Jump to content
Finnick

Cutremurul devastator din Japonia, prezis de o specie de pesti?

Recommended Posts

Posted

oarfish.jpg?width=600

Oamenii cred de mii de ani c? animalele pot presim?i anumite dezastre naturale ?i c? î?i schimb? comportamentul în func?ie de condi?iile meteorologice.

Japonezii cred c? un pe?te de forma unui ?arpe, ce se g?se?te în apele calde ale lumii, i-ar fi putut ajuta s? î?i dea seama c? un cutremur este pe cale s? se produc? în Japonia.

Pe?tele din familia Regalecidae (Oarfish) este cunoscut în folclorul japonez sub denumirea "mesagerul de la palatul zeului m?rilor", pentru c? apari?ia acestuia pe lâng? plaje preveste?te provocarea unui cutremur. Din decembrie 2009 pân? în martie anul acesta un num?r mare de pe?ti de acest tip au fost v?zut de-a lungul plajelor japoneze, de?i, în general, ace?ti pe?ti nu vin la mal.

De la începutul iernii trecute au fost raportate numeroase cazuri de astfel de pe?ti captura?i în plasele pescarilor. Unele persoane sus?in c? acest fenomen este unul neobi?nuit ?i poate prezice un eventual cutremur. De altfel, un articol de pe 6 martie din Japan Times, cu 5 zile înaintea cutremurului cu magnitudinea de 9.0 ce a lovit Japonia, men?iona c? oamenii cred c? prezen?a acestor pe?ti la mal poate anun?a un seism devastator.

Tendin?a pe?tilor de a se manifesta diferit atunci când presimt un cutremur s-ar datora capacit??ii lor de a sim?i mi?c?rile petrecute în faliile seismice.

Iat? cum arat? pe?tii-prezic?tori:

descopera

Posted

o stie destul de buna sa spunem..e destul de interesant ce se spune despre peste..dar totodata pot fi si doar specultatii sau o banala intamplare :D nu neg ca ar putea fi adevarat totodata..

Posted

Animalele o sa prezica atunci cand invata sa vorbeasca. ;)

Exact , dar mai mult de atat, japonezii sunt un popor religios si superstitios.

Posted

Animalele o sa prezica atunci cand invata sa vorbeasca. ;)

Exact , dar mai mult de atat, japonezii sunt un popor religios si superstitios.

Chiar daca sunt un popor religios au "dovezi" suficiente ca sa spuna ca acel peste a "putut vestii" cutremurul. Ce ar cauta un asemean mostru la mal? Oricum nimeni nu poate stie ...

Posted

animalele au multe simturi mai dezvoltate decat omul,cred ca e ceva normal sa stie inaintea omului cate ceva

@sunt satul de informati paste copy,ce a fost la tv cu 2/3zile in urma apare si aici ,aiurea

Posted

Daaa cum sa nu.

Matza mea facea flip flapuri ca in mortal kombat prin casa in dimineata cutremurului. Faptul ca animalele au simturi (unele) mai dezvoltate ca ale noastre, nu implica ca pot prevesti, preveni un dezastru. Sa crezi asta fara sa cercetezi este exact ca religi...oh stai *d-oh* am uitat :)

Animal behavior

Animal behavior reports are often ambiguous and not consistently observed. In folklore, some animals have been identified as being more able to predict earthquakes than others, especially dogs, cats, chickens, horses, toads and other smaller animals.

It has been postulated that the reported animal behavior before an earthquake is simply their response to an increase in low-frequency electromagnetic signals.[62] The University of Colorado has demonstrated that electromagnetic activity can be generated by the fracturing of crystalline rock. Such activity occurs in fault lines before earthquakes. According to one study, electromagnetic sensors yield statistically valid results in predicting earthquakes.[63]

In Italy, findings from 2009 suggest that toads are able to detect pre-seismic cues.

Deci dragilor priviti broastele. Va vor anunta cu o milisecunda inainte.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...