Gripatul Posted March 13, 2006 Posted March 13, 2006 @Edelweiss Amerika suxx - big time. (Trebe sa am grija sa nu-mi citeasca CIA-u postu, ca ma aresteaza pentru terorism). (Apathe: uitativa la Team Amreica - World Police, nu pentru ca-i fun, ci pentru ca e ze truth about zem). Si asta din mai multe motive: politicieni, "libertatea" mare (acolo te da in judecata daca te uiti stramb la careva - si-ti ia pana si chilotii de pe tine - sauchiar si calitatea produselor: aia nu vad in viata lor o rosie ADEVARATA zemoasa, gustoasa din gradina bunicii - pityful - asa ca ei nu stiu ce e aia calitate adevarata. (nu numai la mancare, ci si in viata de zi cu zi) @Burne Romania suxx - big time. (Mdea, din cate stiu astia nici nu stiu cum sa-mi citeasca postul...). E o tara in care spaga, mita, vecinu de la 3, director la Nu_Stiu_Ce, la care a dus mama un kil de cafea si nea Gigi, multimiliardar onest si umanitar conduc lumea. Ata ete, vorba inteleptului. Stiu, sunt cam dur, dar asta e. @Off-topic Ambele societati au minusurile lor, insa cu toata apathia pe care o port Romaniei, o prefer fata de America, aicea macar stiu ca n-o sa-mi prabuseasca talibanu peste cap cu Boeingu fiindca tara mea a reusit sa nu se bage unde sincer nu-i fierbe oala. Nu-mi place Romania, insa America este demna de mila... Parerea mea. @On-topic Sunt si alte tari, nu numai America. Se poate si in Franta, Germania. Belgia, Spania, Israel, Italia, pana si Japonia etc. Oriunde numai nu aicea. Aicea unde tot auzi de la parinti (sunt licean, clasa 11): sa inveti pentru bacalaureat puisor, sa ajungi la facultate buna, ca de nu ai media macar 11,99 n-o sa te ia nici macar la "cu plata". Sa ai loc de munca bun, sa ai bani, nu ca noi... Sunt satul de dumele astea si sincer din aceasta cauza mi-e si jena sa invat, sa iau manualu in mana. Dar asta e. Trebuie sa inveti, sa faci facultate de drept, de litere, de stiinte economice\politice sa te faci mare om. Si sa te stergi cu diploma pe fund ca na-i bani de hartie igienica. Dar incet incep sa aburesc si eu degeaba.... Ca oricum nimeni nu asculta, nimeni care sa fac vreo diferenta. Caci citez: "o one cares, and those who do, don't know".Asa ca ramane doar un lucru de facut. Sa traiesti si sa speri, sa faci ce-ti place si sa savurez viata pe deplin si sa-ti faci singur viitorul in lume. Luati astea ca sfaturile unui liean anti-america, anti-spaga, anti-politica_extorcionista (sper ca am scris corect), anti-a_tot_ce_ne_face_sa_fim_mai_putini_happy_and_free_si_mai_mult_sclavi si anti-mult_mai_multe. Multumesc pentru timpul acordat.
jkalin Posted March 13, 2006 Posted March 13, 2006 dati-mi voie sa fiu mai optimist si sa va spun ca un tanar in romania , avand studii superioare , lucrand intr-un domeniu ca sist. bancar , telecomunicatii , IT , mass-media , constructii ( firmele mari ) , industria carnii ( probabil si lapte si panificatie ) , poate avea un salariu mediu de 500-1000 euro ( functia si nivelul specializarii ).la 30 ani un tanar ce a lucrat peste 5-8 ani in acelasi domeniu la o firma de succes , poate sa aiba propria casa , masina , etc .de dat sfaturi este usor , de urmat este mai greu , dar nu uitati ca notiunea de traieste-ti viata din plin , poate insemna si alege o facultate si o specializare care te va pasiona si-ti va face placere s-o urmezi si apoi sa profesezi ; vremea in care toti faceau dreptul doar sa aiba o diploma s-a cam terminat.
Burne Posted March 14, 2006 Posted March 14, 2006 dati-mi voie sa fiu mai optimist si sa va spun ca un tanar in romania , avand studii superioare , lucrand intr-un domeniu ca sist. bancar , telecomunicatii , IT , mass-media , constructii ( firmele mari ) , industria carnii ( probabil si lapte si panificatie ) , poate avea un salariu mediu de 500-1000 euro ( functia si nivelul specializarii ).la 30 ani un tanar ce a lucrat peste 5-8 ani in acelasi domeniu la o firma de succes , poate sa aiba propria casa , masina , etc .de dat sfaturi este usor , de urmat este mai greu , dar nu uitati ca notiunea de traieste-ti viata din plin , poate insemna si alege o facultate si o specializare care te va pasiona si-ti va face placere s-o urmezi si apoi sa profesezi ; vremea in care toti faceau dreptul doar sa aiba o diploma s-a cam terminat. da perfect deacord cu ce spui tu dar susta e ca nu toti sunt absolventi de studii superioare si nu prea se pot angaja in ce ai spus tu, ce facem cu ei ? ii lasam sa locuiasca 12 intr-un apartament de 2 camere si sa manance cand au bani ? cred ca tot zidaru si zugravu se poate si are dreptu sa se bucure de casa lui are dreptul sa isi sature si sa isi imbrace familia eh... daca Romania nu ii apreciaza lucreaza pt alte natii si incet incet tzara noastra va ajunge un taram suprasaturat de "intelectuali" care lucreaza in constructii ca muncitori necalificati primind ordine de la un zidar care are interdictie de a parasi tzara.@la 30 ani un tanar ce a lucrat peste 5-8 ani in acelasi domeniu la o firma de succes , poate sa aiba propria casa , masina , etc . da dar la 30 de ani e singur pt ca el munceste ca agent de vanzari la tzigari non stop pentru 15 milioane si familia si prietenii il mai stiu doar din poze pt ca el lucreaza 14 ore pe zi si restu le doarme si in asa conditi de lucru spun nu multumesc mai bine bag 14 ore prin alte tari si castig 2000~2500 de eurosi ce mai am de menitionat e ca masina lui e dacie si casa e apartament sau garsoniera
Lancelot Posted March 14, 2006 Posted March 14, 2006 ar trebui sa constientizati ca pozitia noastra in Europa ne impinge tot timpul in a accepta compromisuri in a face numai ceea ce vor altiidar cu atitudinea asta de abandon si de mi se rupe lucrurile or sa mearga in mai rau so eu zic ca nu e cazul sa fugim toti acum
MisterDevil Posted March 14, 2006 Posted March 14, 2006 lol ... mi`e`mi place romania ... cum sa vrei sa pleci .. tocmai din cauza mentalitatilor ca astea fur romanii si investesc in tari straine ... eu de unu nu voi pleca din tzara asta ^^ ... poate prin vacante in vizita ^^"you should be proud to be romanian"
DarkBringer Posted March 14, 2006 Posted March 14, 2006 ar trebui sa constientizati ca pozitia noastra in Europa ne impinge tot timpul in a accepta compromisuri in a face numai ceea ce vor altii mda vechea scuze universala ca suntem prost pusi pe harta..din pacate adevarul este ca suntem ratati genetic si nu o sa reusim niciodata sa o scoatem la liman si ca dovada stau istoria si adevaratii nostri descendenti...iar acum suntem prea anesteziati psihic ca sa facem ceva, ar trebui sa mai treaca probabil milenii ca sa gandim cat de cat si noi cum trebuie.....noroc cu prostii la noi ca mai avem si noi de cine rade
Burne Posted March 14, 2006 Posted March 14, 2006 @Lance eu sincer imi doresc sa plec pt ca nu am de gand sa ajung la pensie dupa 40 de ani de munca si sa le povestesc nepotilor ca am muncit pt patrie abureli de genu asta si la ziua lor sau de sarbatori sa ma prezint cu o ciocolata si cu scuza ca nu am bani ca i-am dat pe medicamente sa stea cine o vrea sa "refaca" tara eu va sustin de dincolo unde stiu ca munca mea va fi apreciata si voi fi si platit corespunzator pe cand aici esti legat de maini si de picioare
Edelweiss Posted March 14, 2006 Posted March 14, 2006 dadada... uhm.. sincer, a echivala traitul vietii din plin cu o experienta profesionala datatoare de avutii mi se pare cam aiurea... ca studenta in cadrul unei facultati binevazute, 'de viitor' cum spun ei (automatica si calculatoare), declar cu mana pe inima ca ma scarbeste visul sefilor nostri de promotie si al majoritatii colegilor mei - de a lucra la siemens sau alcatel, sperand ca vor pleca la specializare in germania sau franta si, cu putin noroc, vor ramane la siemens/alcatel-ul de acolo, pentru a-si petrece aceleasi 8,9,10 ore pe zi intr-un colectiv de ingineri scosi pe banda rulanta. bani, daca terminati o facultate 'de viitor', o sa aveti. satsifactia profesionala, cat si personala, nu v-o garanteaza nimeni dupa o facultate absolvita, dar nici intr-o tara straina. ea nu tine de bani si nu tine de locatie. fiecare hotaraste pentru ce traieste, respect parerea tuturora, dar mi se pare si absurd sa ma proiectez in viitor si sa ma gandesc cum ma voi prezenta in fata nepotilor de ziua lor; eu traiesc pentru viata.dupa cum am mai spus, tin la Romania mea. nu stiu unde voi fi peste 10 ani, sper doar sa fiu fericita, oriunde voi fi. deocamdata ma simt impacata cu mine insami aici si nu simt nevoia unui nou inceput, departe de prietenii mei, departe de familia mea, departe de limba mea, departe de cultura mea, departe de trecutul meu. da, sunt de acord ca pe plan global, administrativ, politic, economic, Romania mai are destul de lucru, dar... viata mea, sincer, nu depinde de aderarea Romaniei in UE. si decat sa fiti carcotasi, mai bine ridicati un deget (si nu ala din mijloc) pentru a va fi mai bine.iar cei din spatiul carpato-danubiano-pontic care afirma sus si tare ca urasc 'rromania' noastra, prin aceasta simpla afirmatie isi reneaga propria lor existenta, indiferent de numarul volumelor publicate.
silversky Posted March 14, 2006 Posted March 14, 2006 ar trebui sa constientizati ca pozitia noastra in Europa ne impinge tot timpul in a accepta compromisuri in a face numai ceea ce vor altiidar cu atitudinea asta de abandon si de mi se rupe lucrurile or sa mearga in mai rau so eu zic ca nu e cazul sa fugim toti acum Tocmai "poziţia noastră în Europa" cum spui tu,ne-a făcut să fim ceea ce suntem azi,ne-a făcut să avem ca popor caracteristicile pe care le avem azi.Bune,rele,ele sunt unice,ca de altfel caracteristicile oricărui popor.Dar tocmai poziţia noastră,la intersecţia a două civilizaţii,cea apuseană si cea răsăriteană au facut din noi un popor cu trăsături într-adevăr rar întâlnite.Oare chiar aşa e? Oare chiar atât de "unici" suntem precum ne tot spuneau profesorii în şcoli şi licee ? Nu prea cred...tocmai poziţia asta între două lumi ne-a făcut să fim un popor de compromis,poporul lui "merge şi-aşa". Cred că am nuanţat prea tare partea negativă;admit că avem şi caracteristici de lăudat dar nu o să insist asupra lor,pentru că în postul ăsta prefer să vorbesc despre jumătatea goală a paharului.Sunt de părere că până în momentul în care nu ajungi să fii tu singur,pe picioarele tale,să ajungi să munceşti,să fi nevoit să te duci să plăteşti taxe la primărie,etc etc nu vei putea simţi ce înseamnă cu adevărat sistemul în care trăim cu toţii.De aceea poate,România roz va continua să plutească în minţile unora din noi.Recunosc că nici eu nu am luat până acum contact cu România adevărată de care vorbeam mai sus,dar parcă o văd prin ceaţă apropiindu-se.Nu cred ca America sau orice alt stat ar fi soluţia ideală.Nu există soluţie idealăpentru că orice societate/civilizaţie are avantajele şi dezavantajele sale.Dar am vorbit destul la modul general....Nu consider corect modul în care este apreciată şi remunerată munca în societatea romănească.Şi nu,nu e vorba de ceva ce o să dispară atunci cănd salariul mediu va fi de 1000 euro/cap de locuitor.E vorba de intreaga mentalitate pe care noi românii ne-am format-o de-a lungul anilor şi care cel puţin pe durata vieţii mele nu prea cred că o să se schimbe.Mi-e silă de sistemul de pile şi "atenţii"din România care pur şi simplu te obligă să te integrezi în el.Mi-e teamă să nu mă imbolnăvesc de ceva ce să necesite o internare în spital pentru că nu vreau să simt pe mâini în timp ce dorm picioarele gândacilor de bucătărie şi să mă îmbăt cu prospeţimea aerului din saloanele româneşti într-o zi caniculară de vară.Mi-e teamă din nou ca nu cumva paşii să ma poarte vreodată pe treptele ce duc spre o instituţie ce face parte din sistemul juridic românesc.Şi exemple pot da în continuare dar cred că aţi priceput "big picture".În concluzie,voi face tot posibilul ca într-un viitor (nu ştiu cât de apropiat sau de îndepărtat) paşii mei să se îndrepte spre alte orizonturi.Şi pentru că simt că firea mea de a fi şi a gândi e apropiată de cea a mentalităţii germane,sper ca orizonturile respective să fie colorate negru-roşu-galben,chiar dacă ştiu că va fi greu şi voi fi catalogat ca auslander pentru o perioadă lungă de vreme.Poate mă înşel,dar eu zic că merita asumarea riscului.
LordAxel Posted March 14, 2006 Posted March 14, 2006 Desi cu toti suntem tentati de mirajul Occidentului parca tot mai bine e la noi in tara! Stiti voi vorba aceea veche: Fie painea cat de rea tot mai bine e in tara mea! RESPEKT ALL
jkalin Posted March 14, 2006 Posted March 14, 2006 dadada... uhm.. sincer, a echivala traitul vietii din plin cu o experienta profesionala datatoare de avutii mi se pare cam aiurea... ca studenta in cadrul unei facultati binevazute, 'de viitor' cum spun ei (automatica si calculatoare), declar cu mana pe inima ca ma scarbeste visul sefilor nostri de promotie si al majoritatii colegilor mei - de a lucra la siemens sau alcatel, sperand ca vor pleca la specializare in germania sau franta si, cu putin noroc, vor ramane la siemens/alcatel-ul de acolo, pentru a-si petrece aceleasi 8,9,10 ore pe zi intr-un colectiv de ingineri scosi pe banda rulanta. bani, daca terminati o facultate 'de viitor', o sa aveti. satsifactia profesionala, cat si personala, nu v-o garanteaza nimeni dupa o facultate absolvita, dar nici intr-o tara straina. ea nu tine de bani si nu tine de locatie. fiecare hotaraste pentru ce traieste, respect parerea tuturora, dar mi se pare si absurd sa ma proiectez in viitor si sa ma gandesc cum ma voi prezenta in fata nepotilor de ziua lor; eu traiesc pentru viata.dupa cum am mai spus, tin la Romania mea. nu stiu unde voi fi peste 10 ani, sper doar sa fiu fericita, oriunde voi fi. deocamdata ma simt impacata cu mine insami aici si nu simt nevoia unui nou inceput, departe de prietenii mei, departe de familia mea, departe de limba mea, departe de cultura mea, departe de trecutul meu. da, sunt de acord ca pe plan global, administrativ, politic, economic, Romania mai are destul de lucru, dar... viata mea, sincer, nu depinde de aderarea Romaniei in UE. si decat sa fiti carcotasi, mai bine ridicati un deget (si nu ala din mijloc) pentru a va fi mai bine.iar cei din spatiul carpato-danubiano-pontic care afirma sus si tare ca urasc 'rromania' noastra, prin aceasta simpla afirmatie isi reneaga propria lor existenta, indiferent de numarul volumelor publicate. termina-ti acea facultate , incearca sa ramai cu cat mai multe din ea , eventual urmeaza si cursuri post , iar apoi cand hormonul nu va mai bate neuronul ( respectiv dupa 26-27 ani fete si dupa 29 baieti ) o sa ai si satisfactii , fara a fi sef de promotie in facultate.psla 30 ani multi vor zambii nostalgic cand or sa citeasca aceste topicuri vechi.
Edelweiss Posted March 15, 2006 Posted March 15, 2006 psla 30 ani multi vor zambii nostalgic cand or sa citeasca aceste topicuri vechi. ...si multe regrete vor fi scoase la lumina.e firesc cred, ca la 30 de ani sa acord importanta maxima la ceea ce am deja, nu la ceea ce as fi putut/putea avea, pentru ca deh, visurile si ambitiile hormonului sunt inlocuite cu nevoia de siguranta a neuronului. ca sa nu fiu prea offtopic. daca chiar vreti sa plecati dincolo, si nu ma refer aici la cules capsuni, e chiar destul de usor sa o faceti. trebuie doar sa stiti sa vedeti oportunitatile si sa profitati de ele atunci cand vi se ivesc. si sa fiti siguri ca intr-adevar asta vreti.
maddogg Posted March 15, 2006 Posted March 15, 2006 Si in tara ce sa faci ma va zic eu muriti de foame .
Lancelot Posted March 15, 2006 Posted March 15, 2006 aha sa plecam la munca in afara ca sa casrigam minimal wage si sa facem munca pe care cei de acolo nu o fac?>sau sa stam pe ajutor social pana dam coltul?Nu spun ca nu ai mai multe sanse afara dar e de preferat sa pleci cand ai ceva sigur si cat de cat onorabil aranjat ...pS nu spun ca eu nu as pleca
catalin74 Posted March 17, 2006 Posted March 17, 2006 @ da dar la 30 de ani e singur pt ca el munceste ca agent de vanzari la tzigari non stop pentru 15 milioane si familia si prietenii il mai stiu doar din poze pt ca el lucreaza 14 ore pe zi si restu le doarme si in asa conditi de lucru spun nu multumesc mai bine bag 14 ore prin alte tari si castig 2000~2500 de euro si ce mai am de menitionat e ca masina lui e dacie si casa e apartament sau garsoniera Prietene, dar tu chiar iti inchipui ca dincolo nu se castiga banii muncind din greu??? Crezi ca este suficient un job de "9 to 17.00" pentru a te descurca in viata? Nu se poate sa fii mai gresit de atat! Iti vine sa crezi ca in tara asta sunt tineri pana in 25-30 de ani care MUNCESC PE BUNE, si realizeaza venituri de 5-6000 de euro pe trimestru? N-ai de unde sa-i stii pentru ca in timp ce tu iti plangi de mila pe forum, ei sunt la cursuri la universitate sau la al doilea job! Si nici in vacante nu-i vei intalni pentru ca ei nu se duc la "mare", se duc la Ibiza! Parerea mea...
maddogg Posted March 17, 2006 Posted March 17, 2006 eu nu ma plang iau 1200 euroi pe luna numai bani mei ma doare la bascheti
Burne Posted March 18, 2006 Posted March 18, 2006 @catalin74 si in asa conditi de lucru spun nu multumesc mai bine bag 14 ore prin alte tari si castig 2000~2500 de euro nene daca cauti nod in papura mai bine te legai de altceva citeste postul oamenilor si peorma sari cu clantza am spus clar decat sa lucrez 14 ore aici mai bine muncesc atat acolo ca tot esti tu mare smeker vorbesti de alti si imi spui ca nu stiu afla ca lucrez sunt si in anul 3 la facultate si nu stau si plang toata ziua pe forum si sa vorbesc de alti, baiatule asa cu 2 joburi pe care le poti obtine ca si student ( adica sa mai dai si pe la scoala ) iti garantez eu ca nu faci atatia bani doar in cazul in care faci parte dintr-o familie corespunzatoare trebuie sa citesti ce am scris daca nu ai inteles trebuia sa citesti inca odata ca doara esti baiat destept si faci 5~6k de euro pe trimestru nu sa ma quotezi cand nici macar nu ai citit totul cap coada @on topic exact asta e specimenul de om de care sper sa scap oadata cu mult asteptata emigrare mereu pus pe hartza mereu stresat de persoanele din jur gata in orice moment sa iti dea un exemplu din viata lui interesanta traita in fata blocului si in autobusul ce il duce la servici <--- ia exemplu
Edelweiss Posted March 18, 2006 Posted March 18, 2006 dupa un asa reply... burne, te ajut sa-ti faci bagajele?
Burne Posted March 19, 2006 Posted March 19, 2006 sar'na pentru ajutor daca tot mai am un an de scoala stau sa il termin si pe asta si peorma daca mai vrei sa facem bagajele impreuna te anunt