Guest hmarius Posted March 9, 2005 Posted March 9, 2005 Stie cineva cum pot converti o partitie in DOS din NTFS in FAT32 (sau FAT) fara a sterge partitia? Merge cu FDISK? Cu comanda CONVERT se pare ca nu merge, transforma doar din FAT in NTFS.
Guest handbalistu Posted March 9, 2005 Posted March 9, 2005 Foloseste un partition magic mai vechi. Parca versiunea 7 sau 8 avea optiunea la setup sa instalezi si versiunea de dos
alex Posted March 9, 2005 Posted March 9, 2005 8 e ultima versiune deci nu e mai veche ...si el vrea din dos nu din partition magic
BooM-retired Posted March 9, 2005 Posted March 9, 2005 Acum 1 an shi ceva m-am chinuit cateva ore bune sa fac aceeashi chestie. Raspunsul e simplu: NU se poate converti din NTFS in FAT/32 decat prin formatare (invers merge shi din CMD). Cu fdisk este destul de mica sansa sa reusheshti, recomand PQMAGIC sub DOS (totushi nu mai shtiu exact cum se face) dar oricum va trebuie sa formatezi partitia.
Guest handbalistu Posted March 9, 2005 Posted March 9, 2005 Asa e 8 e ultima versiune. N-am mai formatat de ceva timp o partitie :P pentru ca n-a fost nevoie :). Inseamna ca in pqmagic 7 era chestia de dos.
Guest hmarius Posted March 9, 2005 Posted March 9, 2005 Nu cred ca Partition Magic poate fi instalat din DOS. Pe mine ma interesa sa fac aceasta operatie din DOS. Din Win stiu si eu. Ma interesa daca exista o comanda DOS sau un program care ruleaza sub DOS.
BooM-retired Posted March 9, 2005 Posted March 9, 2005 Cand instalezi PQ Magic din Windows, itzi instaleaza automat un executabil care poate fi rulat de sub DOS. Bootezi cu o discheta sistem shi mergi la acel executabil (din cate imi aduc aminte este intr-un folder numit DOS, ai shi optziunea sa activezi mouse-ul tot pe acolo pe undeva).
Guest hmarius Posted March 10, 2005 Posted March 10, 2005 Cand instalezi PQ Magic din Windows, itzi instaleaza automat un executabil care poate fi rulat de sub DOS. Nu m-ai inteles. Eu intrebam daca se poate converti partitia din DOS fara a avea Win-ul instalat. Chestia asta o stiam si eu.
BooM-retired Posted March 10, 2005 Posted March 10, 2005 Vezi AICI O alta idee ar fi sa scotzi HDD-ul shi sa il pui intr-un PC cu Win XP instalat, iar apoi faci ce ai de facut. Shi inca o idee. Instalezi Win XP pe acea partzitzie (ca presupun ca e primara), instalezi PQ Magic shi formatezi de acolo. Simplu, NU?
TenshiTNQ Posted March 10, 2005 Posted March 10, 2005 cum sa nu se poata cu fdsik.. ii simplu ii dai sa intre in fdisk si o sa ai optiunea delete partition dupa tre sa dai delete non-dos partition dupa care cereezi o partitie de dos primara restartezi si formatezi si 2 exista pmagik care ruleaza sub dos pui cd'u si booteaza dp cd si de akolo ii simplu
BooM-retired Posted March 10, 2005 Posted March 10, 2005 Stie cineva cum pot converti o partitie in DOS din NTFS in FAT32 (sau FAT) fara a sterge partitia? el nu vrea sa shterga partitzia
Guest hmarius Posted March 10, 2005 Posted March 10, 2005 el nu vrea sa shterga partitzia Asta era ideea. Se pare ca merge cu comanda: convert X: /fs:fat32. Inca nu am incercat. Imi trebuia pt un laptop care nu este al meu, iar respectivul reusise sa sterga ceva din Windows, partitia era NTFS, iar in DOS nu mai vedea HDD-ul. Oricum o sa incerc sa fac si un CD bootable pt Win Xp. Intrebam daca exista ceva mai simplu: o comanda DOS, un program pt DOS ....
[KnoX]AndreuTZa Posted March 12, 2005 Posted March 12, 2005 Am avut aceeasi problema, raspunsul este NU. Nu exista programul pe care il cauti! TREBUIE formatat.....daca nu ai posibilitatea sa scoti hdd-ul si sa il pui intr-un calculator cu windows