Andu Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 O eclips? total? de Lun?, vizibil? de pe tot teritoriul ??rii noastre, se va produce în noaptea de 15 spre 16 iunie. În timpul eclipsei, str?lucirea Lunii va sc?dea treptat, îns? aceasta va fi vizibil? tot timpul, c?p?tând o nuan?? de portocaliu-c?r?miziu sau chiar ro?u închis. Eclipsa va fi total?, adic? Luna va intra complet în umbra planetei noastre, iar fenomenul va dura peste 5 ore, anun?? site-ul Observatorului Astronomic "Amiral Vasile Usreanu". Eclipsa începe la ora 20.24, când Luna se afl? sub orizont. Va r?s?ri la 20.51, iar dup? 30 de minute (la ora 21.22) va începe s? intre în umbra P?mântului. Timp de o or?, umbra va avansa pe discul Lunii, iar eclipsa total? (faza când Luna este acoperit? complet de umbr?) va începe la ora 22.22. Maximul eclipsei se va produce la ora 23.12. Luna î?i va schimba treptat culoarea de la portocaliu-c?r?miziu pân? la ro?u închis. Nuan?a mai închis? de ro?u a Lunii din timpul eclipsei totale ne va indica faptul c? atmosfera are un grad ridicat de poluare. Totalitatea se termin? la ora 00.03. Luna va ie?i complet din umbr? la ora 01.02 iar eclipsa se va termina la ora 02.01. Nasa a realizat un videomaterial în care explic? fenomenul ?i cauza pentru care Luna se va vedea în nuan?e de portocaliu ?i ro?u în timpul eclipsei. Echipa care gestioneaz? datele ?i imaginile de la sonda spa?ial? Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO) va realiza ?i s?pt?mâna viitoare un videoclip, dup? ce se va concentra asupra acestei eclipsei. Sonda spa?ial? LRO a realizat cele mai detaliate imagini ale Lunii, de când a fost lansat?, în 2009. Sursa
Guest WhiteSword Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 Genial.Fac pariu ca 90% din populatie va fi treaza sa vada o luna rosie -_- . OFF: Eu o sa adorm gandindu-ma ce misto a fost azi-noapte cand ploua cu tunete si fulgere :wub: EDIT: Nu m-ar mira sa apara stirea si la TV :rolleyes:
Parazitu' Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 interesant si frumos.sper sa nu uit sa observ acest fenomen :D
mAr1uS Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 Genial.Fac pariu ca 90% din populatie va fi treaza sa vada o luna rosie -_- . OFF: Eu o sa adorm gandindu-ma ce misto a fost azi-noapte cand ploua cu tunete si fulgere :wub: EDIT: Nu m-ar mira sa apara stirea si la TV :rolleyes: a fost deja abia astept sa vad luna :D
K1dduletz Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 nu ratez momentul, sper sa fie vizibil si sa nu strice vremea, nori, ploaie sau mai stiu eu ce fenomen meteorologic ...
Guest Cryptal_Darkness Posted June 12, 2011 Posted June 12, 2011 Data trecuta norii ne-au stricat treba :( (luna "gigantica",daca nu stiti la ce ma refer)
mortallx Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 Data trecuta norii ne-au stricat treba :( (luna "gigantica",daca nu stiti la ce ma refer) Cat am stat sa ma uit la aia si de unde,canci ca erau numai nori.Din ce am auzit la vreme si dupa cum este cerul acum,pariez ca o ratam si paia. Universul nu tine si cu romanasii
mortallx Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 Si ce frumos s-a vazut,ca si in serile precedente :).(numai nori)
Mr.FuZzy Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 Am reusit sa vad ceva pasa au intervenit norii.Pacat
Hash Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 Si ce frumos s-a vazut,ca si in serile precedente :).(numai nori) Si la mine la fel , nu reusesc s-o gasesc #Uitati-va pe logo-ul de la Google , e foarte interesant , se schimba din ce in ce mai portocalie chiar daca dai la maxim bara aia ... Prima data cand m-am uitat deabia se vedea portocalie , acum e mult mai frumoasa. xD
Andu Posted June 15, 2011 Author Posted June 15, 2011 Eu o vad in toata splendoarea . Un eveniment ce merita vizionat.
mortallx Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 Eu o vad in toata splendoarea . Un eveniment ce merita vizionat. Pe ce canal? Parca zicea ca pe la orele astea se termina "spectacolul" Erm,acum e mai intunecat cerul decat acum 2 ore...Pacat,vroiam sa vad luna cand e pe "rosu" . Si explicatia lunii: Exista vreun subiect care sa nu fie vreun semn "Dumnezeiesc" sau vreun semn ca vine sfarsitul lumii? Se pare ca google a transmis live pe youtube acest fenomen,dar din pacate acum nu mai merge vazut :(
SWAt2000 Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 cer senin, eclipsa totala de luna, cateva stele cazatoare.... intr-un cuvant "marpha" =)
Bogdan Posted June 17, 2011 Posted June 17, 2011 A fost foarte frumoasa eclipsa. Un adevarat peisaj minunat.
Alexinho. Posted June 23, 2011 Posted June 23, 2011 Astea sunt partile frumoase ale vietii :) Ma bucur ca macar unul din toata aceasta comunitate a facut topicul, ma asteptam ca putini dintre noi sa stim de eclipsa :P Felicitari.