nwradu Posted October 2, 2005 Posted October 2, 2005 Aproximativ un milion de studenti din toata tara incep astazi un nou an universitar in 56 de universitati de stat si particulare.Cursurile debuteaza sub semnul protestelor cadrelor didactice universitare nemultumite de salariile mici si bugetul insuficient alocat invatamantului.Federatia Alma Mater organizeaza luni marsuri de protest in marile centre universitare, inclusiv in Bucuresti, in semn de protest pentru neindexarea salariilor univesitarilor anul acesta. Ei cer si alocarea in 2006, a 6 procente din PIB invatamantului. Sindicalistii solicita, in principal, alocarea sumei de 850 de miliarde de lei vechi universitatilor de stat.De cealalta parte, studentii au incepand din acest an universitar, o noua stuctura a anilor de studiu: studiile universitare de licenta se intind pe o durata de 3 - 4 ani, cele de masterat de 1 - 2 ani si de doctorat de trei ani.Totodata, studentii din mediul rural vor putea primi o bursa lunara de peste 3.500.000 de lei vechi indexabili, cu conditia sa profeseze in mediul rural, la finalul studiilorsursa: Hotnews.roMacar de ar da niste burse mai mari, ca e de toata jena acum...Cu aceasta ocazie le urez si eu bafta in noul an tuturor studentilor, si mai ales alora care incep o facultate.
w1seMan Posted October 2, 2005 Posted October 2, 2005 am fost si eu azi si mi-am luat orarul cand ma gandesc ce ma asteapta ..
Sp4wN`19 Posted October 3, 2005 Posted October 3, 2005 Iar incepe jegu asta pt care am o scarba de neimaginat. Incep anul 2 fara nici o restanta muhahahhahahaha ce gluma proasta. Bafta tuturor studentilor (show no mercy )
w1seMan Posted October 3, 2005 Posted October 3, 2005 mai integralistule .. vrei sa te credem ? noroc si tzie anu asta
DarkBringer Posted October 3, 2005 Posted October 3, 2005 lol chiar nu are.....fmm de scoala cu cine a facut-o asa de kkt.....mai bine merg pe boase decat sa ma duc in jegu ala de universitate
Sp4wN`19 Posted October 3, 2005 Posted October 3, 2005 spre binele tau ca n-ai zis si motivu pt care nu am restante
nwradu Posted October 3, 2005 Author Posted October 3, 2005 V-am zis ca am avut bursa in fiecare an de facultate?
w1seMan Posted October 3, 2005 Posted October 3, 2005 de 800 k sau 1.200 k ? daca ai avut mai mult esti geniu`
Unknown Soldier Posted October 3, 2005 Posted October 3, 2005 Estel e nwradu....il cunosc de 12 ani....nu inteleg de ce te bagi in seama aiurea.