Jump to content
THuG-Radu

E Ilie Moromete intelectual sau nu ?

E Ilie Moromete intelectual sau nu ?  

56 members have voted

1. 1. E Ilie Moromete intelectual sau nu ?

• 1. Da
      6
    • 2. Nu
      24
    • 3. Da este, dar in lumea lui.
      19
    • 4. Habar n`am, am votat sa ma aflu in treaba...
      7

Recommended Posts

Posted

Asta e chiar tare. Deci atate neclaritati, inca si profii spun idei diferite. Altii ca era formulat in modticalos. Deci in viitor cine da bacu va sugerez sa va uitati in dictionar la fiecare trasatura a unui personaj sa nu-l incadrati inncorect icon_thumright.gif

Iar noi sa speram ca nu picam biggrin.gif

p.s. vai si am vrut s-al scriu pe handikapatu ala de Ladima si am zis ca la astalalt ii mai mult de scris eusa_doh.gif

Posted

Stiu ca m-am gasit cam tarziu sa scriu ce am scris, DAR, m-am gandit si eu la chestia cu intelectual. Nu sunt in a12-a , sunt in a9-a. Am citit in dictionar, si chiar in enciclopedia Wikipedia si am vazut pasajul acesta

Un intelectual este o persoana cu un inalt nivel cultural*** si/sau stiintific, a carei indeletnicire comporta in mod esential o activitate spirituala (spre deosebire de indeletnicirile manuale) in domeniul literaturii, artei sau stiintei si care cerceteaza, analizeaza si critica fenomenele sociale si politice

Cuvântul "intelectual", folosit ca substantiv, referitor la "muncitorul cu mintea" care î?i asum? ?i o responsabilitate politic?,

Am dat bold la si/sau ca sa evidentiez tuturor celor care au zis ca moromete nu este intelectual, in definitia de la "intelectual" (din orice dictionar) nu o sa gasiti ca scrie ceva de genul "persoana cu 12 clase + facultate + diploma etc". "Intelectual" nu se refera neaparat la acel tip de persoana, ci si la un tip de persoana cu o anumita putere de gandire. Ilie Mormomete, dupa cum stiu toti care au citit romanul, era mult deasupra taranilor de rand, el deja avea gandire filozofica pe care si-o folosea. El era un taran doar prin mediul de viata, nu si prin gandire.

Intr-adevar, intelectual mai inseamna si :

Persoana care poseda o pregatire de specialitate temeinica si lucreaza în domeniul artei, al stiintei, tehnicii
, dar este un al doilea sens. Voi mai veni cu argumente daca cineva doreste, maine pt ca la ora asta nu mai pot gandi corect tongue.gif .

***cultural are 2 sensuri...

CULTURÁL, -?, culturali, -e, adj. Care apartine culturii , privitor la cultura, care ajuta la raspandirea culturii

Culturã - Totalitatea valorilor materiale si spirituale create de omenire si a institutiilor necesare pentru comunicarea acestor valori

Am pus doar 1 sens al cuvintelor

Asa ca avand in vedere situatia, cred ca ar fi trebuit sa fi fost acceptat mai usor ca un intelectual. Macar 79% biggrin.gif.

E parerea mea, nu vreau sa isc scandaluri...

EDIT: Dex online

INTELECTUÁL, -?, intelectuali, -e, adj., s.m. ?i f. 1. Adj. Care apartine intelectului, care se refera la activitatea mintii, la intelect

INTELÉCT, intelecte s.n. Capacitatea de a gandi, de a cunoaste, de a avea o activitate rationala, de a opera cu notiuni;

INTELÉCT ~e n. Facultate a omului de a gandi si de a intelege sensul si legatura fenomenelor; judecata; ratiune; cuget; minte
Posted

Horus nu are rost ... sa te pregatesti la bac ca e porcarie mare. ...

Am o pritena care a scris Ion si a primit 6.85, iar un coleg de clasa care a scris despre ladima (Patul lui Procust) a primit 6.65 ...

DECI O PORCARIE MARE! (am vazut ce se intampla si mi greatza...specific romaniei)

Si oricum pe langa ca poti sa gasesti aici explicatia din mai multe dictionare a cuvantului... Ei sau referit doar la cuvantul din DEX. Iar daca criticul literar spune ca a fost interpretabil subiectul, ei nu recunosc si spun ca a fost foarte clar.

Depinde de fiecare cum gandeste.

p.s. depinde cum gandesc superiorii, asa trebe sa gandesti si tu. Daca la romana o sati ceara propria opinie despre ceva, tu defapt trebuie sa spui ce crede profa si sa fii deacord cu ea wink.gif

Posted

Horus nu are rost ... sa te pregatesti la bac ca e porcarie mare. ...

Ms de sfat tiphat.gif , deja mi-am facut planuri sa invat cum trebuie pt bac de la inceputul clasei a12a. Iti dau dreptate, se cumpara subiecte, se corecteaza anapoda, se formuleaza anapoda, ce urmeaza? Nu o sa se mai dea bacu` si intram toti unde vrem .... like lol..

Posted

sunteti culmea mai....desi...intelestual=Care apar?ine intelectului, care se refer? la activitatea min?ii, la intelect...ma cam pune pe ganduri...desi...nu cred ca ati stiut multi aceasta interpretare!

Cum poti sa spui despre un taran ca este intelectual? Nici nu m-as fi gandit sa scriu altceva...:" eram casatorit de 2 ani si jumatate cu o colega de facuttate si banuiam ca ma inseala"...ce vreti mai mult? Adica cei care scriau despre CM la bac puteau sa obtina juma` din punctaj?? blink.gif

Posted

Sebi tiam spus ca e o tampenie bacu... unii puteau, altii nu. La unii se copiaza la altit nu... La noi au fost licee unde au fost vreu 20 de la primariea in fiecare clasa a stat cate unu si a fost ca la politie. Altundeva cuplerai. Altundeva nu leo placut protocolul si au fost potoci.

Si chestia cu incurcarea subiectului a fost si anul trecut ... deci. Si Sebi tiam spus..fiecare cum gandeste. Daca gandesti logic un tara nu e intelectual. Dar mormete de o fictiune, inventat de un scriito si se vede clar ca gandeste mult mai lucid decat un ladima al lui Camil Petrescu ...

Posted

Hotie frate la baaaaaaaaccccccccccc.

E o vrajeala mareeee bac`u asta.

Exemplu : lucrarile noastre de la economia intreprinderii (de la liceul meu), au fost corectate de o profa care le uraste pe profele de la noi de la scoala.

Profa mea, a obtinut nr de tel a profei care corecteaza contestatiile, si a vorbit cu ea.

A zis ca LEJER cu 1 PUNCT cel PUTIN poa` sa mareasca lucrarile, multe chiar cu 2 PUNCTEEEEEE !!!!! Si eu n`am facut contestatie, ca m`am gandit ca, cu scandalu asta din invatamant, poate`mi scade ! crybaby2.gifcrybaby2.gif

Posted

da cat ai luat la eco? ca nu a fost asa greu....eu am luat 9.40 cand am dat...desi am gresit ca prostul la grila (am dat anul trecut).

PS...pls...nu poti sa schimbi avatarul....serios...e...urat! tongue.gif

Posted

Sebi spune si mie dak urmatoarea afirmatie e adev sau falsa:"furnizorii asigura intreprinderii resurse materiale si umane", k io am invatat altfel decat era corect la scoala.

Scuze d offtopic. biggrin.gif

Posted

DECI sa va soptesc ceva ... tocmai mia zis o prietena cand ma consola cu romana ca o colega de a ei a luat pe moromete nota 9.70 ... vati uitat bine fratilor?

*****9.70***** mai ziceti voi ca bacu reflecta ceva si ca nu e o porcarie ...

Posted

Coruptie peste tot frate...peste tot.

Avem 2 optiuni:

1. ne aliem toti si votam sa nu mai dam BAC (ca oricum n-are rost biggrin.gif )

2. ne mutam in alta tara eusa_whistle.gif

Posted

Sebi spune si mie dak urmatoarea afirmatie e adev sau falsa:"furnizorii asigura intreprinderii resurse materiale si umane", k io am invatat altfel decat era corect la scoala.

Scuze d offtopic. biggrin.gif

pai eu zic ca este corect. Poate fi interpretata...partea cu resursele umane...ma pot gandi la acele firme care recruteaza personal si ii trimit la diferite firme. Acum...banuiesc eu ca intrebarea era adevarata....daca mi-ai atras atentia. Insa cred ca daca as fi fost la bac as fi zis ca era falsa. Care era pana la urma varinata corecta?

Posted

pai eu zic ca este corect. Poate fi interpretata...partea cu resursele umane...ma pot gandi la acele firme care recruteaza personal si ii trimit la diferite firme. Acum...banuiesc eu ca intrebarea era adevarata....daca mi-ai atras atentia. Insa cred ca daca as fi fost la bac as fi zis ca era falsa. Care era pana la urma varinata corecta?

afirmatia era adevarata dar eu am stat sa ma gandesc 10 min la ea si pana la urma am pus fals. m-am gandit si eu la firmele de f. de munca dar am zis k e trick question sa sara lumea pe adevarat. se apare k m-am inselat. BangHead.gif

Posted

Vezi...astea sunt genul de intrebari tampite, care poate fi interpretata, si nu reflecta in nici uncaz ceea ce sti, ci reflecta inspiratia de moment. La scoala de soferi este la fel...urasc testele grila!

Eu am un principiu, citesc atent intrebarea si rasopund repede, fara sa interpretez, e cel mai bine asa. Astia cu moromete sau cu ion au interpretat...si au dat-o in bara. Sa fie sanatosi! Data viitoare vor fi mai atenti.

Si un pic de offtopic...eu m-am cam ars la capacitate...era ceva cu anotimpul din poezie...si eu citisem....antonimul anotimpului din poezie...am stat 20 de minute sa m gandesc...pana am mai citit o data...la mate la fel patisem...la bac am fost de 1000 de ori mai atent...desi la romana era sa....camd am primit foaia....am intors-o si am vazut scris boldit "al II-lea razboimondial" si am zis....fuck...ca nu prea imi palcea...si i-am zis si unei tipe care era praf ca trebuie morometii (bine, dupa felul in care arata nu ami conta cat de varza era... biggrin.gif )..am facut primlele 2 parti si am mai citit subiectul 3 o data...surpriza....era vorba de un roman "scris inainte..."...asa ca la restul am cascat ochii si ami tare...mai ales la mate....unde am facut primele subiecte de 3 ori...bien...am obtinut si rezultate diferite dar in final a fost bine (9.70 la mate-m2 tongue.gif ) si 9.50 la bac...asa ca am scapat de cel mai nasol examen...

Posted

Io ma bucur k am iesit din harababura asta d bac cu capu sus. Mi-a iesit media 8.59 k am dat-o in bara la econ, si la romana unde am scris pe GHEORGHIDIU si parsivii astia mi-au dat 8.05 desi primele 2 erau bine facute. Astia cu ilie si cu ion au luat de neam prost 8,50 , 9, 9,50. Deh ce sa-i faci dak am gandit k un intelectual k neculai si ion nu sunt intelectuali.... Ma asteptam la mai mult dar asta e....Shit happens. Get over it dumbass!! violent1.gif

P.S. bravo pt media d la bac . Eu mi-am propus 8.50 si era cat pe aci sa obtin aproape d 9 dak nu o zbarceam la sfarsit.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

• Create New...