rats Posted February 11, 2005 Posted February 11, 2005 Probabil multora le pare rau ca s-au nascut in romania, si altii nu se pot gandi la un loc mai bun. Dar cred ca majoritatea suntem undeva pe la mijloc (vorba romanului). Oricum, n-am ridicat un thread patriotic, ci sa vorbim putin de ţărişoara noastră... de Stejaru din Borzesti, de padurea lu' Eminescu, de copilaria lu' Nica... :lol: Am avea ce povesti... de la gropile din bucuresti pana la pozele lu Daniela Gyorfi sau prafurile lu' Mutu... tre' doar sa aruncam imaginatia pe butonu' Reply :rolleyes:
Guest Bogdan Posted February 11, 2005 Posted February 11, 2005 SLim.....de unde ti-a venit ideea asta???? :D CAt ai gandit-o??????E misto ideea ..dar nu prea cred ca o sa depaseasca vreo 2 pagini de reply-uri pt ca decat sa ne gandeasca unii la literatura romana ...mai bine se cearta ... Si despre nica....mie personal mi-a placut episodu` cu LA scaldat....nu stiu de ce dar...asta e ...Inca o data ...misto idee..... :D
rats Posted February 11, 2005 Author Posted February 11, 2005 nu ma refeream neparat la literatura, ci la povestiri din romania noastra... de ex eu am o poveste care ma face sa pic pe jos de ras de fiecare data... nu prea are legatura cu romania, da s-o-ntamplat in romania :blink: ii cam asa: doi frati se "bateau" in camera... unu mere sa beie apa. ala ce-o ramas aude o lovitura de usa. Merge asta sa vada... si-l vede pe astalalt pe jos se caca pe el de ras... il intreaba ce are... si ii face semn spre o usa... asta deschide incet usa... tac'su cu mainele la ceafa si cu ma-sa vitrega intre craci. deschide larg usa o tranteste si rade inapoi cu astalalt si merg in camera. Peste 10 minute vine tac'su si zice: EU INTRU PESTE VOI IN CAMERA CAND VENITI CU GAGICILE? NESIMTITILOR! etc... Cel mai "de ras" ii ca un copil normal ar fi socat... sau ar plange... Iara o faza de care mi-am adus aminte... si cam are legatura cu romanasii nostrii... intra unu in scoala (acum 2-3 sapt o fost faza) si scarile erau GHEATA! ca la noi la scoala gheata este primita cu bratele deschise si ii ceva normal sa-ti rupi gatu pe scari... asa... nah... si avea bocanci d-aia mari... a la hip-hop... si aluneca bou` pe scari... faza tare ii ca a stat vre-un minut acolo de rusine. O zis ca nu s-ar mai fi sculat d-acolo daca nu-l scula un coleg... treceau astia peste el cand intrau. Apropo.. daca vreti sa-l vedeti pe bou asta, uitati ceva filmulete de proasta rezoltuie: www.toaleta.info/movies/ (inafara de the.movie.dvd.rip.xvid.mpg ii actoru principal :lol: )
Guest Bogdan Posted February 11, 2005 Posted February 11, 2005 Aaaaaa.....pai scrie si tu asa...ca povesti dinastea...iti zic pana dimineatza.O faza la care atunci cand ma gandesc si imi vine sa rad este cam asta: Era unu de vreo 16 ani cu prietena-sa de vreo 15 ani acasa la ea..si ei doi aveau pofta rau de ***ut.Dar cum sa faca si ce sa faca ...pentru ca ei nu erau singuri ci tasu` vitreg al fetei era si el acasa...in fine ...stateau ei singuri in camera ,.....si deodata tipul zice ...citez din ce am auzit "Bagami-as ****a ....mai sta mult bou asta de taicat-o acasa!....iar dupa vreo doua minute ..isi baga capul pe usa intredeschisa tatal fetei si zice:"Io plec de acasa 30 de minute.....Sper ca va ajunge!!!!!!".Nu stiu de ce dar mie m-i se pare tare faza..... :D (Iti dai seama cum a mai dat apoi fata on fata tipul cu taicas-o la prietena lui) P.S: Orice asemanare cu anumite persoane din poveste e pur si simplu intamplatoare :D P.S.2: Chiar ca a fost buna ideea cu thread-ul.
mejde Posted February 11, 2005 Posted February 11, 2005 prietene nu cred ca topicul a fost deschis sa spui tu bancuri in el!!Daca mai umflai putzin varstele poate,io unu,te credeam,da ashea...La 15 ani sa vina fie-mea cu unu acasa,ca sa se perpeleasca??Ar deceda aman2!
rats Posted February 11, 2005 Author Posted February 11, 2005 ca sa ramanem on-topic, am facut cateva poze cu telefonu pe care vi le-as recomanda... a la romaine :P http://img.photobucket.com/albums/v246/pap.../toaleta_13.jpg - un barbat care fuge prin arad in fiecare zi, fie iarna fie ploaie doar cu pantalonii scurti pe el... l-am prins cand respira in fata primariei :blink: nebun... http://img.photobucket.com/albums/v246/pap.../toaleta_18.jpg - un tractor... modificat http://img.photobucket.com/albums/v246/pap.../toaleta_20.jpg - administratoru si "subalternu" scolii la care lucrez\ http://img.photobucket.com/albums/v246/pap.../toaleta_24.jpg - un simplu aurolac http://img.photobucket.com/albums/v246/pap.../toaleta_27.jpg - un semn de avertizare... http://img.photobucket.com/albums/v246/pap...y/un_hartz2.jpg - si niste matze de rozator. http://img.photobucket.com/albums/v246/pap...y/toaleta_5.jpg - un smecher Parca ma simt mandru ca-s in romania dupa ce vad pozele alea... unde vezi tu un nebun care sa fuga prin oras gol iarna? Asta-i in toata romania... pe langa un parc din arad, este o femeie cu barba ( :blink: ) care umbla prin parc si vorbeste cu sotu ei mort... asta ii de 3-4 ani cel putin. Oameni astia ar trebui aruncati in primu tren spre spitalu de nebuni. Dar la noi in romania, somerii nu primesc de lucru, salariatii nu primesc salariile, si nebunii si aurolacii sunt lasati liber pe strazi... daca i-ar castra basesc :rolleyes:
Taxare Posted February 11, 2005 Posted February 11, 2005 Romania .. o tzara poate destul de uitata de lume .. in Tunisia taximetrishtii si in general oamenii stiau de Romania dupa Hagi si Nadia Comaneci .. atat .. poate ca e mai bine asa .. poate ca nu .. Ce parere am yo de Romania, tzara mea natala .. tzara a inca 22 milioane suflete .. cu aproximatzie .. o tzara ca oricare alta .. obishnuita .. nu ca America .. cea mai tare etc .. nu e cea mai populata .. nu e cea mai moderna .. dar e tzara noastra. De ce imi place in Romania 1. In primul rand pentru ca aici am totzi prietenii, colegi, familie, tot ceea ce probabil in alta tzara, daca ma nasteam nu le aveam .. si la care mi-ar fi imposibil sa renuntz acum la ele. 2. Nu este cea mai tare tzara, ceea ce din pctul meu de parere este un lucru f bun. Nu suntem in centrul atentziei ca America, sa fim bombardatzi ... sa fim uratzi de diferite religii pt rasism .. si etc ... suntem o tzara normala, un popor normal, fara incidente prea mari care sa shocheze o lume intreaga si care sa ne distruga mediu de viatza ... deci traim linishtitzi .. relativ. Ca mai sunt tzigani, ca mai sunt hotzii din politica .. ca etc .. astea le are tot omul. Dar cel putzin nu cred ca se intampla sa ieshi cu frica ca itzi da in cap oricand .. zic eu .. pe cand in America, New York, spre ex rata criminalitatzii e foarte sporita .. Cand eram mic, in filmele americane cum ar fi Home Alone, ca sa dau un exemplu, mi s-a intiparit ideea ca America e tzara visurilor mele .. in film ningea, era un Craciun super mishto, cu familia (sau cel putzin urma sa fie) .. aveau obiceiuri super mishto, pe cand aici nu stiu daca am avut vreodata un Craciun ca acolo .. cu ditai bradul, f multe cadouri si etc ... dar peste timp m-am convins ca nu e asa cum arata in filme .. De ce nu imi place Romania : 1. Oamenii prea zgarcitzi .. prea nepasatori .. de ex pe colegii mei ii doare fix undeva ca arunca pe strada, asa fara nici o jena o hartie de la covrigi sau o sticla goala de cola .. cand pot arunca f bine la cosh. Eu sunt de parere ca daca totzi ar arunca sticlele si gunoaiele la cosh, in loc sa le arunce fiecare pe strada, ar fi o tzara mai frumoasa, mai civilizata .. si in loc sa se dea anumitzi bani pe salubrizare s-ar da probabil, pe altceva care sa fie de ajutor comunitatzii. Dar acest lucru nu se va intampla niciodata .. :( 2. Romanul prefera sa strice, sa repare, si sa tot repare, ca deh, n-are ce face. Exemplul concret il reprezinta drumurile : la mine in cartier, in sectorul 2 si-a facut nea Ontzanu primarie. Una mare si trufasha. Si deh, tb sa repare drumurile. Si au reparat drumurile, apoi au spart iar ca sa schimbe si tzevile, au mai asfaltat odata, si iar au spart ca sa schimbe si tzevile de gaze. Si au ramas mult timp gropane, intr-un final au venit sa asfalteze. Asadar acum arata strazile ca dupa razboi. Dar un exemplu majoritar il repr autostrazile. In loc sa toarne un amestec care sa reziste, sa fie bun, cum au cei din strainatate .. nu .. ei toarna amestecuri tampite care se strica sa aiba de ce le schimba iar si sa dea banii din nou, si sa le iasa si lor, ca deh .. zgarcenia .. Mai sunt si alte chestii dar mai completez pe parcurs .. Sa adaug o intrebare acestui thread .. Cei ce au fost in tzari straine si stiu, si pot compara nivelul de trai, pretzuri la diferite chestii, ii rog sa prezinte intr-un reply ca un rezumat :) pt ca yo am auzit ca in Germania, de ex se arunca P4 la 3Ghz ca e vechi si e inlocuit cu P4 la 3.1Ghz, adica asa de ieftine sunt componetele, iar mancarea e f scumpa *am dat doar un ex* ..
rats Posted February 11, 2005 Author Posted February 11, 2005 iti zic io ca in germania nu stau chiar asa lucrurile... oamenii aia nu traiesc pe bani. preturile la componente pc sunt cam aceleasi peste tot... germanii si italienii is mai libertini... nu prea-i intereseaza pe ei aia aia si aia. De ex: familie din slovacia care aveau 2 masini, 3 copii etc... familie nu tocmai saraca. femeia ii patron la ceva supermarket... 'm fine. nah, am fost cu ei in muntii tatra, si ei in fiecare zi aveau aceleasi haine cand escaladam :blink: Ei nu sunt asa complexati ca noi romanii. Pe multi dintre noi ne-o tampit televizoru. Si germanii cand ii vezi ce urati is... ce prost se imbraca etc... pe ei ii intereseaza daca se simt bine, pentru ca aia-i pe primu loc. La noi pe primu loc ii ma fardez sa ma vada lumea/imi pun un ciorap in chiloti sa par dotat ( :lol: ). Normal ca si ei au d-astia... da mai putini... Si ca sa continui... am un lucru ce ma framanta... chiar ma deranjeaza... Noi consideram pe stefan cel mare sfant... consideram pe mihai viteazu atotputernic etc... da va pun o intrebare care probabil nu toti v-ati pus-o... ce DRACU o cucerit romania? Vreodata... VREODATA!!! Inca de pe vremea dacilor, romanii nu cred ca or cucerit ceva... si noi il facem pe stefan cel mare sfant... nu-s deloc mandru de forta militara care or avut-o romanii vreodata. Zicem noi ca am avut soldati curajosi... dar am avut doar paznici curajosi... Cate putea cucerii romania... daca as fi presedinte, Ucraina ar fi acuma cartier in nord si ungaria ar fi nume de strada. Macar am ramas cu Transilvania :blink:
nwradu Posted February 11, 2005 Posted February 11, 2005 Sunt multe de zis despre alte tari. De exemplu in Viena m-am chinuit sa vad un gunoi pe jos si n-am reusit, si e ditamai orasul, circulat si de vienezi si de turisti. Si lumea chiar statea la trecerea de pietoni pana se punea verde, mi-a fost rusine sa trec pe rosu desi nu venea nimic, ca eram langa 20 de oameni care stateau cuminti toti. In Paris mai handicapati locuitorii, conduc ca nebunii, e aglomeratia prea mare din cauza atator turisti si e greu sa poti pastra ordinea ca in alte parti. Insa curatenia pe strazi e peste tot, indiferent ca e Viena, Paris, Monte Carlo, Roma... Caini nu sunt, cersetori nu vezi decat tot romani, poti sa mananci de la orice dughiana fara sa-ti fie frica de mancare alterata... M-am urcat intr-un autobuz in Paris si soferul le zicea "Bon jour" la toti care se urcau, la toate statiile. Peste tot aceeasi amabilitate la vanzatori, incat te vedeai silit sa-i urezi si tu o zi buna in continuare si servici usor, si ieseai din magazin zambind, nu ca la noi unde ii vezi pe toti cu sictirul pe fata. Organizarea si administrarea e la alt nivel, indiferent ca e vorba de curatenie, reparatii, ordine, totul arata bine, e semn ca se preocupa cineva si nu raman lucrurile in paragina. Se respecta mereu programul, nu ti-e frica sa mergi pe strada (exceptand Parisul pe la periferie, unde e tragica situatia), de ex eram la 20 de km de Venetia, la un Carrefour, la ora 20, si nu aveam cu ce sa ma intorc in oras. Era o statie de autobuz unde trebuia sa vina unul la 8:45, pai la ora aia fix a fost acolo, si apoi dintr-un orasel mic am luat un autobuz care a sosit fix la 9:06 asa cum scria pe stalp. Genul asta de treaba nu tine numai de primarie, ci si de oamenii care sunt multumiti de slujba si viata lor si o fac serios. Asta mi-a placut mai ales. Mai ciudat e ca nu prea era lume pe strazi. Am mers tot orasul Tours, pana in centrul lui, si n-am vazut o persoana pe strazi, era duminica dupa amiaza. Nu stiu unde erau toti sau ce faceau, dar problema asta e destul de frecventa in Franta si Austria unde numai turisti vezi. Iar in oraselele mici nimeni, ori sunt bagati in vreun club sau cinema toti, ori stau acasa, nu stiu... dar nu umbla nimeni "la plimbare". Cat despre mancare, e destul de scumpa. Si nu prea sunt asa multe "Alimentari" si piete, in general lumea se bazeaza pe supermarketuri mari. Probabil fac cumparaturi o data la cateva zile. In oras ca turist dai o groaza de bani pe mancare, iar la McDonald te ruinezi in Austria sau Germania. In Franta mi s-a parut mai lejer, adica am mancat pe saturate si am platit din monezi (erau inca franci pe vremea aia, stiu ca la noi un hamburger era 16.000 si la ei era cam 20.000 daca transformam). Dar la supermarketuri nu-ti venea sa crezi ce ieftin era totul in Franta. La fel ca la Orhideea sau Cora, aveau de ex mancare gatita la un pret foarte mic, tin minte ca am luat un pui fript cu 27 de franci si cu o zi inainte dadusem atata pe un sandwich si o apa in alta parte. Iar legume, carne congelata, etc... puteai sa iei cu kilele si nu se cunostea la buzunar. In Venetia la Carrefourul de care ziceam era o bere la un litru 8 lire, in oras eram cam 20. O apa la 1.5 litri era 2 lire si am dat si 15 pe ea in oras, dar asta e, mori de sete dupa atata umblat. O sticla de Martini era cam 300.000 in bani de-ai nostri acolo. In Austria si Germania stiu ca era scumpa mancarea (acum 4 si 7 ani se intamplau astea), dar ca turist aveai oferta mare. De ex in Viena pe principalul bulevard erau nu stiu cate restaurante fast food cu diverse specialitati, si nu ma refer la shaorma ca la noi, ci chestii marine, restaurante cu specific indian, tailandez, chinezesc, arab, de toate. Numai ca astea sunt toate orase turistice si localurile sunt facute pt turisti, daca vroiai o masa mai langa apa crestea pretul la pizza de 2 ori. Am luat 2 Heineken undeva langa Palatul Dogilor, pe o terasa chiar la apa si cand am facut calculul dadusem vreo 600.000 de lei pe ele, asta acum 4 ani. Mai bine nu faci calculul asa, ca lesini. Oricum, pe total, ca preturi, pt locuitorii lor era lejer, avand in vedere ca mie mi se parea mici, iar ei au niste salarii mult mai mari. E pe undeva pe net un indice McDonald sau BigMac, ceva asa, cu pretul unui BigMac in multe tari, si e folosit pe post de comparatie, cauta-l pt o comparatie mai buna, mai ales ca toata Europa e pe euro acum. La noi eu zic ca multe necazuri se trag din cauza salariilor mici si a intregului sistem. Cand grija ta e sa-ti platesti intretinerea nu mai ai grija sa nu dai hartii pe jos. Sau sa mai faci scandal pe undeva ca o groapa nu e astupata, sau ca merge netul naspa, sau ca troncane masina. La straini din cauza salariilor mai mari si din faptul ca tinerii se pot angaja mult mai usor, e lumea mai fericita. Nu are grija zilei de maine, ci se gandesc unde isi fac vacanta. Incep sa aiba grija de cum arata parcul, sunt bani pt cainii de pe strada, sunt bani de azile de batrani, de cersetori, sunt bani pt politie sa tot patruleze pe strazi si tot asa. Ma rog, astea sunt impresiile mele din ce am vazut in excursii ca turist. Lucrurile probabil nu stau chiar asa, si mai aud de diversi care s-au angajat prin strainatate pe salarii destul de mici. Asa e, o fi salariul mic sau nu extraordinar fata de ce te asteptai, dar macar daca te duci la un spital nu tb sa dai spaga in fiecare zi la asistenta ca sa nu te tortureze cu injectia, te simti mai protejat pe strazi, poti sa mananci ceva fara frica de a fi stricat, etc. Simti cumva ca statul are grija de fiecare cetatean. Personal nu tin neaparat sa plec in strainatate dupa ce termin facultatea, cum viseaza multi sa faca. E greu sa incepi de la zero intr-un loc strain si printre ei vei fi mereu un strain. Cred ca se poate trai foarte bine si la noi, cata vreme ai bani. Cu un salariu decent poti avea si aici ce doresti. Macar destule cat sa fii fericit, adica o masina decenta, casa, bani de o vacanta, de cadoul dorit pt copii, de mers la munte cand ai chef, de un calculator mai bun daca se strica asta. Slim: fara oameni ca Stefan si Mihai n-ar mai fi existat de mult tara noastra. Faptul ca din cand in cand a aparut un domnitor care s-a impotrivit puterii turcilor, maghiarilor, polonezilor, etc, a insemnat ca din cand in cand romanii si-au adus aminte cum inseamna sa fii independent. Altfel pateam ca Germania, o tara impartita in zeci de landuri pana acum 150 de ani. Am fi fost parte din imperiul otoman sau cel austro-ungar, asa cum au fost atatea alte tari care abia dupa razboiul mondial si-au recapatat independenta. Noi macar am fost mereu o tara separata pe harta. Iar oameni ca Stefan si Mihai merita cinstiti pt ca au avut curajul sa se impotriveasca, desi era clar ca sanse nu aveam, daca te uiti la ce armata aveam si ce pozitie geografica, lipsita de orice aliati. Pe cine sa cuceresti cand esti mereu atacat? Bine ca macar respingeau atacurile. Bine ca n-au venit altii peste noi, sa-si impuna limba, religia, cultura, asa cum s-a intamplat in Transilvania. Din pacate chiar si asa suferim acum consecinte: in Franta ducii si contii isi faceau palate mari, traiau in aur, in lux, in gradini imense, peste tot cladiri frumoase; la noi boierii erau fericiti sa aiba un conac iluminat de 3 lumanari, sa manance porc si mamaliga pana ajungeam la 150 de kg si atata tot, n-au vrut mai mult. Acum aia traiesc bine din turism, si noi nimic... Probabil tara noastra a fost cea mai puternica pe vremea lui Burebista. Cand desi eram delimitati de granitele naturale, se intindea influenta lui pana in Campia Panoniei, adanc in Bulgaria, si pana spre Nipru. Influenta care i-a permis lui Burebista sa se amestece in politica Romei cand Cezar a preluat conducerea (Burebista a mizat pe altul din pacate - parca).
rats Posted February 11, 2005 Author Posted February 11, 2005 is deacord ca steanfan cel mare si mihai viteaza si restu de haiduci au facut romania... au aparat-o cu viata... ce vreau sa zic ca asta ii tot ce-am avut. Eu cred ca puteam avea mai mult. Nu pot sa zic ca romania ii o tara mica si ca i-ar lipsi ceva pe plan geografic... avem toate treptele de relief, mare etc. Da' ii o chestie morala, de sentiment... nu sunt mandru ca-s roman si ca m-am aparat o viata intreaga... un francez are de ce sa fie mandru, un italian la fel... Cand te gandesti (mai ales daca esti italian) ca ai o picatura de sange de luptator in tine... Si inca un lucru... Romania nu prea o avut un impact major in reconstruirea europei in perioada renasterii sau chiar dupa... romania nu a avut o flota, si romania ii o tara BLEAGĂ care macar acuma ar trebui sa-si ieie inima-n piept si sa zica ucrainei sa ne pupe-n gaura si sa-si plece de pe insula serpilor si sa astupe canalu bistroe... Romania nu are o importanta majora pe plan international... nu vad cum ar influenta geografic/economic etc stergerea romaniei de pe harta. Oricum, tara ii asa cum ne-o facem... daca n-am mai vrea probleme in politica, n-am avea probleme... daca n-am vrea coruptie, n-am avea coruptie s.a.m.d. Si romanii mai au acea mentalitate ca: de ce sa fac eu? sa faca altu! Ce mare lucru daca arunc o hartie pe jos? Acuma conteaza o hartie? Si cu mentalitatea asta romania nu poate sa se ridice mai sus. Ma rog, asta era un exemplu cu hartia... Da' totusi, poate in viitor o sa-i zic lu un american ca-s din romania si nu o sa ma intrebe unde naiba ii si aia...
Taxare Posted February 11, 2005 Posted February 11, 2005 Cand grija ta e sa-ti platesti intretinerea nu mai ai grija sa nu dai hartii pe jos. E cu totul altceva ce spui tu. Ai mare dreptate dar eu am dat exemplu de nepasare. Pt ca daca yo arunc tu arunci .. ne doare`n cot ca am facut o mizerie in plus .. pana la urma totzi arunca zic .. ce are ? totzi fac asa .. si tot noi ne intrebam de ce arata orashul asa ... Alt exemplu de nepasare : in noiembrie, in Predeal telescaunu era in lucru/probe. Au zis ca pana pe 1 Decembrie e gata .. ca sa poata primi turishti, din plin. S`a dat drumul noului telescaun abia in Ianuarie, la sfarshitului sezonului. Dovada de zgarcenie probabil, eu nu interpretez altfel .. pt ca lor le e convenabil sa munceasca mai mult, deh lucrare importanta .. mult de lucru .. dar impatimitzilor de ski, de dorintza oamenilor nu le pasa .. asta vreau sa subliniez. La noi, nu ii intereseaza de cei de langa ei .. sa le fie lor bine .. si asta e enervant pt ca daca totzi am fi cum sunt cei din tzarile mai civilizate, am fi si noi respectatzi precum ei si etc ...
BooM-retired Posted February 12, 2005 Posted February 12, 2005 1. Felicitari Slim pt idee 2. e primul post al lui nwradu pe care nu am avut rabdare sa il citesc chiar pe tot 3. Noi doar ne-am aparat tara, niciodata nu am incercat sa cucerim nimik deoarece acesta este romanul. Pe noi ne caracterizeaza modestia. Ashtepam cava de genul "pica para malaiata in gura lui Natafleata". 4. Referitot la lupte, nu am realizat mai nimic, doar am mai pierdut shi am mai incercat sa recuperam (am mai shi reushit) Transilvania, Bucovina, Cadrilaterul etc. 5. "Noi suntem romani" ne caracterizeaza - noi suntem deopotriva un neam de hoti, de inselatori, ne omoram intre noi, ba mai rau - vedem la shtiri cum copiii ishi omoara parintzi... 5. Intr-un fel ne meritam soarta. Sunt multe cazuri cand ne punem bete in roate doar ca sa nu ne puem ridica, ci doar sa ramanem in starea noastre de mediocritate absoluta 6. Am fost shi in strainatate, dar straini sunt in general foarte reci, ei ishi continua rutina de zi cu zi fiind multzumitzi cu ce au 7. Romanii nu sunt niciodata multzumitzi cu ce au, dar nici nu fac nimic ca sa incerce sa aiba mai mult 8. Romania e o tara grozava, pacat ca e populata de romani!!!
alex Posted February 12, 2005 Posted February 12, 2005 5. "Noi suntem romani" ne caracterizeaza - noi suntem deopotriva un neam de hoti, de inselatori, ne omoram intre noi, ba mai rau - vedem la shtiri cum copiii ishi omoara parintzi... [..] 7. Romanii nu sunt niciodata multzumitzi cu ce au, dar nici nu fac nimic ca sa incerce sa aiba mai mult referitor la 5 ... uite cand ii arata pe cei expulzati din frantza italia ca cersesc sau fura ... toti sunt tzigani pardon ... rromi ... ca sunt de nationalitate romana e alta parte .... uite si prin parcarile supermarket-urilor ... toti cei care cersesc ... nu sunt romani sunt tzigani ... referitor la 7 ... ai perfecta dreptate ... in schimb daca Stefan Cel Mare , Mihai Viteazul si altii nu existau ... nu era mare minute astazi sa fi vorbit magiara si sa va fi chemat Janos , Ildiko ,Feri sau mai stiu eu cum ...
rats Posted February 12, 2005 Author Posted February 12, 2005 7. Romanii nu sunt niciodata multzumitzi cu ce au, dar nici nu fac nimic ca sa incerce sa aiba mai mult Si ca sa incerce sa fie multumiti, romanii "imprumuta" traditii americane... superficiale... anu trecut s-o "sarbatorit" holloween-u... acuma-i Valentines Day... Peste cateva luni mananc curcan de craciun si nu mai mananc sarmale. Romanii nu stiu sa-si exploateze propriile valori (sau daca le fac, le fac pentru scurt timp)... un caz mediatizat: Belu si Bitang... sa nu spun ca romanii produc "creiere" si ele merg in Germania si America sa studieze si raman acolo pentru ca acolo ei au valoare. Trista perioada pentru a fi un roman.
BooM-retired Posted February 12, 2005 Posted February 12, 2005 Adevarul est e ca din cauza asha zisei noastre incercari de a ne alinia la noi standarde, luam totul de la altzii, fie ca e bun sau rau. Ne luam dupa Constitutzia Europeana ca asha e la moda cand ne putem lua dupa cea Americana (care e considerata a fi cea mai buna din lume, cu toate ca are aproape 300 ani), dupa cum atzi zis o sa incepem sa mancam curcan (ca sa fim cu sufletul aproape de americani). Dupa parerea mea, problema despre care discutam aici incepe de pe bancile scolii, shi spun asta pt ca sunt in clasa a XI-a shi sunt total nemultzumit de metodologia shi programa scolara care este total aiurea. Eu chiar nush cu ce ma ajuta pe mine (cand merg la piata) "radicalu' de ordin 5 din logaritm natural in baza sp totul la puterea N". Este o prostie sa ne umple capul cu tot felul de lucruri pe care nu le vom folosi in viatza. Iar in cazul in care vrem sa ne specializam pe un anume lucru, pentru acel lucru exista facultatea. Shi sa ma intorc acum la prima mea nemultzumire: noi importam DOAR ceea ce nu ne ajuta cu absolut nimik, pe cand ceea ce este bun lasam deoparte. Ridicam pretzurile pt. a ne ridica la standardul european iar salariile raman aceleashi. De exemplu BENZINA, care la urmatoare ridicare a pretzului va ajunge la pretzul din UE unde salariul este de cel putzin 1000 euro, pe cand la noi un salariu abia dak ajunge la 150 de euro. Dupa cum am mai spus, avem o tzara foarte frumoasa (putzine sunt acele tzari care ne pot intrece) dar problema cea mare este ca nu putem valorifica ceea ce avem. In tara noastra, doar din turism cate s-ar putea face....
rats Posted February 12, 2005 Author Posted February 12, 2005 si uite ca am ajuns la alt subiect... scoala. Vorba lu maica-mea: nu se mai face scoala cum facea. Acuma sa zic o chestie care a zis-o Tupac intr-un interviu: There should be a class on sex education, a real sex-education class. There should be a class on police brutality.There should be a class on apartheid.There should be a class on why people are hungry.But there are not. There are classes on gym.Physical education. "Let's learn volleyball." Eu invat la scoala SCP (Studiul Calitatii Produselor)... si istorie de ex am tot o ora pe saptamana... Cred ca 50% din scoala este... fara scop. Nu prea inteleg ce scop are sa fac nu-s ce tampenii la mate :-s La Limba Romana eu invat de ce Ghita nu o mai iubeste pe Ana si ca pe Lica Sămădău il cheama Sămădău de la "a da samă"... In loc sa invat despre adevaratele valori ale literaturii romane... Eliade, Cioran, Ţuţea etc. Oricum, chestia asta nu ii doar in Romania cu materii puse-n orar doar ca unii profesori sa aibe doua materii. Eu is o fire mai revolutinara... si nu invat la cine nu-mi place... ma rog, nu-nvat niciunde... da in timpu orelor is atent (alea care mi le plac)... si am avut media 7.63... Ii aud pe unii: CAT??? Da ma... 7,63! Probabil pot mai mult, da nu vreau mai mult. Scoala deja nu are tinta invatatu, are tinta NOTELE. Adica eu merg la scoala sa iau 10 la mate, nu sa-nteleg de ce nu se poate simplifica in adunare. Si mai vine si un profesor (nota= Profesoara de engleza) care isi permite (da, isi permite) ca in primu an de invatamnt in care-l are, ea la clasa a 10-a sa ne pedepseasca ca nu ne facem temele... la 3 teme nefacute ne da 3 sau cat naiba... Asa... si profesoara asta, ii genu de om care nu-l suport, care nu-si da seama cand cineva isi bate joc de el... care vrea sa para dura si nimeni n-o baga-n seama... Care tot timpu ar vrea sa faca bine da numa rau face... si ma scoate ea pe mine la tabla sa-i convertez ( O_o ) o propozitie in pasiv... si MA FAC ca nu stiu... si-l intreaba pe colegu meu de banca, eu in fata clasei ii soptesc... ea stie ca eu stiu engleza... si juma de clasa habar n-are ca WAR se citeste UĂR nu UAR si ca bottle se citeste BATĂL si nu BOTEL! Da nu... ea prefera sa scoate pe aia care stiu ceva engleza (probabil mai bine ca ea)... si uite asa astia la bac o sa steie cu degetu-n cur si o sa plateasca profesorii sa o treaca... continuand Coruptia Cea Nemuritoare. Amin.
Guest Bogdan Posted February 12, 2005 Posted February 12, 2005 Ajunsi la acest subiect inevitabil "SCOALA" mai adaug si eu cate ceva....Dupa cum ai zis scoala asta a ajuns la noi la o limita a imposibilului.Fiecare dintre profii de la scola crede ca el e cel mai tare si ca el e cel mai deshtept.La mine`n liceu am si io un prof de engleza sarau ..ca nici ala care pe il asculta nu`l baga in seama.Profu de mate se crede cel mai tare din judet...de toata lumea isi bate joc.....si alti cu porcariile lor din cap.Azi la noi scola a ajuns sa fie doar de forma..pentru notele alea stupide care nu reflecta nimika.
nwradu Posted February 12, 2005 Posted February 12, 2005 Majoritatea lucrurilor pe care le ziceti despre scoala nu sunt adevarate, si va pot spune asta din perspectiva anului 4 la o facultate care imi este complet inutila si in care cam 3% din miile de pagini pe care le-am scris pana acum la cursuri imi sunt utile, restul parand bazaconii sau ozn-uri. Boom, daca tot ce vrei e sa te duci sa faci piata, nu trebuia sa mergi la scoala. Trebuia sa te faci muncitor pe santier si gata, nu mai aflai de radicali. Slim, ai dreptate la unele chestii, si anume ca sunt lucruri mai importante pe care ar trebui sa le invatam la scoala si nu o facem. Ar trebui mai multa engleza, ca ma crucesc cand ii aud pe unii cum vorbesc. Ar trebui mai multa gramatica, pt ca m-am saturat de ex pe hub sa vad cum scrie lumea "vre-o", "dal", "mie foame", "scri" "vi cu noi" si altele asemenea. E pacat ca trebuie sa fii silit sa inveti de Moara cu noroc, o bazaconie cu maner dupa parerea mea, sau chiar si Morometii, marea capodopera, de parca m-ar interesa pe mine drama taranului si intrainarea de pamant. Mai bine invatam o poezie in plus, mai bine stiam sa recit inca o strofa din Eminescu, sau macar stiam unde s-a nascut Caragiale. Am invatat istoria din perspectiva mai mult economica si sociala, si acum trebuie sa stau sa citesc alte carti de istorie ca sa gasesc razboaiele dintre Franta si Anglia sau marile batalii din WW2, in loc sa mi le fi predat cineva. Am facut latina, ca deh... o vorbesc in afaceri acum. Iar la facultate ce sa mai zic, invatam numai matematica. Nu stie nimeni cum se baga un circuit in priza sau de ce iese semnal dintr-o antena, dar pot sa-ti explic codarea JPEG cu formule si grafice si transformarea cosinus discreta secventiala. Interesant, dar eu doar dau Save As si nu ma intereseaza asa tare ce se intampla acolo. Puteam sa invat chestii mai utile. Toti puteam sa facem asta, indiferent de liceu sau facultate. Din pacate nu putem tot din cauza banilor. Pt ca profesorii sunt invechiti si cei noi mai bine vand asigurari decat sa predea. Aia batrani nu mai au chef sa se documenteze cu ce e nou, dar imi predau 15 pagini si dupa aia zic "aplicatii practice: nici una ca nu se mai foloseste de 30 de ani modulatorul asta". Si cand esti prost platit si ai grija ce medicamente iti trebuiesc, nu mai stai sa faci ordine in clasa si sa tii o ora interesanta. Putini sunt cei care fac asta si pe aia ii respect. Scoala insa nu are misiunea sa iti arate exact ce o sa faci in viata. Fiecare are alta viata si nu stii ce ajungi. Scoala doar iti deschide ochii, iti da niste indicatii, iti prezinta diverse materii ca sa iti dai seama cam ce iti place. Poate vrei sa citesti tu mai multe in afara ei, daca te pasioneaza. Asta e ideea, cel putin, caci in realitate profesorii astia de care ziceam te bat la cap cu inutilitati si teme si au impresia ca ce predau ei si materia lor e cea mai importanta din lume. Aici e greseala cea mare. Si aici strainii stau mai bine, pt ca au un sistem complet diferit. Poti sa-ti alegi ce materii vrei tu. Ai chestii practice de facut, nu doar scrii copaci intregi de hartie la curs. Vine proful, iti da cursul de la inceput, si te ajuta daca ai probleme sau dificultati, te indruma daca vrei sa construiesti chiar tu o antena sa vezi cum merg semnalele... n-are rost sa-ti predea ceea ce e deja bine scris in atatea carti si tratate. Ah, nu le poti intelege? Atunci poate nu ai ales domeniul bun. Dar la noi nu s-a auzit de asa ceva. Concluzia ar fi ca nu scoala in sine si invatatul si materiile pe care le facem sunt o problema, sau sunt inutile, sau trebuiesc urate. Sistemul in care le inveti e problema, si nu ce a scris Slavici sau Eminescu. Exista si o parte buna, anume ca sistemul modern de care ziceam in strainatate e mult mai dur, mai greu, mai selectiv cu cine termina si cine nu, si e concurenta cu adevarat, e scoala cu adevarat, nu frectie. Macar la noi copiaza toti la bac pe rupte, de n-o sa va vina sa credeti ce usor e. Iar la facultate pana la urma trece oricine pe undeva, si o si termina, indiferent cat de idiot ai fi. Dar ca dupa un timp un idiot din asta termina Universitatea si e viitorul profesor al copiilor tai, si ciclul se repeta.
rats Posted February 12, 2005 Author Posted February 12, 2005 is deacord total cu tine nwradu... ca sa mai ridic putin atmosfera: http://www.haaretzdaily.com/hasen/spages/538795.html sapun de evrei made in romania :lol: :lol: :lol:
BooM-retired Posted February 12, 2005 Posted February 12, 2005 nwradu nu sunt deloc de acord cu tine. Pt ce invatzam atata matematica in liceu??? Invatzam toate prostiile pe care nu ma bazez in viatza shi uitam ceea ce e elementar in viatza de zi cu zi. In curand voi ajunge sa uit cum se calculeaza o arie pt simplul ca peste ceea ce e bun se toarna ceva prost. Dak pe vremuri shtiam, in curand voi uita pt ca acea materie nu se mai repeta ci in schimb vreau sa ne umple capul cu toata materia care pe mine personal ma dezgusta. Dc am eu nevoie de acele aberatzii? Dak voi vrea vreodata sa le invatz voi merge la un curs de asha ceva sau voi urma o facultate de profil. Dar cand shtiu SIGUR ca acele lucruri pur shi simplu nu ma intereseaza, dc sunt eu obligat sa le invatz??? Asta e numai matematica, mai sunt shi altele. De ex la romana: suntem obligatzi sa invatzam vreo 6 poezii pe de rost (ca shi in clasa I) pt ca peste 2 luni sa nu mai shtim cu ce incep. In loc sa imi bata capul cu poeziile alea, mai bine baga in programa ceva mai interesant, mai bine baga un roman de exemplu. referitor la ceea ce zici, adik ca lumea nu shtie scrie: poate ca shtie, poate ca din comoditate mai lasa afara cate o liniutza, eu m-am obishnuit. Deja eu scriu din reflex "sh" in loc de "s", asha poate ca shi ei mai lasa afara cate o liniutza scuze ca am deviat, dar trebuia sa imi exprim punctul de vedere. concluzia: imi place Romania ca tzara, dar nu imi place mai deloc ceea ce se intampla la un nivel mai inalt. Scoala este folositoare pana in momentul in care se trece in domeniul ABSURDULUI.
csoka.zsolt Posted February 13, 2005 Posted February 13, 2005 Daca stam sa ne uitam peste tara noastra vedem ca avem de toate,numai romanul nu-l poate folosi cum ar trebui!Avem munti,avem Marea Neagra,etc.!Vedeti voi in Ungaria,Austria,etc.nu sunt astfel de "frumuseti"insa au curatenie,si astfel au ajuns in UE.Noi care avem "de toate" nu face nimica,ba mai mult uneori le chiar distrugem!Am vazut aproape toata tara,insa va pot spune ca au fost regiuni(Transilvani)unde a fost o liniste,si o curateni mai incantatoare!Insa in Moldova :blink: ,si in Bucuresti :blink: ,am vazut doar murdarie!!Pentru ce e Drusal-ul,degeaba curata ei cat de cat daca omul nu vede cosul de gunoi(mai mult uneori nici nu vrea sa vada)!!
alex Posted February 13, 2005 Posted February 13, 2005 Intradevar ... orasele din zona moldovei sunt foarte murdare ... in schimb ... in ultima vreme am observat in Iasi ca se curata orasul mai mult (macar in centru) . Tin minte ca am fost acu 3 sau 4 ani in Tg Mures ... am ramas impresionat de ce curatenie era acolo . Cat despre scoala .... la engleza profa mea ii exact ca a lui slim . Daca nu ai tema ai 2 ... si e si proasta toata clasa isi face tema in pauza , chiar inaintea orei ei... de ce?? pai ea vrea sa scrii tot ... enunt , propozitia care trebuie modificata .... la ce ne ajuta sa scriem si ce e in carte ??? nu putem scrie doar raspunsul???? Am intrebat-o cu un coleg care e scopul transcrierii enuntului .... a schimbat rapid subiectul si a zis "Daca profesorul zice asa ...faci cum zice el" la care eu am zis "Parca am fi pe vremea lui ceashca" bineinteles ca mi-am petrecut ora pe sala :D ca vai de mine am ofensat-o pe ea. Tot profa asta ... are o pronuntie .... de ex cand zice cinava ceva bine ia zice 'ia" de zici ca are orgasm ... e penibila ... Intradevar la mate se predau multe chestii inutile dar , macar acolo profa intelege ca nu ne prea intereseaza ca deh suntem profil uman. Romana ... in loc sa ne invete sa vorbim corect romaneste ne pune sa citim romane de mii de pagini .... pentru ce .... si eu daca ma apuc sa scriu ceva peste cativa ani astia o sa gaseasca semnificatii , si alte tampenii . Chestia care ma enerveaza cel mai tare e ca ne da teme diferite caracterizari , semnificatii , etc. si apoi le citim in clasa pentru nota iar ceilalti trebuie sa comenteze .... face unu 3 dezacorduri le notez dupa ce termina de citit le zic la profa si vine raspunsul "Noi discutam aici despre opera , gramatica faceati pana in clasa a 8-a" nu iti vine sa tampesti ... inteleg daca era compunere la istorie ... si dupa aia se mira de ce ii vad pe toti prezentatorii la televizor ca fac greseli.
rats Posted February 15, 2005 Author Posted February 15, 2005 de o zi ninge incontinuu in arad si nu vad un plug pe sosele... ma-ntreb pentru ce plateste maica-mea taxe si impozite la stat? Ma mir ce fac amaratii de vagabonzi acuma? cand totu ii fleoaşcă (nota: ud)? Merg in anglia... si aia din anglia ne zic ca de ce n-avem grija de ei, si ii baga in primu avion si ii aduc in romania... si englezii astia, mari smecheri. Se "lauda" ca ei protejeaza rromii si ca le da adapost si etc... atunci de ce naiba nu-i tineti acolo si p-a nostrii? intr-un fel ii inteleg pe tigani... in romania nu se ajuta. de exemplu, in ungaria, statul reduce litrul de benzina (scade TVA-u), in restu lumii statul AJUTA... chiar daca ar putea mai mult... da macar de fatada. La noi? Da pe dracu... sa ajutam taranii? Dai naibii ca lor nu le trebe gaz si nu le trebe sosele. Mai bine folosim materialu de sosele sa facem autostrazi si sosele din mediul urban... da de fapt, da-i dracu si pe aia ca merg cu tramvaiu/metrou/autobus-u, asa ca mai bine investim in mijloacele de transport public. Sau chiar, mai bine scumpim biletele de tramvai/metrou/autobus si din banii aia dezvoltam transportul public, si restu banilor ne facem o vila in Arieseni si mergem vara asta in Fiji.
Ahilosu Posted February 16, 2005 Posted February 16, 2005 mah nu stiu ce scoala faceti voi da nu cred ca se compara cu ineptia de scoala care o fac eu... elev la unul din cele mai bune licee din tara... colegiul national spiru haret bucuresti...profil sportiv...(da exista asa ceva la acest gen de liceu) Mai exact clasa de baschet... ce pot sa spun...daca ati vazut imaginile de la protv cu aia din constanta...piece of cake... in orar am 29 de ore pe sapt...7 de baschet...1 de istorie...fizica nu mai fac ...2 de mate...3 romana... ce invat ditnre toate orele?biologie...traiasca profu de bio...atat Concluzia e ca eu la sc fac doar biologie si baschet... :huh:
nwradu Posted February 16, 2005 Posted February 16, 2005 Heh, luptele din Lazar si Spiru atat pe terenul de baschet cat si in afara lui erau legendare.