Jump to content
Andu

B?uturile energizante con?in o concentra?ie de cofein? toxic? pentru copii

Recommended Posts

Posted

Medicii sus?in c? p?rin?ii nu ar trebui niciodat? s? le permit? copiilor lor s? consume b?uturi energizante, deoarece acestea con?in o concentra?ie "toxic?" de cofein?, potrivit unui studiu recent publicat în revista Paediatrics.

energizante-nicu-mircea.jpg

Potrivit acestui studiu, b?uturile energizante con?in o concentra?ie de cofein? de pân? la 14 ori mai mare în compara?ie cu b?uturile carbogazoase, acel nivel fiind considerat "toxic" de c?tre exper?i, informeaz? dailymail.co.uk.

Totodat?, b?uturile energizante con?in calorii suplimentare, pe care cei mai mul?i dintre copii nu reu?esc s? le consume ?i care pot provoca apari?ia obezit??ii ?i a cariilor dentare .

Medicii le recomand? p?rin?ilor s? le ofere ap? copiilor lor, considerând c? apa reprezint? cea mai bun? solu?ie pentru a se hidrata în timpul acelor zile caracterizate prin activit??i fizice obi?nuite.

B?uturile energizante con?in o serie de stimulen?i, precum cofeina, care sunt asocia?i cu apari?ia diabetului, a maladiilor cardiace, a tulbur?rilor de comportament ?i chiar a deceselor premature.

B?uturile energizante pentru sportivi con?in carbohidra?i, minerale ?i electroli?i, ce sunt ad?ugate în aceste produse pentru a înlocui apa ?i electroli?ii care se elimin? prin transpira?ie.

Acela?i studiu critic? spoturile publicitare care îi încurajeaz? pe tineri s? cread? c? aceste b?uturi energizante pot s? îi ajute s? ating? vârful performan?ei sportive.

Brandurile de b?uturi energizante vizate în acest raport medical sunt Red Bull, Monster ?i Rockstar. Brandurile de b?uturi pentru sportivi men?ionate în raport sunt All Sport, Gatorade ?i Powerade.

Studiul a fost coordonat de medicul Holly Benjamin de la Comer Children's Hospital din cadrul Universit??ii din Chicago.

Sursa

Posted

Se stia de mult timp ca bauturile energizante nu sunt sanatoase, dar de aia tot continuam sa le consumam ori de cate ori ne se iveste o ocazie. (drum lung,party,etc..)

Guest Rain.
Posted

Da,nu ar trebuii sa le folosim dar din nefericire le folosim zilnic,fie ca nu am dormit noapte,fie ca tigarea merge cu cafea de dimineata.

Posted

stiam de mult ca nu sunt sanatoase..nici chiar pentru adulti.. cu atat mai mult pentru copii care sunt in crestere..afectand acest lucru prin substantele pe care le contine.in caz ca ati consuma 3-4 in decurs de o ora se stie cum modifica la adult starea fizica :) un soi de drog.poate.sau poate bat prea departe.

Posted

N-am obisnuinta asta, dar stiu pe unu care le servea ca pe acadele, are ficatul varza acum. Prefer sa ma "revigorez" cu o bere decat cu asa ceva...

Daca la fel consumi si sucul de hamei , la un moment dat si tie iti va fi varza ficatul . (garantat)

Posted

Nimic nou sub Luna , maine poimaine sa nu va mirati daca si laptele va fii toxic. Daca nu cumva el deja este pentru organism, dar nu s-a cercetat.

Posted

N-am obisnuinta asta, dar stiu pe unu care le servea ca pe acadele, are ficatul varza acum. Prefer sa ma "revigorez" cu o bere decat cu asa ceva...

Daca la fel consumi si sucul de hamei , la un moment dat si tie iti va fi varza ficatul . (garantat)

Depinde cat de des,essEKER!1 . Ficatul se regenereaza foarte repede ,din fericire. Daca bei o data la 3-4 zile nu are nimic.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...