Jump to content
Andu

Un avion de pasageri va ajunge de la Londra la New York în dou? ore

Recommended Posts

Posted

Un avion care poate s? parcurg? distan?a dintre Londra ?i Sidney în trei ore ?i jum?tate ?i-ar putea adjudeca titlul de cel mai rapid avion de pasageri. Potrivit planurilor prezentate de HyperMach, SonicStar, un avion clasa business, este capabil de o vitez? maxim? de 4.287 de km pe or?, de dou? ori mai mare decât a supersonicului Concorde.

sonic-star-2.jpg

Supersonicul va zbura la o altitudine de peste 18.000 de metri, permi?ându-le pasagerilor s? observe curbura P?mântului, potrivit Daily Mail.

Richard Lugg, director general al HyperMach, vrea ca acest avion s? fie gata în cel mult zece ani, el ob?inând deja finan?are de la Departamentul de Comer? ?i Industrie din Marea Britanie.

Sistemul de propulsie al aeronavei cu 20 de locuri va fi compus din dou? motoare hibride, cu 30 la sut? mai eficiente în ce prive?te consumul de carburant decât motoarele Rolls-Royce folosite la Concorde.

sonic-star-3.jpg

Compania HyperMach sus?ine c? aeronavele SonicStar vor fi atât de rapide încât vor parcurge dista?a Londra-New York în doar dou? ore.

C?l?toria de la New York la Sidney va fi redus? cu 75 la sut? - de la 20 de ore petrecute în avion la doar cinci ore.

sonic-star-1.jpg

Supersonicul va avea o vitez? de coarzier? de 3,1 Mach, îns? viteza maxim? va fi de 3,6 Mach, posibil? datorit? tehnologiei hibrid a motoarelor, ?i va fi dotat cu o tehnologie avansat? pentru eliminarea bangului sonic produs la dep??irea vitezei sunetului (1 Mach = 1224 km/h).

Îns?, potrivit HyperMach, reducerea emisiilor va fi adev?ratul secret al succesului viitoarei aeronave SonicStar.

Sursa

Guest smiley_real92
Posted

interesant..doar ca in 10 ani vin extraterestrii pe terra si luam din tehnologia lor :))

Guest f0rever.
Posted

Frumoasa descoperire.

Din imagini reiese o aerodinamicitate foarte buna.

Nu prea sunt surpins pentru ca am auzit ca s-au descoperit avioane care pot merge cu viteza luminii ( nu de pasageri ) .

Posted

Frumoasa descoperire.

Nu prea sunt surpins pentru ca am auzit ca s-au descoperit avioane care pot merge cu viteza luminii ( nu de pasageri ) .

Unde ai auzit asta? Din ce stiu, e cam imposibil sa atingem viteza asta in timpul unei calatorii normale cu un mijloc de transport.

Posted

Unii se chinuie la un kilometru sub pamant si pe o raza de cativa kilometri sa invarta atomii cu viteza luminii si tu vrei mijloace de transport. Beton armat pretensionat !

Timpul ala de 10 ani mi se pare exagerat de mult comparativ cu maximele actuale.

Posted

Frumoasa descoperire.

Stii cat e viteaza luminii? 299.792 km/s , unde ai auzit tu sa mearga un avion cu atat ? :)) Nici nu cred ca poate rezista un om la o astfel de viteza, bine doar cu echipament performant , dar nici cu ala nu prea cred.

ON: Oare cand o sa avem si noi un astfel de avion in Romania ? :blink:

Guest spanky
Posted

Frumoasa descoperire.

Stii cat e viteaza luminii? 299.792 km/s , unde ai auzit tu sa mearga un avion cu atat ? :)) Nici nu cred ca poate rezista un om la o astfel de viteza, bine doar cu echipament performant , dar nici cu ala nu prea cred.

ON: Oare cand o sa avem si noi un astfel de avion in Romania ? :blink:

niciodata, pentru ca suntem o tara saraca, urata si de cacat [/sarcasm]

sunteti penibili ba cu ironiile astea la adresa tarii noastre

mi se pare misto ca o sa se poata vedea curba pamantului :P

@ foreever: fa diferenta intre descoperire si inventie :P

Guest f0rever.
Posted

Pardon trebuia sunetului :))

Era tarziu,eram ametit :))

Oricum daca nu ma credeti ; exista GOOGLE :D

Posted

Pardon trebuia sunetului :))

Era tarziu,eram ametit :))

Oricum daca nu ma credeti ; exista GOOGLE :D

Avioane care depasesc viteza sunetului exista de peste 60 de ani. blink.gif

Guest Cryptal_Darkness
Posted

sonic_star_3.jpg

better ^^

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...