silversky Posted March 28, 2006 Posted March 28, 2006 Armata Română vrea să cumpere un submarin nuclear american la mâna a doua Ministerul Apărării Naţionale încearcă să cumpere un submarin nuclear second-hand, ne-a declarat, ieri, ministrul Teodor Atanasiu. Submarinul ar urma să fie cumpărat de la Forţele Navale ale SUA, care ar primi în schimb actualul submarin al Armatei Române, “Delfinul”, plus o sumă de bani. SUA ar intenţiona să vândă ulterior submarinul românesc unei terţe ţări. În funcţie de mărimea sumei de bani pe care o cere României partea americană, conducerea MApN va decide dacă accepta sau nu varianta schimbului de submarine. Ministrul Atanasiu susţine că dotarea Armatei Române cu un submarin nuclear nu încalcă nici un tratat internaţional, întrucât acest submarin nu va fi folosit în misiuni de luptă, ci doar pentru antrenarea militarilor din Forţele Navale ale României. Dacă schimbul de submarine între România şi SUA nu va fi realizat, MApN va încerca să repună în funcţiune submarinul “Delfinul”. Potrivit ministrului Atanasiu, “acesta este cel mai bun submarin rusesc vechi”, nu s-a mai scufundat de zece ani şi are două mari probleme: lipsa pieselor de schimb – în primul rând a acumulatorilor, şi descompletarea echipajului, întrucât cei mai mulţi dintre militarii români care lucraseră pe submarin au trecut în rezervă. Conducerea Forţelor Navale ale României respinge ideea de a se cheltui bani pentru revitalizarea submarinului “Delfinul”, în speranţa că negocierile cu SUA pentru obţinerea submarinului nuclear se vor încheia favorabil, chiar în acest an. Indiferent de decizia care se va lua în privinţa submarinului, ministrul Atanasiu a anunţat că Forţele Navale ale României vor mai primi în înzestrare patru nave de tip “vânător de mine” şi patru corvete. Aceste opt nave vor fi “cu siguranţă noi”. “Au fost găsite resursele financiare necesare pentru demararea programelor de achiziţie chiar din acest an”, a precizat ministrul Atanasiu. Până acum, cea mai costisitoare achiziţie a Forţelor Navale şi una dintre cele mai scumpe din întreaga istorie a Armatei Române a fost cumpărarea din Marea Britanie, acum trei ani, a două fregate second-hand, “Regele Ferdinand” şi „Regina Maria”. Numai achiziţia iniţială şi prima etapă de modernizare a celor două fregate (pe care Marina Regală britanică le scosese din exploatare) au costat 185 de milioane de dolari, iar după încheierea celei de a doua etape de modernizare a fregatelor, costul total al programului ar putea să ajungă la 600 de milioane de dolari. Sursa : Gândul.info Noi nu putem încă spune că avem o flotă navală, şi ne zboară gândul la submarine nucleare! Într-adevăr,delfinaşul nostru a realizat o performanţă pt că a rezistat atâţia ani,cum spune şi ministrul, "nu s-a mai scufundat de zece ani" ( ) Dar totuşi...submarine nucleare? Oare nu există şi alte metode de a putea face antrenamente (am înteles din articol că pt acest lucru va fi achiziţionat) ? Sau asta e din nou o metodă prin care diverse grupuri se aleg cu bani frumoşi de pe seama statului român ? Deci...Submarin nuclear românesc ?....Permiteţi-mi în final încă un
Osirus Posted March 28, 2006 Posted March 28, 2006 mda nush cat de util e, tinand cont ca oricum si cu submarinu ala si fara el tot suntem insignifianti pe partea navala, probabil se simte faptul ca e un marinar acolo sus , anyway nu cred ca detinem nici unul dintre noi date suficiente pentru o analiza pertinenta a situatiei ... daca lor li se pare util un submarin sa'l ia ca d'aia au buget la armata
nwradu Posted March 28, 2006 Posted March 28, 2006 Mai bine luau avioane ca avem mig 21 acum, din alea de nici macar n-au bot ascutit, cred ca au 30 de ani. Daca e sa ne atace cineva sau sa participam noi pe undeva, mai multe sanse avem cu avioane decat cu un submarin. Oricum putine tari pot zice ca au suficient avioane sau submarine ca sa reziste unei superputeri, asa ca nu conteaza numarul lor in sine. Unul in plus sau in minus nu mai conteaza asa mult, tot ne-o luam in caz de razboi. Important e sa ai din toate, sa fie o armata multi-laterala. Nu zice ce fel de submarin e, sunt curios daca e din clasa Los Angeles ca parca alea au fost primele cu propulsie nucleara.Ministrul Atanasiu susţine că dotarea Armatei Române cu un submarin nuclear nu încalcă nici un tratat internaţional, întrucât acest submarin nu va fi folosit în misiuni de luptă, ci doar pentru antrenarea militarilor din Forţele Navale ale României.Huh? A semnat Romania vreun tratat in care mentioneaza ce fel de armata are sau nu are voie sa aiba?
Stargate Posted April 3, 2006 Posted April 3, 2006 Oare ce-i trebuie chelului tichie de mãrgãritar? (fara referire la persoana presedintelui RO). Mai bine ar pune bâta pe firmele care cica "repara" drumurile romanesti de 15 ori pe an in bataie de joc....sau cate si mai cate sunt de facut ... In concluzie - inutila investitie - asta daca nu ni-l dau americanii la oferta deoarece a devenit periculos pt mediul inconjurator al statelor unite ale SUA ( )
RAMSES Posted April 6, 2006 Posted April 6, 2006 ar fii bun sa oprim pasarile infectate cu gripa aviara, dar cred ca nici contra pasarilor nu ar face fata
Und3rC0v3r Posted April 6, 2006 Posted April 6, 2006 Huh? A semnat Romania vreun tratat in care mentioneaza ce fel de armata are sau nu are voie sa aiba? mi se pare k exista un tratat semnat de majoritatea tarilor de pe glob in care este specificat faptul ca, nici o tara care nu detine tehnica militara nucleara in momentul semnarii tratatului, nu are voie sa se inarmeze cu arme nucleare.
NoNamed Posted April 9, 2006 Posted April 9, 2006 deci asta e cea mai mare tampenie pe care am auzit-o
Synapse Posted April 19, 2006 Posted April 19, 2006 Nu, nu, nu, ei cred ca vom intra in UE, dar coruptia e in floare, saracia nu mai spun si ei fac doar sa traiasca numai ei bine si sa spuna ca au vreo 2-3 vilute si cateva terenuri de la unchi,matusa...... Asta este, dar ca sa ajungem in pas cu ceilalti ne mai trebuie inca 50 ani... Asta e adevarata poveste a Romaniei...
Guest elcomandantefedo Posted December 31, 2006 Posted December 31, 2006 da...ne dau un submarin nuclear de-al lor jaf...pt ca Delfinul este singurul submarin din clasa Kilo pe care pot sa puna mana ca sa-l examineze...submarine nucleare au destule...mai ales de-alea bune de dat la fier vechi, respectiv la romani. In plus li-e si frica din cauza ca noi avem acest submarin,care totusi poate sa faca o diferenta in Marea Neagra. Asa au facut si cu avioanele...dragii nostri prieteni din NATO ne-au sfatuit ca mig-21 este mai compatibil cu cerintele NATO...am vazut...nu stiu daca cerintele NATO se refera si la aratul pamantului...ne-am chinuit o gramada de ani sa modernizam migurile alea 21 depasite...cand am fi putut sa modernizam migurile 29...un avion care totusi poate lupta cot la cot cu alte avioane moderne...singurii inamici la care le poate fata migul 21 sunt oile lu Becalli :D...si oricum...in vreo 2-3 ani scot migurile 21 la pensie....si de unde credeti ca vom lua avioane?...de la americani...o sa cumparam niste f-16 care sincer nu mi se par deloc un avion impresionant...si le luam si la mana a 2a...in loc sa ne cumparam de la suedezi Gripen nou noute la un pret foarte apropiat de cel al f-16ului la mana a 2a...toate astea ca sa fim "prieteni" buni cu americanii care se pisa pe noi continuu si isi bat joc de noi....ce sai faci asta este...dak ne conduce un betziv ca super base :D
BlackDevil Posted December 31, 2006 Posted December 31, 2006 submarin nucear .. 1 leudezamagirea poporului ... nepretuita :right:
-meSSi- Posted December 31, 2006 Posted December 31, 2006 nu putea sa isi ia Basexcu un iahptu in loc de submarian nuclear sunt curios daca o sa o plimba pe nevasta'sa cu el :blink: bani dati degiaba
{JM}Alex Lifetaker Posted December 31, 2006 Posted December 31, 2006 Hmm ... ne cam trag pe sfoara americanii...si submarin SH?? omg... oricum mai bun decat delfinul nostru, sunt curios ce tara ne-ar cumpara rabla :DRomania is preparing for WW3...watch out :DLE: se pare ca e vechi topicul :(
Legacy Posted January 1, 2007 Posted January 1, 2007 Submarin Nuclear :wub:...la ce ne trebuie? :blink: ... Creca aveau americani prea multe si li-sa facut mila de noi..probabil au zis : Luati mah si voi ... ca va trebuie akolo... saracilor..ca intrati in NAto "...nu vati interseat da c nu suntem 1 Balcanica care 1 submarin :blink: ..a mai primit ungaraia,bulgarai si Ukarinieni...am vazut din greseala..ca cautam ceva...deci Americani planuiesc ceva..dupa Iraq &iran..urmeaza Rusia :D..vor aliatii americanii...si creca subarinu e unu de ala jerpelit ..refaut specail pt noi
Deian69 Posted January 1, 2007 Posted January 1, 2007 peste cativa ani parca vad ca-l dau la fieri vechi
{JM}Alex Lifetaker Posted January 1, 2007 Posted January 1, 2007 Submarin Nuclear :wub:...la ce ne trebuie? :blink: ... Creca aveau americani prea multe si li-sa facut mila de noi..probabil au zis : Luati mah si voi ... ca va trebuie akolo... saracilor..ca intrati in NAto "...nu vati interseat da c nu suntem 1 Balcanica care 1 submarin :blink: ..a mai primit ungaraia,bulgarai si Ukarinieni...am vazut din greseala..ca cautam ceva...deci Americani planuiesc ceva..dupa Iraq &iran..urmeaza Rusia :D..vor aliatii americanii...si creca subarinu e unu de ala jerpelit ..refaut specail pt noiNu inteleg mare lucru din cee ai scris tu acolo... cred ca ai baut cam mult de revelion :D
blk Posted January 1, 2007 Posted January 1, 2007 pipal.. e vechi topicul :)cut it / zip itla cum ganditi voi noua nu ne trebuie deloc armata ca si-asa daca intram in razboi suntem praf. voi vreti bombe nucleare direct, nu elicoptere, nu submarine.. ce tactica nene! BOMB THEM!
Ghiba Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 Sper ca cei din marina romana sa fie mai apti decat pilotii nostri de miguri, ca daca se intampla ceva si cu acest "nuclear" v-om avea multe belele :)
Legacy Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 Nu inteleg mare lucru din cee ai scris tu acolo... cred ca ai baut cam mult de revelion :Ddupa ce am citit ce am scris .. nici yo nu am inteles :blink: ...dar nu am mai modifcat ca era vechi topicu :)
IceMan Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 Pai da....arunca si americanii pe la "oamenii de la coada" ce nu le mai trebuie...ma intreb daca Romania are totusi oameni apti pt asa ceva.
#spoitoru# Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 Pai da....arunca si americanii pe la "oamenii de la coada" ce nu le mai trebuie...ma intreb daca Romania are totusi oameni apti pt asa ceva.si daca nu sunt oameni apti pentru asa ceva, trebuie sa invete...
Azra'il Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 Il cumpara, se dau mari cu el, si la anu ii auzi k n-au bani de combustibil