Jump to content

Sabotor78

Inactive
  • Posts

    1,732
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Sabotor78

  1. Telefonul deţinut: Nexus 5

    Versiunea Android: 4.4.2

    Benchmark: http://imageshack.us/photo/my-images/716/64a7.png//http://imageshack.us/photo/my-images/842/n9zn.png/

     

    Performanta in Quadrant e mult diminuata fata de performanta reala, unii speculau ca e din cauza OS-ului destul de nou, iar Quadrant ar trebui actualizat pentru a putea estima performanta reala. 

    • Upvote 1
  2. Salut,

     

    Postez inca o aplicatie dezvoltata de mine: GPS Speedometer. E o aplicatie destul de simpla, ce afiseaza viteza de deplasare, cu un font mare, ce poate fi citit usor. De asemenea, afiseaza si distanta parcursa, viteza maxima atinsa, viteza medie, orientarea, altitudinea, acceleratiile momentane si o busola. In plus, inregistreaza aceste date si le poate salva intr-un fisier kml ce poate fi deschis cu Google Earth. Are 5 teme - Albastru, Rosu, Verde, Galben si LCD. E disponibila in 2 variante - una gratuita, cu reclame si una platita.

     

    Niste screenshoturi:

    http://imageshack.us/photo/my-images/839/xlws.png/ http://imageshack.us/photo/my-images/4/y3x3.png/ http://imageshack.us/photo/my-images/13/fqzz.png/

    http://imageshack.us/photo/my-images/690/4e9j.png/ http://imageshack.us/photo/my-images/546/em85.png/ http://imageshack.us/photo/my-images/28/zkdl.png/

     

    Download:

    GPS Speedometer Free

    GPS Speedometer

     

    Daca aveti sugestii, sau idei pentru imbunatatirea aplicatiei, va rog lasati-le intr-un comentariu.

  3. Video Poker

     

    E o joc de genul pacanelelor, dezvoltat de mine, in principal pentru ca uneori imi doream sa pierd vremea cu un joc de genul ;).

     

    Modul de joc - pe scurt - pentru cei ce n-au avut tangente cu pacanelele:

     

    Pentru a va juca, prima data trebuie adaugat niste credit, ceea ce se poate face apasand pe butonul "Meniu" si selectand "Add Credit". Se alege suma dorita, apoi se apasa pe done. Urmatorul pas ar fi stabilirea pariului, de la cele doua butoane "+" si "-" din partea stanga jos a ecranului. 

     

    Apasand butonul "Deal" se va distribui o mana de 5 carti; oricare din acestea pot fi oprite pentru faza de decartare.

     

    In cazul unei maini castigatoare, butoanele "Collect" si "Double Up" devin active - "Collect" baga in casa creditele castigate, "Double Up" porneste un mini joc ce permite dublarea pot-ului: Se genereaza o secventa aleatorie de carti, iar jucatorul trebuie sa ghiceasca urmatoarea carte, care poate fi carte mare ("High" - 9, 10, J, Q, K, A) sau mica ("Low" - 2, 3, 4, 5, 6, 7). In cazul in care cartea e 8, jucatorul castiga indiferent daca alege "Low" sau "High". Daca jucatorul a ghicit urmatoarea carte, potul se dubleaza. Daca nu, pierde tot potul. In orice moment jucatorul poate trimite jumatate din pot in casa, sau tot castigul, daca nu mai vrea sa continue jocul. In cazul in care jucatorul ghiceste o succesiune de 7 carti, pe langa creditele obtinute prin dublarea potului pentru fiecare carte ghicita, se mai castiga un "Jackpot" de 10000 de credite.

     

    Jocul este disponibil in 2 variante:

     

    - una gratuita, cu reclame, si cu o limita (5000) la creditele ce jucatorul le poate cere de la "Add Credit".

    - una platita, fara reclame si fara limita.

     

    In versiunile urmatoare planuiesc sa adaug si suport pentru limba romana.

    Screenshots:
    http://imageshack.us/photo/my-images/196/ss1kl.png/ http://imageshack.us/photo/my-images/694/ss2gy.png/
    http://imageshack.us/photo/my-images/801/ss4g.png/ http://imageshack.us/photo/my-images/15/ss5qz.png/
    http://imageshack.us/photo/my-images/801/ss3it.png/


    Video Poker Free:
    http://imageshack.us/photo/my-images/24/vpfree.png/


    Video Poker:
    http://imageshack.us/photo/my-images/32/59731583.png/

     

    Alte aplicatii dezvoltate de mine

  4. Postez inca o aplicatie dezvoltata de mine: My Budget.

     

    My Budget este o aplicatie Android ce va permite sa tineti o evidenta a cheltuielilor si a veniturilor. Se pot vizualiza cheltuielile sau veniturile dintr-o singura luna, sau cele totale, de cand ati inceput sa utilizati aplicatia.

     

    Aplicatia ruleaza pe dispozitive cu Android 2.2 sau mai nou. Pentru cei ce au ales limba romana in setarile device-ului, interfata este in limba romana.

     

    Screenshoturi:

    http://imageshack.us/photo/my-images/819/mybudget1.png/ http://imageshack.us/photo/my-images/42/mybudget2.png/ http://imageshack.us/photo/my-images/72/mybudget3.png/ http://imageshack.us/photo/my-images/717/mybudget4.png/ http://imageshack.us/photo/my-images/23/mybudget5.png/ http://imageshack.us/photo/my-images/842/mybudget6.png/

     

    Poate fi gastita pe Google Play, in 2 versiuni - una gratis, cu reclame, si una pe bani:

    My Budget Free

    http://imageshack.us/photo/my-images/716/mybudgetfree.png/

     

    My Budget (versiunea platita)

    http://imageshack.us/photo/my-images/821/mybudget.png/

    • Upvote 2
  5. Ca și celelate regiuni de dezvoltare, nu are puteri administrative

     

    Noile regiuni au puteri administrative, spre deosebire de ce ai link-uit tu. Și astfel dispar posturi de bugetari, nu apar altele.

    Vor prelua o parte din atributiile consiliilor judetene. Consiliile nu vor disparea, pentru ca nu dispar judetele. Practic vom acea aceeasi organizare + inca ceva. Sunt chiar curios cum inseamna asta ca dispar posturi de bugetari.

  6. Praf in ochi. Aceasta imparteala exista deja (un link de pe wikipedia cu una din aceste regiuni), cu exact acelasi scop - dezvoltarea regionala, accesarea fondurilor europene, etc. Nu se rezolva nimic, decat ca se vor mai infiinta niste posturi de bugetari - poate asta o fi si scopul, din moment ce la conducerea tarii e o alianta... fiind 2 partide e nevoie de mai multe posturi pentru oamenii de baza ai partidelor, nu? Cam cum a fost si cu ministerele, era nevoie si de ministrii PSD si de ministrii PNL, asa ca au sporit numarul ministerelor.

     

    Numai un prost poate sa creada idioteniile debitate de Ponta - reducerea numarului bugetarilor prin angajarea unor oameni alesi de consiliile locale pentru a "administra" aceste regiuni?

    • Upvote 1
  7. - touch f2 ; date >>f2 ; echo a >f2

    "atinge" un fisier f2 - daca exista deja e doar modificata data ultimei modificari, daca nu exista, e creat; adauga outputul de la comanda "date" la sfarsitul fisierului f2; suprascrie fisierul f2 cu rezultatul comenzii "echo a", deci un singur caracter "a".

     

     

    - echo –e “ana\nare\nmere” > f2 ; cat f2 | grep a 

     

    trimite outputul comenzii echo -e "ana\nare\nmere" in fisierul f2 (suprascrie fisierul). outputul (dar care nu e afisat pentru ca e trimis direct in fisier) e:

     

     

    ana
    are
    mere

     

    afiseaza fisierul f2 si filtreaza toate liniile ce contin a, deci rezultatul (si al intregii comenzi) va fi

     

     

     

    ana
    are

     

     

    - ls –l /gigi >fifi 2>/dev/null 

     

    afiseaza proprietatile fisierului /gigi; trimite standard output in fisierul fifi (suprascrie), iar standard error in /dev/null

  8. Simple Media Player
     
    E un player audio dezvoltat de mine (sper sa nu incalc vreo regula facandu-mi putina publicitate) in special din cauza ca ma enerveaza managementul playlistului la alte media playere pentru android. Am vrut o aplicatie in care managementul playlistului e asemanator celui din Winamp, pe PC. Ma enerva cand doream sa adaug intr-un playlist 100 de melodii dintr-un anume director, dar cu orice aplicatie disponibila aveam 2 optiuni - ori sa incarc toate melodiile si sa le elimin pe cele de care nu aveam nevoie, ori sa adaug melodie cu melodie toate cele 100 de melodii intr-un playlist nou. Asa ca am facut eu o aplicatie in care pot sa navighez pana la un anume director, din care sa incarc ori melodiile selectate, ori sa le incarc pe toate.
     
    In plus, pentru cei nostalgici, am creat si o interfata "retro" - o caseta ce ruleaza in timp ce e redata muzica.

     

    Daca aveti sugestii, pareri, sau vreo idee despre cum ar putea fi imbunatatita aplicatia, as fi bucuros daca am putea purta o discutie pe aceasta tema (poate intr-un topic separat?).
     
    Niste screenshoturi:
     
    http://img5.imageshack.us/i/ss1p.png/ http://img824.imageshack.us/i/ss2ip.png/ http://img705.imageshack.us/i/ss3as.png/ http://img850.imageshack.us/i/ss5mq.png/
     
    http://img841.imageshack.us/i/ss4yl.png/
     
    http://img560.imageshack.us/i/ss6oh.png/
     
    Aplicatia e disponibila pe Google Play in 2 versiuni, una gratis, cu reclame si una platita.
     
     
    Download:

    Simple Media Player Free (Varianta gratuita)

    Simple Media Player (Varianta platita)

    • Upvote 2
  9. Saluti ...

    in primul rand am citit numai aberatii :

    un cablu UTP aka RJ45 are 8 fire :

    4 sunt impartite in : 2 receptie si 2 transmisie indiferent ca este retea GIGA sau relea de 10/100

    si 4 fire sunt pentru PoE = Power over Ethernet - mai pe scurt ALIMENTARE de echipamente ... de ex. : router-e, switch-uri, antene WiFi ....

    Deci ... concluzia ... cele 4 fire (primele) merg si pe 10/100 si pe GIGA ... singura diferenta este la echipamente ... daca placa ta de retea este de GIGA si switch-ul sau router-ul este de 10/100 ... niciodata nu iti va merge in GIGA ... si invers daca placa de retea este pe 10/100 si switch-ul sau router-ul este pe GIGA ... No Way in Hell sa mearga in GIGA ...

    daca nu ai alimentare PoE ... atunti poti "refolosi" acele 2 perechi pentru altceva ... de ex. pentru telefon sau pentru o alta iesire RJ45 ... adica 2 in 1 (2 intrari si 2 iesiri RJ45)

    sry pt offtopic, dar nu ma pot abtine...wow tata, tu ai facut cont special pentru a corecta, a comenta un articol la care nu s-a mai postat si a fost uitat de 7 luni ? Esti tare :)

    Si mai si comenteaza aiurea.

    citat de pe wikipedia:

    1000BASE-T

    1000BASE-T (also known as IEEE 802.3ab) is a standard for gigabit Ethernet over copper wiring.

    Each 1000BASE-T network segment can be a maximum length of 100 meters (328 feet), and must utilize Category 5 cable at a minimum. Category 5e cable or Category 6 cable may also be used.

    Autonegotiation is a requirement for using 1000BASE-T[6] according to the standard. At least clock source has to be negotiated, as one has to be Master and the other Slave.

    1000BASE-T requires all four pairs to be present. If two Gigabit devices are connected through a non-compliant Cat5 cable with two pairs only, negotiation takes place on two pairs only, so the devices successfully choose 'gigabit' as the Highest Common Denominator (HCD), but the link never goes up. Most gigabit physical devices have a specific register to diagnose this behaviour. Some drivers offer an "Ethernet@Wirespeed" option where this situation leads to a slower yet functional connection[7].

  10. De acord, dar Slackware este simplu in arhitectura, logic,rapid si stabil spre deosebire de distributiile bazate pe Debian. Merita sa te chinui oleaca pentru a invata niste lucruri noi.

    Dar de Ubuntu nici sa nu aud. Tema ceea cafenie ma baga in boale. N-are account implicit de root ....

    Bad, bad, very bad!

    Teme sunt multe pe gnome-looks. Are si root ;).... trebuie numai un sudo passwd si ai rezolvat problema.

  11. Deoarece Windows Setup este prea prostut ca sa faca asta. Tot cu Linux trebuie.

    Iata cum fac eu:

    Pornesc calculatorul cu un CD/DVD Linux (Slackware,CRUX ori Gentoo, dar mai bine Slackware, ca-i mai repede).

    cfdisk: vizualizez tabla de partitii.

    La mine tabla de partitii este urmatoarea:

    /dev/sda1 ................................c W95 FAT32(LBA)- am si eu WinXP;

    /dev/sda2 ................................83 Linux : aceasta este partitia de / (este o partitie primara/activa)

    /dev/sda3 ................................ f W95 Ext'd (LBA) : partitie tip extended, echivalenta cu o partitie primara

    /dev/sda5 ................................82 Linux swap (partitie logica)

    /dev/sda6 ................................83 Linux (partitie logica)

    /dev/sda7 ................................83 Linux (partitie logica)

    /dev/sda8 ................................83 Linux (partitie logica)

    /dev/sda9 ................................83 Linux (partitie logica)

    /dev/sda10 .................................b FAT32 (partitie logica)

    Sa presupunem, ca vreau sa fac "uninstall Linux". Mai intai distrug partitiile de Linux, dar asa de bine, incat acolo unde au fost ele sa ramana doar 00000000000000000000000000000000000000000000000000000000 !

    Pentru asta exista dd if=/dev/zero of=/dev/sda2 bs=4096

    Aceasta comanda va rescrie partitia de / cu zerouri, si va distruge sistemul de fisiere din ea(Ext3FS)un alt fel de a spune ca o va sterge la zero.

    bs=4096 inseamna ca operatia se va efectua cu pasul de 8 sectoare/sec. Daca nu indic acest parametru, nu mai dau de capat .

    La fel procedez si cu celelalte partitii:

    dd if=/dev/zero of=/dev/sda5 bs=4096

    dd if=/dev/zero of=/dev/sda6 bs=4096

    dd if=/dev/zero of=/dev/sda7 bs=4096

    dd if=/dev/zero of=/dev/sda8 bs=4096

    dd if=/dev/zero of=/dev/sda9 bs=4096

    Partitiile exista inca, dar nu au pe ele vreun sistem de fisiere valid.

    Pentru a le distruge complet, apelez iarasi la programul FDISK

    fdisk /dev/sda

    Command (m for help):

    d (delete partition)

    Partition number(1-10): 2

    .........................

    Partition number( 1-10): 9

    w (write new partition tabe to disk and exit)

    Si gata: 'Uninstall Linux' completed successfully.

    Dar sa nu uitam si de codul MBR!

    In cazul tau, Fedora are grub-ul instalat in MBR, sunt sigur.

    Pentru a sterge grub din MBR:

    dd if=/dev/zero of=/dev/sda bs=1 count =512 (mai bine count=4096)

    Dupa o astfel de procedura, vei avea un hard disk curat, fara nici un byte scris pe el.

    Si atunci instaleaza pe el ce vrei .

    Nu e prea prostut (setupul de win). Are nevoie de driveri. Chiar daca asculta de tine, tot nu va putea instala. Crede-ma ca setup-ul de win nu are greturi in a sterge partitii ext2, 3 sau mai stiu eu ce. Asa ca nu trebuie sa stearga partitiile din linux.

  12. Cum instalez un program pe ubuntu ?

    Multumsc.

    sudo apt-get install <program> daca e in repository

    daca ai downloadat un pached .deb de pe undeva de pe internet, daca dai dublu click pe el din file manager, il instaleaza, sau poti sa-l deschizi direct cu synaptic

    daca ai sursele, de obicei trebuie sa executi* (ca root)

    configure

    make

    make install

    *inainte trebuie sa te asiguri ca ai instalat automake si binutils

  13. Ati > Nvidia daca vorbim de performante, daca vorbim de drivere nu-mi pot da cu parerea, cu siguranta insa vor aparea rezultate promitatoare la ATI pentru win 7, rabdare...

    Stii cum e asta? BMW-ul meu e mai performant decat Dacia ta, insa mie-mi lipseste volanul, asa ca nu ma pot misca de pe loc. Degeaba sunt placile ATI mai performante (desi benchmarkurile nu arata asta) daca nu le poti folosi.

  14. Avand in vedere ca pana acum 2 saptamani am avut si eu exact aceeasi dilema - imi era greu sa ma decid intre HD 3870 si 9600 GT - eu iti recomand 9600GT. E putin mai ieftina decat 3780 (cel putin unde stau eu) si ceva mai performanta (cel putin in jocurile ce ma interesau pe mine).

  15. Şi oare merita să mai postezi pentru atâta? Oare câţi ani vei fi având?

    1. Da, din moment ce bati campii cu gratie.

    2. Nu cred ca e treaba ta ;)

    PS. daca vorbesti despre pere cand omul intreaba de mere, inseamna ca bati campii.

  16. Rectific atunci, se poate cumpara la www.acronis.com . Iar daca nu, se poate utiliza installerul de la SuSE. Hm, cineva iti da de pomana, iar altul zice ca e piraterie ... Asa e, asa e.

    Şi să nu-mi spună careva de pe forum că deţine o copie legală de Windows, că nu-l cred !

    Eu. Vo' 3 - 98, XP si Vista.

    Deci, nu te mai chinui ,poti sa instalezi ubuntu ca si un program obisnuit si cand te plictisesti de el dar add remove din control pannel :D eu asa fac

    Eu detin copie legala de windows,de absolut toate produsele de la microsoft in materie de os'uri

    Fratele meu fiind la poli automatica si calculatoare au primit cont pe MSDN unde au acces gratis la toate produsele microsoft

    Ceea ce faci tu tot piraterie e. Pentru ca facultatea are abonament MSDN, pentru care probabil plateste, abonament care e destinat instalarii Windows pe calculatoarele lor, nu pe calculatoarele fratilor studentilor.

  17. Poate sa fie unul cu discutii generale, ca la YM!

    Deci cine se mai ocupa de aria asta? Vad ca linux nu prea, Sabotor si cu pasaroi...nu prea mai sabpteaza/zboara pe aici....

    In plus, eu nu-s moderator, asa ca topic pinned din parti :))

  18. Vreau sa-ti recomand cel mai bun utilitar de partitionare hard disk si nu numai: Acronis Disk Director.

    Descarca-l de pe http://thepiratebay.org .

    Piraterie mobydick? Recomanzi pirateria? Poate ar trebui sa mai recitesti regulile forumului.

    Pasaroi, ce faci? Dormi in papusoi? O data te-ai autosezizat pentru ca avea unu' nelamuriri cum sa faca back-up la CD-ul cu windows (parca) si ai zis ca aia e piraterie. Sau asa ceva.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...