Jump to content
Sonic

Cosmote

Recommended Posts

Da, este un mahar care arunca cu bani, da nu cred ca i-ar place sa arunce degeaba.

Si faza cu verdele ( ala de la connex nu altu ) : da ..la inceput poti zice ca e Connex da o data ce ai intrat acolo crezand asa ..iesi repede cand iti dai seama ca nu e Connex .. nu au de castigat prea mult din afacerea asta. Numai ca te gandesti ca daca tot ai intrat acolo si e firma de telefonie mobila sa te uiti ce oferte au si ei. Pe asta se bazeaza, probabil

Link to comment

1. OTE a vrut sa cumpere CONNEX acum un an cu aproximativ 600 mil $( suma pe care nu o avea , o imprumuta de piata de capital) smile.gif )

2. faza cu verdele a fost evidenta si pentru Connex-Vodafone care urmeaza sa faca o miscare ( cred ca legala smile.gif ).

3. Cosmorom a fost sustinut din capitalul de la Romtelecom ( in conditiile in care trebuiau sa fac investitii masive) , ceea ce cred ca a permis statului sa impuna redeschiderea operatorului.

4. Per total e o miscare buna pt. noi clientii. Dar nu mai au nici macar sansele care le-au avut la inceput. Si de cand se pricep grecii la IT&C ca ei sunt buni doar la ciocalata, biscuiti si inchetata ? smile.gif)

Rautacios mai sunt ... tongue.gif

Link to comment

in germania la 2 saptamani dupa ce a aparut 6230, la abonament costa 45 de euro smile.gif ...evident prin vodafone...de aceea cred si sper ca vor face treaba pe piata romaneasca smile.gif

pe mine m-a dezamagit Vodafone cu prima lor "oferta" pe piata romaneasca, si anume abonamentul Vodafone Family. Mi se pare extrem de scump abonamentul asta (200 de minute cu 2 numere la 15$ sau 500 de minute cu 2 numere, la 25$) in comparatie cu vechiul Connex Cent, la care aveai 500 de minute la 7,5$ parca (erau doar in weekend, dar tot avantajos era)

Link to comment

Ma enerveaza toate abonamentele care iti dau minute sau ieftiniri doar in anumite perioade ale zilei sau saptamanii. Pornesc de la ideea ca daca ai mobil, il folosesti cand ai nevoie, si nu m-am ferit niciodata sa sun in alta retea daca trebuia, sau cum ii mai aud pe altii "nu-l sun acum, astept 12 noaptea ca-mi intra centul".

In Anglia telefoanele nu costa nimic. Ti le ofera pe gratis (si chiar modele de top, nu vechituri) cand iti iei abonamentul. Englezii schimba mobilul cam la 8 luni in medie, si cum un mobil dupa 8 luni nu se poate zice ca e demodat sau stricat, au aparut firme care scot o gramada de bani recuperand aceste telefoane si vanzandu-le pe alte piete gen Africa (vezi Phonebak). Asa ca la ei, chiar la Vodafone, cand inchei un abonament, mai platesti inca vreo 2 lire pt aparat. Asta ar fi misto sa bage Vodafone si la noi, dar nu o sa vedem prea curand? De ce? Pt ca la noi lumea prefera sa le cumpere cu bani grei. Sa poti sa te dai mare ca ai un telefon cu doua camere si 3G si 2 megapixeli si de toate pe el, si ai dat 500 de euro pe el. De ce sa le dea pe gratis daca poti scoate un ban bun din ele? E ca la McDonalds in state, unde poti bea cata Cola vrei, iti reumpli paharul de 5 ori daca vrei, nu platesti decat prima oara, pe cand la noi te taxeaza 40.000 pt jumate de litru.

Link to comment

2. faza cu verdele a fost evidenta si pentru Connex-Vodafone care urmeaza sa faca o miscare ( cred ca legala smile.gif ).

Dak Connex-ul a fost cumparat, mi s-ar parea normal sa treaca ei pt rosu wink.gif Shi la o adik, nu cred k e interzis sa folosesti o culoare... tiphat.gif

Dupa cum zice shi nwradu, suntem in urma. Chiar shi in Ungaria au oferte cu mult mai bune decat la noi dontknow.gif

  Eh oricum cred k cosmote si connex-voda vor face legea orange si zapp deja sunt in minoritate. Cosmote si Vodafone sunt 2 dintre marii provideri de telefonie mobila din Europa tongue.gif

Aici nu itzi dau dreptate. Chiar ieri discutam de chestia asta, shi mi-a zis 1 prieten k Orange detine 65% din abonamentele de telefonie mobila din RO, Connex 30% iar restul Zapp + Cosmote.

Deci, inca Orange e inca pe primul loc tongue.gifhello2.gif

Link to comment

Orange avea cu vreo 500.000 de clienti mai mult decat Connex, asta prin primavara parca. Au avut si cifra de afaceri mai mare (desi apropiata de Connex) si profit mai mare (si aici era o diferenta mai mare decat la cifra de afaceri decat Connexul, sunt mai profitabili Orange se pare). Asta in ciuda faptului ca nu te asasineaza toata ziua cu promotii si reclame peste tot.

Link to comment

nu stiu daca doar mi se pare sau chiar asa e, dar eu cred ca Orange are mai mult abonati de varsta a 2-a si mai mult, acesta fiind si segmentul pe care se axeaza prin advertising...cat despre connex eu zic ca e exact opusul ei facand majoritatea reclamelor si ofertelor pentru tineri (vezi connex campus etc)

oarecum strategia lor e gandita inainte fiecae din ele avand stabilite dinainte diferite segmente de piata....

Link to comment

La cosmote mi-au sarit in ochi ofertele la telefoane.. iei abonament si primesti un telefon mult mai k lumea decat cele care le ofera connex\orange.

Deh, incearca sa atraga clienti smile.gif

cum zicea si nwradu in anglia iti da telefon pe gratis cand iti faci abonament...cand iti alegi o telefonie mobila nu alegi ca are pretu le telefonu X sau Y mai ieftin ci o alegi k cu un alt scop parerea mea.... eusa_whistle.gif

oricum Orange rulz in rom deocamdata:P degeaba are connexu 3g .... tongue.gif

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...