Jump to content
Andu

Groapa Marianelor ar putea s?-?i dezv?luie secretele.

Recommended Posts

Posted

Miliardarul Richard Branson, unul dintre primii antreprenori priva?i care va trimite în curând oameni în spa?iu la bordul unor avioane comerciale, a anun?at c? dore?te s? c?l?toreasc? în curând ?i pe fundurile oceanelor de pe Terra, informeaz? bbc.co.uk.

submarin-groapa-marianelor-2-afp.jpg

Cea mai nou? idee a miliardarului britanic se nume?te Virgin Oceanic ?i reprezint? mai mult o companie de cercet?ri ?tiin?ifice decât o afacere turistic?.

Richard Branson vrea s? exploreze celebra Groap? a Marianelor din Oceanul Pacific, a c?rei adâncime de peste 11.000 de metri dep??e?te cu mult în?l?imea vârfului Everest.

Submarinul care va explora Groapa Marianelor a fost construit pentru a rezista unei presiuni uria?e. Aparatul a fost fabricat dintr-un aliaj de titan ?i fibr? de carbon, iar capsula transparent? a fost confec?ionat? dintr-o singur? bucat? de cuar? rezistent, deoarece sticla nu ar putea rezista la o astfel de adâncime.

Submarinul a fost lansat, în prezen?a miliardarului britanic, mar?i, în California. El va fi supus unei serii de teste, înainte de a se aventura în prima lui misiune ?tiin?ific? de explorare a profunzimilor oceanelor de pe Terra.

Richard Branson este un industria? britanic în vârst? de 60 de ani, patronul Virgin Group din care fac parte peste 400 de companii. La vârsta de 16 ani a deschis primul s?u magazin, "Student", iar în 1970 a înfiin?at un serviciu de expediere prin po?t? a discurilor muzicale. În 1972, Richard Branson a inaugurat primul s?u magazin de discuri - Virgin Records - cunoscut ulterior sub denumirea de Virgin Megastore. De altfel, brandul Virgin s-a dezvoltat rapid în anii 1980, odat? cu apari?ia pe pia?? a companiei de transport aerian Virgin Atlantic Airways ?i a casei de discuri Virgin Records. Potrivit revistei Forbes, Richard Branson ocup? locul al 212-lea în topul celor mai bogate persoane din lume, averea sa fiind estimat? la peste 4 miliarde de dolari.

Sursa

Sunt tare curios ce va gasi in adancuri.

• Upvote 1
Posted

Daca reuseste cumva sa reziste la presiunea uriasa la 11.000m sub apa, ma intreb cum va reusi sa vada ce-i in jurul ei. Sau doar merge cu lanterna si se uita pe 2m patrati ?

• Downvote 1
Posted

Daca reuseste cumva sa reziste la presiunea uriasa la 11.000m sub apa, ma intreb cum va reusi sa vada ce-i in jurul ei. Sau doar merge cu lanterna si se uita pe 2m patrati ?

Sunt tare curios cum ai dedus tu ca "se uita pe 2m patrati" . E vorba de o explorare a adancurilor , care din cate stiu eu nu se savarseste cu o lanterna si nici pe un esantion de 2m patrati.

Posted

Da, asa se face, pentru ca lumina solara nu poate patrunde pana acolo. De la cateva sute de metri adancime e bezna totala.

Posted

Sunt curios ce o sa descopere la adancimea aceea. Sunt sigur ca macar cateva bacterii tot o sa gaseasca dar in rest nu vad ce ar putea supravietui la 11.000 m in adanc. Si totusi daca omul vrea si poate de ce nu?

Guest SherkaN
Posted

Mda ... si ce-o sa gaseasca ? niste creaturi hidoase, care-si produc singure lumina . Singurul avantaj din treaba asta e confirmarea faptului ca ele exista, eventual niste poze, alta intrebuintare nu vad.

Si legat de asta, am vz . o emisiune legata de creaturile de pe fundurile oceanelor ... mi-a sarit ceva in ochi la care s-a nascut in mintea mea o intrebare.

Stim ca acolo nu exista gram de lumina, daca ati vazut emisiunea, si stiti despre ce vb. atunci trebuie sa stiti ca spectacolul de lumini oferit de aceste creaturi este inimaginabil, de-o frumusete rara, in fine ... intrebarea mea e urmatoarea "

Daca acele creaturi n-au vazut lumina niciodata (nu uitati ca ele isi produc sg. lumina) de unde simt NEVOIA DE LUMINA ? Ele nestiind nici macar CA EXISTA asa ceva, cum drac simt nevoia de a-si produce lumina ?

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...