta"as demonetiza tot ce am spus pana acum,dar sunt atateaexemple de oameni care nu au plecat capul in fata nimanui,si care au strigat chiar cu mandrie ca sunt romani.Lor nu le-a fost rusine,si au si murit pentru crezul lor.Nu spun sa fim patrioti si sa ne iubim tara,spun doar atat,sa nu ne mai fie rusine de ce suntem,si sa incercam sa ridicam fruntea,mandri,suntem oameni,europeni,apartinem unei natii vechi de mii de ani,suntem in europa de mii de ani si nu avem nevoie de atestat pentru asta.Pace.
Stargate Posted August 15, 2006 Author Posted August 15, 2006 Din pacate a spune cu mandrie in strainatate ca esti roman, este echivalentul cu a spune ca ai cazier pt furt, talharie s.a.m.d. - in romania pt. acelasi lucru te categoriseste drept prost si natarau - putini mai au curaj sa fie mandrii pt ca sunt ceea ce sunt. Este normal asa ceva? Oare unde se va ajunge in ritmul asta? Pacat de istorie si de cei ce s-au jertfit pt tara, pacat pt arta si inventii, pacat pt relief si bogatii; pacat de asa oameni.
ged Posted August 15, 2006 Posted August 15, 2006 "Intai lumina mintii si pe urma focul aprins al patriotismului.La un drum pe intuneric,de altminteri,un foc,oricat de aprins ar fi el,nu poate decat sa te calauzeasca;de luminat te lumineaza faza stelei care scanteie in lumea cea rece a albastrului ceresc. .....Nu este tara cu oameni mai curajosi ca tara noastra romaneasca.Romanii sunt eroi,dar cu deosebire cand sunt in grup.In front,la razboi;in ceata,la revolta;in card,la vanatoare...curajul romanului nu are pereche.Iuresurile de la asaltul Grivitei au ramas legendare;si tot asa,tind sa devina legendare atacurile indraznete din primavara anului 1907.Dar romanul izolat este bland ca mielul.Cand ii bate cineva din picior el tace.Asa a tacut si tace in fata celei dintai ciocorade,daca o vede imbracata altfel ca el.'Capul plecat sabia nu-l taie'.De aceea ,la oricine care arata sabia el se pleaca.Cand simte insa cotul tovarasului,adica atunci cand este in ceata,atunci,de indata el se ridica:si atunci fereste,Doamne,pe oricine de dansul,caci este repede la manie. Romanul,ca soldat,este un element excelent,neintrecut.Armatele romanesti n-au cunoscut niciodata frica propagata prin contagiune.Dar cu toate acestea,in timpul de pace armata romaneasca prezinta un numar,relativ mare,de dezertori.Recrutarea la armata este pt.cei mai multi o pacoste.Elevii cei mai lenesi invata carte numai sa-si scurteze termenul de militarie. ......Tot asa se petrece si cu nationalismul lui.Tot romanul face parada cu sentimentele sale nationaliste.Dar numai pana la fapta.Fapta fiind a fiecaruia,adica individuala,cu ea inceteaza si nationalismul. ......La noi este un fapt recunoscut ca legile,care sunt obligatii,contractate prin reprezentantii majoritatilor cetatenesti,nu se respecta.Nu se respecta nici de cei care le fac,nici de cei pt. care se fac. .......Cel mai anonim dintre anonimi ,intrat in politica,devine dintr-o data 'om mare'.Si cum toti romanii au ravna sa ajute si sa indrume neamul,tara este coplesita de 'oameni mari'.Nu mai stie neamul pe cine sa urmeze.Mare a devenit si Ion,mare a devenit si Gheorghe si Petre...S-a zapacit aproape tot neamul,ca prea are multi 'oameni mari'....Preocupat de ce vor zice altii;usurelnic cand are sa ia hotarari sub influenta multimii;religios si nationalist de ochii altora,si in genere totdeauna cu privirea atintita la ce vor face altii;romanul pare dar a trai sufleteste mai mult cu o constiinta de grup,decat cu o constiintan a sa personala...."=Psihologia poporului roman=Constantin Radulescu-Motru(1868-1957)
Stargate Posted August 16, 2006 Author Posted August 16, 2006 ged dragule, asa cum bine ai accentuat perioada in care a studiat si scris omul se situeaza inainte de 1970...iar de atunci...parca regresam exponential
ged Posted August 16, 2006 Posted August 16, 2006 Da,dragul meu(poarta de stea sau stea de poarta)ceea ce a scris acel om mare C.R-M. se aplica si in zilele noastre daca nu ti-ai dat seama pana acum.Sa fii iubit.
BlackDevil Posted August 16, 2006 Posted August 16, 2006 in general nu prea ... da am si io exceptii de genu PRM )))
@n93L Posted August 17, 2006 Posted August 17, 2006 in zilele noastre...patriotism?...nici nu ma gandesc...ce tara sa iubesc???ASTA??? raspuns final : NU...CLAR NU
ged Posted August 17, 2006 Posted August 17, 2006 "Turpe est in sua patria peregrinum esse.(E rusinos sa fii ca un strain in patria ta.)Nemo patriam,quia magna est,amat,sed quia sua.(Nimeni nu-si iubeste patria pentru ca este mare,ci pentru ca este a sa.)Vincet amor patriae.(Iubirea de patrie va invinge totdeauna.)" proverbe latine
@n93L Posted August 20, 2006 Posted August 20, 2006 "Turpe est in sua patria peregrinum esse.(E rusinos sa fii ca un strain in patria ta.)Nemo patriam,quia magna est,amat,sed quia sua.(Nimeni nu-si iubeste patria pentru ca este mare,ci pentru ca este a sa.)Vincet amor patriae.(Iubirea de patrie va invinge totdeauna.)" proverbe latine bun...si? ai muri pentru tara ta ? adica... esti patriot ?
ged Posted August 20, 2006 Posted August 20, 2006 bun...si? ai muri pentru tara ta ? adica... esti patriot ? Adica tara ta ? - adica cum , tu in ce tara traiesti ? - tara mea e si tara ta Romania , e tara noastra daca esti roman . Da , daca trebe as muri si ai muri si tu fie ca vrei sau nu ,fie ca-ti place sau nu , fiindca asa este viata . Sa fii iubit
@n93L Posted August 20, 2006 Posted August 20, 2006 ged...laso frate...uitete mai sus la Fekete147 ( bine gandit ) ... nu are rost sa mori pt nimic ... uite , sa incercam altfel: Daca cineva iti ofera un trai de 10 ori mai bun ca in Romania...(de ex. o casa ,o masina si un loc de munca bun etc) u tot nu pleci din Romania pt u esti patriot si ai muri pt Romania ! Daca raspunsul tau e tot nu...atunci scuza-ma frate dar esti stupidP.S. 1. Cati ani ai???P.S. 2. Prin cate greutati ai trcut pana acum ???
ged Posted August 20, 2006 Posted August 20, 2006 ged...laso frate...uitete mai sus la Fekete147 ( bine gandit ) ... nu are rost sa mori pt nimic ... uite , sa incercam altfel: Daca cineva iti ofera un trai de 10 ori mai bun ca in Romania...(de ex. o casa ,o masina si un loc de munca bun etc) u tot nu pleci din Romania pt u esti patriot si ai muri pt Romania ! Daca raspunsul tau e tot nu...atunci scuza-ma frate dar esti stupidP.S. 1. Cati ani ai???P.S. 2. Prin cate greutati ai trcut pana acum ??? Pe Fekete il inteleg si nici nu ma asteptam la mai mult din partea lui .- in caz de razboi ai 3 posibilitati : 1. - sa lupti cu arma in mana 2. - sa mori impuscat de plutonul de executie pentru ca nu vrei sa lupti cu arma in mana 3. - sa faci armata la aia inapti(dilibau) care nu au voie sa aibe o arma in mana (dau cu ciocanu in sinele de tren , sapa gropi , etc. )In legatura cu varsta mea si experienta de viata uitate mai bine pe forum ; i-ti dau un hint , uitate la " Ceausescu " .
Burne Posted August 20, 2006 Posted August 20, 2006 hahaha ged schimba avataru ala cu us si pune unu cu RO si mufa lui Base in mijloc, cum poti spune ca e un popor viteaz cu capu sus si tot felu de chestii de astea mereu am intors armele, ne-am tradat aliatii si am pupat picioarele celor mai tari , mereu am fost umiliti incepand de la romani pana la rushi in ww2nush poate esti un om bogat cu familie buna iti permiti sa fi ala cu mercedes iti permiti sa ii faci cadou prietenei tale D&G Fendy Louis Vuitton sa traiti fericiti ca in povesti, nike adidas sunt pt tine ce e pt un om de rand hainele din piatza altfel nu imi explic iubirea ta fata de o tzara care nu iti da nimik inafara de un nume rau si un handicap oriunde te duci si spui ca esti romane perfect normal sa iti placa o tzara in care ai tot ce vrei esti ala bogat intre cei saraci si te ingrozeste faptul ca fostul tau coleg de scoala isi ajuta familia si are o cariere in alta tzara si cand vine inapoi se uita la tine ca la un copil rasfatat al unui tata hotz care pe vremea lui Ceausescu era securist si facea ce vroia ( nu vb despre cazul tau ged nu te cunosc )de ce sa fiu mandru de un popr care crede intr-un badaran incult care isi permite sa strige "eu sunt cel mai puternic om din tzara" pastoru minunatei turme fost barcagiu mare sef de stana sfideaza toate legile diplomatiei bea cot la cot cu al mai puternic si pot continua pana la infinit.............de ce marii romani nu traiesc sau nici macar nu sunt ingropati in Romania ? pt ca sunt tradatori ? sau pt ca sunt sau au fost tradati de scumpa patrie?Respect all nu am vrut sa supar pe nimeni dar asta e realitatea mea
Havoc Posted August 20, 2006 Posted August 20, 2006 Patriotismul exista si va exista pentru tot deauna!
LucianBv Posted August 21, 2006 Posted August 21, 2006 Eu cred,de fapt sunt convins,raul din tara nu vine decat de la oameni.Era vorba de patriotism,si daca simtim ceva in legatura cu acest pamant.E usor sa spui ca nu esti patriot,si sa arati cu degetul pe cei care sunt saraci,cei care duc o viata mizera,sa-i aduci exemplu ca sa dovedesti ca tara asta e de rahat.Eu consider ca PATRIA nu e de vina pentru ce fac oamenii.Patria reprezinta o casa,o limba si o unitate pana la urma.Nu e vina patriei ca oamenii care traiesc in ea sunt puturosi,dezlanati,mincinosi,indolenti.A fii patriot inseamna sa-i cinstesti macar cu gandul pe cei care au facut ca tu,eu si restul sa poata vorbi o limba romaneasca si sa avem inca o identitate.Dupa spusele unora de pe forum(cu tot respectul pentru ei),tara asta e plina de imbogatiti,de guvernanti pusi pe imbogateala,si de restul care sunt saraci.Sunt de acord cu tot ce spuneti,dar asta nu are de a face cu patriotismul.Patriotismul a facut din Japonia,o tara falita la sfarsitul celui de al doilea razboi mondial,puterea tehnologica si economica de azi.Daca unii dintre noi ar lasa vorbele de parada,si ar incerca sa faca ceva,cat de mic,lucrurile s-ar schimba.Dar tara merge prost,pentru ca noi,oamenii din ea nu o iubim.Ne dorim cu totii sa fim in alta parte.Ei bine,noi nu ne meritam tara asta,noi care o ponegrim pe unde mergem,noi care o tinem in mizerie si o batjocorim zi de zi.Deh,e usor sa vii,sa spui detasat"ma *** in ea de tara"atunci cand esti un adolescent cu accese de independenta.Toti ce spun batranii e perimat,iar tu esti cool pentru ca esti anti.Patriotismul din oameni face o tara,daca nu avem nici macar o farama,atunci mai bine sa uitam ca existam.Sa inchei intr-o nota"optimista",aseara am vazut intr-un spot de la un post de televiziune,punandu-se unei vajnice reprezentante a tineretului de azi,o intrebare banala,la care si un copil de sase ani ar raspunde mai repede.Mai exact tanara era intrebata cu cine s-au batut dacii.A raspuns chicotind" cu romanii"adica cu noi romanii nu cu cei din Roma de acum 2000 de ani.Sunt de acord cu duduia,ne batem in fiecare zi cu inaintasii nostri,ne batem si se pare ca reusim sa-i invingem.Peste vreo zece ani vom spune cu mandrie ca stramosi ne-au fost amerindienii si vom cere sa devenim stat al Americii.Stiu ca ar fi "cool'.Pace!