Qui-Gon Jinn Posted July 21, 2006 Posted July 21, 2006 Ultima data am fost cand a venit Qui in Bucuresti. ce baga omul in el ramaneti masca la cat mananca si nu pune pe el e al dracu, de aia.
sw | SN!persd@y Posted July 21, 2006 Posted July 21, 2006 daca as primi vesti asa de proaste m-as panica un pic dar omul poate trai cu orice mancare care are proteine si carbohidrati macar
The Wizard Posted July 21, 2006 Posted July 21, 2006 Din fericire nu e diabet, ci "doar" tensiune mare la doar 30 ani...daca este regim, e ok... Asta e: schimbare radicala a stilului de viata pt viata si viitoare familie (copii, nepoti, etc.) shit happens ce tensiune ai ? sarea, se elimina repede din organism daca ai rinichii buni, iar ca sa scapi de tensiune fa sport si nu mai bea cafea normala, bea cafea decofeinizata si daca iti place vinul rosu, ar cam trebui sa nu bei mult ca asta creste tensiunea. si chestia aia sa nu mananci sare deloc dupa parerea mea e deplasata, nu zice nimeni sa mananci bulgari de sare dar acolo putin peste o friptura nu strica ps: mereu trebuie sa te duci la mai multi doctori ca au pareri diferite ps: sportul e foare bun, in special alergatul
TyreXel Posted July 21, 2006 Posted July 21, 2006 intr-o zi afli de la doctor ca va trebui sa traiesti o viata fara sare in mancare absolut deloc sau mori...ce faci? Te conformezi sau traiesti ca si asa viata e scurta? Cine are chef de glume , rog sa se abtina de data asta Cred ca as renunta la sare.
Stargate Posted July 21, 2006 Author Posted July 21, 2006 Din pacate nu e doar restrictie la sare ci si 2 medicatii care vor trebui urmate ani de zile. Sincer cred ca ieri am avut prima criza de nervi din viata mea; dar am depasit-o si cu putina imaginatie am descoperit o groaza de retete fara sare si care sunt chiar delicioase (ceapa, usturoi, un praf de piper - si uiti de sare) Cica ar mai fi o varianta cu acupunctura la un centru medical chinezesc undeva pe langa Obor (in bucuresti) - probabil o sa incerc si asta mai degraba decat sa uzez stomacul cu pastile la nesfarsit. Cine mai are idei sa spuna. Ms mult tuturor.
Fane Spoitoru Posted July 21, 2006 Posted July 21, 2006 As putea sa renunt la sare ca nu e cine stie ce. Da nu stiu daca miar zice sa mananc fara paine ce as face am incercat odata 2 saptamani sa nu mananc paine deloc si mia fost f greu
ReneGade Posted July 21, 2006 Posted July 21, 2006 Eu nici acuma nu mananc cu sare,am tensiune arteriala...care imediat la ceva sare sau cofeina imi creste tensiunea...si nah..de vreao 3 ani ma abtin sa mananc fara sare...cu cofeina numa dimineata... Si daca ar fii..as renunta..nu ar fii nimic special
dev Posted July 21, 2006 Posted July 21, 2006 Din pacate nu e doar restrictie la sare ci si 2 medicatii care vor trebui urmate ani de zile.Sincer cred ca ieri am avut prima criza de nervi din viata mea; dar am depasit-o si cu putina imaginatie am descoperit o groaza de retete fara sare si care sunt chiar delicioase (ceapa, usturoi, un praf de piper - si uiti de sare) Cica ar mai fi o varianta cu acupunctura la un centru medical chinezesc undeva pe langa Obor (in bucuresti) - probabil o sa incerc si asta mai degraba decat sa uzez stomacul cu pastile la nesfarsit. Cine mai are idei sa spuna. Ms mult tuturor. Sa-ti dau o idee? Eu am luat ceva medicament si doua saptamani n-am avut voie sa mananc sarat [Asta la inceput pana n-am prins tupeu sa fac tot ce vreau]. 2 saptamani am mancat ... cartofi pireu[piure](Fiecare cum stie ... eu is ardelean ) FARA SARE cu, carne de porc ... in sosul ei ... ce bun a fost fara sare ... deci cam atata stiu eu ce am mancat FARA SARE . Anyway ... fi puternic ... si optimist . PS: Sa fi puternic si optimist ... nu te gandi la ce-i mai rau ... ci gandeste-te ca va fi bine ... trust me ... si eu am o boala grea ... [incurabila momentam ... din pacate] ...
Gh0sT Posted July 22, 2006 Posted July 22, 2006 renunt la sare... (la ce ambitie am in mine pot sa renunt si la carne de orice fel pentru cati ani vreau sau la tot ce se numeste DULCE ) Stargate & dev... ce pot sa va spun ... insanatosire grabnica ...
dev Posted July 22, 2006 Posted July 22, 2006 renunt la sare... (la ce ambitie am in mine pot sa renunt si la carne de orice fel pentru cati ani vreau sau la tot ce se numeste DULCE ) Stargate & dev... ce pot sa va spun ... insanatosire grabnica ... Mersi Ghost ... asa sa fie [daca ai avea degete de aur ]
gexy Posted July 22, 2006 Posted July 22, 2006 Viata merge inainte si fara sare te abtii sa nu manancii si atat. Daca mi-ar zice doctoru sa nu mai mananc ceva fiindca as putea sa mor nu as mai manca si asta ar fii.
Adi Posted July 22, 2006 Posted July 22, 2006 daca as primi vesti asa de proaste m-as panica un pic dar omul poate trai cu orice mancare care are proteine si carbohidrati macar ya...la feel
Stargate Posted July 22, 2006 Author Posted July 22, 2006 Multumesc de incurajari si pana atunci...vacanta placuta si sper sa nu aveti niciodata restrictii de nici un fel.
Nirrti Posted July 24, 2006 Posted July 24, 2006 Te lasi de sare, mare lucru...te obisnuiesti, asa au spus toti. Bfta
Faraon Posted July 27, 2006 Posted July 27, 2006 Tensiunea arteriala marita in sine nu este considerata o boala ci doar un factor de risc pentru sanatate. Deci fara sare e doar un sfat in acest caz dar nu un tratament. In cazuri disperate exista tratamente medicamentoase si terapie specifica:nu este necesar in cazul de fata. Sfatul meu este schimbarea stilului de viata si alimentatie:miscare multa si un regim bogat in legume si fructe. Eventual se poate face chiar o cura terapeutica naturista(tratamente naturale). Ca o paranteza la sare nici celui mai sanatos organism nu i se recomanda multa sare deoarece dauneaza sanatatii. Se pare ca asta e realitatea dupa ultimele cercetari in domeniul nutritiei si metabolismului. E chiar indicat fara sare sau in cantitati foarte mici. Sanatos fiind orice medic responsabil iti v-a da sfatul asta. Hai c-am devenit prea academic. Bunicul meu stiu ca a avut probleme mari din cauza tensiunii marite a ajuns chiar la tratamente medicamentoase elaborate asta pana pe la 35 de ani cand si-a schimbat radical stilul de viata si alimentatie. A trait pana la 97 de ani fara nici un tratament sau problema. GATA Aleluia si bafta!
uTzu Posted July 27, 2006 Posted July 27, 2006 indiferent de restricti , boala.......viata merge inainte fiecare cu norocul lui multa sanatate
Lancelot Posted July 27, 2006 Posted July 27, 2006 Lol doar nu o sa ajung sa pun in balanta viata cu mancarea..cand ajungi sa faci ceva ptr viata ta eu cred ca ai renunta si la mai multe decat sarea in bucate
nmn Posted July 27, 2006 Posted July 27, 2006 Lol doar nu o sa ajung sa pun in balanta viata cu mancarea.. cand ajungi sa faci ceva ptr viata ta eu cred ca ai renunta si la mai multe decat sarea in bucate da.. dar sa zicem ca e unu de mananca 10 mese pe zi si are 200 kg , cum aproape toate mancarurile sunt sarate.... eu zic ca i`ar fi greu , dar da , si eu as renunta la sare.
black Posted July 27, 2006 Posted July 27, 2006 Nu tin nici la viata nici la mancare dar daca ar fi sa aleg: sa mai traiesc un an dar sa pot sa mananc cu sare sau 50 ani si sa mananc fara sare as alege sa mananc cu sare.Asta desi nu sunt gurmand, nu imi place mancarea si mananc de maximum 2 ori pe zi (si atunci putin). Mai bine traiesc putin dar liber sa aleg cand si ce mananc decat mult si conditionat de o boala stupida.
Tiek Posted July 28, 2006 Posted July 28, 2006 Sarea hmm eu mananc piperat nu sarat...Deci ash reununta...
Stargate Posted July 28, 2006 Author Posted July 28, 2006 Am descoperit cu groaza si ma simt scarbit ca nu exista fast food unde sa poti comanda un produs fara sare (in afara de placinte si inghetate - fireste). Deci in romania daca esti la regim, nu mai ai voie sa mergi la Mec sau KFC...doamne cat de inapoiati suntem...
Faraon Posted July 29, 2006 Posted July 29, 2006 Pai mai frate doar e recunoscut ca alimentatia de tip fast food e ce-a mai nesanatoasa,io zic ca esti mai castigat daca iei un kil. de banane si l-e mananci in timp ce faci o plimbare linistit prin parc apoi mergi la Mec sau KFC si iei o inghetata si prajitura si uite asa ai halit si sanatos, ai facut si miscare, te-ai si relaxat si ti-ai facut si poftele de a merge la Mac. sau KFT. Deja se poate zice ca ai facut o schimbare in stilul de viata.Ce-i asa de greu!? Sunt o gramada de oameni pe lumea asta care mananca nesarat si n-au crapat din contra iti garantez ca sunt mai sanatosi.Acum ar mai fii o chestie daca din cand in cand mai faci cate o exceptie si mananci sarat n-o sa se intample nimic,insa chestia e sa nu devina un obicei. Incearca si tu si citeste cate ceva despre sare si cam ce zic medicii si nutritionistii despre ea ai sa te-ngrozesti,pe bune nu face bine la sanatate de loc. Bafta!