Jump to content
Guest hmarius

Convert Partition

Recommended Posts

Guest hmarius
Posted

Stie cineva cum pot converti o partitie in DOS din NTFS in FAT32 (sau FAT) fara a sterge partitia?

Merge cu FDISK?

Cu comanda CONVERT se pare ca nu merge, transforma doar din FAT in NTFS.

Guest handbalistu
Posted

Foloseste un partition magic mai vechi. Parca versiunea 7 sau 8 avea optiunea la setup sa instalezi si versiunea de dos

Posted

Acum 1 an shi ceva m-am chinuit cateva ore bune sa fac aceeashi chestie. Raspunsul e simplu: NU se poate converti din NTFS in FAT/32 decat prin formatare (invers merge shi din CMD).

Cu fdisk este destul de mica sansa sa reusheshti, recomand PQMAGIC sub DOS (totushi nu mai shtiu exact cum se face) dar oricum va trebuie sa formatezi partitia.

Guest handbalistu
Posted

Asa e 8 e ultima versiune. N-am mai formatat de ceva timp o partitie :P pentru ca n-a fost nevoie :). Inseamna ca in pqmagic 7 era chestia de dos.

Guest hmarius
Posted

Nu cred ca Partition Magic poate fi instalat din DOS.

Pe mine ma interesa sa fac aceasta operatie din DOS. Din Win stiu si eu.

Ma interesa daca exista o comanda DOS sau un program care ruleaza sub DOS.

Posted

Cand instalezi PQ Magic din Windows, itzi instaleaza automat un executabil care poate fi rulat de sub DOS.

Bootezi cu o discheta sistem shi mergi la acel executabil (din cate imi aduc aminte este intr-un folder numit DOS, ai shi optziunea sa activezi mouse-ul tot pe acolo pe undeva).

Guest hmarius
Posted

Cand instalezi PQ Magic din Windows, itzi instaleaza automat un executabil care poate fi rulat de sub DOS.

Nu m-ai inteles. Eu intrebam daca se poate converti partitia din DOS fara a avea Win-ul instalat. Chestia asta o stiam si eu.

Posted

Vezi AICI

O alta idee ar fi sa scotzi HDD-ul shi sa il pui intr-un PC cu Win XP instalat, iar apoi faci ce ai de facut.

Shi inca o idee. Instalezi Win XP pe acea partzitzie (ca presupun ca e primara), instalezi PQ Magic shi formatezi de acolo.

Simplu, NU?

Posted

:banghead:

cum sa nu se poata cu fdsik.. ii simplu

ii dai sa intre in fdisk

si o sa ai optiunea delete partition

dupa tre sa dai delete non-dos partition

dupa care cereezi o partitie de dos primara

restartezi si formatezi

si 2 exista pmagik care ruleaza sub dos

pui cd'u si booteaza dp cd si de akolo ii simplu :banghead:

Guest hmarius
Posted

el nu vrea sa shterga partitzia

Asta era ideea.

Se pare ca merge cu comanda: convert X: /fs:fat32.

Inca nu am incercat.

Imi trebuia pt un laptop care nu este al meu, iar respectivul reusise sa sterga ceva din Windows, partitia era NTFS, iar in DOS nu mai vedea HDD-ul.

Oricum o sa incerc sa fac si un CD bootable pt Win Xp.

Intrebam daca exista ceva mai simplu: o comanda DOS, un program pt DOS ....

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...