Jump to content
spades

Robotul ce efectueaza transplanturi de par a fost aprobat!

Recommended Posts

Posted

artas.jpg?width=600

În anul 2007 s-au pus bazele unui proiect ce urma s? construiasc? robo?i care s? fac? transplanturi de p?r. Patru ani mai târziu, Artas System a câ?tigat aprobarea Agen?iei pentru Controlul Hr?nii ?i Medicamentelor (FDA) de a începe procedurile in-office de recoltare a foliculilor de p?r de la nivelul scalpului pacien?ilor.

Dup? patru luni de la interven?ia chirurgical?, p?rul va reîncepe s? creasc?. Procesul întreg de cre?tere a p?rului va dura pân? la un an de zile, de-a lungul timpului suferind transform?ri treptate.

În conformitate cu Societatea Interna?ional? de Chirurgie ?i Regenerare a P?rului (ISHRS), aproximativ 35 de milioane de b?rba?i din Statele Unite sunt afecta?i de pierderea p?rului (androgenetic alopecia). În jurul vârstei de 50 de ani, aproximativ 50% dintre b?rba?i vor suferi într-o m?sur? mai mare sau mai mic? de c?derea p?rului. Aproximativ unu din patru b?rba?i sufer? de calvi?ie masculin?, fapt care duce la diferite consecin?e de ordin psihologic, profesional ?i social, precum:

1. 68% dintre b?rba?i se simt neputincio?i atunci când încep s? î?i piard? p?rul

2. 73% dintre b?rba?ii care sufer? de calvi?ie se simt mai pu?in atr?g?tori decât atunci când aveau p?r

3. 77% dintre b?rba?ii care î?i pierd p?rul în jurul vârstei de 20 de ani sunt foarte îngrijora?i, mai ales din cauza faptului c? acest eveniment se suprapune cu începerea unei cariere

În timp ce anumite medicamente ofer? unele beneficii pentru p?rul existent, refacerea p?rului este una mai s?n?toas? ce se bazeaz? pe introducerea foliculilor în zonele afectate de c?derea p?rului, proces ce are rezultate impresionante.

Implantul de p?r este o procedur? cosmetic? foarte popular? ?i reprezint? o solu?ie permanent? împotriva pierderii p?rului.

descopera

Posted

Da ,este o stire foarte interesanta pentru oameni care nu au par(nu este cazul meu),multe persoane isi doresc sa aiba par dar nu au,foarte interesant

Posted

Da ,este o stire foarte interesanta pentru oameni care nu au par(nu este cazul meu),multe persoane isi doresc sa aiba par dar nu au,foarte interesant

Da, interesant intradevar. Problema este ca nu stiu cate lume si-ar pune viata in mainile unui om si cati in 'mainile' unui robot.

Guest Global Experience
Posted

Da, interesant intradevar. Problema este ca nu stiu cate lume si-ar pune viata in mainile unui om si cati in 'mainile' unui robot.

Care viata ? Tu ai vazut despre ce e stirea?

Si asa pt. cultura ta generala , un robot nu greseste, acuratetea lui e de 1000 de ori mai mare decat a unui om, robotu` nu vine obosit sau dupa 2 sticle de vin, robotu` nu-si uita vreun cutit in tine, nu se supara ca nu-i dai spaga, nu vorbeste urat.

Edit : Nu-i tremura mainile , si daca ai obs. matale robotii fac operatii pe cord, deci ...

• Upvote 1
Posted

Robotul respectiv este programat tot de un doctor sau o echipa de doctori... indiferent de cat de mult avanseaza tehnologia tot doctorii in carne si oase sunt cei mai importanti. :)

Guest Global Experience
Posted

Robotul respectiv este programat tot de un doctor sau o echipa de doctori... indiferent de cat de mult avanseaza tehnologia tot doctorii in carne si oase sunt cei mai importanti. :)

Din pacate da ... mi-ar placea sa fie doar roboti si atat, sa te puna la un scaner, sa-si dea ala 2 lumini de xerox peste tine, sa se aprinda butonu` rosu cu ERROR acolo unde e buba , sa afiseze diagnostic + tratament. De fiecare data cand m-am dus la dr. pt. ceva, daca am fost la mai multi doctori de fiecare data fiecare doctor mi-a spus altceva, mama lor .... parca n-ar face toti aceeasi medicina.

Posted

Din pacate da ... mi-ar placea sa fie doar roboti si atat, sa te puna la un scaner, sa-si dea ala 2 lumini de xerox peste tine, sa se aprinda butonu` rosu cu ERROR acolo unde e buba , sa afiseze diagnostic + tratament. De fiecare data cand m-am dus la dr. pt. ceva, daca am fost la mai multi doctori de fiecare data fiecare doctor mi-a spus altceva, mama lor .... parca n-ar face toti aceeasi medicina.

Eu sunt student la medicina si iti pot spune ca desi nu ar trebui sa fie asa diagnosticul este subiectiv... Nu exista boala dar exista bolnav ... fiecare medic pune diagnosticul in functie de ce crede el si in functie de cate cunostinte are el pe domeniu lui..

Boala se manifesta diferit la multi insi astfel ca nu respecta niste reguli standard de dezvoltare si nu exista neaparat un tratament sigur si precis care o inlatura 100%

Organismul se comporta foarte diferit la boli si raspunde diferit la medicamente

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...