zeNN0. Posted February 26, 2019 Posted February 26, 2019 (edited) Statul Roman continuă negocierile cu Beretta Holding pentru a înfiinţa companii mixte care să intre in colaborare cu ROMARM şi să producă puşti de asalt la Plopeni -> Prahova. Investițiile în modernizarea fabricii și în liniile de producție sunt de peste 5.000.000 E(uro), asigurate de Beretta. În România se vor fabrica armele Beretta din seria ARX, acestea vor fi ambidextre, acestea poate fi modificată dintr-o variantă în alta doar în câteva secunde. Comparativ cu AKM, ARX este mai ușoară cu jumătate de kilogram. În plus poate fi folosită pentru diferite condiții de mediu(umiditate, gheaţă, ploaie torenţială, apă sărată, nisip, praf şi noroi), cu 700 de gloanțe pe minut are o cadență mai mare cu 100 de gloanțe + o rază mai mare de tragere. La experienţă în luptă în competiţia dintre cele două arme, AKM iese clar învingătoare. Produsă în zeci de milioane de exemplare, arma conceptă de Mikhail Kalashnikov a punctat în mai toate conflictele de pe glob, din 1947 şi până acum. REVIEW ARX 160 sursă Edited February 26, 2019 by Notorius Quote
Valix2RO Posted February 27, 2019 Posted February 27, 2019 Am citit si eu despre asta.Am si aflat ca din toamna incepe productia in serie a noii arme de asalt, arma urmand sa intre in dotarea tuturor categoriilor de forte: navale, terestre, speciale si aeriene. Quote