Jump to content
SeBi

Da Vinci code

Credeti ca poate fi ceva real in cartea lui Dan Brown?  

51 members have voted

1. 1. Credeti ca poate fi ceva real in cartea lui Dan Brown?

• Da
      24
    • Nu
      12
    • Nu stiu/Nu comentez
      15

Recommended Posts

Posted

Ati dat-o deja pe "D-zeu exista/nu exista". Mai e un thread cu tema pe care ati inceput sa o abordati.

Legat de documentarul de pe Discovery, la fel ca acela sunt altele. Pe National Geographic a fost o serie numita "The Secret Bible" de 3 documentare printre care si unul "Knights Templar" si datele despre Staretia din Syon, Cavalerii Templieri corespundeau cu datele din romanul lui Dan Brown. Asta ca un exemplu. Pe langa "antiteza" intre cele 2 canale, se mai gasesc inca 5-6 documentare fiecare despre DaVinci si faptele din roman. Si ma indoiesc ca toate prezinta aceleasi lucruri.

Pe langa asta, Biserica e una dintre cele mai bogate institutii din lume si banii pt un documentar care sa desfiinteze teoriile lui Dan Brown ar fi un maruntis.

Posted

mda...am da-o pe altceva....nu asta vroiam....

Bun...acum...va intreb eu...nu credeti ca da vinci asta a fost cam sarit de pe fix?

Ps odyseu...astept raspunsul la intrebarea de mai sus

Posted

Lov1v4r tr4sn3tu...parerea mea, exista o forta care ne depaseste, ca unii o numesc dumnezeu altii altcumva e altceva, nu cred ca Doamne doamne a avut descendenti, nu facea el prostii.. 5.gif

Posted

Nu vreau sa sun ca un profet dar ... chiar daca a fost adevarat , si ce daca , noi nu trebuie sa uitam ce ne a invatat Iisus si astea doar pentru o lume mai buna la cate prostii sunt in ziua de azi nici nu mai stii ce sa zici fac aluzii la aia care au dat nush cate massuri cu aaa ieri a fost 666 (06.06.06) o sa fie apocalipsa ... nici nu mai conteaza noi sa ne traim viata cat suntem tineri

Posted

Da...poate ca Dan brown ar fi trebuit sa atraga un pic atentia si asupra a ceea ce a facut Iisus.....

Traim intr-o lume de doi lei in care, zic eu, doar credinta ne mai poate salva!

A citit cineva fortareata Digitala sau Ingeri si demoni (de acelasi autor)? Daca da...poate imi spune si mie cateva impresii!

Posted

Acuma mam apucat sa citesc fortareata digitala...primele pagini...o sa va spun mai multe dupa ce o sa citesc mai mult....cat despre codul lui da vinci....nu stiu ce sa mai cred sincer...am si eu unele retineri....ma tot gandesc....cel care a scris biblia...de unde atata intelepciune?de unde piatra si dalta sa sculpteze atata?...oricum parearea mea e ca un strop de adevar este in amandoua....ma duc la biserica si respect sarbatorile..dar vreau sa va intreb...este aceasta cea mai mare musamalizare din istoria omenirii?...lumea a ajuns deja intr-un punct in care nu stie in ce sa mai creada... dontknow.gifviolent1.gif

Posted

In Codul lui Da Vinci nu este nici un strop de adevar.

Cel care a falsificat dosarele si le-a introdus in arhiva frantei nu a fost tocmai un om prost, aranjand in asa fel incat sa nu rateze (mai) nici un detaliu.

Pe Discovery a fost o emisiune despre chestia asta, cu lista(de oameni "pusi de Dumnezeu sa faca ca totul sa fie bine") si cu numele fantoma de pe ea.

Posted

nu credeti ca da vinci asta a fost cam sarit de pe fix?

ce ai cu saracul da vinci? el a facut arta smile.gif ... altii cauta coduri...

la subiect: filmul mi s-a parut o mare porcarie... nu m-a mishcat nici macar un eveniment din el... probabil si datorita faptului da nu sunt credincios. cartea marturisesc ca n-am citit-o.

Posted

Acum sa va mai zic ceva...daca Picaso se apuca sa arunce o galeata de vopsea pe o panza...se trezeau 1000 de "destepti" sa zica: "priviti cum aceste linii exprima...." iar el saracu` nu a facut altceva decat sa arunce o galeata cu vopsea pe o panza.....

Posted

Am vazut ieri filmul...este o aberatie totala...filmul este dragut asa ca actiune....Tom Hanks joaca f bine..dar este o aberatie....tot felul de lucruri se scot pentru a incerca sa-L denigreze pe Iisus.....pacat.

Posted

Am citit si eu recent Ingeri si demoni si mi se pare cat se poate de reala cartea...mi se par extraordinare simbolurile reproduse in aceasta carte,simbolurile Illuminati(de fapt cred ca se numesc ambigrame):

user posted image

Posted

Bun...mersi...deci daca zici ca este buna dupa sesiune o voi lua si eu....nu ca m-as speti eu cu invatatul dar....prefer filmele in sesiune...ca sunt mai scurte....

Posted

@zetulescu

parerea mea .... filmul nu este faqt ptr a murdari imaginea lui Iisus.

nu pot afirma si nici nega veridicitatea filmului ( de fapt despre ce anume vb el ), asha cum nici tu nu poti afirma / infirma ce s-a intamplat in trecut !

momentan, ma uit a 2-a oara la film ..... chiar imi place ... actiunea e chiar interesanta si sincer imi place sa cred k ar exista o a 2-a varianta la Biblie ... sper k intelegi la ce ma refer !

Posted

Mereu incercam sa gasim scapari....mereu incercam sa ne facem mai destepti ecat altii...dar nu ne poate acuza nimeni....asa suntem noi oamenii!

Posted

va intreb eu...nu credeti ca da vinci asta a fost cam sarit de pe fix?

Eu cred ca, la fel majoritatii oamenilor considerati geniali, a fost un om diferit.

Despre Dostoievscki s-a spus acelasi lucru, despre Eminescu si despre multi altii.

Dostoievski, dupa cum marturisea el insusi, plangea ca un copil citind unele pasaje din Biblie. De ce? Pentru ca intelegea ceea ce citea intr-un mod unic, diferit de restu.

Traim intr-o lume de doi lei in care, zic eu, doar credinta ne mai poate salva!

Nu neaparat credinta insasi, ci respectarea si APLICAREA PRACTICA a moralei si invataturilor crestine

ma tot gandesc....cel care a scris biblia...de unde atata intelepciune?

De unde stii tu ca Biblia a fost scrisa de o singura persoana? blink.gif

Probabil ca a uitat sa semneze manuscrisul de i s-a pierdut numele in negurile vremurilor. eusa_doh.gif

va intreb...este aceasta cea mai mare musamalizare din istoria omenirii?...lumea a ajuns deja intr-un punct in care nu stie in ce sa mai creada.

Asta e gandirea unor oameni care nu pot gandi singuri si au nevoie de ajutor din partea altora. SA NU CREZI IN CE TI SE SPUNE SAU IMPUNE, crede in ceea ce tu SIMTI

....tot felul de lucruri se scot pentru a incerca sa-L denigreze pe Iisus.....pacat.

Oare cat timp a petrcut Biserica sa creeze imaginea de azi a lui Iisus?

Iti spun eu, 2 milenii

Si acum ONTOPIC ca sa zic asa.

Cartea si filmul Codul lui Da Vinci sunt 2 lucrari artistice. Nici una, nici cealalta nu se pretind a exprima adevaruri istorice. Luati-le asa cum sunt, judecati-le singuri.

Ceea ce ambele aduc pe tapet e o idee. Unii o pot accepta, altii nu. De fapt e greu sa te indoiesti de lucruri in care s-a crezut timp de 2000 de ani.

Dar sa nu uitam ca si Iisus a fost om, ca a avut si el vreo 30 si ceva de ani viata.

Insasi Biblia face referire la unele slabiciuni ale acestuia, spre exemplu indoielile lui din Gradina Ghetimani.

De ce e asa de greu oare, ca macar in principiu sa admitem ca este posibil ca acesta sa fi avut urmasi?

Sau, de ce credem ca nu a avut? Doar pentru ca nu scrie in Biblie sa fi avut?

Maria Magdalena e femeia care apare frecvent si repetitiv in Noul Testament. Are o prezenta constanta si e mai intotdeauna in prezenta Mariei, mama lui Iisus.

Eu nu spun ca acesta a avut in mod cert urmasi, ci ca EXISTA POSIBILITATEA sa fi avut.

Dovezi certe nu exista nici intr-un sens, nici in altul.

Atat doar ca e mai usor sa faci dovada unui fapt negativ decat dovada unui fapt pozitiv.

Posted

Nu neaparat credinta insasi, ci respectarea si APLICAREA PRACTICA a moralei si invataturilor crestine

Off-Topic :

nu neaparat creshtine ..... dak nu eshti creshtin asta nu inseamna ca nu poti fi un om bun !!

Posted

biblie....credinta....ateism...sunt niste termeni....insa important este sa credem.....de ce mereu incercam sa dam vina pe altii?

incerc sa cred in ceva...indiferent cum se numeste acel ceva....incerc sa iubesc....incerc sa va iubesc pe toti...incerc sa sper ca imi va fi mai bine...incerc sa va ajut....incerc sa treaiesc intr-o lume care nu-mi apartine....bine...nu incep cu filozofia....insa incep sa cred ca da vinci a fost cam..."nebun"!

Posted

Nu m-am jenat sa ma uit nici la film, nici sa citesc cartea. Au facut-o prietenii mei. In concluzie, ca si carte..ca si un roman..are idei bune, este o carte cmplexa..merita citit ca si fictiune. Insa ideiile din pacate nu sunt tocmai cele folositoare pt om. Deci ideiile pe care le are sunt porcoase. Este fictiune clar. Exista o carte ... nu stiu tradus numele ... exact atat de gros ca si codul. Sunt explicate toate ideiile. Si mai sunt si alte explicatii si iti dai seama repede ca este o prostie.

Deci nu va pierdeti timpul daca nu sunteti stabili si va poate ofensa prin idioteniile alea.

Posted

Merita cartea lui Dan Brown sa fie citita???

Am inceput sa o citesc si am ajuns la pagina 34...a aparut filmul si mi-am zis ca e mai usor sa vad filmul si gata...dar nu mi-a placut deloc.Credeti ca ar trebui sa o citesc????

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...