nwradu Posted January 2, 2005 Posted January 2, 2005 Parca zilele trecute am citit pe undeva ca s-au implinit 15 sau 20 de ani de cand a aparut primul virus. Un tip care a scris virusul fara sa produca daune, doar ca sa vada cat de mult se poate raspandi. Din cauza unui bug, s-a raspandit mai mult decat trebuia, si el a fost condamnat la inchisoare cu suspendare parca. Acum e profesor la nu stiu ce universitate. Pe scurt, lumea face virusi ca sa se dea mare. Sa arate ca poate. Sa-i dai drumul si apoi sa vezi la CNN cate ravagii a facut MyDoom sau Blaster. Poate aia se simt bine dupa ce fac asta. Sincer nu cred ca producatorii de antivirusi sunt responsabili, s-ar duce naibii compania imediat daca s-ar afla ca ei sunt in spatele intregii chestii si nu se risca sa faca din astea. Personal ii admit pe cei care scriu virusi... au nevoie de cunostiinte exceptionale despre sisteme de operare, retele si internet, la cel mai inalt nivel, ca sa nu mai zic de matematica si programare. Chiar mi se pare ca in ultima vreme virusii au devenit mai simplisti, in fond exploateaza niste vulnerabilitati din XP... inainte era si mai tare cu aia care se bagau in spatiile libere din fisiere, erau stealth, polimorfici, detectau singuri antivirusuri, rescriau partitii, criptau hardurile (de ex One-Half)... dar aia era pe vremea DOS-ului.
agy Posted January 2, 2005 Posted January 2, 2005 Din pacate, nu mai este nevoie sa fii un programator expert ca sa creezi virusuri. Se gasesc programe si kituri peste tot. Problema cea mai mare: Sistemele de operare 99% sunt identice. Pana cand cu WIN* poti gasii folderul care contina SO nu creeaza prea mare problema pt autorii de virus.