Jump to content
Finnick

Ambalajele produselor alimentare con?in substan?e chimice nocive!

Recommended Posts

Posted

ambalaje.jpg?width=600

Consumul de alimente proaspete poate reduce nivelul de expunere la toxine, în timp ce ambalajele din material plastic ?i cutiile în care sunt depozitate alimentele pot introduce în hrana noastr? cel pu?in dou? substan?e chimice d?un?toare, a confirmat un nou studiu.

Chimicale precum bisphenol A (BPA) ?i DEPH (o substan?? din grupa ftala?ilor) sunt aditivi care cresc fluiditatea sau plasticitatea materialului la care se adaug? ?i care se g?sesc în componen?a multor ambalaje.

Ele pot perturba atât sistemele hormonale ale animalelor, cît ?i pe cele ale oamenilor, pot crea determina tulbur?ri ale dezvolt?rii ?i ale reproducerii, iar în cele mai grave cazuri pot favoriza apari?ia cancerului, a unor boli de inim? sau a unor tulbur?ri neurologice.

Un studiu recent a ar?tat c?, dac? timp de trei zile, am consuma numai alimente proaspete, ar fi de ajuns pentru a reduce la jum?tate nivelul acestor chimicale în organism.

"Ambalajele alimentare constituie principala surs? de expunere la BPA ?i DEHP. Vestea buna este c? studiul nostru ofer? oamenilor o alternativ?. Decizia le apar?ine. Ei aleg daca vor sau nu s? reduc? nivelul de toxine din corp," a declarat Ruthann Rudel, chimist toxicolog de la Silent Spring Institute, SUA.

Pentru a se demonstra ca aceste substan?e sunt d?un?toare, Rudel ?i colegii s?i au ales 20 de familii, alc?tuite fiecare din 2 adul?i ?i 2 copii, originare din zona Golfului San Francisco ?i care, consumând alimente congelate, erau expu?i chimicalelor.

Pe parcursul a opt zile de studiu, cercet?torii au luat mostre de urin? de la fiecare participant pentru a urm?ri nivelul de BPA ?i DEHP.

Studiul a fost structurat astfel încât, la început, familiie s? urmeze alimenta?ia lor obi?nuit?, apoi, timp de trei zile, s? consume numai mâncare preparat? special pentru ei, iar în final s? revin? la dieta lor.

În cele trei zile de la mijlocul studiului, majoritatea produselor alimentare au fost proaspete. Cutiile nu au fost permise, s-a evitat folosirea ustensilelor sau a vaselor din plastic. Produse alimentare ?i b?uturile au fost depozitate în recipiente de sticl? sau o?el inoxidabil. Chiar ?i cafeaua a trebuit s? fie f?cut? într-o cafetier? f?r? componente din plastic..

Testele au ar?tat c?, în acest interval de timp destul de scurt, nivelul de BPA din corpurile participan?ilor a sc?zut, în medie, cu 66%, iar cel de DEHP, cu 50% pân? la 95%.

Rezultatele cercet?rii sunt sus?inute ?i de alte studii mai vechi care au ar?tat c? nivelul de BPA este foarte crescut în rândul alimentelor conservate.

"Atât studiul nostru, cât ?i altele anterioare, duc, mai mult sau mai pu?in,la aceea?i concluzie, iar concluzia este c?, cel mai probabil, ne vom otr?vi mai pu?in dac? vom folosi alimente care nu sunt stocate în ambalaje ce con?in BPA," a declarat Schecter.

De?i este adev?rat c? exist? o alternativ?, este practic imposibil s? se elimine cu totul expunerile la aceste chimicale. Multe procedee de prelucrare a alimentelor, inclusiv a laptelui de vac?, includ recipiente de plastic.

Unele ??ri au interzis deja folosirea BPA ?i DEHP în ambalarea produselor alimentare. Astfel de reglement?ri ar putea reprezenta, în cele din urm?, singura modalitate de a sc?pa de aceste substan?e chimice din alimente ?i din trupurile noastre

descopera

Posted

' date='02 April 2011 - 14:59' timestamp='1301745584' post='5709900']

am si eu o intrebare fara raspuns cred. ce mai este sanatos pe lumea asta in momentul de fata?NIMIC!

Tot ce-i sanatos e scump si din ce in ce mai greu de gasit .

Guest Antikrist
Posted

' date='02 April 2011 - 13:59' timestamp='1301745584' post='5709900']

am si eu o intrebare fara raspuns cred. ce mai este sanatos pe lumea asta in momentul de fata?NIMIC!

Muta-te la tara.

Posted

Nimic ce gasesti in magazine nu este sanatos.

Din pacate, cam asa e. Nimeni nu poate garanta producatorului ca cineva o sa-i cumpere marfa, de aceea pun aditivi si alte substante ca sa mentina alimentele "proaspete".

The countryside awaits me!

Guest Antikrist
Posted

Din pacate, cam asa e. Nimeni nu poate garanta producatorului ca cineva o sa-i cumpere marfa, de aceea pun aditivi si alte substante ca sa mentina alimentele "proaspete".

sa fim seriosi, ai renunta la comoditatea orasului doar pentru mancare sanatoasa? Tu ai idee cat e de munca la o casa la tara?

Guest SherkaN
Posted

Pai si acum trebuie s ama imbolnaveasca pe mine ca sa faca el mai multi bani ? Crezi ca ma intereseaza pe mine ca il costa pe el costurile de productie la jumate daca face asta, in loc sa puna termen de valabilitate cat trebuie, iar cand expira sa se arunce si sa se aduca altele proaspete ?

Posted

Pai si acum trebuie s ama imbolnaveasca pe mine ca sa faca el mai multi bani ? Crezi ca ma intereseaza pe mine ca il costa pe el costurile de productie la jumate daca face asta, in loc sa puna termen de valabilitate cat trebuie, iar cand expira sa se arunce si sa se aduca altele proaspete ?

Tu in locul lui ce ai face? Cand vine vorba de bani ce ai face? Sincer acum. Pana la urma ar trebui sa puna termenul ala exact cat trebuie ca sa nu mancam toate prostiile de pe rafturi si totusi il lasa asa. Si daca nimeni nu-i spune nimic atunci de ce l-ar schimba?

Posted

' date='02 April 2011 - 13:59' timestamp='1301745584' post='5709900']

Muta-te la tara.

te-a bagat cineva in seama?ia si nu te mai baga ca si musca stii tu unde..

# nu cred ca gresesc cand afirm ce am spus mai sus.. dute si cumpara "preparate din carne" mezeluri legume si altele de genu si vezi cat de naturale is..de curiozitate ia eticheta unui salam de vara la 25 lei kg sau a unui muschi la 30 lei kg si vezi ce contine si pe urma deschide gura. La tara nu exista produse imbibate de amelioratori coloranti si alte tampenii?ce crezi ca aia n-au magazine?sau aaa.stai asta era..am uitat ca tu traiesti la New York si nu stii ce-i aia tara :( nu mai fi trist copile..

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...