mmc Posted November 10, 2008 Posted November 10, 2008 Repet , orice clasa cu specuri pe masura :) Nu am spus ca orice spec era viabil , ci orice clasa avea un spec in care putea sa fie competitiva [ sa poata face ceva dmg / heal si sa se si poata apara intr`un fel ]. M`am luat de clasele si specurile contra care nu mai poti face nimic ... gen arcane mage vs frost pvp spec , druid , warlock si multe alte clase indiferent de spec ... palas au luat nerf urat si nu ma iau de ei acum , insa au fost mult mai op decat sunt magii acum si strict de asta m`am luat eu :) De oamenii care au "capatat" skill peste noapte si sunt zei ai dps`ului minunandu`se la 1400 dps ...Tot "OP-ul" paladinilor a venit de la burstul de damage pe care l-au primit o data cu 3.0.2., burst pe care orice alta clasa l-a luat. Lumea a tipat ca sunt OP pentru c-au inceput sa omoare cate ceva in BG-uri si repede. Alte clase fac la fel, dar erau obisnuiti cu ele. Asta este singurul "OP". Contra unui mag bun pe frost nu faceai nimic nici inainte, acum au mai primit un tree care e viabil in pvp si omorat cu el cate ceva bineinteles ca se tipa dupa nerf.Am facut ieri seara vreo 2-3 ore BG-uri si orice clasa care ma lua pe nepregatite imi dadea 2-3 shots.Un resto druid pe care abia il omorai inainte de patch acum pica in cateva secunde. Si exemplele pot continua.Blizzard a si spus, clasele sunt balansate pentru lvl 80 iar nu pentru 70, dupa patch that's it.Raidurile sunt o mare gluma dupa patch. Am fost SSC/TK cu pugs, a mers foarte bine, credeam ca sunt cel mai prost gearuit de acolo pana am apucat sa dau la cativa inspect. Erau si cu greenies. Daca ai 1 tank bun si vreo 2 healeri buni poti face cam tot...Daca lumea a mai fost pe acolo si stie despre ce e vorba, instantele sunt o gluma, intr-adevart, daca nu, se poate lua wipe foarte usor.Am avut fail in SSC la Hydross si Lurker, alta data la Karathress, dar am si dat 2 shoots la Vashj dupa un wipe la 1% :)Zilele trecute chiar am vazut un SS de la Brutallus cu un priest care avea un green pe el :) Quote
Speedy[XVI-Hasdeu] Posted November 10, 2008 Posted November 10, 2008 Tot "OP-ul" paladinilor a venit de la burstul de damage pe care l-au primit o data cu 3.0.2., burst pe care orice alta clasa l-a luat. Lumea a tipat ca sunt OP pentru c-au inceput sa omoare cate ceva in BG-uri si repede. Alte clase fac la fel, dar erau obisnuiti cu ele. Asta este singurul "OP". Contra unui mag bun pe frost nu faceai nimic nici inainte, acum au mai primit un tree care e viabil in pvp si omorat cu el cate ceva bineinteles ca se tipa dupa nerf.Nu e vorba doar de burst damage la pala. Problema cu ei era (si inca este la lvl 70 , poate la 80 va fi mai balansat) faptul ca au un burst incredibil de mare, au healing spells cu ajutorul carora ajung la full health in cateva secunde, au stuns la nivel de rogue si au si bubble. Din punctul meu de vedere orice clasa care in greens/leveling gear poate face fata unei alte clase in T6 sau S4 gear e mai mult decat OP. Iar la momentul actual sunt 2 clase care pot face asta, ret pally si arcane mage. Quote
Lasher_ro Posted November 10, 2008 Posted November 10, 2008 Lumea a tipat ca sunt OP pentru c-au inceput sa omoare cate ceva in BG-uri si repede.Nush dc au tipat altii, dar eu mi-am dat seama ca-s OP atunci cand cineva al carui main spec nici nu era ret, a facut 70% din damageul total in kara, si cand un pally in verzi si ceva albastre ma lua pe mine ca rogue in 70-75% epics la damage done. Quote
Evn Posted November 10, 2008 Posted November 10, 2008 LoL ce se mai cearta lumea, acum unele clase sunt OP altele nu, ce ati vrea?e un joc complex si cu asta basta.Si totul se va rezolva prin modificarea coeficientilor. Quote
virus_ro Posted November 10, 2008 Posted November 10, 2008 @knock - sunt de acord ca la 80 vor fi balansate lucrurile , avand in vedere ca in blues non-casterii au vreo 20-21k hp ... insa la 70 e prea de tot burst`ul care nu trebuia sa fie bagat cu 1 luna inainte de expansion. Parerea mea e ca trebuiau sa tina noile talente si skilluri pe ptr / beta si sa introduca doar achievements , noile iteme de pvp si alte chestii care nu ar afecta jocul asa cum au afectat acum.Asa cum spune si Speedy , nu cred ca e normal ca un char in green/blue sa faca fata unui s4, exceptand cazul in care vorbim de diferente mari de skill [ ceea ce e posibil doar in cazul unui e-bay account ]@evn - nu se rezolva totul prin modificarea coeficientilor si cu timpul , iti vei da si singur seama de asta. Este un MMO si e greu sa balansezi totul perfect si vei observa ca si cu patch`uri care vor balansa unele lucruri pe parcursul wotlk .. tot vor ramane clase care vor fi serios op/up [ si aici nu ma refer la rock<paper<scissors , ci la clase care vor avea probabil doar 1 clasa contra careia se descurca binisor si sa fie mancat de viu de restul ] Quote
Shade Posted November 10, 2008 Posted November 10, 2008 Tot "OP-ul" paladinilor a venit de la burstul de damage pe care l-au primit o data cu 3.0.2., burst pe care orice alta clasa l-a luat. Lumea a tipat ca sunt OP pentru c-au inceput sa omoare cate ceva in BG-uri si repede.Sunt cativa factori pe care trebuia sa-i luam in calcul atunci cand au iesit paladinii in 3.0.2:- 5-6 paladini fiind top dmg done/kills in BG-uri, lasand celelalte clase in praf- faptul ca la 80 paladinii pot face spec in asa fel incat sa aiba cooldown de 30 sec la stun si sa nu piarda nimic important din ret tree. Cu bonusul de s4, cooldown-ul devine 20 de secunde.- faptul ca mai toate abilitatile paladinilor erau holy dmg => ignorau armura => seturile cu armura mai multa nu ajutau cu nimic.- faptul ca Lay on Hands s-a schimbat in 100% instant heal + 25% mana return, 20 min cooldown. Folosit la momentul potrivit, e incredibil de OP (in bg-uri cel putin).- faptul ca pentru a ramane fara mana, trebuia ori sa ma chinui ori sa stau sa dau holy light la cei de pe langa mine in timp ce eram drained constant.Am avut premade paladin pe vremea cand erau OP pe beta si stiu ce poate face la lvl 80. Singurele mari probleme pe care le aveam erau vs druids si healers in general, care la lvl 80 mor atat de greu incat te plictisesti dand in ei.Atm situatia e cam neclara pentru paladini, sincer nu mi-a convenit nerf-ul la JOTW. Dar o sa vedem. Quote
Guest [Kazlac]Thunder Posted November 10, 2008 Posted November 10, 2008 De acord cu Shade....pally pana cand o sa apara WOTLk...o sa fie OP....dar acuma un WOTLk cand un item albastru de PvP da super multa stamina.....de exemplu un lock ca asta am yo....si doar cu season 2 am 12k viata....dar acuma cu wotlk cred ca o sa ajung aproximativ la 35k viata....si nu o sa mai pic dintrun Crusader Strike si un Divine Storm Quote
[omegga] Posted November 10, 2008 Posted November 10, 2008 Thunder' date='Nov 10 2008, 18:54' post='3208998']De acord cu Shade....pally pana cand o sa apara WOTLk...o sa fie OP....dar acuma un WOTLk cand un item albastru de PvP da super multa stamina.....de exemplu un lock ca asta am yo....si doar cu season 2 am 12k viata....dar acuma cu wotlk cred ca o sa ajung aproximativ la 35k viata....si nu o sa mai pic dintrun Crusader Strike si un Divine Storm cine ti`a spus asta ? 35 k ? pai si eu ma fac tank cat sa am 50 k ? fi serios se sterg arena si honor points cand vine liciu ? Quote
Evn Posted November 10, 2008 Posted November 10, 2008 Deci sunt warlock si put in pvp masiv acum. O sa fac fata la 80 doar.cu SL+afliction e singurul mod in care mai ai o sansa in pvp la lvl 80 cu warlockul.Pt. raid sunt depasit de situatie.Daca ar face sacrifice ca meta(adica dai sacrifice( sa dispara petul si dupa ce se duce shieldul(timp sau damage) sa apara din nou avand un cooldown corespunzator ar fi marfa).Oricum blizz a facut warlockul ca clasa de forma pt ca habr nu au ce sa faca cu el s-au intre timp le-au plecat developeri buni pt ca e insane ce harabura e a iesit in joc.Anumite clase au prea multe skiluri care permit burst damage si altele nu au deloc.La mage dupa ce are armura noua cu 50%magic damage reduce mai are si cele mai multe skiluri instante.La mine un guild o sa raman singurul warlock cand apare woltk toti se dau pe dk. Quote
[omegga] Posted November 10, 2008 Posted November 10, 2008 Deci sunt warlock si put in pvp masiv acum. O sa fac fata la 80 doar.cu SL+afliction e singurul mod in care mai ai o sansa in pvp la lvl 80 cu warlockul.Pt. raid sunt depasit de situatie.poti sa puti :D ca eu m`am saturat ca locki sa ma omoare asa una doua din 3 curseuri .. :D si ce aveti toti cu pala.. eh a facut unpic pala tare.. pana acu ca sa dai tare cu pala trebuia sa ai gear epic si asa luai bataie de la mage rog shaman warlock sp feral druid Quote
Shuriken Posted November 10, 2008 Posted November 10, 2008 La mage dupa ce are armura noua cu 50%magic damage reduce mai are si cele mai multe skiluri instantespunemi te rog care e armura aceea care,dau un exemplu stupid daca tu trebuia sa-mi dai 2400 dmg cu shadowbolts armura aia te face sa ma lovesti cu doar 1200? Quote
goldensilver Posted November 10, 2008 Posted November 10, 2008 Right ,exista vreun website ,din cate stiti, care ofera spre vanzare cd-keyurile wotlk ( eventual si un link de download pe rapidshare or something ) Quote
Shuriken Posted November 10, 2008 Posted November 10, 2008 daca tin bine minte la data lansarii de BC,a aparut pe site o optiune sa platesti cu cardu online,primeai CD-Keyu si link sa dai jos jocu de la ei,doar ca nu aveai cutie si nimica original dar mare lucru nu e si aia,probabil vei putea face acelasi lucru si cu WoTLK odata cu lansarea acestuia. Quote
Laur3nTyu Posted November 10, 2008 Posted November 10, 2008 Right ,exista vreun website ,din cate stiti, care ofera spre vanzare cd-keyurile wotlk ( eventual si un link de download pe rapidshare or something )nu exista asa ceva.. singura modalitate.. o sa fie sa iti faci upload direct de pe site-u lor.. dar oricum mai dureaza pana implementeaza serviciu asta ei.. tin minte .. knd a aparut TBC , dupa vreo 6-7 luni puteaii satzi faci up de pe cont pe site.. deci iti recomand sa-ti iei jocu din magazin :) Quote
Lasher_ro Posted November 11, 2008 Posted November 11, 2008 TOTI o sa-si faca DK. Acum depinde cine o sa-l faca main, cine alt, si cine o sa se si tina de el. Quote
Stalk3r Posted November 11, 2008 Posted November 11, 2008 o intrebare mai noobish.. , ce inseamna "nerf" ? Quote
Lasher_ro Posted November 11, 2008 Posted November 11, 2008 http://en.wikipedia.org/wiki/Nerf_(computer_gaming) Quote
Sly Posted November 11, 2008 Posted November 11, 2008 Chiar,a aparut WOTLK?Am vazut pe game-shop.ro ca il au in stoc,mai mult decit atat,chiar pot sa ti-l trimita.Intreb pentru ca totusi pe Blizzard tot pe data de 13 noiembrie e lansarea,cumva e un fals sau chiar astia au pile la Blizzard? Quote
Shuriken Posted November 11, 2008 Posted November 11, 2008 eu am comandat jocu de la gameshop din aprilie si mau sunat sambata ca il voi primi joi la fel,au facut si inca 3 prieteni si tot joi li sa spus si lor ca vor primi jocu.Defapt pe data de 13 Noiembrie apare WoTLK in magazine pentru comercializare. Quote
Stalk3r Posted November 11, 2008 Posted November 11, 2008 si eu am facut pre-order dar cam degeaba .. ca din pacate nu am ajuns la 70 inca :-< Quote
virus_ro Posted November 11, 2008 Posted November 11, 2008 @Evn - Aveti deja 0.5 cast summon o data la 15 min. Exact ce spuneai si tu , sa iti dea petu inapoi cu un CD corespunzator dupa sacrifice ... il ai deja , dar ca orice om , ceri mai mult decat ti se da si niciodata nu vei fi multumit. Lock`ul, clasa de forma .. da ? pre-bc locks dadeau 1shot , in BC au fost top pvp 1v1 , 2v2 primele 3 teams pe orice BG erau lock/druid si in pve faceau dmg si aoe , si non aoe mai mult decat orice alta clasa. La fel ca si inainte , te plangi degeaba in necunostinta de cauza si ceri mai mult decat ti se ofera ...Spune`mi si mie unde ai vazut tu 50% magic dmg reduce la magi ? Uite`te in destro tree si vezi ca ai acolo 60% dmg reduce la magic TU , CA LOCK! Nu magii ... Get your facts right. Daca ai inceput un lock sa spammezi un macro in timp ce te uiti la tv si sa rupi pvp si pve doar pt ca ai s2 , nu te plange pe forumuri ca nu poti face asta pentru ca te faci de ras .. Quote
Stalk3r Posted November 11, 2008 Posted November 11, 2008 apropo daca bine imi aduc aminte si locks erau OP o vreme .. iar nush ce moderator pe blizzard , Vaneras sau ceva de genu daca nu ma inshel .. le inchidea topicurile la astia cu mesajul "everytime you post a warlock OP thread we buff warlocks more !! " (ceva in genu) :) Quote
[omegga] Posted November 11, 2008 Posted November 11, 2008 mda warlocks rupeau tot in pvp acu cand vad unul in pvp rad de el :) un lock pe afliction dadea un shadow bolt si 3 curseuri si erai mort daca nu aveai heal sau cleanse ..sa nu mai zicem de arena.. Quote
Shade Posted November 11, 2008 Posted November 11, 2008 ' date='Nov 11 2008, 17:03' post='3211508']mda warlocks rupeau tot in pvp acu cand vad unul in pvp rad de el :) un lock pe afliction dadea un shadow bolt si 3 curseuri si erai mort daca nu aveai heal sau cleanse ..sa nu mai zicem de arena..neah, doar dadeam cu shadowbolt in tine si tu faceai BOOOOM si mureai si noi castigam.foarte op ce sa zic Quote