Jump to content
Andu

C?l?torie spre centrul P?mântului

Recommended Posts

Posted

Pentru prima dat? în istorie, oamenii de ?tiin?? au coborât aproape 200 de metri în interiorul unui vulcan, în camera de magm? (vatra vulcanului) a acestuia. Exploratorii au coborât în inima vulcanului Thrihnukagigur, aflat în perioad? inactiv?, din Islanda.

camera-magma-vulcan-daily-mail.jpg

Se presupune c? în urma ultimei erup?ii de acum 3000 de ani a acestui vulcan s-a format în Atlantic Islanda. Thrihnukagigur este cunoscut ?i ca "vulcanul adormit" deoarece ar putea deveni activ în orice moment, potrivit Daily Mail.

Doctor Freysteinn Sigmundsson, vulcanolog la Universitatea din Islanda, a descris pentru prima oar? cum arat? din interior o camer? magmatic? a unui vulcan. Pere?ii interiori aveau o stranie nuan?? de ro?u, de la miniereul de fier.

"M-am sim?it mic în compara?ie cu for?ele naturii. Am fost profund emo?ionat de frumuse?ea ?i lini?tea din interiorul vulcanului", a spus dr. Freysteinn Sigmundsson.

"Ca vulcanolog, am avut privilegiul de observa cu proprii mei ochi interiorul unui vulcan", ad?ugat cercet?torul.

camera-magma-vulcan-combo-daily-mail.jpg

Echipa a fost format? din 17 oameni, dintre care doi oameni de ?tiin??, iar restul alpini?ti, echipa de filmare ?i fotografi.

Prin vizitarea fizic? a camerei magmatice, oamenii de ?tiin?? au fos în m?sur? s? afle lucruri valoroase, din interior, despre for?ele aproape cele mai distructive ale naturii.

Sursa

Posted

frumos, dar mai au mult de coborat pana in centrul pamantului si teoretic e imposibil datorita temperaturilor.

eventual sa descopere ce a scris Jules Verne in cartea lui.

Posted

N-as face chestia asta nici daca as primi foaarte multi bani. Cred ca este foarte periculos acolo. Poate dauna si pamantului aceste sapaturi. :-??

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...