Jump to content
frankie

Examenul de titularizare...

Recommended Posts

Din pacate subiectele nu au fost aflate de toti...dar

TENTATIVA DE FRAUDA LA TITULARIZARE - UN ANGAJAT SNEE A VRUT SA COPIEZE SUBIECTELE

Scandalurile de la examene continua. Si la examenul de titularizare s-a produs o tentativa de frauda. Dupa ce subiectele la testele nationale, dar si la bacalaureat au fost aflate înainte de examen, si cele de la titularizare au fost la un pas sa stârneasca un nou scandal. Un angajat al Serviciului National pentru Evaluare si Examinare a încercat cu doua zile înainte de începerea examenului sa copieze un subiect pe hârtie, desi acesta era secret si stocat pe CD.

Desi tentativa a avut loc pe 15 iulie, informatia a fost facuta publica abia ieri. Ministerul Educatiei a motivat întârzierea prin faptul ca a dorit sa nu le provoace stari emotionale inutile candidatilor aflati în pragul examenului. Ministrul Educatiei, Mihail Hardau, a luat decizia de a schimba variantele de subiecte si a sesizat politia pentru a demara o ancheta în acest caz. Nu este pentru prima data când ministrul cere interventia politiei si procurorilor.

Au fost demarate anchete si în ceea ce priveste aflarea dinainte a subiectelor la bacalaureat si la testele nationale. Deocamdata nu au fost luate masuri administrative împotriva angajatului care a vrut sa copieze subiectul.

Si ca totul sa fie si mai frumos...uitati cine ne zic noua sa nu copiem 24.gif.

PROFESORII AU COPIAT MAI RAU DECAT ELEVII

Procentual, la titularizare au fost eliminati pentru frauda de sase ori mai multi candidati decât la bacalaureat si la testele nationale

La concursul de ocupare a posturilor didactice s-a copiat mai rau decât la testele nationale si la bacalaureat. Comisia Nationala de Concurs a centralizat, ieri, rapoartele primite din judete si ne-a informat ca 51 de candidati la un post de cadru didactic au fost eliminati din concurs pentru ca au încercat sa copieze. Raportat la numarul participantilor la examen, procentul celor eliminati pentru frauda la titularizare este de peste sase ori mai mare fata de procentul celor eliminati la bacalaureat si la testele nationale.

La concursul de ocupare a posturilor didactice au fost prinsi copiind 0,13 la suta din candidati, iar la bacalaureat si testele nationale au copiat 0,02 la suta din elevii participanti.

"În Bucuresti, la concursul de ocupare a posturilor didactice au fost cinci candidati eliminati din examen pentru copiat".

"Patru au fost prinsi cu fituici, iar unul avea un sistem audio-video sofisticat", ne-a declarat inspectorul scolar general, Cristian Alexandrescu. O profesoara de muzica din Timisoara a fost prinsa copiind, desi era singura candidata pe postul scos la concurs si avea toate sansele sa reuseasca pe merit. Un numar de 350 de candidati au plecat din salile de examen, când au vazut cât de grele sunt subiectele. În acest an, lucrarile nu se mai corecteaza în localitatile si în judetele din care provin candidatii. Daca anul trecut lucrarile candidatilor din Bucuresti se corectau la Bucuresti, în acest an ele se corecteaza la Universitatea "Al. I. Cuza" din Iasi. Tot la Iasi se corecteaza tezele de cultura civica, filosofie, istorie din judetul Timis, dupa ce anul trecut s-au corectat în Timisoara. În orasul de pe Bega s-au corectat, anul trecut, si tezele învatatorilor si educatoarelor, iar acum au fost transportate la Cluj-Napoca. La Universitatea "Babes Bolyai" din Cluj-Napoca se corecteaza 7.072 de teze din 13 judete. La nivel national, exista în total 25 de centre de corectare în universitati.

Sursa: Adevarul

TITULARIZARE CU FITUICI - PROFESORII AU ÎNCERCAT SA COPIEZE

Examenul de titularizare se desfasoara, si anul acesta, cu peripetii. Potrivit Ministerulului Educatie si Cercetarii, 51 de profesori au fost eliminati pâna acum din concurs pentru ca au încercat sa copieze. Alti 350 au renuntat la examen fiindca nu stiau subiectele.

Profesorii au încercat sa copieze folosind metodele traditionale. Printre cei care au vrut sa obtina un post la catedra cu ajutorul fituicilor se afla candidati din Bucuresti, Galati, Suceava sau Vrancea.

La proba de luni a examenului de titularizare, din numarul total de peste 47.000 de candidati înscrisi, au fost prezenti la examen 80 la suta. Rezultatele concursului de titularizare vor fi afisate în data de 21 iulie la centrele de examen, când se pot depune si contestatiile.

Sursa: REALITATEA TV

Link to comment

unii profesori sunt doar niste smecheri cu pile care vin la ora si te pun sa conspectezi o lectie !!! si ora urmatoare vine si asculta si iti pune niste intrebari a caror raspunsuri nu le gasesti in carte si iei nota mica !!! iar la sedinte se plange parintilor ''copilul dumneavoastra nu invata nimic , va rog sa luati masuri in acest sens ''

Invatamantul in Romania e deja o prostie colectiva

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...