Jump to content
Crys.

Pircingul

Recommended Posts

Posted

„Perforatul“ buricului ?i al sprâncenelor e o mod? care câ?tig? tot mai mul?i adep?i ?i la noi în ?ar?. Tinerii de pân? în 22 de ani sunt cei mai atra?i de piercinguri. Psihiatrii spun c? ei apeleaz? la astfel de accesorii pentru a impresiona sau pentru a-?i marca apartenen?a la un grup.

Vivi are 25 de ani ?i primul piercing ?i l-a f?cut în urm? cu patru ani, în nas. Între timp ?i-a mai pus un cercel în sprâncean? ?i unul în buz?. „Strasul din nas mi l-am pus pentru c? mi se pare foarte sexi ?i pentru c? mi-a pl?cut cum îmi st?, mi-am mai pus un cercel în buz? ?i, acum un an, mi-am f?cut ultimul piercing, în sprâncean?, care cred c? va fi ?i ultimul", spune tân?ra, care atrage destule priviri pe strad?. „Când merg cu mijloace de transport în comun, unii se uit? ciudat la mine pentru c? nu sunt obi?nui?i s? vad? oameni diferi?i, dar nu m? deranjeaz?", explic? Vivi. Ea sus?ine totu?i c? nu ?i-a f?cut piercingurile ca s? atrag? aten?ia, ci pur ?i simplu pentru c? îi plac ?i crede c? i se potrivesc. „Le consider ni?te accesorii. Unii î?i pun br???ri sau l?n?i?oare, eu îmi pun cercei, pentru c? îmi plac", încheie tân?ra din Buz?u.

?i bucure?tencei Laura îi plac cerceii. Pe lâng? cei patru din urechi, mai are unul în sprânceana stâng?, pe care ?i l-a pus în urm? cu aproximativ un an ?i jum?tate. Tân?ra, în vârst? de 27 de ani, spune c? a ales s?-?i fac? piercing pentru c? i s-a p?rut c? se potrive?te foarte mult caracterului ei. „M-am gândit ?i la unul în nas, dar nu cred c? mi se potrive?te ?i nici nu prea mi se pare atr?g?tor. Nici în sprâncean? nu mi se pare atr?g?tor, doar c? îl g?sesc foarte interesant", spune Laura.

„Mi se potrive?te ?i m? completeaz?"

Cu toate c? ascult? muzic? rock ?i c? în cercul ei de prieteni mai sunt persoane care au sau au avut piercinguri, bucure?teanca afirm? c? nu a fost influen?at? nici de anturaj ?i nici de stilul de muzic? pe care îl îndr?ge?te.

„Nu am vrut s? copiez nicio vedet? rock, nici nu mi-am f?cut piercingul ca s?-mi ar?t vreo preferin?? muzical? sau stilistic? ?i nici atât ca s? atrag aten?ia. Pur ?i simplu mi s-a p?rut c? mi se potrive?te ca accesoriu ?i c? îmi completeaz? oarecum înf??i?area", explic? Laura. Ea mai spune c? foarte mul?i dintre amicii ei au observat cercelul la mai bine de dou? s?pt?mâni dup? ce ?i l-a pus ?i c? unii dintre ei credeau c? îl are de foarte mult timp, „a?a de mult i se potrive?te". În prezent, piercingul nu o deranjeaz? în niciun fel, dar la început, spune ea, a avut destule probleme.

„Am avut o infec?ie care a durat vreo trei luni. Dar numai din cauza mea, pentru c? nu am stat cuminte ?i am tot umblat la el, iar rana nu a apucat s? se închid?. Acum nu mai am niciun fel de problem?", poveste?te Laura. ?i astea, cu toate c? nu-l d? aproape niciodat? jos. „Atunci când m? duc la coafor s?-mi tund bretonul îl mai scot, pentru c? le cam incomodeaz? pe stiliste", spune ea.

Clien?i cu vârste de 16-22 de ani

Proprietarii de saloane de tatuaje ?i de piercinguri spun c? cei mai mul?i dintre clien?ii care vor s?-?i pun? cercei în diferite zone ale corpului, mai pu?in în urechi sunt tineri cu vârste cuprinse între 16 ?i 22 de ani.

„Pentru tatuaje vin ?i clien?i cu vârste de peste 45 de ani, dar pentru piercinguri vin numai tineri, cu vârste de pân? în 22-23 de ani. Sunt destui clien?i care vor s?-?i pun? un piercing, noi avem cel pu?in doi-trei în fiecare zi", spune Elisabeta Ittu, proprietara primului salon de tatuaje ?i piercinguri din Bucure?ti, Fashion Tattoo - salon deschis de fotbalistul dinamovist Marius Niculae în 2003.

Ce vor tinerii

Zonele în care tinerii prefer? s? fie „perfora?i" sunt buricul, buza ?i sprânceana, mai spune Elisabeta Ittu. „Cele mai multe fete care vin la noi vor cercei în buric. Piercingurile în buz? sunt, de asemenea, destul de solicitate, iar cele în sprâncean? sunt apreciate ?i de fete ?i de b?ie?i", explic? Elisabeta. Ea spune c? cei mai mul?i dintre tinerii care î?i fac piercinguri sunt influen?a?i de anturaj. „V?d la un coleg sau la un prieten, le place cum îi st? ?i vin s?-?i pun? ?i ei. Nu am auzit pe niciunul c? vrea s? copieze vreun cânt?re? sau vreun actor. Cu toate acestea, este o mod? care câ?tig? din ce în ce mai mul?i adep?i ?i la noi în ?ar?."

Pre?uri rezonabile

Pre?urile practicate de saloanele de piercing nu sunt foarte mari ?i nici nu difer? mult de la un centru la altul. Pentru un piercing în buric, în buz?, în sprâncean? sau în cartilagiul urechii, doritorii trebuie s? pl?teasc? între 80 ?i 100 de lei, iar cercelul este inclus în pre?.

" Mi s-a p?rut c? cercelul mi se potrive?te ca accesoriu ?i c? îmi completeaz? oarecum înf??i?area."

Laura

27 de ani

sursa : adev?rul.ro

Posted

Deci pircingul este o mare , mare porcarie !! De ce sa iti gauresti corpul? Ca sa iti bagi un cercel/inel in limba , buric , nas sau mai stiu unde + ca daca faci vreo infectie :))))) Mai iti pui pircing in talba ;)

Posted

Salutare .. n-am nimic .. impotiva acestui "accesoriu" ..dar eu una pe corpu meu n-as vrea asa ceva.. probabil am imbatranit..si de asta..am ramas mai "inapoiata" ..dar care e ideea in a avea un "accesoriu" de genu?

Parerea mea e aceas si despre tatuaje.. de si in trecut am vrut sa imi fac pe gamba unu.. (yin yang) ...am renuntat repede la idee.. prefer simplitatea.

Have fun.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...