Jump to content
Stargate

Daca

Daca aflii dinainte la o ecografie, ca viitorul tau copil va fi handicapat, o determini pe mama sa avorteze sau mergi pe premiza crestineasca sa nu omori copii nenascuti si sa te chinui cu el o viatza intreaga?  

60 members have voted

1. 1. Daca aflii dinainte la o ecografie, ca viitorul tau copil va fi handicapat, o determini pe mama sa avorteze sau mergi pe premiza crestineasca sa nu omori copii nenascuti si sa te chinui cu el o viatza intreaga?

• 1. DA
      39
    • 2. NU
      8
    • 3. Nu stiu
      10
    • 4. Nu ma intereseaza
      3

Recommended Posts

Posted

Voted Da! Dc sa chinuiesti un copil handicapat stiind ca numai poti sa ii faci nimic...da cate odata trebuie sa faci niste sacrificii sad.gif !Voted Da!

Posted

As fi votat DA direct pana acum 4 zile cand am vazut un documentar despre tot ce inseamna avort si cum se realizeaza.

Nici nu vreau sa ma gandesc la o asemenea alegere, as sta MULT pe ganduri.

Daca fac rost de el il urc undeva. Sunt sigur ca o sa va mai schimbati parerea...

Posted

Problema se pune (cred eu) astfel :

Ce conteaza cel mai mult ? Sentimentul propriu (am facut un lucru bun ...n-am pacatuit...ce a creat Dumnezeu nu poate fi distrus de un om) sau binele copilului...daca are un handicap care il impiedica in mod semnificativ sa duca o viata normala el ce ar alege ?

Cred ca intotdeauna conteaza alegerea cea mai buna pentru copil si daca parintele trebuie sa o ia , atunci nu poate fi influentat (si nici nu trebuie sa fie )de nimeni, el va traii cu consecintele deciziei respective . tiphat.gif

Posted

Am votat DA. Pt k atunci cand va creste mare copilul indiferent de ce handicap va avea el va fi marginalizat de ceilalti copii oameni etc si tu k parinte cand il vezi asa k sta singur si plange ti se va frange inima. Nu merita sa chinui un copil toata viata lui, poate doamne fereste la nastere apar complicati poate doamne fereste moare nevasta si te distrugi pe viata si tu si copilu ... doamne fereste nu doresc sa se intample acest lucru nimanui. sad.gif

Posted

Am votat nu ma intereseaza pt ca nu vreau sa iau niciodata o deceizie de genul asta,daca nu e handicapat grav l-as pastra....daca dupa avort mama nu mai poate face copii sau ceilalti vor si mai handicapati tongue.gif ,dreptul la viata e al tuturor

Posted

un copil handicapat e un chin pentru el si parinti (uneori copilul va ajunge sa te urasca pt ca l-ai nascut asa)

am vazut un film documentar (cica caz real prin brazilia) in care unu s-a nascut fara organele genitale (nu erau dezvoltate normal sau ceva asa) si pe la vreo 19-20 ani s-a apucat sa-i omoare pe doctorii si chiar pe mama sa deoarece "au fost neputinciosi sa-i dea o viata normala... fie si ea scurta"

crybaby2.gif

Posted

Ganditi-va un pic....Orice alegere putem face pe lume in afara de a ne alege parintii.Chestia asta tine de destin.Nu ai cum sa "vrei"sa te nasti sau nu.La ecograf nu se vede daca acel copil are pb cu "softul"(daca ma pot exprima asa) sau daca e orb sau surdomut.Sint sigur ca,neavind discernamint,se lasa alegerea in seama parintilor care aleg daca sa se chinuie sau nu.Pina cind ingineria genetica va rezolva majoritatea acestor probleme nu putem decit sa ne inclinam in fata destinului.In mentalitatea budista ,si nu numai,se spune ca ORICE se plateste asa ca alegem daca sa platim acum sau mai tirziu sau daca vor plati copii sau chiar nepotii,pentru alegerile pe care le-am facut de-a lungul vietii.

Posted

am vota DA si va spun si de ce

Ma uit pe strada , in scoli in societate si cand vad cum sunt tratati cei care sunt "altfel" mi-e mila de el .Sincer nu as vrea sa am un copil si sa il supun unui astfel de tratament .

Din pacate la ecografie nu iti poti da seama decat de unele malformatii grave si nu de cele minore , sau daca e autrist sau are o boala psihica.

las ideea neterminata deoarece am niste treaba ..wink.gif da in mare cam asta e

Posted

Am votat Nu, pentru ca tot e copilul meu si va primii aceasi cantitate de dragoste ca si restul copiilor mei, indiferent cat de sanatos va fi sau nu va fi.

daca intr'adevar acesta va avea o viata chinuita, atunci este decizia lui daca va continua sa traiasca asa, sa'si imbunatateasca viata sau sa si'o curmeze.

Pentru cei care au ales varianta avortului, nu stiu cum ati putea traii cu aceasta decizie, stiind ca ati luat o viata si v'ati dat batuti fara sa incercati sa ii faceti viata mai buna. Eu unu nu as putea sa traiesc asa. Si daca ati ales avortul v'ati intrebat daca si urmatorul va fi la fel, ce faceti atunci ?

oricum sa nu ne facem planul ca tiganul, doamne fereste

Posted

Man, avortul poate duce la sterilitate permanenta... Deci DA. + k handicapat sau nu, orice copil trebuie sa vada lumea din exterior, sa invete, sa experimenteze din viata... Decat sa avorteze partenera, prefer sa moara copilul la nastere... pumn.gif Avortul mi se pare un pacat, sa intrerupi o dezvoltare a cuiva... Cam spooky subiect. sad.gif

Posted

mr..... o decizie dificila dar cred ca nu a-si fi deacord cu nastere lui pt binele lui si pt binele parintilor si pt binele lui ca sunbt sigur ca s-ar chinui mai ales intr-o tzara ca Romania unde oamenii astia sunt dati la o parte si ajung oameni ai strazii cu toata ca sunt indreptatiti sa fie ajutati.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...