Guest ThePhoenix Posted January 25, 2006 Posted January 25, 2006 Salvati-l pe Tweety Un grup de liceeni din Bacau a initiat petitia "Salvati-l pe Tweety", pentru reintroducerea desenelor animate in limba engleza. Elevii au trimis petitia Ministerului Educatiei si Cercetarii si Ministerului Culturii si Cultelor. Ei solicita revenirea la modelul desenelor animate cu voci originale, in limba engleza si subtitrare in limba romana. Multi dintre sustinatori se declara nemultumiti de calitatea traducerilor si a dublajului in limba romana. "- Am invatat mai multa engleza de la televizor decat am invatat la scoala", spun sustinatorii actiunii. Documentul a fost postat pe Internet, la adresa aceasta, iar iubitorii de desene animate "in original" sunt invitati sa-l sustina. Peste 400 de "adepti" au fost inregistrati, miercuri, in decursul a cateva ore, majoritatea aratand utilitatea desenelor in limba engleza pentru invatarea acesteia de catre cei mici. Preluand modelul occidental, posturile de desene au introdus si in Romania dublarea vocilor, din dorinta ca desenele animate sa fie accesibile copiilor.
mrSaS@clandeals-Hybryd Posted January 25, 2006 Posted January 25, 2006 Bravo imi place initiatia lor si sloganul Salvati-l pe Tweety daca este asa hai sa salvam ce mai putem din desenele animate foarte frumoase care au fost si inca sa mai fie ! cele din vremea asta si cu injuraturi si chestii de genu asta si scuzati expresia "tămpite" GO GO GO and save tweety! PS: Eu le as vrea si in engleza si in romană
c3nz0r Posted January 25, 2006 Posted January 25, 2006 parca mai era un topic exact la fel ca asta http://www.linkmania.ro/forums/index.php?showtopic=72026