rats Posted January 3, 2005 Posted January 3, 2005 Hmm, mi-o sarit intr-o zi ceva in cap, si logic am facut un topic, cum face toata lumea :lol: Ideea era ca, folosind "Tehnologia" Linkmania de necontorizare a userilor RDS, sa se aplice pe un hub de dc++ unde traficul sa fie liber si fericit in mainile utilizatorilor DC++. Poate veti spune ca mai multe sanse is ca americanii sa se retraga din Iraq (si probabil aveti dreptate :lol: ) dar nu vad de ce nu ar fi posibil. Daca ii sa o luam pe fair-play RDS-u nu-i cam corect :P Adica, Bucuresti si Timisoare sunt orase mult-prea favorizate de serviciu... imi fine, asta ii alta poveste. Sa adunam cu toti niste semnaturi :lol: si sa mergem la sefu de la RDS (ca daca tot ni l-o luat pe KIZ, ni' dator) sa faca asa ceva... Probabil comunistii se vor gandi ca-i prea mare libertate din partea utilizatorilor... dar tin sa reamintesc ca romania ii singura tara (dintre care stiu eu) care internetul se taxeaza pe mega, si nu pe viteza (ca-n tarile civilizate si Timisoara :lol: ). Din pacate manipularea in Romania ii in culmea extazului, si fiecare face ce crede ca-i aduce mai multi bani $$$ KACHING!!! :ph34r: P.S. Rog moderatorii sa nu inchida thread-u pe motive ca Linkmania nu este egal RDS, ca nu-i vorba de linkmania aici, ci o dezbatere a unei idei, plus ca au fost si thread-uri mai rele :lol:
VIRUS Posted January 3, 2005 Posted January 3, 2005 Sa adunam cu toti niste semnaturi :lol: si sa mergem la sefu de la RDS (ca daca tot ni l-o luat pe KIZ, ni' dator) sa faca asa ceva... 1. sefu RDS-ului este ungur nush cum o sa te intelegi cu el :) 2. nu ti l-a luat nimeni pe KIZ e buna ideea .... nu inteleg ce i-ar costa pe ceei de la RDS ?
BooM-retired Posted January 3, 2005 Posted January 3, 2005 Sincer sa fiu, ideea ii atat de abstracta incat abia o intzeleg. Tu ai vrea cumva sa se faca un hub de RDS la nivel natzional sau ce???????? Dak ii asha, ideea ii foarte buna, dar sansele ei de reushita sunt 0. Adika, tu ai vrea intr-un fel sa falimentezi RDS :D :D :D :D :D
VIRUS Posted January 3, 2005 Posted January 3, 2005 Adika, tu ai vrea intr-un fel sa falimentezi RDS :D :D :D :D :D pai . . . ai intr-un fel dreptate ... ei de unde si-ar mai scoate money de pe download ... pai ... ar trebui sa puna si ei filme pe site acilea sau muzik pentru voi abonati Cable Link
Yves Larock Posted January 3, 2005 Posted January 3, 2005 :huh: Heh deabia pot sa faca sa mearga un srv de joc dar sa mai bage si un Hub national :P Ideea este foarte buna si practica, poate ar castiga si mai multi clienti Rds daca ar oferii mai multe facilitati clientilor care le folosesc servicile internet la care in multe orase nu au concurenta :huh:
Guest valerutzz Posted January 3, 2005 Posted January 3, 2005 :unsure: mda apropo de "tehnologie".. si faza asta cu traficul necontorizat pute rau .. adica e nasol faptul ca-i suni sa te interesezi si ridica unu` si iti zice ca nu stie decat atat cat spune anuntul oficial .. OFICIAL ?!? care oficial ? nu tu mail, sau ceva sa-ti arate ca-i intereseaza clientii si ca-i respecta .. :lol: respect ??? ce-i ala ???
rats Posted January 3, 2005 Author Posted January 3, 2005 1. sefu RDS-ului este ungur nush cum o sa te intelegi cu el 2. nu ti l-a luat nimeni pe KIZ 1. maica-mea stie ungureste perfect (da nu-i bozgora :lol: ) 2. si daca ai fi la zi cu evenimentu, KIZ nu a plecat de buna voie. BooM_IO, si nu prea cred eu ca am falimenta rds-u ca abonamentul ramane platit... cat castiga ei pe depasiri? mai ales cu marirea de abonament... 0.001%? Cat sa plateasca hartia igienica si femeia de serviciu, toate astea la un singur oficiu
tyler-durden Posted January 3, 2005 Posted January 3, 2005 nu cred ca i-ar costa nimic, dar cred ca ar lua switchurile si routerele foc de atata trafic :)...hmmm deci ar trebuie sa ia mai multe echipamente ca sa ramana traficu la 256 kbps
Mayhem. Posted January 3, 2005 Posted January 3, 2005 de abia asteapta rds sa aiba mai mult trafic necontorizabil,ideea ta nu poate fi realizata...pt ca ridica prea multe probleme.
alex Posted January 4, 2005 Posted January 4, 2005 lol. in acest caz ar trebui ca .ro-ul sa fie necontorizabil
crazy19 Posted January 4, 2005 Posted January 4, 2005 Ceea ce vreti voi e imposibil si ilegal intr-o oarecare masura. Filme, muzica pe site??? :lol: Eu m-as multumi daca ar mari latimea de banda la traficul actual. Macar un 1 Mbit/s (= 128 KB/s), nu 32 KB/s cat avem acum.
nwradu Posted January 4, 2005 Posted January 4, 2005 Din pacate consider ca tocmai aceasta dorinta de a trage cat mai multe filme si jocuri de pe net ne atrage napasta traficului contorizabil si a vitezei mici. Daca mai vrem si un hub unit, pai s-ar arde cablurile RDS-ului si traficul nu s-ar contoriza, nu vad pe unde ar castiga ei bani. Totusi sa nu uitam ca asta vrea RDS-ul, sa castige bani. Eu vreau doar sa ne creasca viteza. Nu stau pe net toata ziua sa trag orice chestie apare si sa o scriu pe CD fara macar sa stiu cum e (si multi fac asta, de nu mai au loc de cd-uri in casa), dar cand vreau sa trag ceva, de ex un driver, un trailer, un demo, un film... pai sa mearga rapid. Sa nu stau o ora pt 100 MB ca n-am timp de pierdut asteptand sa vad cum cresc kB in fisier. Macar de ar fi asa peste tot in Romania, as mai zice :D Dar am fost de curand la unul cu Evolva si a tras de la altul cu Evolva cu 5-6 MB/s. Trei cd-uri in 10 minute, a durat mult mai mult sa le arda... Deci o banda de aproape 50 Mbps, cand noi avem 256 kbps, de 200 de ori mai mica. Doua sute de ori...
kallas Posted January 4, 2005 Posted January 4, 2005 mah fratilor voi va dati seama ca daca ar face asa ceva astia ar da faliment.Totul sa fie necontorizabil??Vise!!cum zicea si radu O viteza mai mare ca stai si te uiti la calculator CA tampitul o ora pt 100 mb.Sucks :huh:
M1nDH4cK Posted January 4, 2005 Posted January 4, 2005 lol. in acest caz ar trebui ca .ro-ul sa fie necontorizabil Serios ? Cum au "cablelincii" (:D) din Bucuresti ?
BooM-retired Posted January 4, 2005 Posted January 4, 2005 Vad ca discutzia s-a "aprins", deci subiectul este chiar bun. Felicitari Slim-Shady shi sa speram ca cineva de la RDS va vedea discutzia, shi "o va propune unui SEF, ashteptand o promovare". Deci, ar fi frumos din partea RDS sa faca shi lucru' asta pentru noi, umilii abonatzi.
alex Posted January 4, 2005 Posted January 4, 2005 Serios ? Cum au "cablelincii" (:D) din Bucuresti ? dap ceva de genu :P si am putea folosi hubul lor toti :P
rats Posted January 4, 2005 Author Posted January 4, 2005 mah fratilor voi va dati seama ca daca ar face asa ceva astia ar da faliment.Totul sa fie necontorizabil??Vise!!cum zicea si radu O viteza mai mare ca stai si te uiti la calculator CA tampitul o ora pt 100 mb.Sucks :huh: bai :P deci RDS-u nu cred ca, castiga ei pe depasirile noastre. Repete... in toate tarile occidentale (si Timisoara <_< ) nu mb is limita, ci viteza! Ai depasit trafic, scade viteza! Simple as that. Si cu reamintea powersurge, in bucuresti orice site .ro este gratis... free of charge... defapt toata romania ii gratis :P O chestia d-asta... chiar daca imposibila (probabil ar fii vreo 5.000 de useri) ar fi un pas inainte. S-ar putea deasemenea un hub pe zone :ph34r: (acuma chiar aiuresc)... da' sincer, nu as vedea "de ce nu?" :unsure:
VIRUS Posted January 4, 2005 Posted January 4, 2005 2. si daca ai fi la zi cu evenimentu, KIZ nu a plecat de buna voie. stiu asta . . . a fost si decizia lui 1% :)
nwradu Posted January 4, 2005 Posted January 4, 2005 dap ceva de genu :P si am putea folosi hubul lor toti :P Asa e, desi nu stiu cata banda mai poate sa tina saracul hub ca deja stau vreo 400 pe el, plus trackerul, forum, bash... Ma mir ca un Cablelink duce atata. Oricum, nu tot .ro este necontorizabil pt noi, facem trafic cu Evolva, KPNQwest, PCNET Iasi, Fibernet (parca) si altii micuti din tara. De fapt aia cu Evolva ne cam sparg la trafic ca sunt multi rau. Dar sa stiti ca pe langa hubul de Bucuresti only, mai avem unul pt toata romania (cu exceptia ISP-urilor mai sus amintite). Si pe el stau si altii cu RDS Cablelink din alte orase, desi ei fac trafic acolo si noi nu, plus Astral, PCNET, Roedu... De aia hubul il numim "in favoare celor de pe Cablelink Bucuresti" ca noi nu facem trafic acolo dar cei din celelalte orase da... mie imi place sa cred ca ceilalti stau acolo (chiar daca fac trafic) pt ca regulile sunt respectate si aplicate, si nu permitem limitari de banda, injuraturi, reclame inutile si toate bazaconiile pe care le intalnim in alte parti. Plus ca mereu e lume in chat gata sa ajute pe altii cu diverse rezolvari la probleme, sfaturi, whatever... Puteti intra si voi ca nu ne suparam.
alex Posted January 4, 2005 Posted January 4, 2005 ia verifica treaba aia cu pcnet iasi ca din cate stiu a intrat in mentropolitan pt cei din iasi ;) adica nu facem trafic cu ei ... nu sunt prea convins dar asa se zicea pe hub :)
nwradu Posted January 4, 2005 Posted January 4, 2005 ia verifica treaba aia cu pcnet iasi ca din cate stiu a intrat in mentropolitan pt cei din iasi ;) adica nu facem trafic cu ei ... nu sunt prea convins dar asa se zicea pe hub :) O sa verificam ca n-ar strica sa mai stergem unii de pe lista... Au fost niste mici probleme si cu Mediasat zilele trecute dar s-au rezolvat. Ma intreb cum fac cei de la RDS peeringul, in ce parametrii, conditii, etc... dar banuiesc ca nu voi afla niciodata ca sunt secretosi rau. Ca veni vorba, alex, powersurge, si cineva din Constanta, v-as multumi sincer si v-as da un suc daca viitoare cand ne intalnim daca intrati si voi in threadul meu din forumul de Publicitate cu cateva informatii despre huburile RDS din orasul vostru... Ca faceam o statistica <_<
VIRUS Posted January 4, 2005 Posted January 4, 2005 Asa e, desi nu stiu cata banda mai poate sa tina saracul hub ca deja stau vreo 400 pe el, plus trackerul, forum, bash... Ma mir ca un Cablelink duce atata. stai linistit k RDS are banda de moare lumea .... in plus RDS la fibra sunt foarte buni ..... au tzeava RDS nu este asta problema ... problema este k, dupa cum am vazut pe la voi, nu prea isi respecta angajamentele :unsure: :blink:
nwradu Posted January 4, 2005 Posted January 4, 2005 stai linistit k RDS are banda de moare lumea .... in plus RDS la fibra sunt foarte buni ..... au tzeava RDS nu este asta problema ... problema este k, dupa cum am vazut pe la voi, nu prea isi respecta angajamentele :unsure: :blink: Eu ma refeream la faptul ca hubul e tinut pe o conexiune Cablelink de doar 32 kB. Rezista cu succes acum si cred ca ar mai merge o gramada de useri pe el inca, dar pana la urma tot apare o limita la o banda atat de mica. Ca RDS-ul in general are ditamai banda, stiu... sa ne dea si noua ca m-am saturat sa ma bucur ca un copil de o jucarie mov cand vad ca trag cu 30 kB/s...
VIRUS Posted January 4, 2005 Posted January 4, 2005 Eu ma refeream la faptul ca hubul e tinut pe o conexiune Cablelink de doar 32 kB. Rezista cu succes acum si cred ca ar mai merge o gramada de useri pe el inca, dar pana la urma tot apare o limita la o banda atat de mica. Ca RDS-ul in general are ditamai banda, stiu... sa ne dea si noua ca m-am saturat sa ma bucur ca un copil de o jucarie mov cand vad ca trag cu 30 kB/s... 30 k/s ? uuuuufffffff -no ofense- aiurea rau ... nush ... ar putea sa puna si ei un hub pentru toata tzara ... 1MB pe hubu ala ...dar cu ce te-ar ajuta dak tu ai 32 k/s ??