Jump to content
Coolio

WW2... asa cum a fost

Recommended Posts

Posted

Aici va puteti contrazice , sa va spuneti parerile despre ce a fost in al 2-lea WW , despre Holocaust ... daca e adevart ca au fo omorati 6 mil evrei (chiar daca recensamantul arata ca nici nu existau pe tot globu atatia evrei'' etc

Posted

In primul rand nr aproximativ de evrei omorati prin lagare si nu numai este de 3 milioane ( majoritatea din polonia ) wink.gif

In al doilea rand au murit pe degeaba doar pt niste idei ale unui om nebun

In al treilea rand cauta ceva de facut ca topicul asta blink.gif e deschis total aiurea, vrei sa faci posturi posteaza la MU la sectiunea trade si daca esti constincios in mai putin de 1 luna faci 1000 de posturi

Posted

In primul rand nr aproximativ de evrei omorati prin lagare si nu numai este de 3 milioane ( majoritatea din polonia ) wink.gif

In al doilea rand au murit pe degeaba doar pt niste idei ale unui om nebun

In al treilea rand cauta ceva de facut ca topicul asta  blink.gif  e deschis total aiurea, vrei sa faci posturi posteaza la MU la sectiunea trade si daca esti constincios in mai putin de 1 luna faci 1000 de posturi

nu se mai contorizeaza posturile la sec. vanzari-cumparari asa k tzeapa biggrin.gif

Posted

era si timpul sa nu mai fie masteri cu toate posturile up up up and away we goooooooooo

smile.gif

al 2-lea razboi mondial nu are rost sa-l discuti pe forum

este un subiect foaaaaaaaaaaaarte vast

nu doar evreii au fost exterminati, ci si tiganii si nu mai stiu ce alte minoritati considerate rase inferioare

sa nu mai vorbim de prizonieri... icon_thumright.gif

razboi inseamna si progres pe langa macel, si ucideri etc

intr-un an de razboi se investeste mai mult in cercetare decat in 10 ani de pace cred biggrin.gif

daca nu era ww2 si Nazi Germany, ajungeam pe luna prin 1980 blink.gif

hitler era dus cu pluta, dar stalin era si mai rau ca el biggrin.gif

dintre cei mai diabolici oameni din istorie, el e cel mai tare

a ucis mai multi oameni ca hitler, el e "za man"

hello2.gif

Posted

Hitler credea ca germani sunt rasa superioara si ca supravietuieste cel care se adapteaza,dar 6 mil de evrei nu au fost omorati.....uni au si scapat de la moarte 5.gif

da ai dreptate vro' 4 mil. au murit... hitler era un pic dili!

Posted

Citat din alt post de pe aici, mai vechi. Tot cu WW2 are legatura, il pun si aici:

La Pearl Harbor, au fost 104 morti si 300 raniti din randul militarilor, plus vreo 2300 de civili morti. De exemplu, intr-un singur raid cu armament conventional asupra orasului Tokyo, pe 9 martie 1945, au murit intre 84.000 si 140.000 de civili.

Later: cum mie mi-a placut mereu sa citesc sau sa vad documentare despre razboaiele din secolul 20, am si multe date despre victime, pe tari si pe mari batalii. Poate unii le considera interesante:

Primul razboi mondial: mai mult de 20 de milioane de morti, din care 8,5 milioane soldati.

Austro-Ungaria: 1.100.000 + 300.000 civili

Germania 1.700.000 + 700.000

Anglia 1.000.000 + 30.000

Franta 1.300.000 + 40.000

Italia 500.000 +

Romania 340.000 + 300.000

USA 50.000

Turcia 400.000 + 2.000.000

Rusia 1.800.000 + 2.000.000

Cela mai sangeroase batalii:

Somme: 350.000, din care 20.000 englezi care au murit in prima zi chiar, nemtii au cam jumate din toata cifra

Verdun: 330.000 din care jumate francezi

Ypres: 150.000

Al doilea razboi mondial: 55 de milioane de morti in total, din care

China 2.000.000 + 7.000.000 civili

Germania 3.500.000 + 1.600.000 civili

Japonia 1.500.000 + 500.000

Polonia 150.000 soldati si 5 milioane de civili

URSS 10.000.000 + 12.000.000 civili

Iugoslavia 1.5 milioane cu totul

Franta 200.000 + 400.000

Ungaria 400.000 in total

Italia cam 400.000 in total

Romania 300.000 + 200.000

Anglia 300.000 + 60.000

USA cam 400.000 de soldati, putini civili doar

Cele mai sangeroase batalii:

Leningrad 2 milioane numai rusi, din care jumate soldati, jumate civili, nemti vreo 200.000 de morti

Stalingrad cam 1 milion morti in total

Moscova 800.000 din care un sfert nemti

Dupa cum vedeti, cele mai sangeroase 3 batalii din istorie, au fost la rusi, toate in WW2.

Altele mari: Kiev 700.000, Kursk 325.000 (cea mai mare batalie cu tancuri, aproape 3000 de tancuri in total pe campul de lupta la Kursk) dar asta e pe locul 9 deja, mai erau altele prin Bielorusia si Ucraina mai sangeroase, Berlin 300.000, Franta 200.000, Okinawa 150.000, Normandia 130.000 (din care vreo 3000 alianti in D-Day, dar apoi grosul a fost pe nemti), Monte Cassino 70.000

Posted

1224.gif eh .. asta e .. din cand in cand nu strica cate un razboi ... si asa lumea asta e prea mica ....prea multzi omuletzi ... multumita razboaelor cica mai evolueaza lumea ... avioane ... tractorele .. tanculetze ... food ... si tot asa ... telecomunications mai ales wink.gif

pt ce se tot plange lumea ? ... in curand .... mai mult ca sigur .. va lua nastere ww3 ... 19.gif

so .. have fun and enjoy the show ...

UNDE ESTI TU TZEPESH ?

1224.gif

ps .. asta e postu 666 19.gif ... coincidenta bineinteles ...

Posted

Au omorat nemtii la dusmani... brave people they were smile.gif

Imi explica si mie cineva, la Omaha Beach, ce erau chestiile alea de otel in forma de X asezate pe plaja?

Si oare de ce americanii nu au avut suport aerian(tancurile am inteles ca s-au impotmolit insa avioanele le puteau oferi un avantaj enorm).

Posted

ieri am privit Saving Private Ryan pe DVD... mi-a schimbat parerea despre razboi... si m-a facut sa ma intreb, oare chiar era mai bine daca ar fi castigat nemtii? Pana la urma acestia nu au avut nici un scop nobil, voiau exterminarea altor rase... Romania probabil nu ar fi avut multe de castigat, insa raman cu ideea ca era mai bine daca ramaneam de partea Axei, dupa razboi probabil am fi avut mai mult de castigat(chiar daca pierdeam razboiul).Insa de partea aliatilor, au murit romani degeaba.Lumea ii tine minte pe americani, englezi, care de ce sa nu fim corecti, au luptat cel mai mult si au suferit infrangeri foarte mari...de Romania nu prea s-a auzit, parca am luptat degeaba...Daca eram de partea Axei in mod sigur ca ne-am fi facut cunoscuti biggrin.gif

Posted

un prieten: "hai ca a fost misto... daca nu era ww2 nu erau multe filme si eu ma plictiseam" - blink.gifblink.gif

parerea mea: un semn al apocalipsei ? eusa_whistle.gif cine stie...

Posted

m-a facut sa ma intreb, oare chiar era mai bine daca ar fi castigat nemtii? Pana la urma acestia nu au avut nici un scop nobil, voiau exterminarea altor rase... Romania probabil nu ar fi avut multe de castigat, insa raman cu ideea ca era mai bine daca ramaneam de partea Axei, dupa razboi probabil am fi avut mai mult de castigat(chiar daca pierdeam razboiul).Insa de partea aliatilor, au murit romani degeaba.Lumea ii tine minte pe americani, englezi, care de ce sa nu fim corecti, au luptat cel mai mult si au suferit infrangeri foarte mari...de Romania nu prea s-a auzit, parca am luptat degeaba...Daca eram de partea Axei in mod sigur ca ne-am fi facut cunoscuti biggrin.gif

am fost cunoscuti...insa am avut "mare noroc" cu stalin...care ne-a sters de-a dreptul din istorie....si crede-ma, daca ramaneam de partea axei, era si mai nasol, ptr k stalin ar fii facut din romania o tara membra a uniunii sovietice...asa macar am avut noroc...

2.in seara de 23 august 44 (data la carte am trecut de partea aliatilor) a avut loc batalia de la podul baneasa, unde 2 de mii de romani au tinut piept nemtilor (care erau dublu fata de romani) si in final au distrus rezervele acestora de petrol, fapt ce a facut razboiul sa fie mai scurt cu min 6 luni...(another good thing ca am trecut de partea aliatiilor) ....

Imi explica si mie cineva, la Omaha Beach, ce erau chestiile alea de otel in forma de X asezate pe plaja?

chestiile alea erau puse acolo impotriva tancurilor

hitler era dus cu pluta, dar stalin era si mai rau ca el 

dintre cei mai diabolici oameni din istorie, el e cel mai tare

a ucis mai multi oameni ca hitler, el e "za man"

uhm...de fapt, cel care a ucis cei mai multi oameni, a fost mao....a omorat cateva sute de milioane de chinezi...(bine, el avea si de unde)

P.S.: stiati ca churchill a avut de ales dintre romania si grecia, care dintre aceste tari sa i-o dea lui stalin si sa devina comunista?..din pacate, churchill a facut armata in grecia, asa ca a ales ca stalin sa ia romania......culmea ironiei e ca grecii au devenit comunisti cativa ani mai tarziu, din proprie initiativa BangHead.gif

Posted

chiar era lucru rau daca romania era anexata rusiei?Pe atunci Rusia era o putere mare, si nu cred ca am fi dus-o rau.Oricum comumismul tot ne-a ajuns, deci tot aici am fi ajuns(poate chiar mai bine).

Eu tineam cu nemtii... deh...asta e... pacat ca au pierdut...am citit niste carti si ziceau ca nemtii erau foarte ingeniosi, daca un motor de tanc rusesc avea 50 de kg si avea caracteristicile x si y, nemtii ii puteau imbunatati caracteristicile si il faceau sa aiba 35 kg. smile.gif

Insa din aceasta cauza au pierdut, au construit tancuri bune dar putine...daca faceau tancuri muulte dar mai slabe, puteau sa castige.

Posted

chiar era lucru rau daca romania era anexata rusiei?Pe atunci Rusia era o putere mare, si nu cred ca am fi dus-o rau.Oricum comumismul tot ne-a ajuns, deci tot aici am fi ajuns(poate chiar mai bine).

Eu tineam cu nemtii... deh...asta e... pacat ca au pierdut...am citit niste carti si ziceau ca nemtii erau foarte ingeniosi, daca un motor de tanc rusesc avea 50 de kg si avea caracteristicile x si y, nemtii ii puteau imbunatati caracteristicile si il faceau sa aiba 35 kg. smile.gif

Insa din aceasta cauza au pierdut, au construit tancuri bune dar putine...daca faceau tancuri muulte dar mai slabe, puteau sa castige.

da, era mare lucru daca romania era anexata rusiei...acum am fi vorbit rusa, am fi fost in aceeasi stare cu moldova, ucraina sau georgia, cu armata rusa inca la noi intara fara nici un drept....ar fii fost foarte nasol...

a...si nemtii au pierdut din cauza lui hitler...el se credea mare geniu militar(de fapt nu era) si a ajuns sa nu ii mai asculte pe ceilalti generali ai sai.....+ nu a acceptat inlocuirea echipamentului militar invechit cu cel nou(ex messershmitt 109 cu fw 190.....si multe altele)

Posted

P.S.: stiati ca churchill a avut de ales dintre romania si grecia, care dintre aceste tari sa i-o dea lui stalin si sa devina comunista?..din pacate, churchill a facut armata in grecia, asa ca a ales ca stalin sa ia romania......culmea ironiei e ca grecii au devenit comunisti cativa ani mai tarziu, din proprie initiativa BangHead.gif

Churchill a scris pe o foaie, la conferinta de la Potsdam:

"

Romania: 90% URSS // 10% Aliati

Grecia: 10% URSS // 90% Aliati

...

"

...si alte tari ale caror procentaje am uitat.

Stalin a luat foaia si a marcat-o "vazut" cu un creion albastru (adica era de acord). Grecia nu era in sfera de influenta a URSS'ului...

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...