Jump to content

Beethoven

Inactive
  • Posts

    831
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Beethoven

  1. scrie in primul post ca filmele trebuiesc notate? scrie. e asa greu de urmarit o regula simpla? nu cred. se putea uita dupa posturile precedente si posta la fel. dar nu, ca el are muschi si vrea sa iasa in evidenta ( http://www.linkmania.ro/forums/index.php?showtopic=19399&view=findpost&p=5346203 ).

    beethoven, partea plina a paharului o cauti atunci cand exista bunavointa.

    Acel post este ulterior warnului. Bunavointa trebuie sa existe din ambele parti, asa si eu pot interpreta ca tu te referi la lipsa de bunavointa a moderatorului. In fapt, strict din punct de vedere al frazei utilizate de tine, chiar asta spui, chiar daca nu la asta te gandesti. :P

    PS @ R_SupeRstaR- trebuie sa nu dai motive sa fii sfidat, sa eviti situatiile care pot duce la asa ceva (in nici un caz nu le provoci), iar daca totusi se intampla, iei masurile de rigoare fara sa stai pe ganduri.

  2. @Sensini

    O fi adevarat, dar ca moderator trebuie sa incerci sa privesti partea plina a paharului, sa afli daca paharul a fost umplut partial din start sau nu, inainte de a cauta disperat cine a baut cantitatea lipsa ca sa il pedepsesti. Altfel, teambarul n-ar mai fi moderator, ci punisher.

    PS - Imi pare rau sa o spun, dar de la Andy5 nu ma asteptam la asa ceva.

  3. Aglaia, ce se pare ca nu vrei sa intelegi tu e ca nu toti moderatorii de pe forum, nici macar de la diversele sectiuni de jocuri, au atributii in joc. Moderator CS nu inseamna ca are vreo atributie pe server, ci pe sectiunea respectiva a forumului. Cei care au responsabilitati si putere de decizie referitor la ce se intampla pe server poarta teambarul de moderatori doar pentru a nu crea o categorie noua de utilizatori cu drepturi pe forum. Evident, asta nu inseamna ca ei nu au dreptul de a modera la sectiunile respective. Nu stiu daca este la fel si la MU, dar din putinele ocazii cand m-am uitat la acea subsectiune, am impresia ca e la fel, doar ca la acea sectiunie sunt mai putin moderatori cu drepturi doar pe forum.

    PS - deciziile referitoare la joc, sunt comunicate pe forum, dar tin de responsabilii din joc, nu de moderatorii forumului. Exemplele date de tine aici se incadreaza, chiar daca nu vrei sa intelegi.

  4. Moderator inseamna moderator pe forum si atitudinea lor e subiectul discutiei. Ca unii modearatori au si atributii legate de un anume joc, asta nu inseamna ca deciziile lor referitoare la un joc sunt luate din postura de moderator pe forum, ci doar ca din punct de vedere tehnic e mai dificil un pic sa se creeze categorii noi pe forum, pentru a reflecta starea de fapt anterior prezentata.

  5. Ce legatura are toata povestea de mai sus cu subiectul? Desi se ia pe forum, e o decizie referitoare la un joc, luata de persoane care desi au moderator pe forum, decizia o iau datorita atributiilor pe care le au raportate la acel joc, nu la forum.

  6. Unii renunta de buna voie, (uneori) din motive total independente de forum, asa ca nu trebuie sa fiti morbizi.

    Legat de Invisible, treburile sunt mai complexe, insa in mod cert nu acel post a dus la suspendarea lui, justificata sau nu.

    PS - in ceea ce priveste sugestiile userilor, acum ceva vreme nu stiu daca era vointa, dar putinta sigur nu era. In prezent, lucrurile stau un pic mai bine. Parerea mea.

  7. k.. deci sa inteleg ca nu ii poate face nimeni responsabili pentru ce au in baza lor de date deoarecere scopul fisierelor torrent nu este sa distrubuie programe piratate. adica atunci cand scopul este "nobil", obiectivul pentru care mijlocul respectiv este actualmente folosit nu mai conteaza :D de altfel ei nici nu-si pot verifica baza de date sa vada ce prostii au mai adaugat tambelii aia de uploaderi in ziua respectiva. Cu inteligenta ta chiar m-ai luminat :)

    btw in caz de nu ai inteles, nu spun ca acuma torrentele ar fi ilegale conform legii, ci spun ca ar putea fi considerate ilegale daca cineva ar avea asta in interes. got it now?

    S-a incercat in n feluri sa le faca sa fie considerate ilegale si inca nu le-a reusit. E extrem de simplu - ei iti pun la dispozitie o posibilitate de a descarca si a incarca fisiere, TU decizi ce fel de fisiere sunt ele si in mod evident tot TU raspunzi pentru ceea ce faci. Sunt mii de chestii cu care poti comite o crima, dar producatorul lor nu raspunde de utilizarea lor in scopuri criminale, altfel nu s-ar mai fabrica nici macar hartie igienica.

    Cine a vazut vreodata un control BSA stie ca nu-ti cauta nimeni prin calculator. Il buteaza cu o discheta (CD, stick etc.) si vad lista programelor instalate, pentru care iti solicita dovada achizitionarii lor. Ii intereseaza doar softurile produse de companiile care sunt afiliate (si evident cotizante) BSA, in primul rand Microsoft. Pe nimeni nu intereseaza nimic de sub Linux, din motive evidente.

    Aici e vorba de altceva, stiu, vroiam doar sa dau un exemplu. Oricum, daca s-ar implementa asa ceva legal, nu s-ar face control la toate laptopurile sau mediile de stocare aflate la calatori, ci doar prin esantionare sau vizare directa :P

  8. am zis eu c-ar fi ceva gresit ?!?! de ce te bagi in vorba ? eu m-am amuzat de formularea alora, care suna foarte... amuzant ..

    De fapt, termenul corect e vegetatie luxurianta. Teoria mi se pare mult mai probabila decat majoritatea celor vehiculate despre sfarsitul lumii. Lacomia cred ca este singura care poate rivaliza cu prostia umana.

  9. Si in prezent sunt impozitate cu 16 % pensiile ce depasesc 1000 lei, adica pana la 1000 nu este impozit, pe ce depaseste 1000 se plateste 16 %. Nu-i problema, cine poate se asigura de pe acum ca nu plateste prea mult la fondul de pensii de stat, oricum nu va primi mai nimic, probabil nici nu va apuca varsta pensionarii , care va fi un fel de fata morgana - cand te apropii dea ea, se indeparteaza :P.

    Se mareste TVA-ul, se va mari si cota unica in viitorul apropiat. Orice e binevenit cat timp se umple golurile din buget fara a se sista tunurile numite "achizitii publice". Persoanele de care vorbesti sunt competente in acest domeniu, dar asta ii ajuta doar pe ei, pe spinarea celorlalti. Partial totusi cred ca ai dreptate, Boc nu gandeste singur masurile, fiind un lucru binecunoscut ca scoate pe gura doar ce i se comunica de la presedentie. Vorba ceea, raceste Basescu, stranuta Boc.

  10. Ieri dimineata a pus sotia niste apa la fiert in fierbatorul electric din bucatarie. Dupa un minut, am coborat sa vad ce meci este la televizor la acea ora :P Scotea exact acelasi sunet ca vuvuzela. Pana se termina campionatul, probabil ajung sa identific orice zgomot deranjant cu vuvuzela. Asta daca o sa mai aud ceva.

  11. Cum poti sa spui asa ceva? Doar bancile sunt cel mai bun prieten al omului, si la bine, si la greu.Ii tin in siguranta banii si il scapa de grija hotilor, ba ii mai dau si dobanda buna pe ea. Cand nevoia il paste pe om, ii sar in ajutor si asteapta rabdator si 30 de ani sa restituie suma, fara a cere nimic in plus decat sa zicem de doua ori si jumatate suma initiala, o nimica toata pentru un astfel de ajutor. Unde mai pui ca iti si stimuleaza constiinciozitatea, te fac sa fii un angajat model, in cautarea permanenta a aprecierii companiei angajatoare (care la randul ei este incantata sa iti dea adeverinta de venit pentru contractarea imprumutului), ca de, fara salar, nu platesti rate si daca nu platesti rate, cu durerea in suflet banca te executa. Nu ca ar fi rea, doamne feri, doar ca daca nu o face, ramane fara bani si alti oameni sarmani, cum ai fost si tu, nu vor putea beneficia de binefacerile creditului, ceea ce ar fi groaznic pentru omenire. De neimaginat.

    PS - prea tarziu, prea obosit, prea satul de toate :) M-am oprit din lucru ca nu mai vedeam bine si acolo greseala ma arde la buzunar. Aici, mai rade un pic lumea de vreun dezacord si cam atat :) .

  12. Doar o mica completare la cele de mai sus. A saptea persoana,pe langa riscul de a deveni criminal, e si in pericol de moarte si va reactiona instinctiv, dupa cum am descris in postul anterior.

    Hai sa-ti dau un mic exemplu, Diabolic. Acum vreo 14 ani conduceam pe un drum acoperit cu gheata un VW Golf cu cca 80 km/h (un gest iresponsabil, cu tot cu cauciucurile de iarna impecabile pe care le aveam). Eram si 4 in masina. Era seara, cu roata dreapta fata am trecut peste o portiune de asfalt fara urma de ghiata si instantaneu am derapat, alunecand de-a latul pe drum. In dreapta masini parcate, din fata veneau altele. Intr-o fractiune de secunda am tras frana de mana, am schimbat din treapta a 5-a in a 3-a, cu ambreiajul apasat in continuare am executat o pirueta si jumatate, lasand frana si ambreiajul exact inainte ca in urma acestor piruete masina sa ajunga pe directia de mers initiala. Rotile au patinat scurt, au prins aderenta, am recapatat controlul masinii si si am rulat inainte ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic. Asta pana am reusit sa opresc masina sa respir, ca in urmatoarele 2 minute nu m-am clintit din loc. Daca tu crezi ca am apucat macar sa ma gandesc la manevrele facute in timp ce le efectuam, sa iau decizii constiente, in urma analizei riguroase a probabilitatilor de accidentare si a implicatiilor potentiale, nu ai condus vreodata masina. Pe-atunci pe zapada batatorita (doar atunci, sa nu uzez degeaba cauciucurile) parcam masina sau o intorceam din mers deseori cu frana de mana, prin derapaj controlat, dupa acea seara m-am facut ca uit ca exista maneta respectiva.

  13. S-a trecut de faza cu numerele verzi, acum copii sunt intrebati cel putin o data pe saptamana la gradinita daca au fost abuzati fizic sau verbal de parinti, evantual daca psihicul fragil nu le-a fost afectat de faptul ca nu au primit o ciocolata drept pedeapsa pentru vreo nazbatie. Ce-i drept, nu in Romania, in Suedia (de exemplu), dar e relevant pentru directia in care se indreapta omenirea. Daca un copil isi unge painea cu mana stanga, in mod cert inseamna ca:

    1. il doare mana dreapta pentru ca a fost abuzat de parinti

    2. il doare mana dreapta pentru ca s-a lovit, de vina fiind parintii degenerati care nu i-au purtat de grija

    3. il forteaza parintii sa foloseasca mana stanga pentru a manca mai putin in unitatea de timp data

    4. abuzurile din familie i-au schimbat personalitatea si il fac sa confunde dreapta cu stanga, frumosul cu uratul, binele cu raul.

    5....

    6....

    7...

    .....

    .....

    999. O fi stangaci? Mnea, asta se intampla doar in filme si oricum tot parintii sunt de vina. O data ca l-au facut stangaci, apoi ca nu ii ung ei felia.

    Se mai mira lumea ca in atare conditii sunt tot mai multi copii cu nevoi speciale care se transforma in adulti cu nevoi si mai speciale.

  14. Sa zicem ca esti la volunul unei masini de cursa si in fata ta sunt 5 muncitori care lucreaza, si esti sigur ca daca vei intra in ei, toti vor muri.

    Dar poti sa schimbi banda, iar pe a 2-a banda este doar un muncitor, omorandu-l astfel ii salvezi pe cei 5.

    Cati dintre voi ati schimba banda si de ce?

    O a doua intrebare: sa zicem ca esti doctor la un spital si ai 5 pacienti care sti ca vor muri, fiecare are un organ "bolnav" (sa zicem unu plamanii, unu inima, unu rinichiul, etc) si intr-o camera alaturata il ai pe Ghoerghe care este sanatos tun si a venit la un consult, si tocmai s-a intins sa traga un puisor de somn. Cati dintre voi i-ar lua organele lui Gheorghe astfel salvant 5 vieti nevinovate ?

    De ce considerati ca "decizia este diferita" la fiecare caz? nu este acelasi lucru, sacrifici unu, salvezi 5?

    1. Orice decizie ai lua, tu esti responsabil pentru potentialele victime. Daca nu poti stapani o masina, nu te urca la volanul ei. Nevorbind de faptul ca daca esti atat de lent in perceptii incat ii vezi doar cand e prea tarziu sa opresti, in mod sigur nu vei lua o decizie constienta, ci una instinctiva. Nu vei vira la dreapta, pentru ca asta ar insemna sa zbori de pe drum si sa iti pui mai mult viata in pericol. Exista sanse sa te blochezi si sa mergi drept inainte, dar mai probabil vei vira la stanga. Nu pentru ca acolo este doar o singura potentiala victima, ci din dorinta subconstientului de a interpune coltul din dreapta, mai indepartat, intre tine si orice vei lovi. De asta i se spune scaunului din dreapta soferului "locul mortului"

    2. Vieti nevinovate? Cine sunt eu sa stabilesc daca cei cinci la un loc au mai mult drept la viata decat George? POATE cei cinci vor beneficia de alte organe si vor supravietui, poate nu, dar George SIGUR moare daca se efectueaza transplantul. Daca asa ceva poate fi moral, hai sa jefuim lumea ca daca o facem cu cap, cel jefuit nici macar nu moare, iar banii luati de la o singura victima mai cu dare de mana pot salva mii de oameni de la moarte ca urmare a unor boli care pot fi prevenite cu un vaccin de 30 de lei. Cand se strang bani prin teledonatie etc. pentru o operatie pentru salvarea unei vieti, pentru care sunt necesare sume de ordinul zecilor de mii de euro, ganditi-va ca suma destinata a oferi o sansa la viata, (caci de obicei doar despre asta e vorba, nimic nu este garantat) ar putea salva CU CERTITUDINE viata a sute, poate mii de oameni care nu au nevoie de super interventii, doar de un banal antibiotic pentru a apuca saptamana viitoare in viata. Nu-i cunoastem, nu ne pasa, nu i-am vazut la televizor sa ne impresioneze cazul lor. Omul e egoist, asa cum e orice specie care a supravietuit. Spuneti-i spirit de autoconservare, daca vreti. - A nu se intelege ca ii condamn pe cei care apeleaza la astfel de mijloace pentru a strange banii pentru o operatie, dimpotriva. E de admirat ca fac orice pentru a-si ajuta copilul, sora, fratele, sotul, mama, tata, prietenul etc.. si am tot respectul si compasiunea pentru ei, la fel si pentru cei care doneaza, in ceea ce priveste respectul. Ceea ce general vorbind pentru omenire nu e o solutie, pentru ei e singura ramasa si le doresc tuturor sa reuseasca.

    Ca militar, avioanele acelea le-as fi doborat fara sa stau prea mult pe ganduri. Nu pentru ca era practic imposibil sa gasesti o aglomeratie mai mare de oameni pe metru patrat decat in acele turnuri, ci pentru a nu permite teroristilor sa isi atinga scopul, indiferent care ar fi fost el. Recunosc ca exista riscul ca tocmai acesta sa fi fost scopul, de a face statul sa doboare avioane pline cu cetatenii lor, dar asta ar fi fost deja problema politicienilor.

    Ca politician, m-as fi gandit o vreme la cele de mai sus, apoi as fi mers pe mana factorilor de decizie militari si m-as fi pseudoconsolat cu ideea ca pot convinge publicul ca a fost o decizie militara care se impunea. In plus, ancheta care urmeaza in mod cert va scoate la iveala tinte potentiale sensibile pentru public. Doar eu ii deleg pe cei care o vor coordona, nu?

  15. Da, as juca :)

    Iti trebuie un auto control fff bun, aici ma refer la ejaculare si erectie.

    In pornografie, imbini placerea cu banii :D esti platit sa faci ceva ce iti ofera placere :>

    Daca primesc si grasi ma bag si io :P :))

    Stiu un regizor de filme XXX, va fac lipeala? Tocmai pregateste un film cu barbati cu nevoi speciale, in ipostaze speciale. Se petrece in inchisoare, dumi poate fi abuserul, ca pentru el e mai greu sa-si prinda gleznele stand in picioare =))

    On topic - nu ma atrage ideea, prefer sa-mi castig painea cu capul pe care port basca si ochelari :P

  16. In Germania politica general valabila fata de Renault era "o folosim 3 ani de zile si o dam mai departe". Chiar daca freaca Loganul doar 2 ani, la pretul la care se vinde e afacere buna. Am povestit cu mecanici auto din Stuttgart care erau cel putin placut surprinsi de calitatea montajului (chestii care nu se vad, de exemplu modul de umplere a golurilor cu mastic etc.) la Sandero si unul dintre ei era mecanic de intretinere la Porsche :) Spre diferenta de multi altii, nemtii apreciaza la valoare reala raportul pret - calitate, chiar atunci cand cel care face evaluarea nu si-ar cumpara modelul in cauza, din varii motive.

  17. http://www.infoo.ro/Timisoara,-primul-oras...HR332232JJ.html

    baal

    http://ro.wikipedia.org/wiki/Regatul_Rom%C3%A2niei CITESTE! Modernizarea Romania a inceput odata cu venirea monarhiei! iar Ferdinand 1 a intemeiat ROMANIA MARE!

    Traiasca monarhia!

    Scrie si in articol despre realizarile INAINTE de era comunista!

    1882 ? în 15 decembrie, Primăria încheie un contract de concesionare cu societatea Anglo-Austrian Bruch Electrical Company Ltd. pentru iluminarea electrică a străzilor din Timişoara;

    1884 ? premieră europeană: în 12 noiembrie s-au pus în funcţiune 731 de lămpi de iluminat electric pe străzile Timişoarei în lungime de 59 de kilometri. Lămpile incandescente erau cu filamentul de cărbune;

    1889 ? 12 iulie, începe alimentarea cu energie electrică a tramvaielor care erau trase de cai;

    1893 ? 1 ianuarie, Uzina Electrică a Timişoarei a fost cumpărată cu 200.000 de florini de la societatea engleză şi intră în proprietatea comunală sub denumirea de Uzina Electrică a Oraşului Timişoara;

    1910 ? 3 mai, se pune în funcţiune Uzina Hidroelectrică, echipată cu trei turbine;

    în timpul războiului şi în perioada următoare dezvoltarea uzinei a stagnat.

    1938 ? 1 aprilie, au fost unificate Uzina Electrică şi Tramvaiele Comunale şi s-a înfiinţat Întreprinderea Electromecanică Timişoara, care a funcţionat până în anul 1948, anul naţionalizării;

    E adevarat ce scrii tu acolo, cu o mica omisiune: in timpul acelor mari realizari, Timisoara nu facea parte din Romania si monarhia romana nu are nimic de-a face cu acele realizari.

  18. #-o .Deci la sobe pe langa lut foloseau si balega de bou?Fals.

    Chiar daca e total offtopic, spre cultura ta generala si azi se foloseste balega de vita, cal, camila etc. uscata la soare pe post de combustibil. In zonele semidesertice, e cam singura sursa.

    Pentru discutia referitoare la barbari, pentru romani toti inafara de greci si romani erau barbari, pentru greci toti in afara de ei erau barbari, asa ca e cam mare numarul barbarilor ... Evident, toti ne numaram printre ei.

    In ceea ce priveste crimele comise in numele religiei, ele in buna parte sunt crime comise si acoperite cu religia. E mai usor sa omori si sa iei ce a avut mortul decat sa produci, iar omul e un rapitor care nu se satura niciodata, dar spre diferenta de ceilalti rapitori, isi cauta in permanenta scuze si justificari pentru ceea ce este.

  19. Voi nu discutati (cel putin marea majoritate). Indoctinatii unei linii ideologice ii acuza pe indoctrinatii celeilalte parti ca sunt indoctrinati si ingusti la minte si la orizont. Toleranta 0.

    Religiile nu au comis nici crime, nici masacre, nici nu au incendiat biblioteci, galerii de arta etc.. Fanaticii au facut-o. La scara larga, fanaticii religiosi crestini o faceau acum multe secole, cei musulmani o mai fac si astazi. Fanaticii atei au inceput acum nici un secol si unde pot, continua si in prezent. Desi astia mai mult jefuiesc ce e vandabil si distrug doar ce nu e.

    Blk, despre barbaria romanilor putem discuta mult si bine. Nu s-au multumit sa preia zeitatile grecilor, au mutat si statuile si altarele inchinate lor, unde a fost posibil si a meritat efortul. Tinand seama de natura activitatii fenicienilor, sunt sigur ca la Cartagina exista o biblioteca si o arhive extrem de vasta. Facuta scrum, odata cu orasul. Poate nu au fost romanii cei mai rai dintre cuceritori, dar buni sigur nu erau.

  20. Mai sa fie, nici nu stiam ca sistemul metric e asa de vechi ....

    Blk, biblioteca din Alexandria a fost distrusa in mai multe incidente de-a lungul a vreo 4 secole din cate am citit eu. Majoritatea nu au nici o legatura cu crestinii. Intotdeauna s-au comis crime justificate prin orice, mai putin prin natura umana. E greu sa accepti ca faci parte dintr-o umanitate cu comportament similar virusilor.

  21. Ziceti voi ce ziceti dar invatamantul din Romania este cu mult peste cel din US sau chiar si unele tari Europene. Asta daca VREI sa inveti. Daca esti un cocalar flegmatic, normal ca n-o sa dea profesorul 2 bani pe atitudinea ta.

    Nu este peste. Este diferit, ci plusuri si minusuri. Celor dotati intelectual, cu dorinta de a invata (si un minim de suport de acasa) le ofera posibilitati mult mai bune, indiferent ca majoritatea nu inteleg acest lucru. Celor pe care nu-i duce insa capul sau nu sunt interesati de studii nu le ofera mai nimic. Ii tareste prin invatamantul obligatoriu si-i scoate pe piata muncii fara nici un fel de pregatire reala. Nici cunostine teoretice care sa il ajute mai departe, nici meserie.

    Rolul scolii nu e sa pregateasca generatii de studenti, ci sa incerce sa ghideze fiecare copil spre o directie potrivita capacitatilor sale, astfel incat in viitor sa poate sa-si asigure traiul decent. Suna ca o fraza de lemn, dar tot adevarat este.

    Intr-o tara exista un anumit numar de locuri de munca care necesita studii superioare. Daca numarul celor care au aceste studii este dublu, apare invariabil fenomenul migrarii celor capabili spre alte tari, ceilalti mai putin capabili acceptand posturi sub pregatirea lor, aceasta pregatire fiind practic irosita, la fel si banii cheltuiti de stat. Evident, nu discut de cei care prinn diverse "combinatii" prind posturi care in cel mai bun caz sunt in concordanta cu studiile lor, nu si cu valoarea lor reala.

    Aveam o cunostinta, profesor universitar in Budapesta, care a plecat apoi la MIT. Acum vreo 10 ani imi povestea o intamplare tipica pentru SUA. Incerca sa-si convinga un student extrem de capabil sa ramana la MIT, iar acesta l-a refuzat franc in fata, cu urmatoarea argumentatie: Dumneavoastra ca profesor universitar recunoscut, cu studii, cercetari etc. aveti un salariu de 10000 USD si sunteti practic in ultima parte a carierei. Eu am oferte care imi promit acelasi salar in 5 ani de zile si daca lucrurile merg bine, in maxim 10 voi castiga dublu. De asta in universitatile americane sunt atat de multi profesori straini, dintre studentii capabili americani doar cei care au bani de-acasa sau sunt extem de pasionati de cercetari se orienteaza spre viata universitara, ceilalti eventual se reintorc dupa vreo 15 -20 de ani.

    O lege devine lege daca e votata si promulgata. Punct. Nu trebuie decat in teorie sa fie corecta, justa, de bun simt etc... In Romania in special.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...