Guest doctorlove Posted December 26, 2004 Posted December 26, 2004 Sunt abonat de vreo luna si mi-am instalat DC++. Am setat toate prostiile am bagat si IP-ul hub-ului din orasul meu (AR) sunt conectat la hub dau search si nu gasesc nimic din nici un domeniu. Ce se intampla sau ce trebuie sa fac? Am firewall ZoneAlarm Security Suite version:5.5.062.004 ZA face trafic. :o
VIRUS Posted December 27, 2004 Posted December 27, 2004 passive / active ? pe ce esti ? baga-te si tu pe active si la active iti scrii ip-ul tau ... iar la port lasi default(nu scrii nik acolo ) Incearca si oDC este mai "frumos" altceva nu trebuie sa faci ... sper sa-ti mearga ... te astept sa-mi zici dak ti-a mers ....
nwradu Posted December 27, 2004 Posted December 27, 2004 Exista doua tipuri de trafic prin DC++. Cel TCP prin care se transfera fisiere si chat-ul, si cel UDP prin care se transfera doar search-ul. Probabil ai traficul UDP blocat de firewall daca merge sa downloadezi ceva dar nu merge searchul. Ca sa fii sigur ca asta e problema, inchide firewallul si da-i search sa vezi daca gasesti ceva asa. Daca nu gasesti nici asa, habar n-am ce poate fi. Daca gasesti... 1. Te duci in DC++ la Settings si bagi IP-ul tau, si un port mai mare de 1024, sa zicem 5000. 2. Te duci in Zone Alarm, la Firewall, si dai click pe butonul de Custom din dreptul Internet Zone Security. Iti apare o lista, ceva mai in josul ei gasesti 4 optiuni, Allow Incoming/Outgoing UDP/TCP ports, le bifezi, treci la fiecare portul ales de tine (in exemplul meu 5000), dai OK peste tot, restartezi. Zone Alarm 5.5 ar trebui sa-ti lase automat si traficul UDP, la mine asa a facut, cu alte versiuni am avut problema asta. Vezi sa fie bifat DC++ in Program Control ca Server in ambele zone... Daca nici asa nu merge, incearca sa te pui pasiv, desi ai numai dezavantaje cand esti user pasiv.
Guest doctorlove Posted December 27, 2004 Posted December 27, 2004 Merci baiti dar problema era din bifarea active. Tre sa fiu pasiv Acu mere
nwradu Posted December 27, 2004 Posted December 27, 2004 Bineinteles ca merge pe pasiv, dar nu ai decat dezavantaje folosind acea setare. Cata vreme esti abonat Cablelink si deci ai IP propriu, trebuie sa incerci sa te conectezi activ. Pt ca legaturile pasiv-pasiv nu merg, si de obicei pasiv intra doar cei care fac parte din retele mari de cartier, unde o legatura la net se imparte le 200 de insi sau mai mult. Daca tu intri pasiv inseamna ca de la jumate din cei de pe huburile mari din Romania nu vei putea downloada nimic, pt ca cei care fac parte din retele si stau mereu pe net sunt foarte multi... Daca te uiti pe un hub mare cati sunt cu zidul de caramizi in iconita de langa nick te sperii...
VIRUS Posted December 28, 2004 Posted December 28, 2004 nwradu ? frate eu am ip de retea 10.100.16.18 intelegi ? n-am inteles asta niciodata ... cand dau active .... bag ip-ul de net ? sau ce ? eu stau pe passive :D si daia te intreb ...k am inteles dak esti active poti down de la mai multi
M1nDH4cK Posted December 29, 2004 Posted December 29, 2004 Daca nu ai IP real, rutabil, NU poti fi active pe dc++.
VIRUS Posted December 29, 2004 Posted December 29, 2004 pai eu am net de pe retea . . . deci nu merge a ? am oDC stiu k e acelasi lucru dar . . . aiurea :( cand intru pe huburi imi scrie ip-ul netului nostru acolo . . . dar ... nush spuneti-mi si mie ... nu prea ma pricep la chestii dastea ....
nwradu Posted December 29, 2004 Posted December 29, 2004 virus, se poate sa iesi activ. Banuiesc ca voi sunteti mai multi in retea locala, si doar serverul are un ip routabil prin care iesiti toti. Din pacate fara setari nu puteti iesi decat pasivi pe huburi. Ai nevoie de un port forward, trebuie sa vorbesti cu adminul retelei sa-ti dea un port atat pt TCP cat si UDP, port intre numerele 1024 si 65535 (sa zicem 5000, de ex). Apoi dupa ce el iti face acest port forward, tu bagi la tine in DC++ in Settings IP-ul serverului (ala rutabil), la port bagi numarul portului pe care ti l-a dat, si bifezi Activ si cam asta e. Instructiuni complete si detaliate despre cum sa faci asta gasesti intrand pe hubul cityedge.mine.nu:9000 si utilizand comanda +activ in main chat, iti apar niste instructiuni despre cum sa faci ce am zis eu mai sus, inclusiv site-uri ajutatoare (ca sa stii ce sa-i ceri adminului). Mai mult nu te pot ajuta ca n-am fost niciodata in situatia asta...
VIRUS Posted December 29, 2004 Posted December 29, 2004 (edited) da ms nwradu ms powersurge ... am inteles acum kre e faza ... am vb cu pretenu meu kre are linuxu de net de pe reteaua noastra ... sper sa se rezolve :) ... k ma oftic cand vad k stau cu 2 MB in placa de retea si nu am ce face cu ei :) Edited December 29, 2004 by virus_luci
Guest ionutu11 Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 salut am o probleme cu dc++ am intrat am scris nick name , am dat pe public hubs si am dat pe rom hub (hub) . am incercat sa caut o melodie foarte cunoscuta si nu imi apare nimic va rog sa imi spuneti cum si ce sa fac please :(
Stef Posted February 22, 2008 Posted February 22, 2008 salut am o probleme cu dc++ am intrat am scris nick name , am dat pe public hubs si am dat pe rom hub (hub) . am incercat sa caut o melodie foarte cunoscuta si nu imi apare nimic va rog sa imi spuneti cum si ce sa fac please :(domnu videanu poate ai aceeasi problema ca doctorlove
Guest andrei50497 Posted June 29, 2008 Posted June 29, 2008 Sunt abonat de vreo luna si mi-am instalat DC++.Am setat toate prostiile am bagat si IP-ul hub-ului din orasul meu (AR) sunt conectat la hub dau search si nu gasesc nimic din nici un domeniu.Ce se intampla sau ce trebuie sa fac?Am firewall ZoneAlarm Security Suite version:5.5.062.004 ZA face trafic. :oeu am rezolvat asta punanaduma pe passive chiar daca sunt cateva dezavantaje
Ahilosu Posted June 29, 2008 Posted June 29, 2008 si ai simtit tu ca este imperios necesar sa dai quote la un post de acum 4 ani, nu? Felicitari pentru ca ti-ai rezolvat problema.