Jump to content
Guest Xtravagance7

5.1 music

Recommended Posts

Guest Xtravagance7
Posted

Stie cineva vreun player mp3 cu care sa pot asculta muzik intr-un sistem 5.1 Home cinema? :(

Guest iwolffy
Posted

Stie cineva vreun player mp3 cu care sa pot asculta muzik intr-un sistem 5.1 Home cinema? :(

mp3-uri poti asculta pe un sistem audio 5.1 home cinema doar STEREO. 5.1 il poti face daca sistemul tau audio are DOLBY PROLOGIC.

Guest iwolffy
Posted

WINDOWS MEDIA PLAYER mere foarte bine in 5.1 cu mp3-uri. Vb din proprie experienta

de obicei home theatre are intrate 5.1 SPDIF ( coaxial ) sau Optica si Stereo ( analog deci 2 canale ). Singura placa de sunet care codeaza dolby digital ( 5.1 canale) e soundstorm de la nvidia deci pe toate placile de sunet prin spdif poti scoate decat stereo din mp3/wav stereo. Poti scoate 5.1 daca ai dvd sau muzica/filme cu sunetul codat ac3 ( dolby digital ) . Daca ai boxe 5.1 si sunt conecteate analog la placa de sunet poti asculta mp3=uri si sa se auda pe toate cele 5 canale.

Guest Xtravagance7
Posted

Am o placa de sunet Creative Sound Blaster Live care este conectata analog dar boxa din centru (orice as incerca) nu sa aude:o singura data cand am adus un dvd a mers am reusit sa scot un sunet 5.1 curat. Asa k nu exista nici un player? :( :unsure:

Posted

O varianta ar fi sa iei niste mufe care au o intrare si 2 iesiri. Daca ai 2 mufe d-alea, poti sa bagi toate boxele si merg. Si asa nu tre sa ai placa de sunet 5.1. Si or sa mearga din orice player :)

Posted

Eu am sondstorm legat cu statia pe SPDIF cu dolby digital , pt winamp nu merge center voice pt ca nu e facuta pt muzica daca vrei sa ascultzi in toate boxele iei de la winamp de pe site plugin (mie mi-a mers cu SBLive_Upsampling_....) dar in functie de placa de sunet care o ai sunt mai multe plugin-uri ( http://www.winamp.com/plugins/browse.php?ctype=P&category=7 ) .

Cum au zis si baietzii windows media player merge deasemenea cu 5.1 fara probleme. Si cauta-ti soft-ul pt placa ta de sunet s-ar putea sa ai niste setari direct din el.

Posted

mp3-uri poti asculta pe un sistem audio 5.1 home cinema doar STEREO. 5.1 il poti face daca sistemul tau audio are DOLBY PROLOGIC.

Si cu dolby prologic daca melodia nu este 5.1 (ceea ce nu prea este cazul) tot stereo auzi , boxele din spate fiind clonele celor din fata , cu optinuea de delay.

Guest iwolffy
Posted

deci sa repet: Daca ai un home cinema sau audio/video receiver care e conectat la placa de sunet prin SPDIF dintr-un mp3/wav/avi/ogg/etc. care nu este AC3 ( dolby DIgital ) sau DTS nu poti auzi decat in boxele FL , FR si Woofer. Muzica care este in formatul dolby digital sau dts ( http://www.lynnemusic.com/surroundmusic.html ) se aude 5.1 in home cinema si pe display apare si simbolul de la dolby digital doar daca din AC3Filter este activata optiunea AC3 Pass Through. Daca ai homecinema cu intrari 5.1 analog nu ai problema de mai sus.

* souundstorm este singura placa care face codare AC3 hardware deci poti auzi dintr-un mp3 stereo in cele 4 boxe. Majoritatea home cinema-urilor au Dolby Prologic2 deci emuleaza un sunet stereo in cele 5 boxe.

Daca dintr-un creative live 5.1 sau alta placa 5.1 care nu face codare ac3 hardware tu scoti dintr-un mp3/avi/wav STEREO -> 5.1 pe home cinema ( CARE ESTE CONECTAT NUMAI PRIN S/PDIF sau OPTIC ) te rog sa imi zici si mie si sa postezi si pe http://forum.doom9.org/

Guest andracalin
Posted

IWOLFFY are dreptate. mp3 nu se poate asculta 5.1 pe nici o placa si pe nici un sistem. 5.1 inseamna dolby digital sau dts. ceea ce asculatati voi de fapt este un surround "fabricat" de amplificator care se numeste dolby prologic surround si poate fi 1 sau mai noul 2. alte asemenea surrounduri de ex:neo 6 Care este un 6.1 dar de asemenea este fabricat prin diverse proceduri de intirziere a unor frecvente. Dolby digital este cu totul altceva dts la fel. de curiozitate care aveti un DVD cu un concert care sa aiba si sunet DTS vedeti in propritatile fisierului cit este de mare :o si veti vedea de ce un mp3 nu poate fi ascultat 5.1 in general dvd-urile care se gasesc la noi in piete si tirguri nici nu au acest fisier DTS este foarte mare si necesita fie scrierea pe 2 discuri fie discuri dual layer.

prin simpla conectare a PC ului prin SPDIF la un AV receiver se rezolva totul dar cum am mai spus sursa (discul)trebuie sa aiba sunetul DD sau DTS altfel veti avea parte de cel mult 2.1

Posted

Xtravagance7 a intrebat ce trebuie facut ca sa poti asculta un mp3 pe un sistem 5.1, nu v-a intrebat de ce nu scoate sistemul lui sunet DD sau DTS.

Mi s-a intamplat si mie sa nu pot asculta mp3-uri pe toate boxele, doar pe 4.1, cu o placa Audigy. Problema se poate rezolva foarte usor: activezi optiunea mss (nu mai stiu sigur cum se numeste) din player-ul de la placa.

Mi-am luat si eu anul trecut soundstorm pt ca toata lumea spunea ca nVidia le-ar face concurenta celor de la creative cu codarea hardware DD (am vazut ca unii ziceau ca ar face si decodare), accelerare H/W pe 64 canale, etc.

Prima impresie care mi-a lasat-o a fost destul de buna (pe casti), dar cand am legat cu receiver-ul prin S/PDIF mi-am dat seama imediat ca se aude destul de distorsionat pe ea (poate din cauza cipului Realtek ALC650). Cu sau fara codare DD sunetul este acelasi (desi am auzit ca sunetul codat DD de catre SS nu are legatura in nici un fel cu cipul Realtek), adica unul de calitate inferioara, frecventele joase sunt extrem de distorsionate, cele inalte sunt aproape absente (>18KHz), iar cele medii suna cam infundat.

Am jucat Matrix cu soundstorm si pot sa zic ca m-a dezamagit destul de tare din cauza efectelor care aveau un reverb destul de lung si deranjant (poate ca s-a rezolvat problema asta in driverele noi).

Nu ma incanta in nici un fel codarea H/W DD pt ca acest tip de codare este similar mp3-ului, adica se pierd din frecvente si implicit calitatea sunetului devine mai slaba, iar sunetul astfel rezultat este doar in format DD, adica aceasta codare nu realizeaza o conversie a materialului stereo intr-unul 5.1, ci doar aplica o decodare DPL inaintea codarii DD, acest decodor fiind si el de o calitate foarte slaba. Sunetul analogic stereo este cel mai bun, iar pt cei ce vor sa asculte un film cu sunet codat DPL II pe un sistem 5.1 n-au decat sa lege placa de sunet la receiver printr-un cablu stereo de calitate, activand decodarea DPL din receiver, sunetul astfel rezultat fiind unul de o calitate net superioara soundstorm-ului.

In concluzie, decat sa dau 100 euro pe o placa de baza cu soundstorm, mai bine imi cumpar o placa audio de calitate, cum ar fi M-Audio Revolution 7.1 cu decodor CS II (Circle Surround).

Singurul avantaj pe care il are soundstorm este ca poti avea sunet 5.1 conectand receiver-ul cu calculatorul doar printr-un cablu in loc de 3.

Cine are receiver cu decodor CS II sau NEO 6, n-ar trebui nici macar sa se gandeasca sa-si achizitioneze un soundstorm, aceste decodoare fiind cele mai reusite, sunetul fiind putin mai slab decat varianta originala AC3.

5.1 nu inseamna neaparat DD, si nici DD nu inseamna neaparat 5.1.

5.1 exista si in jocuri, DD e doar un tip de codare a materialului sonor cum este si mp3-ul.

DD poate sa fie si 2.1 (192kbps).

Detin un receiver Yamaha, boxe: 2x Jamo X550 (fata), 2x Jamo E470 (fata), 2x Technics (spate) (boxe de 2 lei), 1x Jamo E### (centru fata), 1x Technics (centru spate), nu am Sub dar am boxe speciale pt BASS - Jamo X550

Posted

boxa din mijloc nu merge decat la formatul AC3.... Shi io am incercat sa fac acelashi lucru shi nu am reushit.... in schimb in filme shi jocuri merge :)

Posted

Vezi ca este un codec audio folosit pt filme care se cheama matrix mixer.... ala face din sunetul stereo un sunet 5.1 dar sa shtii ca nu vei avea calitate prea buna.... shi merge numai cu playere de filme deci nu il poti folosi cu winamp-ul...

este de fapt facut pt filme ;)

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...