Finnick Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 Un soldat de 23 de ani care a luptat în Afganistan a devenit primul militar britanic ce a c?p?tat un bra? bionic. Caporalul Andrew Garthwaite a terminat cele ?ase luni de reabilitare în cadrul unui spital militar, dup? ce bra?ul s?u drept a fost aruncat în aer pe câmpul de lupt?, în septembrie 2010. Bra?ul bionic este controlat cu ajutorul presiunii exercitate de ni?te pl?cu?e ata?ate pe piept ?i pe spate, în timp ce impulsurile electrice vin de la ni?te pl?cu?e ata?ate pe umerii soldatului. Prin încordarea mu?chilor pectorali, el poate efectua diferite mi?c?ri de prindere ?i de rota?ie. "Din nefericire, o rachet? a fost aruncat? în direc?ia mea. Aceasta mi-a «luat» bra?ul drept", a declarat Andrew Garthwaite. Dup? ce a fost trimis la Camp Bastion, medicii nu au avut de ales decât s? îi amputeze bra?ul. "Acum e grozav c? pot s? ?in în mân? un pahar, c? pot agita o sticl? sau c? pot desface un borcan. E bine s? pot face toate aceste lucruri simple", a spus el. Caporalul Garthwaite a afirmat c? la început a fost speriat de pierderea independen?ei odat? cu amputarea, dar bra?ul bionic îl ajut? s? î?i execute toate îndatoririle zilnice, precum condusul ma?inii sau a motocicletei, ambele fiind modificate pentru nevoile curente ale soldatului. Solda?ii care au alte leziuni beneficiaz? de asemenea de proteze la nivelul membrelor. Caporalul declar? c? exist? cazuri de genunchi ?i coate electronice, aceste proteze fiind foarte confortabil de purtat ?i u?or de folosit. Lui Garthwaite i-au fost necesare doar câteva ore pentru a se obi?ui cu bra?ul bionic ?i pentru a fi capabil s? îl controleze. În prezent, caporalul Garthwaite sper? s? fac? o c?l?torie la Viena unde s? fie supus unui proces de reinervare. Aceasta va însemna c? bra?ul protetic va putea reac?iona direct în urma gândurilor transmise de creier, ?i nu va mai fi nevoie s? flexeze mu?chii pentru a-?i mi?ca bra?ul. descopera 1
TombRaider Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 excelent, acum trebuie doar dezvoltate aceste brate bionice ! merita !
[StayHigh] Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 atata timp cat ajuta sanatatea si oamenii care au nevoie de asa ceva de cenu..e incurajator acest proiect..
darksidebv Posted April 15, 2011 Posted April 15, 2011 frumos din partea lor ca l-au ajutat pe baiat, sper ca au integrat si o arma de foc in acel brat bionic.
RedLink Posted April 15, 2011 Posted April 15, 2011 frumos din partea lor ca l-au ajutat pe baiat, sper ca au integrat si o arma de foc in acel brat bionic. poate omu' ar fi vrut sa manance cu bratul ala nu sa omoare oameni...
Mousey Posted April 15, 2011 Posted April 15, 2011 ne crysis-izam din ce in ce mai mult :D, bine de stiut ca nu ii lasa in voia sortii pe raniti 1
Heini Posted April 16, 2011 Posted April 16, 2011 sa fie ceva gen I Robot :D asa nu mi-ar pare rau daca pierd un brat
Guest SherkaN Posted April 16, 2011 Posted April 16, 2011 ne crysis-izam din ce in ce mai mult :D, bine de stiut ca nu ii lasa in voia sortii pe raniti Pai niciodata nu cred ca au fost lasati in voia sortii ....
bookmarks Posted April 16, 2011 Posted April 16, 2011 robotrop acu cred ca arunca grenada mult mai departe.
Denzel_Lsd Posted April 16, 2011 Posted April 16, 2011 Bun , o sa tragem numai pumni bionici de acum in colo , e un inceput.